Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Loïs Openda vertrekt voor tien miljoen euro bij Club Brugge

Laatste update:

Loïs Openda is definitief overgenomen door RC Lens, zo maakt de club bekend via de officiële kanalen. De Belgische spits vertrekt na een dienstverband van zeven jaar bij Club Brugge, dat volgens diverse Franse media circa tien miljoen euro overhoudt aan de deal. Openda kwam de afgelopen twee seizoenen op huurbasis uit voor Vitesse.

Openda zet zijn handtekening onder een vijfjarige verbintenis bij de nummer acht van afgelopen Ligue 1-seizoen. Openda moet in Lens de opvolger van Arnaud Kalimuendo, die na twee jaar verhuurd te zijn terugkeerde naar Paris Saint-Germain. Openda kwam in 2016 bij de hoofdmacht van Club Brugge terecht en werd in de zomer van 2020 verhuurd aan Vitesse. Namens de Arnhemmers kwam de 22-jarige spits tot 88 officiële duels en was daarin 37 keer trefzeker. Bovendien werd hij afgelopen seizoen tweede op de topscorerslijst in de Eredivisie, achter Sébastien Haller (21 goals).

De stormachtige ontwikkeling van Openda bleef ook niet onopgemerkt bij Roberto Martínez. De bondscoach van het Belgische nationale team selecteerde de goalgetter voor de voorbije Nations League-campagne, waarin hij zijn debuut opluisterde met een treffer. Mede dankzij het doelpunt van Openda boekten de Rode Duivels een 6-1 overwinning op Polen. In het duel met Oranje ontbrak de aanvaller overigens, daar hij na een derde gele kaart in een eerdere wedstrijd van België Onder 21 geschorst werd.

Technisch directeur Arnaud Pouille geeft via de clubsite aan enorm uit te kijken naar de samenwerking met Openda. “De komst van Loïs is groot nieuws. Ik wil iedereen die hier aan mee heeft gewerkt bedanken voor het afronden van de transfer. Loïs is een speler met veel potentie en hij werd door veel Europese clubs gevolgd. Hij raakte er zelf snel van overtuigd dat het vervolgen van zijn carrière bij RC Lens de beste optie was. Hij is klaar voor Lens”, besluit Pouille.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Kan een volger van het Belgische voetbal mij vertellen waarom ze hem niet zelf houden? Net international, nog jong etc.

6 juli 2022 om 21:59

Omdat ze er nu 10 miljoen voor krijgen vermoed ik. Als het er komend jaar toch niet uit komt zie je daar niets van terug

7 juli 2022 om 20:51

@Dutchgio dat lijkt me niet aangezien ze al probeerde voor 11 miljoen Muriqi te halen die 1 goal scoorde in 37 wedstrijden...

6 juli 2022 om 22:00

Hij mocht blijven, maar wou zelf niet. Wou een stapje hoger dan Club, want in zijn ogen blijkbaar RC Lens is. Voor Club is dit in ieder geval zeker geen slechte deal.

7 juli 2022 om 08:30

Speelt Lens eigenlijk (voorrondes) Conference League met hun 7e plaats van vorig seizoen? Ze hebben wel echt een goed jaar achter de rug maar dit lijkt me voor een club als RC Lens toch wel echt het hoogst haalbare, Lyon, Nantes en Lille zul je niet ieder seizoen onder je weten te houden lijkt me..

6 juli 2022 om 22:10

De combinatie van het het feit dat hij zelf niet echt wilde blijven en het feit dat 10 miljoen wel echt veel geld is voor een speler die uit de jeugd kwam.

6 juli 2022 om 22:11

Weet je of er een doorverkooppercentage is bedongen? Anders vind ik 10 miljoen eigenlijk nog weinig..

6 juli 2022 om 22:17

Ik heb er nog nergens iets van gelezen.

6 juli 2022 om 22:11

Dat heeft 2 redenen.
Ten eerste past hij niet bij de dominante speelwijze van Club Brugge.
Brugge heeft aangegeven hem geen garanties te kunnen geven op speeltijd en dientengevolge voelt hij geen vertrouwen.
Ten tweede wil hij met een schone lei beginnen in ee nieuwe competitie, althans dat liet hij weten in de Gazet van Antwerpen.

6 juli 2022 om 22:48

Merci! Snap hem wel, zal wel merken dat die geen kans gaat krijgen bij Brugge. Hij en Brugge kunnen kapitaliseren op de goede periode bij Vitesse.

8 juli 2022 om 04:32

Ik volg het Belgische voetbal niet echt en onderschat het waarschijnlijk maar ik zou hem graag bij PSV zien als Cody vertrekt ala kone. Hoezo krijgt hij bij Brugge geen kans

Toch een gemiste kans van de top 3 van NL.

6 juli 2022 om 22:06

Nou dat valt mee. Openda is een leuke speler hoor, maar geen 10 miljoen speler

6 juli 2022 om 22:13

Ik vind hem technisch te beperkt voor de top 3 en te druistig voor het doel

6 juli 2022 om 22:23

Want. Feyenoord heeft geen 10 miljoen dus hou het maar bij top 2

6 juli 2022 om 22:29

Top 1 dan, aangezien Ajax alleenheerser is.

6 juli 2022 om 23:20

Feyenoord heeft geen 10 miljoen? Dan raad ik je aan het nieuws van deze week nog eens terug te zoeken. Of ze er 10 miljoen voor over hebben is een tweede..

7 juli 2022 om 20:52

Inderdaad ze wouden die Gnonto ook voor 10

6 juli 2022 om 23:20

Denk dat Ajax wel wat hoger mag mikken dan Openda, PSV trouwens ook met Luuk de jong

7 juli 2022 om 03:02

Openda kan je er bij pakken voor de breedte. Maar niet voor 10 miljoen.

Ik vond Openda bij Vitesse een goede speler. Ik vind het dan ook vreemd dat Brugge hem nu definitief van de hand doet, want ik vermoed dat hij ook veel goals in de Berlgische competitie had kunnen maken. Met de mogelijke vertrekken van Lang en De Ketelaete komt er voor Brugge in ieder geval een hoop geld binnen. Er vertrekken op deze manier wel heel veel aanvallers en daarom had ik het verstandig gevonden als ze Openda nog hadden gehouden.

6 juli 2022 om 23:10

vorig seizoen hebben ze al ingekocht met het mogelijke vertrek van De Ketelaere en Lang In ahcterhoofs. Vervangers Buchanan & Skov Olson zijn best ok. Dus zie het wel goed komen daar. Ze hebben ook nog een andere jonge zuid-amerikaan waar ik mooie dingen van heb gezien. Brugge zal er wel staan.

6 juli 2022 om 23:50

Openda wilde zelf weg. Niet zozeer de keuze van Brugge. Maar toch een prima som geld opgeleverd.

Zeer mooie deal. Komt deels uit eigen jeugd en kwam steeds tekort, na een succesvolle uitleenbeurt aan Vitesse gewoon 10 miljoen euro zuiver incasseren. Met die 10 miljoen kan Club een spits kopen die het niveau (lees: Champions League) misschien wél aankan.

6 juli 2022 om 22:34

Volgens de laatste geruchten zou Brugge concreet zijn voor de Kosovaar Vedat Muriqi van Lazio en daarbij een bod van 10m hebben neergelegd... Bruggeforum is in meltdown lol, goeie voetballer maar veel te veel natuurlijk voor een speler van toch al 28 lijkt mij. Nu ja, eerst zien en dan geloven.

Verder is dit een prima deal voor Brugge. Openda wou niet blijven en geen garantie dat ze hem volgend seizoen voor eenzelfde bedrag hadden kunnen verkopen natuurlijk.

6 juli 2022 om 22:50

Ze hebben ook al genoeg spitsten momenteel. Dus zou een vreemde transfer zijn. Of het moet inhouden dan De Ketelare zo goed als rond is en dat ze hem als de vervanger zien.

6 juli 2022 om 23:00

Blijkbaar 9 miljoen plus bonussen. Komt mede door de hoge prijs dat Lazio betaalde (bijna 20 miljoen). Lijkt me het ook niet waard om eerlijk te zijn plus je hebt Jutglã  binnengehaald wat een veelbelovend talent lijkt te zijn want vele Barcasupporters vonden het jammer dat hij vertrok. Geef hem gewoon het volste vertrouwen. Met Larin heb je een breekijzer als het niet vlot.

Doorgaans zijn gefaalde spelers van topclubs een risico. Vooral Anderlecht heeft geleden met het huren van topspelers die ritme nodig hadden (marin, Markovic, Djuricic, Rolando, ...).

7 juli 2022 om 08:50

Jutgla is een ruwe diamant. Je zag bij Barca dat hij wel de juiste looplijnen had voor een spits. Ook als buitenspeler haalde hij steeds keurig de achterlijn en kwam er vaak een mooie voorzet. Helaas voor hem heeft hij niet veel kansen meer gekregen. Ik ben er ook nog niet aan uit of hij nu een spits of een buitenspeler is. Hoeveel had Brugge ook alweer voor hem betaald?

7 juli 2022 om 09:52

Vijf à zes miljoen.

Hmmm, had hem graag naar psv zien komen.
Is nog erg jong en razendsnel.
Goede passeerbeweging. Mist nog teveel kansen, maar wel een jongen met veel potentie.
Jammer.

7 juli 2022 om 07:38

Als counterspits prima maar matig in de kleine ruimte

Misschien iets voor Ajax.

Van Brugge geheel logisch dat ze hem voor dit bedrag laten gaan, maar voor Openda is dit nauwelijks een stap omhoog te noemen vanuit Vitesse. Lens speelt dit seizoen in ieder geval geen Europees voetbal en we hebben kunnen zien dat de Nederlandse teams prima meekunnen met de Franse.

7 juli 2022 om 10:03

Ik denk dat het Lens van afgelopen seizoen meer wedstrijden zou winnen van Vitesse dan andersom hoor, dus of dat nou geen stap vooruit is, weet ik niet (idem voor de competitie, die is sterker dan de Eredivisie).

7 juli 2022 om 13:12

Klopt, maar als je ziet hoe hij zich bij Vitesse heeft ontwikkeld had de stap best wat groter mogen zijn.

7 juli 2022 om 13:40

Dat ben ik met je eens. Maar als die interesse er niet is, is dit toch best een mooie stap. Lekker meer centjes verdienen, betere league en met aardig wat goede voetballers alsnog een stap maken.

Club Brugge wordt zo het Ajax van België. Ze verkopen hun spelers echt voor prima bedragen. Tel daarbij de Champions League inkomsten en ze zullen de concurrentie de baas zijn. Alleen Antwerp kan door die rijke eigenaar tegenstand bieden.

Mooie club dat Lens. Met een aantal erg goede spelers als Fofana en Clauss bijvoorbeeld. Benieuwd hoe Openda het een niveautje hoger gaat doen (ligue1)

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren