Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Luuk de Jong noemt twee teams die hij graag wil loten voor tussenronde

Laatste update:

Luuk de Jong kijkt met een goed gevoel terug op de groepsfase van de Europa League. Donderdagavond wist PSV met 1-2 te winnen van FK Bodø/Glimt, al bleek de zege niet genoeg voor de eerste plek in Groep A. Omdat de Eindhovenaren tweede achter Arsenal eindigden, zullen zij na de winterstop een tussenronde moeten spelen om zich te kwalificeren voor de achtste finale van de Europa League. De Jong hoopt Sevilla of Barcelona te loten.

“We wisten dat het hier lastig zou worden”, vertelt De Jong na afloop voor de camera van Veronica. “Bodø is een ploeg die speelt op kunstgras en graag aan het voetballen komt, maar al met al hebben we een degelijke zege geboekt. Het kunstgras is altijd even wennen en je merkt het vooral aan de snelheid van de bal. Een team dat daar altijd op speelt, heeft daar voordeel van. Dat is logisch. Toch denk ik dat we genoeg kansen hebben gecreëerd en bij vlagen goed hebben gespeeld”, aldus de spits.

De Jong heeft duidelijk zijn voorkeur qua tegenstander en hoopt dat een voormalig werkgever uit de koker komt tijdens de loting: Sevilla of Barcelona. “Natuurlijk zijn er leuke ploegen. Als je een Barcelona of Sevilla krijgt, dat zou leuk zijn. Ik heb daar een mooie tijd gehad, dus het zou leuk zijn om daar terug te keren. We willen wel zo ver mogelijk komen, dus dan is een iets makkelijkere tegenstander misschien fijner. Maar als alle mogelijke tegenstanders uit de Champions League komen, is dat waarschijnlijk niet het geval”, besluit De Jong.

De loting voor de play-offs van de Europa League vindt plaats op maandag 7 november vanaf 13.00 uur. PSV wacht een loodzware tegenstander, daar de club gekoppeld zal worden aan een nummer drie uit de Champions League. De mogelijke opponenten zijn: Bayer Leverkusen (Duitsland), FC Barcelona (Spanje), Sporting CP (Portugal), RB Salzburg (Oostenrijk), Shakhtar Donetsk (Oekraïne), Sevilla (Spanje) en Juventus (Italië).

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Nou ja, toch liever een Shakhtar Donetsk.

4 november 2022 om 00:00

Pas op wat je zegt, die Muldryk legt er zo drie in tegen Teze, Obispo, Ramalho, Hoever etc. 👀

4 november 2022 om 00:18

Doe maar Sporting, dan kan je daar gelijk de punten van afsnoepen en ze eruit knikkeren.

4 november 2022 om 00:27

Ja of realistischer gezien ze juist verliezen. Doe mij maar Sporting tegen United en PSV tegen Shakhtar of eventueel Salzburg

4 november 2022 om 00:30

Dat is zo'n risicoduel en ook nog eens tegen Portugezen. Nee dankje dat kan mijn hart niet hebben.

Doe mij Juve maar eigenlijk. Topaffiche en misschien nog te pakken op een goede dag.

4 november 2022 om 06:30

Salzburg ? Haha die zijn sterker dan PSV hoor.

4 november 2022 om 07:50

Salzburg is absoluut niet sterker dan PSV. Heb je ze tegen Milan gezien? Die kunnen er vrij weinig van

4 november 2022 om 07:55

Nou nou... laten we alsjeblieft niet overdrijven.
PSV zal op z'n hoede moeten zijn voor iedere club.
Zoals JuventusPuglia zegt, is Salzburg echt geen slecht team.
Er is eerder een NLse club geweest die er hetzelfde over dacht.
Die zijn van het veld geveegd uiteindelijk.

4 november 2022 om 07:58

Rangers kan er toch ook vrij weinig van? Het is altijd afwachten hoe je presteert tegen zo’n club.

Laat Juventus maar komen. Denk dat je oprecht een grote kans heb om door te gaan

4 november 2022 om 06:23

Winnen tegen Italianen is meestal toch erg lastig.

4 november 2022 om 07:08

Maar winnen tegen juve niet.

4 november 2022 om 08:13

Juve speelde tegen PSG zeer sterk en heeft veel blessures. In februari hebben ze echt een ander team staan.

4 november 2022 om 07:33

Denk wel dat juve zich in de winter gaat versterken. De rvc van psv wil juist van Gakpo of sangaré af om het financieel wat beter te maken. Denk dat alle ploegen lastig worden voor psv.

4 november 2022 om 08:02

Een doomscenario schetsen en daarop een oordeel vellen.

4 november 2022 om 08:55

Ik zag chiesa invallen, doe maar liever geen juve.

4 november 2022 om 19:37

Laat staan als straks Pogba, Di Maria, Vlahovic en Bremer weer fit zijn...

Sevilla is een mooie tegenstander die ook nog eens een heel stuk minder is dan voorgaande jaren. Doe mij die maar.

4 november 2022 om 08:57

Zeker omdat Ocampos daar nu weg is. Dan kunnen we ze zeker hebben!

Waarom wil niemand Salzburg? Is echt niet meer t schrikbarende team van de afgelopen jaren.

4 november 2022 om 06:33

Hoebedoel je ? Die zijn elk jaar heel sterk. Sevilla lijkt me het beste. Die zijn pas heel zwak dit jaar

4 november 2022 om 09:25

Die heeft echt een hele goede poule fase gespeeld waarbij ze net 3e zijn geworden achter AC Milan en Chelsea.

Als je deze tussenronde verliest ook geen conference league? Dan had je beter 3e kunnen worden en daar mooie campagne proberen neer te zetten.

4 november 2022 om 07:21

Pff kom op zeg, je wilt toch het hoogst haalbare. Conf league heeft toch gewoon veel minder aanzien

4 november 2022 om 07:25

Dit is gwn weer zo een nieuw ingebouwde stap om de grote teams door te laten gaan in Europa. Ze hadden beter kunnen doen dat die nummers 3 uit de CL een extra wedstrijd tegen elkaar mogen doen. Dat is dan hun straf en alleen de beste nummers 3 mogen meedoen in de EL.

4 november 2022 om 07:39

Het is al sinds jaar en dag zo dat de nummers 3 van de CL naar de EL gaan. En in jouw opzet gaan er dan 20 teams naar knock out fase. Hoe zie je dat voor je? Ik vind het een goede opzet zo. Groepswinnaar worden is echt wat waard, meer dan een beetje kans op een goede loting. En als je straks kijkt naar de laatste 16 heb je echt een prachtig veld denk ik.

4 november 2022 om 07:26

Tussenronde is gewoon de knockout fase he. Tuurlijk lig je eriit als je die verliest. Dit is gewoon de "round of 32" of 1/16 finale die er altijd al geweest is in de Europa League. De groepswinnaars hebben de luxe om 1 ronde over te slaan als het ware.

4 november 2022 om 07:29

Ja aan de ene kant beloon je de groepswinnaars, maar dat zijn vaak toch de teams uit de topcompetities die een minder seizoen hebben gedraaid. En aan de andere kant mats je de CL teams aangezien ze gekoppeld worden aan de nummers 2. Grote kans natuurlijk dat die er allemaal af gaan tegen de CL klanten. Vroeger konden ze ook elkaar treffen. En had je als nummer 2 in een sterke poule nog de kans dat je een zwakkere winnaar uit een zwakke poule kon treffen.

4 november 2022 om 09:47

Bruh, wat zeg jij allemaal? Feyenoord, Union st. Gillios, Fenerbahce, Freiburg, Betis (normaal geen zekerheid groepswinst), Idem voor Real Sociedad, Ferensvaros (of hoe je het ook schrijft) en Arsenal. Wel geteld 1 topclub die er zijn voordeel mee doet.

Ik vind het mooi, die topmentaliteit van de Jong. Een goed PSV kan het Barca en Sevilla gewoon lastig maken vanuit de underdogpositie. Maar willen we een coefficientenfeestje blijven vieren dan zie ik liever een Salzburg of Shaktar loten. Veel grotere kans op twee maal winst.

Echt? Niet zo'n slimme uitspraak van de jong.. denk dat je er tegen Barcelona en sevilla redelijk hard af gaat. Als je tegen de rangers niet kunt winnen in de voorronde CL... maar ik snap zijn denkwijze wel.. beide clubs waar hij heeft gespeeld..

4 november 2022 om 09:37

Ja en tegen de nummer 1 van de PL konden ze wel winnen, wat is je punt?

Als je ze gisteren hebt zien spelen maakt het niet uit wie ze treffen. Elke ploeg uit de CL die nu terug komt is een maatje te groot. Blijft een raar systeem maar dat is uur om de rijke clubs te blijven spekken. Als je bent uitgeschakeld is het klaar en niet de kans om nog een Europese prijs te pakken.

Zijn allemaal te doen voor PSV. Maar je kunt er ook voor hetzelfde geld uitvliegen. Ik zie niet een tegenstander die er naar boven uitspringt. Barcelona zou wel een mooi affiche zijn!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren