Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Maatregelen geëist van FIFA bij geval Amrabat: ‘Een alarmerend voorbeeld’

Laatste update:

De internationale spelersvakbond FIFPro roept FIFA op om de regels rond hersenschuddingen beter te handhaven. Nordin Amrabat liep in het duel met Iran een hersenschudding op, maar stond enkele dagen later alweer bij de aftrap van de wedstrijd tegen Portugal. FIFPro wil dat spelers minimaal zeven dagen rust nemen na een hersenschudding.

Daarnaast wil Vincent Gouttebarge, hoofd medische zaken van FIFPro, artsen meer tijd geven om een speler op het veld te onderzoeken bij het vermoeden van een hersenschudding. Vlak voor het WK maakte de FIFA bekend dat de scheidsrechter onder meer de wedstrijd drie minuten kan stilleggen zodat de medische staf een speler kan onderzoeken.

"Die maatregel voegt niets toe aan een betere aanpak van hersenschuddingen", zegt Gouttebarge, geciteerd door de NOS. "Een dokter moet minimaal tien minuten de tijd hebben om vast te stellen of er wel of niet sprake is van een hersenschudding. Het handhaven van het protocol is een probleem. Het protocol moet beter toegepast en gehandhaafd worden. We liggen in het voetbal achter in vergelijking met andere sporten.”

“Dit (het geval van Amrabat, red.) is wederom een alarmerend voorbeeld van een speler die in gevaar wordt gebracht”, zo luidt het statement van de FIFPro verder. “Amrabat kwam te snel weer in actie. Vier jaar na het vorige WK heeft het voetbal weinig vooruitgang geboekt.” De FIFA heeft al gesteld ‘geschokt’ te zijn door de behandeling van Amrabat tijdens het duel. De international ontving enkele klappen van de arts en kreeg water over zich heen gespoten.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ben het hier volledig eens met de FIFA. Het blijft een groot risico om meteen te gaan voetballen na een hersenschudding. En in het geval van Amrabat had het ook zomaar goed mis kunnen gaan. Gelukkig liep het allemaal goed af. Maar het is wel goed dat de FIFA hier gelijk iets aan wil doen.

21 juni 2018 om 17:37

*FIFpro wilt er iets aan doen.

Dit zijn nou dingen war ik oprecht boos om kan worden. Die teamarts is geen knip voor z'n neus waard, piste hierbij op elke professionele eed die hij heeft afgelegd. Ik snap dat Amrabat wil spelen en dat de coach dat ook wil maar dan moet die arts gewoon voet bij stuk houden ipv toe te geven met zijn verdere carriere bij de bond in het achterhoofd. Wat mij betreft trekken ze zijn vergunning om geneeskunde te beoefenen in

21 juni 2018 om 18:07

Vond het sws al gevaarlijk dat hij mee mocht doen en dan z'n bescherming weg, ik had altijd een vreemd gevoel als hij de bal had of een duel inging.

Die arts en coach had hem echt niet mogen laten spelen naar mijn mening, terecht dat de Fifpro hier niet blij mee is. Weet nog een speler van Duitsland op het wk in 2014 die ook helemaal de weg kwijt was, nou liep dat ook goed af maar net als bij Amrabat moet je er niet aan denken dat ze door zo'n wedstrijd nog meer schade oplopen.

Vergunning inderdaad intrekken.

21 juni 2018 om 18:55

Het is heel vaak niet zo dat de (para)medische staf bepaalt o.i.d. iemand wel of niet speelt. Meestal wordt hun rol in het voetbal alleen als adviserend gezien. Als 2 volstrekte leken (coach en speler) besluiten dat het kan en de speler speelt, moet je niet de dokter schorsen maar de coach. Die maakt uiteindelijk de opstelling. Speler acht ik bij een zware hersenschudding tijdelijk verminderd toerekeningsvatbaar.

Ik weet niet hoe het bij voetbal in Nederland geregeld is. Bij rugby is het echter gebruikelijk om:

- mogelijk sprake van hersenschudding, speler moet het veld af
- hersenschudding, minimaal 6 weken niet trainen
- hersenschudding, minimaal 7 weken geen wedstrijd
- clubarts/ehbo doet zelf onderzoek
- huisarts doet zelf onderzoek
- clubarts en huisarts hebben samen overleg bij twijfel over inzetbaarheid.

21 juni 2018 om 18:19

Bij het voetbal doet men schijnbaar lekker waar men zin in heeft.

Niet het enige aspect waarin de sport rugby mijlenver voorstaat op het voetbal. Het voetbal mag echt vaker om zich heen kijken. Er zijn bepaalde aspecten binnen het rugby en bijvoorbeeld ook het Nederlandse hockey waar men bij het voetbal van kan leren

21 juni 2018 om 18:24

Ja, ik kan mij het spontaan koud water op het hoofd van het slachtoffer nog goed herinneren, en die klappen op het achterhoofd van Amrabat. Verschrikkelijke conservatieve behandeling die er gegeven werd...

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren