Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Luijckx: ‘Een ruwe diamant, verdedigers zijn bang voor hem’

Laatste update:

Kees Luijckx is onder de indruk van Lequincio Zeefuik. De aanvaller van FC Volendam zorgde op bezoek bij sc Heerenveen (1-2) voor de tweede treffer en deed dat op bijzonder fraaie wijze. Vorig week gaf de boomlange spits al zijn visitekaartje af met een prachtige goal in De Kuip tegen Feyenoord.

"Hij kan geweldig goede dingen doen, maar hij kan ook de makkelijkste ballen van zijn voet laten springen", begon Luijckx nog kritisch in De Eretribune op ESPN. "Dat maakt hem een onberekenbare speler. Maar het is een ruwe diamant. Hij laat de verdediger er zó slecht uitzien."

"Het lijkt alsof Van Ottele dramatisch aan het verdedigen is, maar Trauner liet hij er ook uitzien als een amateur", vervolgde Luijckx. "Ik denk dat verdedigers bang zijn om met hem in een lichaamsduel terecht te komen. Dan zet hij je weg. Daarom nemen ze wat afstand."

Zeefuik gebruikt zijn imposante bouw als wapen. "Hij haalt er voordeel uit dat verdedigers bang zijn voor hem", stelde Luijckx. "Trauner had dat ook. Hij blijft jong, maar ik blijf het een hele onberekenbare spits vinden. Het kan ook zijn dat hij een week later geen pepernoot raakt."

Twijfels
Kees Kwakman zette vorige week nog zijn vraagtekens bij de fitheid van Zeefuik. "Die jongen kan nog steeds niet langer dan een uur spelen", zei hij na afloop van de wedstrijd tegen Feyenoord. "Dat is best zorgelijk als je in de winterstop zit. Dan zou je toch ongeveer fit moeten zijn?"

De wedstrijd tegen Heerenveen was de eerste van deze Eredivisie-jaargang die Zeefuik van begin tot eind meedeed. Ook in de beker tegen Excelsior Maassluis speelde hij negentig minuten. Van de dertien competitiewedstrijden werd hij vijf keer vroegtijdig naar de kant gehaald en kwam hij zeven keer binnen de lijnen als invaller.

Volendam won bij Heerenveen met 23 (!) procent balbezit en twee doelpogingen. "Dit hebben we vorig jaar natuurlijk ook gezien", vulde Marciano Vink zijn collega aan. "Ze hebben weinig de bal, maar verdedigen heel goed en hopen dan op die twee momentjes. Daar hebben ze heel veel punten mee gepakt."

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Imposante fysiek en een verrassend goede techniek, niet vaak met Luijckx eens maar Zeefuik is zeker een ruwe diamant

17 december 2023 om 01:06

Vond deze jongen altijd wat druistig en lomp, daarbij ook niet de snelste. Maakt nu toch 2 goals waar je wat techniek voor nodig hebt, maar zeker tegen Feyenoord vond ik de goal vooral op geluk/doorzettingsvermogen. Als het al een ruwe diamant is valt er nog voldoende te slijpen iig. Ik zie persoonlijk meer in Sankoh van Heracles, al had ik verwacht dat die inmiddels ook wat verder was.



Groot en sterk. Maar twijfels over zijn fitheid, Klinkt mij bekend, Brobbey ? Mag hem opvolgen over een jaar bij mijn clupje als ie zo doorgaat.

Ik moet zeggen dat ik vond dat hij weinig duels won voor iemand met zijn postuur. Deed me een beetje denken aan Henk Veerman, die won ook geen kopduels of ging niet eens duels aan.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren