Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

L'Équipe brengt Varane in verband met verrassende nieuwe club

Laatste update:

Raphaël Varane staat open voor een terugkeer naar RC Lens, zo onthult L'Équipe. De Fransman is uit de gratie geraakt bij Manchester United en kan in zijn geboorteland terugkeren bij de club waar hij in 2010 zijn profdebuut maakte. Bayern München is echter ook nog altijd in de markt voor de centrumverdediger.

Het getouwtrek om de handtekening van Varane is al een tijdje bezig. De mandekker is niet tevreden over zijn kansen onder Erik ten Hag en zinspeelt op een winterse breuk. Buitenlandse clubs staan in de rij om de Franse verdediger (tijdelijk) over te nemen van United.

Nadat eerder Real Madrid en Bayern München zich al nadrukkelijk meldden, lijkt nu ook RC Lens in de markt. Bij de huidige nummer zeven van de Ligue 1 maakte Varane zijn eerste stappen in het betaalde voetbal. Zelf zou hij een terugkeer wel zien zitten.

"Ik zal mijn carrière beëindigen in Madrid, Manchester, of in Lens", zei Varane in maart. “Ik stop niet bij een andere club. Madrid lijkt mij ingewikkeld. Spelers gaan daar meestal niet heen. Het meest waarschijnlijke lijkt me dat ik mijn carrière in Manchester of Lens zal beëindigen."

Varane speelde 24 officiële wedstrijden voor Lens in het seizoen 2010/11, alvorens Zinédine Zidane aandrong bij de clubleiding van Real Madrid om zijn landgenoot voor tien miljoen euro over te nemen. Varane speelde in de jeugd van Lens met onder meer Thorgan Hazard en Geoffrey Kondogbia.

Lens-trainer Franck Haise liet zich onlangs uit over een mogelijke terugkeer van Varane. "Als Varane wil terugkeren, zullen we hem met open armen ontvangen", zei de 52-jarige coach. "Maar het contract zal ingewikkeld worden. Ik heb gelezen dat het voor Bayern ingewikkeld zou zijn om zijn salaris te betalen. Als het voor hen al ingewikkeld is..."

Varane werd in de zomer van 2021 met torenhoge verwachtingen naar Old Trafford gehaald. De Franse mandekker ontvangt jaarlijks zo’n 20 miljoen euro van United, maar kwam dit seizoen pas 825 minuten in actie. Op Boxing Day deed hij wel negentig minuten mee tegen Aston Villa (3-2 winst).

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Vond het ooit een fantastische speler. Jammer dat hij geleidelijk aan steeds verder afglijdt…

27 december 2023 om 08:08

Hoe bedoel je? Hij speelt weer heel sterk en is duidelijk van niveau Manchester United, misschien wel beter. Dit laat hij momenteel ook weer zien. Alleen Erik Ten Hag ziet het, tot ieders verbazing, bepaald niet in hem. Alleen afglijden? Dat doet hij niet meer hoor

27 december 2023 om 08:15

Varane heeft sinds zijn komst naar Manchester United allerminst weten te imponeren. Geen schim van de topper die hij was in Madrid. In die zin snap ik de opmerking van EredivisieAjax wel. Maar het lijkt meer te zitten in het soort voetbal wat gespeeld wordt en de kwaliteitsarme selectie waarbinnen hij moet spelen. Dat is natuurlijk ook dag en nacht verschil met wat hij in Madrid gewend was.

27 december 2023 om 08:16

Hij is zeker minder dan in Madrid, maar hij klimt mijn inziens juist weer langzaam uit dat dal, wat het tegenovergestelde is dan wat EredivisieAjax beweert. Daar zit mijn verbazing wat betreft zijn opmerking vooral. En de stap naar een zwakker team, waar hij achterin ineens moet leiden, in een sterkere competitie is denk ik ook lastig.

27 december 2023 om 09:22

Eens hoor, dat afglijden vind ik heel zwaar aangezet. Maar ik had vooraf wel grotere verwachtingen bij Varane. Het wordt de komende tijd interessant. Blijft Varane vechten voor een plaatsje bij de eerste 11 of kan Lens hem verleiden om thuis te komen? Hij zal daar van grote waarde zijn.

Vind hem laatste tijd juist steeds beter spelen. Ik zou gewoon eens aanhouden met Varane Maguire, mits fit. En dan Maguire op rechts, Varane dan maar op links...

27 december 2023 om 08:58

Heeft er inderdaad een paar goeie potten op zitten. Zo jammer dat Martinez er al het hele seizoen uit ligt, hierdoor valt het seizoen van Varane enorm tegen..

27 december 2023 om 09:07

De laatste partijen tegen Bayern en Liverpool vond ik Varane heel sterk spelen en dat was zonder Martinez al. Maguire kreeg het ook op de heupen en beide spelers in vorm is wel een sterk duo. Een Evans, die gisteren trouwens prima speelde, kan normaliter echt niet meer.

27 december 2023 om 12:01

Verdedigend inderdaad gewoon goed, alleen niet de speler die van achteruit de opbouw kan verzorgen. Daarom koos Ten Hag ook voor Maguire ipv Varane.

Enige wat ik niet snap is dat Varane dan niet links centraal speelt. Misschien dat hij zelf aan heeft gegeven dat niet te zien zitten?

Varane heeft een leider naast zich nodig is een volger. Zet zelf geen lijnen uit. Naast iemand die hem niet stuurt of back up geeft als hij doordekt. Voetballend goed verdedigend vaak niet soort sterk wel snel voor een cv.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren