Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Maaskant noemt enorm bedrag als gelimiteerde transfersom in Kökçü-deal

Laatste update:

Hans Kraay junior snapt waarom Orkun Kökçü voor Benfica heeft gekozen. De analist annex verslaggever van ESPN denkt dat de van Feyenoord afkomstige middenvelder zich in Portugal beter kan ontwikkelen dan in de Premier League. Kökçü tekent bij Benfica tot medio 2028 en de Rotterdammers ontvangen 25 miljoen euro voor de transfer. Door bonusvoorwaarden in de deal kan het totale bedrag oplopen tot dertig miljoen euro. Tafelgenoot Robert Maaskant heeft onlangs gehoord dat er een doorverkooppercentage van 150 miljoen euro is opgenomen in de gesprekken met Benfica, al lijkt hij te doelen op een gelimiteerde transfersom.

"Het is eigenlijk net als de Nederlandse competitie", zo opent Kraay zondag in Goedemorgen Play-Offs. "Wij hebben Feyenoord, Ajax, PSV en AZ. Daar hebben ze Benfica, Porto, Sporting Portugal en hun AZ is Braga. En als je gewoon in Engeland gaat spelen, dan speel je dus 38 wedstrijden met een Colt 45 in je nek. Je wordt achterna gezeten en het tempo is zo ongelooflijk hoog. En nu speelt hij die topwedstrijden en gaat hij in plaats van naar Brentford, Aston Villa en Crystal Palace, waar je echt aan de bak moet, af en toe een keer naar Estoril en Maritimo. Hij zal bij God niet weten waar het ligt."

Kraay krijgt bijval van tafelgenoot Karim El Ahmadi. "Ik vind het echt goed dat hij voor Benfica heeft gekozen. Hij heeft echt gekozen van: 'Waar heb ik de meeste kans om te spelen?' Kijk, als hij echt naar de absolute top zou gaan, Manchester United ofzo, dan zou hij denk ik niet gaan spelen. Bij Dortmund zou hij ook passen, maar dan is ook niet zeker dat je gaat spelen. Maar bij Benfica wordt hij misschien wel basisspeler en dan kan hij nog steeds een stap maken." Kraay voegt daar direct wat aan toe: "En wie zijn wij om hem te veroordelen dat hij graag naar Portugal gaat?"

150 miljoen euro
De eveneens aanwezige Robert Maaskant sluit zich aan bij Kraay en El Ahmadi. "Ik snap deze stap ook heel goed", aldus de voormalig coach van onder meer FC Groningen en Willem II. "Op deze leeftijd (22 jaar, red.) kan hij zich nog fantastisch ontwikkelen. En als hij echt heel veel geld wil verdienen, dan kan hij altijd nog naar de Turkse competitie. Want daar zullen alle topclubs hem met open armen ontvangen." Maaskant weet daarnaast dat er in de toekomst wellicht een groot bedrag zal worden neergelegd voor Kökçü.

"Er zit een groot doorverkooppercentage in. Ik hoorde bedragen van 150 miljoen euro als hij dan doorverkocht zou worden. Ik geloof niet dat Kökçü 150 miljoen gaat opleveren." Het door Maaskant genoemde bedrag zorgt voor verbazing bij Kraay. "Hoe kom jij aan 150 miljoen, Robert?", krijgt de voetbaltrainer voorgelegd. "Ik heb dat ergens gehoord. Dat er een doorverkooppercentage, een gelimiteerde transfersom, van 150 miljoen euro is bij Benfica." De Portugese topclub verkrijgt 75 procent van de transferrechten en betaalt daarvoor 25 miljoen euro.

Eerst leek het er nog op dat Feyenoord 20 procent van de transferrechten zou behouden, maar nu blijkt dat dus 25 procent te zijn. Dat betekent dat de landskampioen bij een eventuele doorverkoop van de middenvelder recht heeft op een kwart van de totale transfersom. Mocht er inderdaad 150 miljoen euro worden neergelegd, dan ontvangt Feyenoord 37,5 miljoen euro. Fabrizio Romano noemde zaterdag nog een bedrag van 120 miljoen euro bij een eventuele toekomstige transfer van Kökçü.

Past Orkun Kökçü bij Benfica?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties



mooi toch joh, zulke mensen mogen gewoon hun onzin live op televisie verkondigen.. niemand die even de feiten erbij pakt oid.

kokcu krijgt een gelimiteerde transfersom van 120mil.
dit houdt in als er een club komt, die hem perse wil kopen, 120mil kan neerleggen, dan gaat benfica (moet benfica) akkoord gaan.
dan zou feyenoord dus 25 van die 120mil krijgen.
ik kan je alvast uit de droom helpen, dat ik kokcu niet voor 120mil zie vertrekken bij benfica, maar de wonderen zijn de wereld niet uit.. kan altijd gebeuren

dit betekent trouwens ook, dat wanneer benfica een bod van, laten we zeggen, 75mil krijgt. en ze gaan akkoord, dan krijgt feyenoord dus 25 van 75mil...

en deze opzet qua doorverkoop percentage is anders dan wanneer het over een winst percentage gaat van de doorverkoop. die constructie bestaat ook nog eens.

ik weet niet hoe het werkt wanneer benfica bijv kokcu zou ruilen voor een andere speler, hoeveel feyenoord dan zou krijgen. ik kan me herinneren dat deze manier in het verleden is gebruikt om onder zo'n doorverkoop clausule uit te komen.

edit: als dit artikel verkeerd is geschreven, en maaskant heeft wat anders gezegd dan slik ik mijn woorden over maaskant in. maar verder blijft de uitleg gewoon hetzelfde

11 juni 2023 om 12:26

Bij een transfersom van 75 miljoen krijgt Feyenoord 18,75 miljoen daarvan. Bij een transfersom van 120 miljoen krijgt Feyenoord 30 miljoen daarvan.

11 juni 2023 om 12:36

Echt he. Ook mooi wat Maaskant zegt: "ik heb het ergens gehoord". Ja waar dan? Heeft de plaatselijke supermarktcassiere dit tegen hem gezegd?

11 juni 2023 om 12:41

@ Oreely

Fijn dat je de feiten zelf ook niet kent, maar wel anderen er op wijst. In het statement van Benfica staat het volgende:

Feyenoord krijgt bij doorverkoop een percentage van de winst. Dit percentage is afhankelijk van de hoogte van het doorverkoopbedrag.

11 juni 2023 om 12:53

Oh wow, dus het is een percentage van de winst en niet eens een percentage van totale doorverkoop bedrag?

11 juni 2023 om 13:03

Yes, het is een bijzonder slechte deal. Die 5 miljoen is overigens op basis van sportieve doelstellingen. Als Orrie geblesseerd raakt en voor 10 miljoen weggaat houdt Feyenoord er dus in totaal 25 miljoen aan over.

Dit is niet echt de slagkracht waar ik op hoopte voor de transfermarkt. Tegelijkertijd vind ik t wel relaxed als we de Overmars-strategie aanhouden waar we veel spelers zelf opleiden en talenten voor een miljoen of 4-9 aankopen. Als er echt een topper in Z-Amerika is kan dat een keer 12 worden ofzo.

Verder vooral veel talent verkopen en de komende jaren de kas spekken. Dan kun je ook nog eens geld uit investeringen innen.

11 juni 2023 om 13:04

Vrijwel alle media melden dat Feyenoord 25% van de rechten van Kokcu in handen heeft.

Ik geloof echt niet dat te Kloese akkoord zou gaan met alleen percentage over winst. Dat zou een hele slechte deal zijn.

11 juni 2023 om 13:08

@arsenal890

Media papegaaien elkaar lekker na en doen weinig moeite om zelf even bronnen te checken. Op de site van Rutger Vink (1908) staat de publicatie van Benfica zelf. Dat is een bron uit eerste hand.

Daarin staat hoe de constructie in elkaar steekt. En dat is dus niet 25 van de transferrechten, maar een percentage van het meerdere uit de volgende transfer = winstpercentage.

11 juni 2023 om 13:15

Feye_88. Oioioii dat is een nog veel slechtere deal dan ik al had verwacht. Zou zeggen dat Feyenoord deze zomer al 40 miljoen vaste waarde had kunnen beuren. Los van aanvullende premies daaroverheen. Dat hadden ze wellicht nog gered in de toekomst als ze daadwerkelijk 25 procent rechten in handen hielden, maar met 25 winstpercentage ga je dat natuurlijk nooit redden. Aankoopbeleid gaat prima bij je club, maar verkoopbeleid mag echt wel wat gebeuren. Waarom ook in hemelsnaam zo vroeg in de zomer genoegen nemen met zo'n flutsom.

11 juni 2023 om 13:16

Wauw, wat een rampzalige deal is dat zeg. Onbegrijpelijk dat Feyenoord hiermee akkoord is gegaan zo vroeg in de transferperiode (of zelfs ervoor). Kan niet anders dat ze afspraken gemaakt hebben met Kokcu?

11 juni 2023 om 13:23

Dat is inderdaad een rampzalige deal. Zoals ik hieronder al aangeef:

Ik vermoed dat er vorig seizoen afspraken gemaakt zijn met Kokcu. Die wilde al weg en is toch gebleven. Ik denk dat ze hebben afgesproken om dit seizoen mee te werken voor 25+ bedragen. Slot had namelijk een basis nodig om dit seizoen aan een team te werken en Kokcu wegdoen was rampzalig geweest.

Hij is trouw gebleven, heeft enorm veel waardering gekregen binnen de club en ik denk dat ze hem dit gegund hebben.

Ik ben nog wel een beetje boos, maar aan de andere kant snap ik dit nog wel. Ik vind alleen het signaal erg jammer, want het lijkt nu alsof Feyenoord de Zeeman onder de NL topclubs is. Aan de andere kant komen er steeds meer spraakmakende namen uit de Feyenoordstal:

Aké, Summerville, Sinisterra, Senesi, Malacia, Aursnes, Kokcu, De Vrij, Wijnaldum.

Daarmee kun je een portfolio opbouwen van spelers die het maken in het buitenland en steeds meer vragen. Ik ben bang dat we nog wat geduld moeten hebben voor de echte klappers komen. Als Gimenez een goed seizoen draait kan het echt gaan gebeuren

Het is maar van welk perspectief je het bekijkt. Wanneer benfica over 2 jaar voor 150 miljoen weet te verkopen (en ze 36 aanvullend moeten neerleggen aan feyenoord), is Benfica nog steeds de lachende partij. Die hebben dan 70/80 miljoen winst (150-36-30)...

Overigens veel foutjes in het artikel. De 150 miljoen is natuurlijk geen percentage....

11 juni 2023 om 12:45

Niemand heeft zn werk gedaan. Benfica heeft de transferdetails zelfs gepubliceerd.

11 juni 2023 om 13:00

Over 'niemand heeft z'n werk gedaan' gesproken... Hopelijk heeft de clubleiding van Feyenoord zich gerealiseerd dat er een fundamenteel verschil is tussen een doorverkooppercentage en het behouden transferrechten. In het eerste geval kunnen andere clubs op een creatieve manier de betaling tot een minimum beperken, bijvoorbeeld door een 'ruilconstructie'. Mocht een club als Chelsea over enkele jaren interesse tonen, dan kunnen ze bijvoorbeeld besluiten om Kökçü voor een relatief laag bedrag laten vertrekken en dan een andere speler voor een laag bedrag de omgekeerde weg laten bewandelen. Of we hebben in de praktijk wel eens gezien dat er twee spelers in de constructie worden opgenomen, waarbij Kökçü voor een symbolische euro wordt verkocht en de andere (minder waardevolle) speler voor een absurd bedrag de overstap maakt. Hopelijk hebben ze zich daartegen weten te beschermen in deze constructie, bijvoorbeeld door het behouden van transferrechten.

11 juni 2023 om 13:06

@guaporta

Ik vermoed dat Feyenoord vorig seizoen afspraken heeft gemaakt met Kokcu over een langer verblijf. Hij aaste toen al op een vertrek. Ik denk dat ze hebben afgesproken dat hij voor 25+ wegmocht deze zomer. Anders kan ik me dit bedrag en deze constructie moeilijk voorstellen.

Ik denk ook dat Feyenoord zich blindstaart op de enorme bedragen die zijn neergelegd voor spelers als Enzo en Joao Felix. Dit is zoals je zegt absoluut geen garantie en een winstpercentage gaat echt niet het bedrag oplevern als waar de supporters en media zo van dromen.

11 juni 2023 om 13:26

Heb de situatie van Kökçü in Rotterdam niet op de voet gevolgd, maar dat zou inderdaad een logische verklaring zijn voor de relatief laag uitgevallen transfersom. Denk overigens ook dat deze keurige manier van handelen wel eens een voorbeeld zou kunnen zijn voor andere spelers in de toekomst. Voor Kökçü zelf lijkt het me een verstandige en tegelijkertijd kleine stap vooruit; een groter podium, een structureel succesvolle club met een oefenmeester die hem goed kent en duidelijk het vertrouwen heeft van de clubleiding en achterban. Dat gezegd hebbende, de absolute wereldtop gaat natuurlijk alleen absurde bedragen betalen voor spelers waarvan ze denken dat diegene de komende tien jaar het uithangbord van de club gaat worden. Denk dat je eerder moet denken aan een transfersom á la Darwin Nuñez (wanneer Kökçü bijvoorbeeld twintig doelpunten maakt en twintig assists geeft). Zestig, zeventig, maximaal tachtig miljoen en dan moet je ook nog eens geluk hebben dat de geïnteresseerde club een beetje wanhopig is (zoals Liverpool was destijds).

11 juni 2023 om 13:31

@guaporta

Tja, je hebt ook nog de Chelseas van deze wereld die voor een Enzo 120 miljoen neerleggen. Dat is natuurlijk geen uitgangspunt, maar je kan een keer geluk hebben. Alleen die vertrouwen heel erg op Benfica, en wat minder op Feyenoord.

Als je overigens de spelers statistisch naast elkaar legt, is Kokcu helemaal niet veel minder dan Enzo. Maar die heeft wel op een hoger podium geacteerd

11 juni 2023 om 14:10

Denk dat er inderdaad gelijkenissen te vinden zijn tussen Enzo Fernández en Orkun Kökçü, ondanks dat het op het eerste oog compleet verschillende spelers zijn. Enzo Fernández was op jonge leeftijd al het boegbeeld en leidersfiguur van een succesvol River Plate, terwijl Orkun Kökçü dat voor Feyenoord was. Het verschil is natuurlijk dat Enzo Fernández een directe impact had op het moment dat hij zich op een hoger niveau mocht bewijzen. Overstap naar Benfica? Direct de beste speler op het veld. Debuut bij de Argentijnse nationale ploeg? Meteen onbetwiste basisspeler van de wereldkampioen. En dan had hij ook nog eens 'geluk' dat het allemaal samenviel met het clubsucces van Benfica. Daarnaast betalen clubs natuurlijk ook voor het potentieel wat ze zien in een speler, wat naar mijn idee hoger is dan Kökçü.

Jammer dat hij weg is. Had dan beter met Feyenoord kunnen doorgroeien in de CL. Ik vind dat Feyenoord te snel ja heeft gezegd tegen 25M en 25%. Ik vind n bedrag van minimaal 40M en n (veel lager) doorverkooppercentage veel meer op zn plaats.

11 juni 2023 om 12:18

Denk het niet! Juist Benfica slaagt er de laatste jaren in spelers voor megabedragen te verkopen! Goede deal.

11 juni 2023 om 12:30

Ik heb zojuist het transferoverzicht van de afgelopen drie transferzomers bekeken. Afgelopen zomer werden Fernandez en Nuñez voor respectievelijk 121 en 80 miljoen verkocht. In 21/22 was Pedrinho de recordtransfer met 18 miljoen. In 20/22 was het Rúben Dias voor 71,6 miljoen, de rest werd voor enkele miljoenen verkocht.

Het lijkt dus allerminst een zekerheidje dat Kökcü voor een enorm bedrag wordt verkocht. Een succesvolle CL-campagne of uitblinken op een WK lijken de belangrijkste factoren.

11 juni 2023 om 12:53

Maar dan vergeet je even te vermelden dat alle transfer van boven de 80 miljoen. Bijna 66 procent gedurende het 19/20 of erna zijn verkocht. Dus in de laatste 4 jaar zijn er 21 spelers bijgekomen! Benfica verkocht altijd al voor goeie prijzen, kijk Ederson, Di Maria, Ramirez, Axel Witsel etc etc. 40 miljoen was destijds hetzelfde als 100 miljoen betalen, en daar was Benfica heer en meester in.

Vertel op een andere manier dat je geen verstand van voetbal hebt, lijkt me beter dan er zomaar dingen uit te gooien. Zoek je ook even op wat inflatie betekend?

11 juni 2023 om 13:03

Dus? Wij zijn de Portugese competitie voorbij op de coëfficiënten lijst en horen niet van die koopjes weg te geven aan de concurrent. Domme deal van Feyenoord, hoop dat Kokcu geen succes wordt bij Benfica.

11 juni 2023 om 13:19

Wauw wat een misgunner ben jij zeg pieterpost. Ik hoop als Feyenoorder dat Kokcu een groot succes zal gaan worden en voor een groot bedrag verkocht zal worden

11 juni 2023 om 12:26

Dit had Maaskant gezegd vandaar dat aan hem werd gevraagd hoe hij hier bij komt.

Wordt misschien voor 60mln doorverkocht als hij z'n draai weet te vinden, meer geloof ik niet in. Gaat er toch nog 15mln naar Feyenoord

11 juni 2023 om 22:00

Nee dat gaat er niet. Er gaat 25% van de winst naar Feyenoord.
Als hij voor 60 verkocht wordt, is dat dus maximaal 8,75 miljoen.

Ik weet niet precies hoe het in Portugal zit, maar ik weet dat ze bijvoorbeeld in Spanje verplicht zijn om een transfersom clausule in het contract te zetten. Daarom zijn die bedragen altijd zo enorm opgeblazen. Als dat in Portugal ook zo is, kan ik het wel begrijpen

11 juni 2023 om 12:15

Dit is in Portugal niet anders, daar worden extreem hoge clausules in contracten opgenomen.

Ok, misschien moet iemand Maaskant uitleggen dat een bedrag geen percentage is...

Feyenoord heeft een percentage (blijkbaar) van 25% van de transfersom bedongen én hij heeft een clausule voor 150 miljoen (blijkbaar). En ja, als hij voor 150 miljoen verkocht wordt, zou dat Feyenoord 37,5 miljoen opleveren. Maar als hij voor 40 wordt verkocht, is dat "maar" 10 miljoen.

11 juni 2023 om 12:18

Hij gaat echt wel voor meer dan 40 door verkocht worden hoor. Ik vind deze deal een prima deal. Mensen staren zich blind op Ajax bedragen maar hij heeft geen CL gespeeld en zich daar niet kunnen laten zien. Dan is 25% van de transferrechten behouden echt top. En die 150 miljoen kan ook nog hoger worden als tussentijds zijn contract verlengd en aangepast gaat worden. Feyenoord gaat dus echt nog een keer flink cashen voor hem.

11 juni 2023 om 12:21

Het is echt sterk afhankelijk van of Kokcu het gaat maken bij Benfica. Ik acht die kans best groot en dan gaat hij inderdaad (waarschijnlijk) wel weg voor meer dan 40. Maar er zijn voorbeelden genoeg van spelers die het niet naar verwachting doen bij hun nieuwe club.

Het kan (nogmaals, denk het niet) ook gebeuren dat hij door het ijs zakt en na zijn contract transfervrij vertrekt.

11 juni 2023 om 12:42

Feyenoord heeft 75 van de transferrechten verkocht en houdt dus 25 .

Uitgaande van een verkoopsom van 30 mln (25 5 mln gegarandeerd/eenvoudig realiseerbare bonussen) is de waarde van Kokcu dus bepaald op 40 mln. Er zitten wat risico's aan deze constructie, maar ook een mogelijke plus.

11 juni 2023 om 21:58

Nee. ze hebben 25% van de toekomstige winst. Dat staat letterlijk in de documenten die Benfica naar buiten heeft gebracht.

11 juni 2023 om 22:24

Dat is dan niet correct. Ik weet niet hoe goed jouw Portugees is, maar Feyenoord houdt 25% van de transferrechten.

11 juni 2023 om 22:42

Blijkbaar beter dan het jouwe.
Dit is de letterlijke vertaling van hetgeen Benfica officieel gecommuniceerd heeft:

Verder wordt meegedeeld dat Feyenoord Rotterdam ook recht zal hebben op een percentage van de waarde van een meerwaarde verkregen bij een toekomstige transfer van genoemde speler, dit percentage is afhankelijk van de waarde waarvoor deze toekomstige transfer zal worden uitgevoerd.

11 juni 2023 om 23:12

Ider zijn waarheid...

dit is de mijne: "het is Dennis te Kloese gelukt om een deel van de transferrechten te behouden. Volgens Fabrizio Romano behouden de Rotterdammers 25% van de transferrechten van Orkun Kökcü. Daarnaast ontvangt Feyenoord een vast bedrag van 25 (+5) miljoen euro."

12 juni 2023 om 10:06

Dus eerst was mijn Portugees niet correct en nu ik je de letterlijke tekst van het bericht van Benfica heb gegeven, heb je ineens een andere waarheid.
En dan kom je met 1 of andere twitterroddelkoning als bron.
Mijn bron is gewoon de club die hem gecontracteerd heeft, dat lijkt mij een stuk geloofwaardiger dan die twitterfiguur van jou.

Die 150 miljoen is totaal niet relevant. In Portugal zijn ze verplicht een afkoop in een contract op te nemen.

Word tijd dat meneer maaskant als flop analist van de tv verdwijnt. Waardeloos figuur zonder voetbal verstand, ego geile vent die graag op tv wil zijn en het woord neemt. Heel irritant.

Geweldig artikel is dit VZ, mijn complimenten! Mijn oprechte excuses dat ik dit in eerste instantie niet wilde erkennen. Mijn reactie is daarom terecht verwijderd door VZ

11 juni 2023 om 13:10

Beetje aanprutsen en als je dan daar opbouwend iets van zegt wordt je reactie als dank verwijderd door de ijverige moderators.

Waar zouden we zijn zonder Magic Maasland mensen!

Een doorverkooppercentage van 150 miljoen nog wel. Goede business voor Feyenoord!

Vergeet niet dat Kökçü zelf naar Portugal wilde, dan heeft Feyenoord daarnaar te handelen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren