Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Löw legt controversiële keuze uit: ‘Uiteindelijk heb ik voor hem gekozen’

Laatste update:

Joachim Löw maakte maandag zijn definitieve WK-selectie bekend. De bondscoach van Duitsland ruimde een plekje in voor Manuel Neuer, die maandenlang kampte met blessureleed, terwijl de keuzeheer menig voetbalfan verraste door Leroy Sané te passeren. Löw legt tegenover verschillende Duitse media uit waarom hij de aanvaller van Manchester City niet meeneemt naar Rusland.

“Het was een hele lastige keuze tussen hem en Julian Brandt, maar uiteindelijk heb ik voor Brandt gekozen. Julian Draxler, Marco Reus en Thomas Müller stonden vast. Leroy is een gigantisch talent. Hij zal er in september weer bij zijn. Hij is nog niet 'gearriveerd' bij internationale wedstrijden”, aldus Löw, die benadrukt dat het weinig scheelde tussen Sané en de aanvaller van Bayer Leverkusen.

“Het was wikken en wegen. Als het een sprint van honderd meter was, zou het een fotofinish geweest zijn.” Ook Bernd Leno, Jonathan Tah en Nils Petersen zijn niet aanwezig op het WK. De vier afvallers zijn maandagochtend ingelicht over het besluit. “Er zijn makkelijkere dagen in het leven van een bondscoach”, vervolgt Löw, die de teleurstelling van de vier spelers volledig begrijpt.

“Dit zijn vier spelers die hun plek bij de voorselectie hebben verdiend door hun goede optredens. Ik heb met de vier gesproken en de teleurstelling was groot, zoals je kunt verwachten. Het is alsof ze al bij de check-in balie stonden voor de vlucht naar Moskou, maar dat ze op het laatste moment zijn tegengehouden”, besluit de bondscoach. Duitsland neemt het in de groepsfase op tegen Mexico, Zuid-Korea en Zweden.

Een begrijpelijke keuze om Leroy Sané niet mee te nemen naar het WK?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ik vind dit toch een vrij vaag verhaal.....logisch dat het een moeilijke beslissing was en ook logisch dat het niet veel scheelde maar hij gaat niet echt inhoudelijk in op de keuze tussen Sane en Brandt. Ik zou persoonlijk toch graag willen weten waarom hij Brandt dan hoger inschat......

4 juni 2018 om 15:39

Haha, je hebt helemaal gelijk. Hij legt helemaal niet uit waarom hij voor Brandt en niet voor Sane heeft gekozen. Hij zegt enkel en alleen dat t een lastige keuze was.

4 juni 2018 om 15:44

Hij zegt dat Sane nog niet is gearriveerd in internationale wedstrijden. Heeft ook nog maar 1 assist en 0 goals in zijn internationale carriã¨re. Zo moeilijk is begrijpend lezen denk ik toch niet? (niet dat Brandt betere statistieken afgelegd, en dat ik het ermee eens ben)

4 juni 2018 om 15:49

Brandt heeft iets betere statistieken maar in beide gevallen is het nou niet geweldig.

4 juni 2018 om 17:46

Brandt kan zowel op links als in de spits. Ik denk dat dat de doorslag gaf.

4 juni 2018 om 15:56

Ik wil vooral weten wat leroy nog meer moet doen dan een fantastische seizoen te spelen in het elftal van een landskampioen als absolute basisspeler aan de linkerkant. Hoe je kan je nou zeggen dat brandt evengoed heeft gepresteerd? En alsof hij wel al is gearriveerd op internationale wedstrijden. Hoe goed deed brandt het in de champions league?

4 juni 2018 om 15:59

Beter spelen voor Duitsland.

4 juni 2018 om 16:20

Hij heeft het over de wedstrijden bij Duitsland

4 juni 2018 om 17:34

Sane zijn speelstijl past niet echt bij Duitsland. Dus is het vrij logisch dat hij Reus Draxler Muller en Brandt boven hem kiest

4 juni 2018 om 16:19

Omdat Brandt internationaal gezien bij Duitsland goed draait en bij Sane regelmatig stroef loopt.

Hij heeft er weinig kaas van gegeten (of eerder snot)... Er is nog altijd geen duidelijk antwoord waarom hij Brandt wel meeneemt en Sané niet.

4 juni 2018 om 15:38

Des te knapper dat iemand die er geen kaas (of snot) van gegeten heeft, de huidig wereldkampioen is.

4 juni 2018 om 15:40

tuurlijk. hij is ook de minst succesvolle Duitse bondscoach ooit toch? Je hoeft het niet met hem eens te zijn, maar hij heeft bewezen vaak gelijk te hebben. geen 100% score, maar ja niemand heeft altijd gelijk

4 juni 2018 om 15:51

@beide heren

Uiteraard is Lã¶w een uitstekende trainer, maar deze keuze valt echt niet goed te praten?

Had het eerder over zijn beweegredenen dan over zijn trainerskwaliteiten.

4 juni 2018 om 16:00

Waarom zou het niet goed te praten zijn? Hij zal zijn redenen wel hebben en neemt de spelers mee die hij het best acht op het WK te winnen. Hij weet het wel beter dan wij hier denk ik, en weet ook wat er binnenskamers gebeurt.

4 juni 2018 om 17:00

Lord Freeza, heb jij Brandt dit seizoen gevolgd of volg je hem uberhaupt?

4 juni 2018 om 17:51

Degene die wint, heeft altijd gelijk en aangezien het de huidig wereldkampioen is..

5 juni 2018 om 15:34

@lordcoco

Heb je Sané zijn stats gezien dit jaar? Die jongen is één van de grootste talenten ter wereld????

Gewoon lachwekkend dat je voor Brandt kiest ipv Sane.
Sane heeft een topseizoen gedraaid terwijl Brandt stilstaat in zijn ontwikkeling.

4 juni 2018 om 16:00

Brandt is technischer, veelzijdiger en presteert gewoon beter voor Duitsland.

Ik kijk weinig Duits voetbal, dus kan iemand mij uitleggen in wat Brandt beter is dan Sané en dus op basis van wat hij voor Brandt heeft gekozen?

4 juni 2018 om 15:41

Bij Duitsland speelt Sane gewoon zwak. Daarom is de schok en verontwaardiging wat je hier ziet vele malen erger als in Duitsland waar de meeste het wel begrijpen. De 0 doelpunten en 1 assist die Sane in totaal heeft voor het nationale team helpen niet. Brandt is in het nationale team gewoon constanter, wat zekerder. Zal niet door een ondergrens heen zakken. En dat heb je nodig op een eindtoernooi.

4 juni 2018 om 17:28

Ik snap de keuze op basis van de prestaties bij het nationale team, het is idd precies zoals jij het uitlegt. Toch vind ik het wel klote. Ben echt een fan van Sane en de looplijnen van die jongen zijn geweldig. Heb hem altijd als eens willen zien spelen met Ozil, want dat moet een gouden combinatie zijn.

Hij legt toch helemaal niets uit behalve dat het voor hem allemaal zo lastig is?

4 juni 2018 om 15:48

Klopt, maar dit is dan ook de manier van VZ om geld en clicks binnen te halen.

On: nogal opvallende keuze, niet dat Brandt slecht is, maar met de snelheid, lichtvoetigheid, kracht en creativiteit kan je Sané altijd gebruiken lijkt me. Vind het ook wel een andere type spelers. Wel benieuwd wat Low bedoelde met dat Sané nog niet gearriveerd is bij internationale wedstrijden. Als hij op internationale ervaring doelt, zal Brandt zoveel meer ervaring hebben opgedaan?

4 juni 2018 om 16:18

Hij zegt letterlijk dat Sane nog niet gearriveerd is in internationale wedstrijden. Oftewel, hij laat het bij Duitsland niet zien.

ochja de manager zijn keuzes dienen gerespecteerd te worden lijkt mij , hij zal wel een reden hebben gezien zijn ervaring. als de resultaten straks meevallen en duitsland staat in de finale zal niemand spreken over sane, als ze echter tegenvallen dan zullen ze hier wel op terugkomen.

De beste duitse buitenspeler van dit moment. En niet in de selectie... Achterlijk besluit!

4 juni 2018 om 17:37

Ja, maar wanneer heb je duitsland met Buitenspelers zien spelen? Laatste was Odonkor....

Löw geeft in de Duitse pers duidelijk aan dat Sane geen scherpe indruk op hem maakt. Daarbij zijn Sane zijn statistieken in die Mannschaft weinig verheffend met 12 interlands, 0 doelpunten en 1 assist. Wat Löw ook niet vergeten zal zijn is het afzeggen van Sane vorig jaar bij de Confederations Cup. Sane gaf toen de voorkeur aan een niet noodzakelijke neusoperatie.

4 juni 2018 om 17:02

Als dit allemaal klopt vind ik het een duidelijk verhaal. Daarnaast is Löw echt een trainer die aan vaste patronen en vaste spelers vast houdt. Een Draxler zal hij zoals je ziet echt niet snel laten vallen en ook een Neuer gaat gewoon spelen denk ik, ondanks zijn blessureleed. In dat opzicht os Brandt er al ietsjes langer bij en speelde die wel mee in de Confed, wat Sané liet lopen. Persoonlijk had ik wel liever Sané gezien door zijn flair, maar goed beide goede spelers.

Vind het ook vreemd, maar ik durf te wedden dat 90% van de VZers Brandt nooit hebben zien spelen en toch deze keuze verafschuwen.

4 juni 2018 om 15:53

Inderdaad. Ken brandt wel van naam maar voor de rest niet. Hierboven word ook vermeld dat sane niet goed speelt bij Duitslands. Lijkt me ook een goede reden om sane niet mee te nemen. Maar of Brandt wel goed is weet ik niet.

Brandt is multifunctioneler , zowel op 10 als op beide flanken inzetbaar. Daarnaast is Brandt consistenter en verricht veel meer defensieve arbeid. Goede wisselwerking met Kimmich.
Sané ontbreekt het aan defensieve arbeid, Low zal voor de beste teamspeler hebben gekozen en niet voor het grootste individuele talent.

Want Brandt heeft een cv vol met internationale topwedstrijden? Die jongen heeft 3 wedstrijden meer in nationale elftal en heeft volgens mij nog nooit met club in europa gespeeld. Als dat je redenering is, dan moet je juist sane meenemen ipv brandt.

4 juni 2018 om 16:03

28 wedstrijden op Europees niveau voor Brandt, vergeleken met 21 voor Sane volgens Wikipedia, maar goed.

4 juni 2018 om 16:05

Op basis van aantal speelminuten heeft Sane wel meer gespeeld.

Feit blijft wel dat Brandt gewoon beter speelt voor Duitsland. En daar gaat het om bij Low. Deed hij ook met Podolski en Klose (hoewel Podolski op het eind vooral nog als Mascotte erbij zat)

4 juni 2018 om 16:11

Zal inderdaad wel kloppen, maar Brandt heeft wel degelijk Europees voetbal gespeeld met een beduidend minder team ook.

4 juni 2018 om 16:19

Laatste goal van prinz poldi vergeten? Check utube

4 juni 2018 om 16:25

Dat hij in zijn afscheidswedstrijd een mooi doelpunt maakt veranderd niets aan het feit dat hij sinds 2010 gewoon behoorlijk zwak speelde voor het nationale team.

Denk dat iedereen die Duitsland echt volgt hier niet zo verbaasd over zal zijn als de vele City/guardiola volgers hier.

Tuurlijk heeft Sane er een geweldig seizoen opzitten bij City maar bij Duitsland stelt hij tot nu toe gewoon teleur. Brandt daarintegen is een vrij consistente speler, misschien niet zo flashy als Sane maar gewoon een typische nuchtere Duitser. Daarbij denk ik ook nog eens dat Low zowiezo voor Muller, Reus en Ozil gaat kiezen en dat Brandt gewoon op de bank zal zitten.

Als hij niet presteert in de nationale ploeg is dat toch een prima besluit van Low? Ik zou willen dat wij een bondscoach hebben die wat meer kijkt naar het teambelang ipv naar namen, dan zouden Strootman en Blind ook niet meer opgeroepen worden.

4 juni 2018 om 16:24

Helemaal mee eens, maar de mensen kijken alleen naar namen en hoe ze bij de club presteren. Volgens mij weten de mensen nog steeds niet waar de naam Manschaft vandaan komt pff.

Het is allemaal leuk en aardig dat een speler het goed doet bij zijn club, maar daar koop je als nationaal elftal niets voor. Als hij daar niet presteert en een andere speler met minder naam wel, dan zou de keuze voor mij ook niet zo lastig zijn. We moeten het wel in deze context bekijken naar mijn mening en niet twee spelers gaan vergelijken op individuele kwaliteit.

Julian Brandt of Leroy Sané? Die keuze lijkt me toch zeer duidelijk? Waarschijnlijk is er sprake van een conflict.

We hebben Sané dit seizoen regelmatig mooie wedstrijden zien spelen. Speelt in een veel moeilijker competitie. Om je staande te houden bij een club als Mancity lijkt me ook niet gemakkelijk. Heeft CL gespeeld. Op links was hij gewoon de man voor Duitsland geweest. Löw kan niet eens uitleggen wat de reden is. Ik ben benieuwd welke verrassing we op het WK te zien krijgen!?

Een topseizoen spelen en dan niet gaan spelen op het WK. Ik heb het zelfde gevoel over icardi die verdiende om opgeroepen te worden. Ik vind dat gewoon schandalig van low.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren