Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Lyon wéér opgeschrikt door geweldsexplosie: spelers snel van het veld

Laatste update:

Olympique Lyon heeft vrijdagavond opnieuw te maken gekregen met supportersgeweld. In de bekerwedstrijd om de Coupe de France tegen Paris FC sloeg de vlam direct na het rustsignaal in de pan, toen supporters massaal het veld op kwamen en er op de tribunes met vuurwerk werd gegooid. Volgens het doorgaans goed geïnformeerde Get French Football News waren het de aanhangers van Lyon die het geweld initieerden en de supporters van Paris FC bestookten. De wedstrijd is inmiddels definitief gestaakt.

Terwijl de spelers bij een 1-1 ruststand de catacomben in het kleine stadion Stade Charléty opzochten, kwamen er massaal supporters vanaf de tribune het veld opgerend. Stewards konden de mensenmassa onmogelijk tegenhouden, maar begeleidden in ieder geval snel de spelers naar de kleedkamers om confrontatie met de zich misdragende fans te voorkomen.

Op andere beelden is te zien dat supporters elkaar op de tribune te lijf gaan met brandende fakkels. Volgens het doorgaans goed geïnformeerde Get French Football News waren het de aanhangers van Lyon die het geweld initieerden en de supporters van Paris FC bestookten.

Frankrijk heeft dit seizoen veel last van supportersgeweld. Zelf kreeg Lyon daar mee te maken in de thuiswedstrijd tegen Olympique Marseille, toen tegenstander Dimitri Payet geraakt werd door een flesje vanaf de tribune. Tot woede van trainer Peter Bosz kreeg Lyon daarvoor eind november een punt aftrek in de Ligue 1. Ook moest l'OL een wedstrijd zonder publiek spelen.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Denk dat het om de 2 weken wel raak is daar in Frankrijk

18 december 2021 om 00:53

Gewoon de jeunes de banlieue niet meer toe laten, dan is het probleem opgelost. Maar ja, dat mag je niet zeggen

18 december 2021 om 01:51

Doen alsof het alleen maar jongeren uit de banlieue zijn is wel gewoon even kortzichtig als het beleid tegen hooliganisme tegenwoordig.

18 december 2021 om 10:33

Wat een grove leugen zeg. Populistisch gebrabbel waarbij je zomaar wat zegt en mensen het nog aannemen ook. Lyon supporters staan bekend om een grote groep extreem rechtse groep die regelmatig voor problemen zorgt. Ook in deze rellen. Niks banlieu.

18 december 2021 om 07:06

Dat valt mee dan. In Nederland was het iedere week raak toen er weer "supporters" werden toegelaten

Voetbalwereld is naar de klote, heb dat al vaak aangegeven hier,

17 december 2021 om 23:11

Haal dat voetbal maar weg. De hele mensheid is naar de klote

17 december 2021 om 23:20

@kezzaman, dat zeker man vroeger was alles beter en leuker dan nu, tijden zijn zwaar veranderd

17 december 2021 om 23:27

Is dat zo? Of komt dit omdat iedereen nu mobieltjes heeft en alles deelt op internet?

17 december 2021 om 23:34

Als er gene voetbal zou zijn zou ik echt gek worden...

17 december 2021 om 23:36

@RicottoFC ja mobieltjes is zeker een reden, een normaal gesprek is er niet meer bij, zitten met hun kop 24/7 in hun mobiel en alles moet gefilmd worden en gedeeld

18 december 2021 om 00:02

Vroeger was alles beter? Tijden zijn zwaar veranderd? Waar heb jij het over, je bent geboren in 2004. Je was 12 toen Donald Trump verkozen was. Kom niet aan met je 'vroeger was alles beter'. Dat was het niet en je weet niks.

Voetbalgeweld is van alle tijden. We zitten nog zeer verre van de niveaus van de jaren tachtig en negentig maar met corona hebben alle kansloze hooliganfiguren nog drie keer zoveel frustraties als normaal.

18 december 2021 om 00:43

Nee hoor, over all zijn er nog altijd veeeel meer goeie dan slechte mensen, die vallen alleen minder op.

18 december 2021 om 01:53

Wat zou ik graag in die maand geleefd hebben toen alles beter was dan ooit tevoren in het jaar 36290 voor Christus.

18 december 2021 om 05:35

Als ik een aanpassing mag suggereren; je belevingswereld is naar de klote. (Leestip: Factfulness van Hans Rosling)

18 december 2021 om 11:58

@Bongiorno hou je mond toch is een keer dicht man, dat weet ik zeker wel, kan je niet is een keer ophouden om zo negatief te reageren op mij? Je bent echt irritant aan het worden, of ben je zo negatief over mij omdat ik marokaans ben? Want je herhaalt dat hier fucking vaak, maar niemand luistert sws naar jou

Zou Bosz sieren om hier zelf weg te gaan

Frankrijk gaat lekker, sneu volk daar die zich niet kan gedragen. Samenleving lijkt daar aardig verpest

17 december 2021 om 23:32

Dit is echt niet alleen in Frankrijk. Overal (en ook in Nederland) zijn de normen en waarden compleet vervaagd bij de jongeren. Het schijt wat de huidige opgroeiende generaties heeft gaat naast de klimaatcrisis en coronaproblematiek het grootste probleem zijn van de komende decennia. Doen we daar niks aan, dan is de wereled zoals wij die kennen binnen een jaar of 30 compleet verdwenen.

17 december 2021 om 23:56

Schijt was in de jaren 70 ook een probleem hoor. Ik zeg niet dat er geen gevolgen zijn, maar nieuw is het allemaal niet dus ik snap de verontwaardiging niet zo

18 december 2021 om 00:02

Precies dit. De jongeren van tegenwoordig.

18 december 2021 om 00:08

De jongeren van tegenwoordig? .. het zijn de ouders van tegenwoordig, daar begint het

18 december 2021 om 00:49

DMS compleet gelul wat je roept, vroeger toen ik nog een blaag was was ik ook een eikel bijter eerste klas. Echter: toen ik mij misdroeg was er geen Social media en geen mobiele telefoon v een ander die het vastgelegd heeft. Groot verschil in tijd. Het valt nueer op wat de jeugd doet, maar slechter zijn ze niet. Sterker nog: ik denk wel meer zelfbewuster en wereldser dan ik was mijn puberjaren

18 december 2021 om 10:34

Helemaal mee eens. Wordt zo moe van die mensen die doen alsof het in de jaren 80 en 90 minder was terwijl het totale anarchie was soms.

19 december 2021 om 10:56

Haha ja, echt zware rellen.
Containers rind de stadions met ME er op, politiehonden die je hoorde blaffen rond de stadions. Er hing altijd een heel erg rauwe sfeer.
En er gebeurde ook werkelijk van alles.
In de verdere samenleving overigens ook.

20 december 2021 om 09:52

Ik zeg ook niet dat het alleen in Frankrijk is, dat het daar extremer is dan in Nederland lijkt me overduidelijk. Constante rellen, achterlijk voetbal geweld en moorden vanwege andere opvattingen. Frankrijk is inmiddels gewoon een derde wereldland.

Wat triest om naar te kijken, je moet het maar bedenken om een avondje voetbal voor de gewone supporter te willen verpesten omdat je zelf je agressie zo nodig kwijt moet. Wat een kansloze groep mensen.

Hoe kan dit toch steeds? Het begint met een groepje maar het gaat nergens meer over in Frankrijk. Zelfs in Nederland is het beter geregeld dan daar terwijl het land vele malen groter is….

Wat een bende is het daar in de franse competitie dit jaar zeg, zoiets heb ik nog nooit zo vaak gezien. Keihard straffen dit soort tuig. Je zal dr maar zitten met je zoon van 9, 10 jaar

Bizar,waarvoor is dit nodig zo wordt je simpelweg benadeeld door dit soort akkefietjes oftewel een stadionverbod voor de supporters van Olympique Lyonnais.

En wij maken ons zorgen om Feyenoord - Ajax zonder publiek..

Tja, er is in Frankrijk al jaren een bepaalde woede gaande, wat over lijkt te zijn geslagen op het voetbal. Helaas, ooit een mooi land. Gelukkig heeft het buiten de grote steden nog zijn charme.

18 december 2021 om 00:52

Inderdaad, het is dat ik moet vliegen op een v die grote steden, maar daarna snel naar le paysage waar de Fransen net zo arrogant zijn, maar het leven een stuk beter en relaxter is.

Lyon terugzetten naar het 2e niveau, dit mag je niet tolereren. Hard aanpakken! dit is al de zoveelste keer dat Lyon supporters zich schandalig misdragen.

17 december 2021 om 23:04

Gewoon thuis wedstrijden zonder publiek doen, de hele club straffen gaat wel ver. Ook al gaat dit te ver ik weet het

17 december 2021 om 23:11

Ja eens, geen publiek meer toelaten. Stormen ze toch het stadion in dan terugzetten

18 december 2021 om 10:19

Naar het 2de niveau? En dan volgend jaar weer vrolijk verder rellen tegen Paris FC in de competitie? Nee de club straffen voor personen is echt idioterie. Gewoon geen uitsupporters meer toestaan, leren ze het vanzelf. Trouwens VZ, wat is jullie definitie van snel? De lyon spelers lopen nog langzamer dan met een rollator het veld af. Ze kijken zelfs nog om. Vertekende journalistiek, belabberd niveau.

Frankrijk is niet alleen regerend wereldkampioen voetbal, ook hier zijn ze wereldkampioen in. Jezus wat een stel tokkies lopen daar rond zeg. Een lockdown kan daar geen kwaad denk ik zo. Dan valt het nog wel mee in NL, met dat biergooien.

Ben niet naar heel veel wedstijden in Frankrijk geweest. Maar iedere keer viel mij het er ook op dat alles zo slecht geregeld was en er nooit preventief werd gecontroleerd of groepen uit elkaar werden gehouden maar dat er altijd werd ingegrepen op het moment na de eerste misdragingen.
Het zou niet nodig moeten zijn i know, maar dit is toch wel het grote verschil met vooral de UK.
Al gaat er daar buiten ook erg veel mis, en in duitsland al helemaal, al doet men vaak geloven dat daar niks gebeurd en iedereen door elkaar zit.

18 december 2021 om 09:09

Hahaha ja als je dat ziet van bijvoorbeeld Dynamo Dresden/HSV/Maagdenburg e.d. Duitsland is erg ja pffff

18 december 2021 om 19:03

Ja maar toch ook gewoon koln, gladbach etc ook.
De normale mensen zitten door elkaar.
Maar verder ook veel geknok hoor.
En op de een of andere manier zien we de pyro’s daar niet die er volop zijn en als er hier maar iets van is zien we dat als echte wanordelijkheden.

Wat is het daar toch in Frankrijk, het is wel raak de laatste tijd.

Mensen over de hele wereld zijn gewoon krankjorum geworden. Ik hou mijn hart vast met de zojuist aangekondigde persconferentie!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren