Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

L'Équipe valt uit de toon met héél laag cijfer voor Matthijs de Ligt

Laatste update:

De wedstrijd tussen Ajax en Tottenham Hotspur (2-3) van woensdagavond is het gesprek van de dag in de internationale sportpers. Diverse kranten delen spelersrapporten uit, waaronder het gezaghebbende L'Équipe. In tegenstelling tot andere media is de Franse sportkrant genadeloos voor Matthijs de Ligt: de aanvoerder van Ajax krijgt een vier.

De Ligt is daarmee de laagst scorende Ajacied, samen met Daley Blind, Lasse Schöne en Kasper Dolberg. Andere onvoldoendes zijn er voor André Onana, Noussair Mazraoui en Nicolás Tagliafico (allemaal een vijf). Het sportblad deelt tevens een tien uit aan Lucas Moura, de maker van alle Engelse doelpunten in de Johan Cruijff ArenA. Moura is pas de tiende voetballer sinds de oprichting van L'Équipe in 1946 die met het hoogste cijfer wordt beloond. Eerder dit seizoen was die eer ook toebedeeld aan Dusan Tadic, na Real Madrid - Ajax.

De slechtste man van Ajax krijgt een 3 na desastreuze avond

Het rapport van Voetbalzone, na de 2-3 nederlaag van Ajax tegen Tottenham Hotspur.Lees artikel

Het cijfer voor De Ligt is echter opvallend. De verdediger kreeg van Voetbalzone een 6,5, mede vanwege zijn sterke eerste helft. Hij was achterin nagenoeg onklopbaar en nam bovendien het openingsdoelpunt voor zijn rekening. Wel was in ons rapport kritiek te lezen op de rol van De Ligt bij de 2-1 en de 2-2. Hij werd voorafgaand aan de aansluitingstreffer uitgespeeld bij het zestienmetergebied van Tottenham, waar De Ligt niet had hoeven zijn, en liet zich bij de 2-2 door de benen spelen.

L'Équipe lijkt De Ligt die momenten zwaar aan te rekenen. De Engelse pers is een stuk genadiger. The Guardian kent De Ligt een acht toe, vanwege zijn doelpunt en zijn 'monsterlijke fysiek in één-op-één-duels'. De Daily Telegraph komt met hetzelfde cijfer. "Doelpuntmaker, aanvoerder, leider en op weg om een Nederlandse legende te worden. Hij is op weg om 's werelds beste verdediger te worden. Het is moeilijk te geloven dat hij pas negentien jaar is." De Daily Mail geeft De Ligt een zeven, met een serieuze kanttekening: "Hij oogde als een tiener tijdens het woeste offensief van Tottenham." The Sun schrijft dat De Ligt in de eerste helft 'oogde als Paolo Maldini, Alessandro Nesta en Alessandro Costacurta in één', terwijl de Daily Mirror hem na afloop een 'legende in de dop' noemt.

In Spanje was veel aandacht voor toekomstig Barcelona-middenvelder Frenkie de Jong en voor De Ligt, die aan de grootmacht wordt gelinkt. Mundo Deportivo deelt geen cijfers uit, maar is wel erg positief over het tweetal. "De statistieken van De Jong spreken voor zich. Negentig procent passzuiverheid (het hoogste van alle spelers van Ajax), vier intercepties en vijf van zijn vijf tackles waren succesvol", schrijft men in Spanje. "De Ligt was fantastisch. Hij was attent, corrigeerde fouten van medespelers en won het merendeel van de luchtduels met Fernando Llorente. Hij en De Jong zullen nog wel een Champions League-finale spelen in hun carrière. Daar bestaat geen twijfel over."

Welk cijfer zou jij Matthijs de Ligt geven voor zijn optreden?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

“Hij was achterin nagenoeg onklopbaar en nam bovendien het openingsdoelpunt voor zijn rekening. Wel was in ons rapport kritiek te lezen op de rol van De Ligt bij de 2-1 en de 2-2 “

Ik weet niet wie dit artikel heeft geschreven maar De Ligt was verreweg van onklopbaar. Maar goed, hij is wel het grootste verdedigende talent ter wereld en ik ben benieuwd hoe hij zich de komende jaren gaat ontwikkelen.

9 mei 2019 om 07:10

3 doelpunten tegen, alle 3 door het midden van de verdediging. En dan nog vergeet je een hele boel kansen die via het midden gecreeerd zijn...

9 mei 2019 om 07:53

Totaal irrelevant dat ze alle drie door het midden vallen, waardoor je het De Ligt aanrekent.

Wat kan hij serieus doen aan de 2-1 en 2-2? Bij de 2-1 staat hij wel onnodig voorin, maar dat doet niets af aan het feit dat het er niets mee te maken heeft dat de goal door het centrum valt. En bij de 2-2 heeft iedereen zijn eigen man bij de corner, waardoor hij ergens anders staat. Alleen bij die 2-3 had hij misschien een stap eerder moeten zetten om nog voor Moura te komen.

9 mei 2019 om 08:06

@Supernico

Bij de 2-1 jaagt hij door vanaf de rechtsbuitenpositie en wordt ie daar uitgespeeld. Mij lijkt voor een centrale verdediger dat niet zijn belangrijkste taak. Hij had terug naar de verdediging moeten gaan en anderen laten jagen.

9 mei 2019 om 08:13

Al had hij dat gedaan, was hij dan op tijd bij Moura of daarna bij Alli die de bal kreeg? Hij probeert door te jagen juist de aanval daar af te stoppen of te vertragen. Stond daarnaast in de buurt van de bal. Zie dus niet in wat hij daar fout deed.

Na die goal van hem vond ik hem gewoon slecht, net als de Jong die helemaal afwezig was in vergelijking met de vorige wedstrijd.

De ligt had schuld bij 2 van de 3 doelpunten, nonchalant verdedigd gewoon. Waarschijnlijk onervarenheid of zenuwen.

9 mei 2019 om 06:28

Het is natuurlijk onzin wat je schrijft. Ondanks dat hij niet foutloos was, waren de eerste 2 goals Schone aan te rekenen,.na Dolberg de slechtste man op het veld.

9 mei 2019 om 07:19

Schone was niet degene die de bal door de benen kreeg gespeeld door een slecht getimede interceptie. Ook niet degene die als een clown helemaal naar voren rende bij een 2-0 voorsprong. Bij dat derde doelpunt als hij gewoon voor die bal ging, had hij hem afgeblokt

9 mei 2019 om 07:20

wat had schone bij die 2e anders kunnen doen. Hij stond daar en kan niet verdwijnen. Onana was in 2e instantie te onrustig, na die fantastische reactie in 1ste instantie. Jammer

Bij de het eerste doelpunt kon nij de lange bal eruit halen maar greep hij half in. Bij het tweede doelpunt was hij zijn man helemaal kwijt bij de voorzet van rechts en het derde doelpunt greep nij njet resoluut in. Ik vind de Ligt een geweldige speler maar verdedigend was het zeer matig gisteren.

9 mei 2019 om 07:42

Precies. Bij de 3e goal moet ie een sliding maken

FRENKIE was ook ontzichtbaar, heeft geen kut gedaan en toch is die spaanse krant lovend, frappant

9 mei 2019 om 07:58

L'equipe... .....is Frans.

9 mei 2019 om 08:29

Ik had het over Mundo Sportivo.... is Spaans

wel begrijpelijk. als je betrokken bent bij 2 tegengoals is dat op dit niveau vaak fataal zoals gisteren bleek. in de Eredivisie kom je daar mee weg, in de CL helaas niet

9 mei 2019 om 10:11

Toch kan je dit niet alleen De Ligt aanrekenen. Het middenveld werd overlopen, waardoor je ook keuzes moet maken. Het grootste verwijt zijn Blind en De Ligt samen te maken. Zij waren met zijn tweeën niet in staat om Llorente te beteugelen

4 is misschien te laag, maar een 6,5 was sowieso te hoog. Hij zag er bij alle 3 de doelpunten slecht uit. Llorente won werkelijk alle duels met hem. Die goal is leuk, maar is met 3 tegen doelpunten waardeloos. Snap dan dat de 2e helft veel zwaarder meeweegt in zijn cijfer. Wat ze in Engeland becijferen, heb ik geen idee.

De Ligt speelde los van de goal niet een hele sterke wedstrijd. Werd notabene door de benen gespeeld bij de 2-3 door Danny Rose, slechste speler van Tottenham. Maar wij Nederlanders vinden het moeilijk om eerlijk te oordelen over onze eigen spelers. De Ligt voor mij een 5

9 mei 2019 om 08:39

Danny Rose was toen al gewisseld.

Ik heb het hier zo vaak geroepen en nu roep ik het weer. De Ligt is een uitstekende mandekker, en al helemaal als de tegenstander met zijn rug naar hem toe staat, maar in de zonale dekking is hij ronduit slecht. Daarnaast is hij tactisch en in het uitverdedigen ook gewoon slecht.

Bij de eerste goal staat hij rechtsbuiten oid en bij de tweede goal loopt hij zomaar naar de rand van het zestienmetergebied (terwijl er andere Ajacieden voor de Tottenham-speler stonden) , waardoor hij tegenstanders achter zich laat rond de penaltystip.

En dit roep ik niet alleen na een verloren wedstrijd, maar ook na andere wedstrijden. Ja, hij is pas 19 en kan dit wellicht nog ontwikkelen, maar op dit moment is hij er gewoon nog niet. Hij zal hier zeker bij een club als Barcelona, die heel hoog en heel tactisch voetbalt, veel problemen mee krijgen.

Zon cijfer zal ze weinig boeien, denk als de ligt voor psg had getekend hij wel een 7 had gekregen.. Denk wel dat de spurs in de 2e helft precies blootlegde waar voor ajax nog winst te behalen is. Buiten het feit dat je met dolberg erin praktisch met 10 man speelt maar dat terzijde. Voorin werd de bal bijna niet meer behouden en het middenveld werd steeds overlopen daardoor komt er steeds meeer druk op de verdediging. Spurs hadden best vaak een overal situatie vanuit de counter. Dus ja moet je dat de ligt aanrekenen of begint het probleem elders. Tis gewoon verdomde jammer dat het zo gelopen is, maar buiten dat heb ik super genoten van ajaxa en het Nederlands voetbal.

Als Onana niet zo duidelijk tijd had gerekt, dan had de scheids de wedstrijd eerder afgefloten en was Ajax doorgegaan. Deze keeper heeft dat al eerder laten zien. Tijd rekken is niet altijd effectief!

hmm...das wel een heel gemakkelijk gegeven 10.
Voetballend heeft die moura toch niet zo veel goed gedaan?
ja 3 goals verdient natuurlijk een mooie 9, maar een 10?

"het cijfer voor De Ligt is echter opvallend. De verdediger kreeg van Voetbalzone een 6,5, mede vanwege zijn sterke eerste"

haha ja want de scores van voetbalzone gaan ook echt ergens over

De Ligt heeft gewoon nog een weg te gaan, helemaal niet erg op die leeftijd want hij is veel verder als 99 van de spelers op die leeftijd.

Het was ook gewoon teveel gister, hij kan nog niet de zwakheden van Blind compenseren. Helemaal niet erg maar hij moet wel echt weg in de zomer want hij moet dit soort wedstrijden elke week spelen.

En als je niet een Aguero, Salah, Mane, Sane, Aubameyang etc tegen over je hebt in Engeland krijg je wel een Lukaku, Kane, Rondon, King, Mitrovic of welke andere grote beul dan ook voor je kiezen.

Zie liever dat de Ligt naar Engeland gaat dan naar Barca.

In de tweede helft hadden De Ligt én Blind totaal geen vat op Llorente en de beweeglijke Moura. Dat doet niets af aan het talent van De Ligt, maar gisteravond was absoluut geen goede pot van hem. Op de majestueuze kopgoal na dan

Eerder lachwekkend dat een verdediger die bij 2 tegendoelpunten in de fout gaat bij voetbalzone een voldoende haalt... een verdediger moet verdedigen, als je er 3 slikt en bij 2 persoonlijk in de fout gaat heb je megahard gefaald. Ookal heeft ie gescoord en was zijn eerste helft sterk. Doet verder niets af aan zijn kwaliteiten en fantastisch (cl) seizoen uiteraard

"de Ligt is daarmee de laagst scorende Ajacied, samen met Daley Blind, Lasse Schöne en Kasper Dolberg. Andere onvoldoendes zijn er voor André Onana, Noussair Mazraoui en Nicolás Tagliafico (allemaal een vijf)."

Dit is natuurlijk wel onzin. Wedden dat ze bijna allemaal een voldoende hadden gekregen als die 2-3 niet was gevallen?

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren