Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Lopetegui na ontslag bij Sevilla weer onder de pannen: nieuwe klus in Engeland

Laatste update:

Julen Lopetegui is de nieuwe manager van Wolverhampton Wanderers, zo bevestigt de club via de officiële kanalen. De 56-jarige Spanjaard is de opvolger van Bruno Lage, die op 2 oktober de laan werd uitgestuurd vanwege tegenvallende prestaties. Lopetegui werd begin oktober zelf ook ontslagen bij Sevilla, maar mag nu aan de bak als hoofdverantwoordelijke bij de nummer negentien van de Premier League.

Lopetegui gaat daardoor voor het eerst aan de slag in Engeland. Als trainer was hij eerder actief bij Real Madrid, Porto en als bondscoach van Spanje. Met Sevilla won hij in 2020 de Europa League. Toch moest hij begin oktober vertrekken vanwege tegenvallende prestaties. Sindsdien heeft de Spaanse club weinig verbetering getoond: onder leiding van Jorge Sampaoli is de achttiende plek in LaLiga nog steeds een feit.

Lopetegui start bij Wolves op 14 november. Tot het WK in Qatar blijft Steve Davis de eindverantwoordelijke bij de Engelse club, vanwege een belofte die is gemaakt. Eerder verkocht Lopetegui nog een ‘nee’ aan Wolverhampton. Toch is voorzitter Jeff Shi blij met zijn aanstelling. “Hij is vanaf het begin onze eerste keus geweest en we kijken er erg naar uit om met Julen samen te werken”, zegt hij op de clubwebsite.

Lopetegui is na Unai Emery al de tweede Spanjaard deze maand die wordt aangesteld als manager in de Premier League. Emery is inmiddels al twee weken de opvolger van Steven Gerrard bij Aston Villa. Voor beide oefenmeesters is er een hoop werk aan de winkel. Wolverhampton Wanderers staat na dertien wedstrijden op de negentiende plek in de Premier League, met slechts tien punten. Villa doet het slechts iets beter met twaalf punten en de zestiende plek.

Heeft Wolverhampton te veel kwaliteit in huis om te degraderen uit de Premier League?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Verkoopte mag vervangen worden door verkocht …

Ze gingen toch die interim coach houden tot aan t eind van het seizoen? Willen denk ik toch niet degraderen.

5 november 2022 om 11:46

Juist wel, anders zouden ze lopetegui niet halen.

Lopetegui heeft ondertussen ook wel een carriere met hoge pieken en diepe dalen. Hij heeft zich omhoog gewerkt via Spanje u21 en Porto en heeft het bij het Spaanse elftal geweldig gedaan. Hij was toen zo dom om vlak voor het WK te tekenen bij Real, waar hij toen ook al na 3 maanden uitvloog. Bij Sevilla was het in het begin ook geweldig. Europa League winst en hij heeft Sevilla voor het eerst deze eeuw echt serieus mee laten spelen om de titel. Het seizoen daarna begon ook nog goed (halverwege stond hij nog 2e, 10 punten los van de nummer 3) en daarna is het gewoon als een kaartenhuis ingestort. Nu bij Wolves valt er ook weinig eer te behalen. In het allerbeste geval eindig je nog enigszins in de middenmoot.

5 november 2022 om 12:01

Hoezo ben je dom als je voor een andere job kiest?

5 november 2022 om 12:49

Dom om juist voor het WK bij Real te tekenen zal ie bedoelen. En gelijk heeft hij ook vind ik.

Sevilla in the mud. Man man man…. het is toch echt tragisch wat er met die mooie club gebeurt.
Het lag ook echt niet aan deze Lopetegui.

Wanneer je 2 top centrale verdedigers verliest in Kounde en Diego Carlos, en dan ook een van je meest creatieve en beste buitenspelers in ocampos, dan gaat de kwaliteit van je team ook echt zwaar achteruit. Ze hebben niemand van gelijke kwaliteiten kunnen binnen halen om hen te vervangen, ja dan wordt je verdediging een gaten kaas en zullen de doelpunten ook uit blijven.

Ontzettend pijnlijk om die club zo af te zien gaan.

5 november 2022 om 12:01

Je moet nu ook eens naar die selectie kijken. Zo ongebalanceerd als maar zijn kan.

5 november 2022 om 12:24

Zeker waar. Totaal geen synergie tussen de spelers. Echt een heel zwak elftal met hier en daar wat individuele kwaliteit, maar daar win je jouw wedstrijden niet mee.

5 november 2022 om 13:15



Het lag wel aan Lopetegui. Hij heeft het tot een dood zakelijk verdedigend voetbal weten om te leggen waar geen wil om te scoren in ligt. Hele team is aanvallend en creatieve voetballen verloren en kwijt geraakt, gewoon verleerd, bang, alles moest in het gereel, en veilige paasjes op balbezit zonder enige dreiging. Ze hebben statistieken met de meeste balbezit op eigenhelft om tijd te verspillen. Alles rustte op persoonlijke kwaliteit, wat dus niet eens door Lope kwam, Maar door Kounde, Diego Carlos, Fernando en Bono wat een magisch viertal was en heel veel wedstrijden voor de club won, doordat er een goaltje gemaakt werd en de overwinning binnen werd gesleept door het achterin dicht te houden, en door een En-Nesyri of Ocampos, met geluk iets in werd geprikt, toen ze nog redelijke vorm hadden. Het spelbeeld en idee van voetbal past totaal niet bij de club. En hij is daar ook verantwoordelijk voor. In het eerste jaar vielen de resultaten goed, maar als je alles gekeken had wist je van de achterliggende problemen. Ga iedere Sevilla fan vragen, en je komt er vanzelf achter dat het al 2,5 jaar pijn aan de ogen doet en dat dit ontslag al 1,5 jaar eerder had plaats moeten vinden.

Monchi en het het bestuur onder Pepe Castro zijn ook schuldig, Maar Lopetegui ook.

Dit is niet de eerste keer trouwens, Bij Porto heeft hij er ook een dode boel van gemaakt, geen enkele topwestrijden gewonnen en het word gecamoufleerd maar als je er op in gaat. Is dat ook gewoon een hele magere en gefaalde periode geweest. Voor een club als Porto, daar zijn ze ook langzaam van aant herstellen. Kortom, lees je maar eens in.

Wolves heeft geen al te hoge standaard dus dat past goed in het plaatje van resultaat voetbal wat hij tracht te spelen.

Wat een verrassing zeg, weer eens iemand uit de stal van Jorge Mendes bij Wolverhampton. Het enigste wat verrassend is, is dat het geen Portugees is.

Maar heb Lopetegui nooit echt een goede trainer gevonden. Heeft een korte periode gehad waarin hij heel goed presteerde met Sevilla, de EL-finale haalde en daarna ook een reeks sterke wedstrijden in La Liga speelde en bovenaan stonden. Uiteindelijk ging Atlético er vandoor met de titel, maar voor de rest heeft hij bij het Spaans-elftal, FC Porto en Real Madrid maar heel matig gepresteerd.

5 november 2022 om 14:56

Gelukkig is Wolves dan ook niet zo'n hele goede club, dus wat dat betreft wel een match. Ik snap dat het als club verleidelijk is met Jorge Mendes in zee te gaan gezien zijn connecties, maar na een succesvolle start kun je toch wel zeggen dat dat allemaal behoorlijk geflopt is. Ze deden het één seizoen fantastisch waar ze volgens mij zevende eindigden in de Premier League, maar inmiddels is het al een paar seizoenen doodsaai resultaatvoetbal waarbij de resultaten steeds minder worden.

Het zou me dit seizoen oprecht niks verbazen als ze degraderen, want zoals je zegt is Lopetegui ook niet zo'n goede coach die nog nooit in zijn carrière degradatievoetbal gespeeld heeft. Dan raken ze Ruben Neves waarschijnlijk kwijt wat by far hun beste speler is en zijn ze terug bij af in het Championship terwijl niemand ze zal herinneren in de Premier League terwijl de club an sich echt wel groot genoeg is om een middenmoter te worden in de PL.

Nou dat wordt volgend jaar championship. Jammer vind wolves een mooie club

5 november 2022 om 18:27

Met deze kwaliteitspelers die ze hebben? Ik denk het niet.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren