Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Maduro zet hoog in: 'Een topvijf-klassering is haalbaar voor Groningen'

Laatste update:

Hedwiges Maduro heeft wilde plannen met FC Groningen. De middenvelder heeft een goede indruk gekregen van de selectie van Erwin van de Looi en denkt dat zijn ploeg in de subtop van de Eredivisie kan gaan eindigen. Hij hoop dat Groningen een voorbeeld kan nemen aan AZ.

/

De manschappen van John van den Brom eindigden vorig seizoen knap op de derde plaats. “Wat ze in Alkmaar voor elkaar kregen, kan ons dit jaar ook lukken. Een topvijf-klassering is haalbaar voor FC Groningen”, voorspelt Maduro voor de camera van FC Groningen TV. Hij merkt op dat Groningen thuis al erg sterk is en dat het nu ook tijd is om uit wedstrijden te winnen.

Dat wil Maduro doen met de nodige flair: “Het maakt niet uit waar we spelen. Wij moeten een houding hebben in de trant van: Wij zijn Groningen. En ervoor zorgen dat onze tegenstanders zich aan ons aanpassen, in plaats van andersom”, klinkt het. Groningen staat op het moment negende in de Eredivisie en speelt zondagmiddag uit tegen Vitesse.

Denk je dat FC Groningen bij de eerste vijf kan eindigen?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Hoe doet Maduro het eigenlijk? Nog een goede speler of matig?

4 oktober 2015 om 10:12

Wisselend. Je ziet dat hij veel ervaring heeft, is goed in de duels, maar verspeelt soms ook nog te makkelijk de bal. Toch wel belangrijk dat Groningen zo'n speler erbij heeft, nu komt Tibbling ook beter tot zijn recht. Maduro speelt nu meer in de rol zoals Kieftenbelt dat vorig seizoen deed (inzakken en de opbouw verzorgen met het centrale duo) alleen is Maduro natuurlijk vele malen beter dan de hardloper en kaartenpakker die we er vorig jaar hadden staan. Wel tevreden met zijn spel, maar er zijn nog wel verbeterpunten, maar hij speelt natuurlijk ook nog maar net een paar wedstrijden bij ons.

4 oktober 2015 om 10:34

Ik ben wel blij met z'n aanwezigheid! Aan de bal laat hij nog niet al te veel bijzondere dingen zien en z'n lange passes zijn soms wat onnauwkeurig, maar hij onderschept een hoop ballen, oogt redelijk sterk, straalt rust uit, coacht veel, lijkt een hoge ondergrens te hebben en komt in de media ook als een positieve gast over. Minpuntje lijkt z'n loopvermogen; hij is niet de snelste en lijkt momenteel conditioneel gezien wat moeite te hebben met een volle 90 minuten. Per saldo lijkt hij echter gewoon een goede voor in de groep die terecht in de basis staat, het spelletje goed ziet en zoals ik het begrijp zelfs al 3e aanvoerder is. Dikke prima dus.

Edit: die top 5 zou kunnen als onze talentjes zich ontwikkelen, maar dan moet het nog wel een stuk beter dan hoe ze nu presteren.. Maar leuke ambitie wel. Ik houd wel van wat bluf vanuit de selectie. Laat het maar zien!

Met deze selectie is dat zeker mogelijk. Denk dat we in jaren niet zo'n sterke selectie gehad hebben. Enige wat we nog missen is die ene speler die echt het verschil maakt zoals we de laatste jaren hebben gehad met een Tadic, Kostic etc. Desondanks zit het qua kwaliteit wel goed, en hebben we met Linssen en Tibbling ook weer twee geweldige voetballers. Ben alleen bang dat het onder deze trainer niet gaat lukken. Wordt geprezen om zijn prestaties bij Groningen, maar het voetbal waarmee hij die heeft behaald is lang niet altijd om over naar huis te schrijven. Om eerlijk te zijn ben ik als seizoenskaarthouder maar weinig verwend de laatste jaren.. Zolang Groningen een uit-syndroom blijft houden zie ik die stap omhoog niet gemaakt worden. Thuis zijn we gelukkig nog wel sterk (al gaat dat dus ook niet altijd gepaard met goed voetbal), maar het verschil tussen uit en thuis is veel te groot wil je aanspraak maken op een top vijf klassering, en dat heeft toch echt met het mentale aspect te maken. Daar is nu juist de trainer voor, en die laat dat in mijn ogen dus ook volledig na.

4 oktober 2015 om 10:26

Grappig om te horen dat een Groningen supporter niet tevreden is over de trainer. Ik vind dat van de Looi veel te weinig uit dit elftal haalt. Vorig seizoen wonnen ze de beker vooral door een gelukkige loting. Dit seizoen vallen ze Europees keihard door de mand en in de competitie is het ook nog niet alles. Van der Looi heeft simpelweg te lang nodig om zijn juiste 11 te vinden. Wisselt erg veel (vooral voorin) en mist dit seizoen scorende spelers.

Naar mijn mening zijn er trainers die veel en veel meer uit dit elftal weten te halen. Echt zonde, want in potentie moet dit elftal mee kunnen spelen voor plek 5.

4 oktober 2015 om 10:32

Veel mensen staren zich blind op de prestaties die hij behaald heeft. Natuurlijk is het knap dat je in twee seizoenen twee keer Europees voetbal haalt (sinds 2007 niet meer gelukt dacht ik). Desondanks is het spel niet goed, presteren we al jaren ondermaats in uitwedstrijden en eindigen we op de ranglijst 7/8ste terwijl er veel meer mogelijk is. Dit seizoen speelt Europees voetbal nog een rol in je seizoen, dus zal je misschien wat puntenverlies oplopen na Europese wedstrijden, maar gezien dit materiaal moet je echt hoger kunnen eindigen dan de vorige seizoenen.

Had overigens wel het gevoel dat er dit jaar iets eerder een vaste basis stond, al staat naar mijn mening de defensie nog steeds niet goed, en blijft onze minst presterende speler (De Leeuw) maar constant opgesteld worden.

4 oktober 2015 om 11:07

Nu is de Leeuw wel de speler met het meest scorend vermogen. En daar heeft Groningen nou net een gebrek aan. Hij speelt dit seizoen nog niet groots, maar dat komt denk ik nog wel. Ik zal de Leeuw altijd opstellen. Hij werkt en vecht enorm hard voor het elftal.

Ik snap niet dat hij Mahi de ene wedstrijd opstelt en de andere wedstrijd weer op de bank zet. Soms heb ik het gevoel dat hij zomaar wat probeert. Jammer.

4 oktober 2015 om 11:25

De Leeuw vind ik zelf de enige dissonant binnen het elftal. Voetballend stelt het allemaal weinig voor. Vorig seizoen kon hij dat nog compenseren met zijn scorend vermogen, maar dit seizoen levert dat hem ook niks op. Dat je dan met De Leeuw op tien speelt vind ik al helemaal raar, aangezien De Leeuw totaal geen techniek heeft, laat staan de creatieve oplossing om de spits weg te sturen. De stap terug van Chery naar De Leeuw is in voetbaltechnisch opzicht wel heel heel groot. Ik zie dan ook veel liever Rusnak op die positie, die daar denk ik veel beter uit de verf komt dan op de linkervleugel. Op die manier heb je ook meteen ruimte om Mahi op de linkerkant te posteren en gewoon met Hoesen in de spits te spelen. Gelukje voor De Leeuw is dat Hoesen op dit moment geblesseerd lijkt te zijn, dus zou je hem nog minuten in de spitspositie kunnen geven. Maar ik ben het er niet mee eens dat De Leeuw altijd zou moeten spelen. Vind hem zeer matig, en in aanvallend opzicht is er ook geen enkele combinatie met hem aan te gaan gezien zijn zeer geringe techniek en spel.

4 oktober 2015 om 11:31

Je verhaal dat je Rusnak liever op de 10 hebt, begrijp ik helemaal. Dat vind ik een heel goed idee. Maar geef mij 1 reden waarom je Hoesen verkiest boven de Leeuw. Kijk eens naar de afgelopen seizoenen? De Leeuw heeft altijd gezorgd voor goals , goals en nog meer goals en Hoesen heeft bij Ajax en bij Groningen laten zien dat hij het vooral Niet moet hebben van zijn scorend vermogen. Dat je zo neerkijkt op de enige speler in de selectie die in staat is meer dan 10 goals per seizoen te scoren, vind ik echt schrijnend.

4 oktober 2015 om 11:47

Qua goals ben ik het met je eens hoor, daar heeft De Leeuw zeker een streepje voor op Hoesen. Maar naast zijn scorend vermogen brengt hij vrij weinig. Hij verzet veel werk, maar dat komt ook vaak doordat hij zelf te weinig aan de bal komt of deze juist weer te snel verliest. Wil je echt de combinatie aan gaan in de voorhoede dan heb je aan Hoesen een betere. Daarnaast heeft Hoesen de hele voorbereiding gespeeld dit seizoen en werd er aangegeven dat hij scherper oogde. Vond hem in zijn eerste wedstrijden in de Eredivisie dan ook sterk spelen. Hoesen is een beter aanspeelpunt om van daaruit verder te voetballen. Ik snap dat een spits wordt afgerekend op zijn goals, en dat heeft Hoesen op dit moment nog tegen zich. Ik kom desondanks niet alleen voor doelpunten van de spits naar het stadion, maar ook voor attractief voetbal. Ik denk dat dat laatste beter te realiseren valt met Hoesen in de spits, waarmee je meer vloeiende aanvallen zult krijgen, dan met De Leeuw.

4 oktober 2015 om 12:00

Dan denk ik toch, dat het seizoen wel eens tegen kan gaan vallen voor je. Voor combinatie voetbal heb je ook combinatie voetballers nodig. En ik vind Mahi en die Limburger geweldige spelers, maar ze gaan wel vaak voor de eigen kans. Dus voorzetten vanaf de zijkanten blijven beperkt. Alleen Hateboer gooit wel eens een balletje op maat voor de goal....

Vind je trouwens niet dat Groningen nu echt een goeie linksback mist?

4 oktober 2015 om 12:08

Linksback of rechtsback? Ik vind Tamata tot nu toe wel een leuke speler, alleen tegen Braga vond ik hem heel zwak. Hateboer is een goede speler in potentie, maar laat nog te veel steken vallen. Het is wel opvallend dat bij Groningen de defensie altijd de zwakke schakel blijkt te zijn. Ook vorig seizoen met Botteghin was het niet altijd even 'safe' achterin, laat staan nu zonder die ene sterkhouder. Lindgren en Larsen vind ik eigenlijk de twee beste verdedigers (zover ik nu over Larsen kan oordelen) en Tamata bevalt mij ook wel in de meeste wedstrijden.

4 oktober 2015 om 21:46

Sjonnie, sterk bezig! Hoesen is veel beter dan de Leeuw. Je ziet vaak direct wanneer hij wordt ingebracht dat zijn medespelers direct in combinatie met hem kansen krijgen. Als afmaker inderdaad vrij dramatisch, we blijven maar hopen dat hij er op een moment een paar inlegt zodat zijn vertrouwen op dit gebied stijgt!

4 oktober 2015 om 10:27

Ja, helemaal met je eens. We spelen alleen heel erg veel wedstrijden dit seizoen en dit kan wel eens ten koste gaan van de klassering in de competitie. We zijn daarintegen wel weer sterk in de breedte van de selectie. Ik hoop dat larsen snel zijn basisdebuut gaat maken, vind ik toch wel een klasse beter dan reijnen.

4 oktober 2015 om 10:38

Reijnen vind ik echt helemaal, maar dan ook echt helemaal niks. Vind Larsen in de invalbeurten die hij maakt veel solider overkomen. Wat mij betreft wordt het centrum er dan ook één met Lindgren en Larsen zodra Rasmus weer fit is.

4 oktober 2015 om 11:28

Reijnen is een hele beperkte speler. Was bij AZ altijd al vreselijk aan het blunderen. Steeg vervolgens bij Cambuur een seizoen boven zichzelf uit. Maar voor Groningen komt hij zwaar te kort.

4 oktober 2015 om 11:49

Snap ook überhaupt niet hoe ze die hebben kunnen scouten. Was voor zijn transfer al sceptisch, gezien zijn verleden bij AZ, maar bewijst de laatste wedstrijden echt een complete miskoop te zijn naar mijn idee. Vond hem overigens thuis tegen AZ dan weer niet slecht invallen, maar dat kwam ook puur omdat AZ alle ballen er in pompte zodat hij met zijn lengte toch de nodig ballen kon opruimen. Opvallend blijft wel dat hij met zijn aardige postuur toch aardig veel duels verliest, en weinig spelers van de bal weet te zetten.

4 oktober 2015 om 13:48

Enige reden dat ik nog hoop heb voor Reijnen is omdat ik ook wel eens naar Cambuur ga of kijk. Die hele verdediging is als een kaartenhuis in elkaar gevallen zonder hem (heracles thuis 1-6 ofzo, PSV thuis 0-6). Op de tribune hoorde ik alleen maar gemor dat Groningen op het laatste moment Reijnen wegkaapte, de man die juist alles organiseerde achterin. Lindgren kan dat gat opvullen, maar beter zou het zijn om een echte centrale verdediger te hebben die dat kan.

Ook van der Laan waren ze nog bijzonder positief over en werd volgens velen door Groningen verkeerd gebruikt (sowieso als linksback is hij waardeloos, is ook de conclusie in Leeuwarden). Hopelijk doet hij het goed bij Cambuur en kan hij volgend jaar bewijzen om toch een aanwinst te zijn.

Zelf ben ik nooit geen fan geweest van Kappelhof. Kan de wedstrijden niet kijken dit jaar, maar blijf het altijd maar een softie vinden die te vaak staat te slapen.

5 oktober 2015 om 11:59

Ik ben ook geen fan van Kappelhof, maar vind Reijnen in vergelijking met Kappelhof eigenlijk nog minder. Met zo'n fysiek mag je toch wel enige duelkracht verwachten, maar wat ik tot nu toe zie blijkt dat dat ook bijna ontbreekt bij Reijnen. Opbouwend is het dramatisch en verdedigend loopt hij constant verkeerd. Het mooiste zou zijn om met Lindgren en Larsen te gaan spelen. Na gisteren kun je best de hele defensie omgooien wat mij betreft, dat lijkt namelijk helemaal nergens naar.

Van der Laan had natuurlijk met Leeuwin destijds wel iemand naast hem met en veel ervaring, en veel lengte. Won veel duels, waardoor Van der Laan die duels niet hoefde aan te gaan. Het is wel een bijtertje, en fysiek ook wel sterk, maar heeft zijn lengte wel heel erg tegen zitten. Ben benieuwd of dat ooit nog wat wordt bij Groningen. Eigenlijk stiekem zelfs jammer dat we destijds Letschert hebben laten gaan, nu toch wel een degelijke verdediger bij Utrecht, die had je nu best kunnen gebruiken denk ik.

4 oktober 2015 om 21:34

Sjonniex, je hebt geweldig verwoord zoals ik als jarenlang trouw supporter het ook zie! Met als aanvulling dat het natuurlijk wel erg vervelend is dat we geen scorende spits hebben. Al vind ik wel dat Hoesen altijd moet spelen, we hebben geen betere! Verder weet een ieder die de eredivisie goed volgt dat Reijnen bij lange na niet de verdediger is die Botteghin wel was. Onze trainer was er zelf bij en misschien heeft hij de komst van deze bij AZ mislukte verdediger zelfs wel geinitieerd...
Voor de rest een sterke ruime selektie waarbij vooral Rusnak me dit seizoen verschrikkelijk tegenvalt. Op naar de top 5!

5 oktober 2015 om 12:02

Rusnak is jong, en lijkt me mentaal ook niet een heel sterke speler. Als je dan als trainer zo met die jongen omspringt is het ook niet gek dat hij niet presteert. Zou voor aanvang van dit seizoen als '10' gaan spelen (opvolger van Chery), maar werd meteen weer naar de flanken gedegradeerd. Als je dan ook nog eens ziet dat een speler als De Leeuw (met geen enkel greintje voetballend inzicht, verstand of techniek) de voorkeur voor jou krijgt op de jouw beloofde positie, dan is het ook niet gek dat het bij die jongen gaat spoken. Daarnaast word je tegen Braga ineens naar de kant gehaald (terwijl je niet eens de minste bent op het veld) en word je in alle andere overige wedstrijden ook als eerste naar de kant gehaald. Nee Van de Looi verneukt de in potentie misschien wel sterkste speler binnen onze selectie echt helemaal..

Ben het eens met Maduro. Groningen heeft een sterke basis en een goede bank. Als de uitwedstrijden beter gaan zullen er meer en meer punten gepakt worden. En daarnaast, welke ploegen zijn op papier nou sterker? Ajax psv en feyenoord, maar verder?

4 oktober 2015 om 10:36

Ik vind Vitesse en AZ ieder geval kwalitatief niet minder dan Groningen. Zowel in de breedte als in dr basis. Vitesse heeft wel hetzelfde probleem als Groningen, thuis ijzersterk, en uit wisselvallig. Verwacht vandaag overwinning van Vitesse.

4 oktober 2015 om 23:56

Vitesse, overduidelijk. Dat wist ik vooraf al, maar de wedstrijd vandaag bevestigde dat.

Ik denk dat Groningen bij de eerste 5 kan eindigen. Ze hoeven thuis voor niemand bang te zijn want in de Euroborg is altijd een goede vijandige sfeer. Verder is het middenveld en de aanvak prima bezet alleen ben ik over de verdediging niet zo enthousiast.

Centraal achterin komen ze veel tekort. Reijnen heeft geen handelingssnelheid en Kappelhof kan t net bijbenen. Hateboer is snel,maar verdedigend soms iets te onnadenkend. Daarbij mist Groningen al jaren een goede balvaste scorende spits. Zoals bv Veldwijk bij Zwolle of Havenaar bij Den Haag. Ik zie Groningen meer voor plaats 7,8,9.

Wij staan dan wel negende op dit moment, na dit weekend misschien wel tiende.

Maar dan hebben wij de lastige potten al gehad Vitesse uit, Ajax uit, PSV uit, Utrecht uit.

Ook nog een Heerenveen AZ en Twente dus verwacht dat er na dit weekend de punten wel komen!

In eerste instantie dacht ik "wat een gek, die heeft zeker drugs gebruikt", maar als je naar de selectie gaat kijken is dat zeker wel mogelijk. De top drie wordt gewoon gevormd door Ajax, Feyenoord en Psv, en daarachter ligt het best open. Vitesse, AZ, Groningen en wellicht Twente kunnen allemaal op plek 5 eindigen.

Marseille wat in de Ligue1 dit jaar niets voorstelt walst al met gemak over jullie heen! Plaatsje 8-12 is realistischer Hedwiges!

4 oktober 2015 om 12:40

Marseille, met een begroting van 120 miljoen, tegen Groningen, begroting van 20 miljoen.
Ja.

De top 5 kan haalbaar zijn, maar dan moet er echt iets aan uitwedstrijden worden gedaan. De uitvorm is veel te slecht, en met de huidige uitvorm haal je de top 5 nooit. We hebben spelers om Vitesse pijn te kunnen doen, dus laat het vandaag maar een keer zien.

Geen probleem, maar die europese ticket 'gewoon' aan AZ of Twente(als het daar weer goed gaat) afdragen, mogen ze lekker 4de worden zonder Europees voetbal

Als je op niveau van Az wil komen, betekend dat dus Europees meedoen, beker en competitie.
Succes Groningen, we gaan het zien.

Groningen is een mooi elftal maar ik schat ze niet hoger dan PEC en AZ. Ik vind Heracles ook echt verassend beter dan Groningen. Vijfde plek lijkt me gewoon onmogelijk vooral omdat ik dit Feyenoord als kampioen wil zien.

4 oktober 2015 om 21:38

Yusuf, aan de scheidsrechters zal het dit jaar voor Feijenoord in ieder geval niet liggen! Tjongejonge, ook dit weekeind wederom niets over te klagen. Come on Groningen, op naar de top5!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren