Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Luuk de Jong wil tegen Barcelona reeks uit december 1998 evenaren

Laatste update:

PSV blijft ongenaakbaar in de Eredivisie: alle dertien competitieduels werden in winst omgezet. Alleen in de Champions League hapert de machine van Mark van Bommel: drie nederlagen en een gelijkspel in de eerste vier groepsduels. Barcelona wacht al sinds 3 november op een overwinning: Internazionale (1-1), Real Betis (3-4) en Atlético Madrid (1-1) wisten raad met de Catalanen. Opta blikt vooruit op de ontmoeting in het Philips Stadion, woensdagavond vanaf 21.00 uur.

O Sinds de 3-0 zege in de eerste onderlinge ontmoeting in maart 1978, heeft PSV niet meer van Barcelona gewonnen: drie remises en drie nederlagen in zes officiële duels.

O Dit is de eerste uitwedstrijd van Barcelona tegen PSV sinds het 2-2 gelijkspel in december 1997 in de Champions League. Wim Jonk, Gilles De Bilde, Abelardo en Giovanni waren toentertijd de doelpuntenmakers in het Philips Stadion.

O PSV won niet één van de laatste twaalf wedstrijden in het hoofdtoernooi van de Champions League: vijf remises, zeven nederlagen. Dat is de langste reeks van een Nederlandse club in het Europese miljardenbal.

O Luuk de Jong was in elk van zijn laatste twee optredens in de Champions League goed voor een doelpunt. De laatste PSV’er die drie Champions League-duels op rij trefzeker was, was Ruud van Nistelrooij in december 1998.

O PSV heeft sinds december 2015 geen thuiszege in het hoofdtoernooi van de Champions League meer geboekt. Na de 2-1 zege op CSKA Moskou volgden drie remises en drie nederlagen voor de Eindhovense supporters.

O Barcelona verloor slechts één van de laatste 26 groepswedstrijden van de Champions League: een 1-3 nederlaag tegen Manchester City in november 2016. Niet één van deze laatste twaalf duels ging verloren: negen zeges, drie remises.

O Barcelona won maar één van de laatste zes uitwedstrijden in de Champions League. Vier van deze ontmoetingen eindigden echter in een remise. Het bezoek aan AS Roma (3-0) afgelopen seizoen was de enige nederlaag in deze reeks.

O Philippe Coutinho was in zijn laatste acht Champions League-duels, in de tenues van Liverpool en Barcelona, bij liefst elf treffers betrokken: vijf assists, zes treffers.

O Lionel Messi maakte in het eerste groepsduel met PSV (4-0) een hattrick. Het was voor de clubtopscorer aller tijden van Barcelona zijn achtste hattrick in de Champions League.

O Na zijn treffer tegen Tottenham Hotspur staat de teller van Luuk de Jong in de Champions League op vijf doelpunten namens PSV. Alleen Ruud van Nistelrooij maakte meer treffers voor de Eindhovenaren in het Europese miljardenbal: acht.

PSV - Barcelona eindigt in een ...

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Dat Barca niet in vorm is, vorig jaar tegen Sporting door een eigen goal won en remiseerde bij Olympiakos moet PSV hoop geven. Een remise is zeker niet onmogelijk, ook als je kijkt naar teams als Leganes en Girona die punten pakten tegen Barca. Voor PSV moet een gelijkspel tot de mogelijkheden behoren, en een zege zou natuurlijk heel fraai zijn. Alles voor de punten voor de coefficientenlijst en alles om die lange reeks van 12 wedstrijden zonder CL-zege te verbreken.

25 november 2018 om 15:05

Kwaliteitsverschil is te groot, PSV is kansloos

25 november 2018 om 17:34

"kwaliteitsverschil is te groot, PSV is kansloos"

Het kwaliteitsverschil tussen Barcelona en Athletic Bilbao, Girona, Betis en Leganes is ook groot. Maar die ploegen hebben dit seizoen toch allemaal punten gepakt tegen Barcelona.

26 november 2018 om 02:35

Twee weken geleden nog liet Real Betis Barcelona alle hoeken van het veld zien in camp nou. Desondanks denk ik dat PSV gaat verliezen.

28 november 2018 om 10:53

Psv is niet kansloos, ze moeten gewoon kijken naar hoe ze Barça aan moeten pakken, Betis is echt niet beter dan Psv... Denk ik, maar de afwachtende terughoudende manier van spelen is juist wat je tegen Barça niet moet doen. Gewoon op een goede manier druk houden, zeker op de achterhoede want daar liggen je kansen, alleen dat zie ik PSV niet zo snel doen dus moet het wat goed uitvallen.

28 november 2018 om 23:51

Kerry, jouw stellige bewering is compleet de mist in gegaan. Ze waren niet kansloos, maar eerder het tegengestelde. Ze kregen zelfs enorm veel kansen!

25 november 2018 om 17:21

Wat vorig jaar is gebeurd heeft hier geen invloed op.

28 november 2018 om 20:30

Inderdaad want zeven nederlagen en vijf gelijke spelen zijn hele slechte statistieken, een Nederlandse topclub onwaardig.

De enige voor wie ik bang ben is messi. Door hem heb ik weinig hoop op een goed resultaat voor PSV. Het is echt onmogelijk en dat zeg ik als PSV fan.

Als PSV een hele goede dag heeft en als Barcelona wat minder is dan zou je met geluk nog wel een puntje kunnen pakken. Achterover leunen en hopen op een paar acties van Lozano en Bergwijn is onze enige optie denk ik. Ik zou ook Pereiro eruit halen voor Guti. Pereiro loopt gewoon niet genoeg en daardoor worden Rosario en Hendrix overlopen.

28 november 2018 om 20:39

Kijk dit is een betere reactie. Of misschien gutirez in plaats van Hendrix die niet clever genoeg is op een positie waar je vaak tegenover Messi komt te staan (geen schande, veel spelers worden in de luren gelegd door Messi) maar ik heb het idee dat het middenveld van psv anders moet dan in de uitwedstrijd tegen Barcelona.
Middenveld was in die wedstrijd echt de zwakste schakel.

28 november 2018 om 20:57

Ik ben geen fan van Mourinho, maar hij heeft toch aardig wat puntjes gehaald tegen ploegen die beter waren dan Manchester. Hij besefte zelf ook maar al te goed dat hij pak slaag zou krijgen als hij all out Attack zou spelen tegen bv Juventus. Uiteindelijk pakt hij wel 3 punten. Van Bommel is echter te naïef en te eigenwijs. Wisselt raar en onlogisch en is tactisch nog niet zo ver. Anders had hij tegen Tottenham niet nog een 4e aanvaller in de ploeg gebracht terwijl PSV met een 1-0 voorsprong op zak eigenlijk de hele tijd werd weggetikt. Iedereen had gehoopt dat Guiti in de ploeg zou komen voor de Jong of Pereiro maar hij besloot anders en werd keihard afgestraft.Anders was er nog een grote kans op doorstromen naar de Europa league

De kansen voor PSV zijn met Messi in de spits geslonken. Zeker als je beseft dat Viergever hem moet gaan dekken. Die maakt iedere wedstrijd wel 1 of 2 foutjes. In de eredivisie kom je daar nog mee weg, maar tegen Messi is elke fout een doelpunt. Laten we hopen op een wonder.

28 november 2018 om 23:54

Viergever deed het vandaag gewoon goed. Messi ook, maar dat was volgens verwachting. Psv heeft vandaag wat laten liggen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren