Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Lof voor ‘leider’ van Ajax: ‘Die jongen is een echte overlever, hij is fanatiek’

Laatste update:

Door de afwezigheid van Daley Blind speelde Lisandro Martínez zondag andermaal in het centrum van de verdediging bij Ajax. De Argentijn vormde het centrale duo met Joël Veltman, die zich wegens een knieblessure moest laten vervangen door Perr Schuurs. Ben Wijnstekers, die als rapporteur voor De Telegraaf aanwezig was bij het duel tussen Ajax en PSV (1-0), laat zich lovend uit over Martínez.

“Martínez stond er als een leider en straalde uit ten koste van alles te willen winnen. Ik vind hem centraal achterin eigenlijk nog beter tot zijn recht komen dan op het middenveld. Hij weet de organisatie goed neer te zetten en straalt rust uit, terwijl hij op het middenveld nog wel eens aan het ’zwemmen’ was”, constateert Wijnstekers, die Martínez een 7,5 toekent voor zijn optreden tegen PSV. “Die jongen is een echte overlever. Hij is fanatiek en zit er telkens kort op.”

In the Zone | Gravenberch: ‘Ik begon niet zo goed, dat had ook met zenuwen te maken’

“Zelden wordt hij uitgespeeld en anders maakt hij het op karakter vaak nog goed. Dat zag je op een gegeven moment bij een actie van de ingevallen Kostas Mitroglou. Die leek er langs en Martinez kon haast niet meer bij de bal, maar met zijn fanatisme wist hij het duel alsnog te winnen”, vervolgt de oud-international. Wijnstekers vond Martínez de beste speler van het veld. “Martínez leest het spel en is sterk in de dekking. Bovendien heeft hij een goede voortzetting in huis en gaan zijn teamgenoten naast hem ook beter spelen.”

Wijnstekers is tevens te spreken over het optreden van Schuurs. “Die jongen heeft mij eigenlijk wel verbaasd. Ik heb hem nog niet zo vaak zien spelen, maar hij bleef heel rustig en had een aantal goede passes in huis. Daarnaast zat hij bijna overal tussen. Het hielp hem dat Martínez veel vuil werk opknapte, waardoor Schuurs op zijn beurt soms weer in kon schuiven”, zo klinkt het. Ook Sergiño Dest krijgt een positieve beoordeling. “Het is mooi om te zien dat hij zo onbevangen speelt. Noussair Mazraoui is op die positie soms wat nonchalant met zijn acties, terwijl Dest wel geconcentreerd zijn taken blijft uitvoeren.”

Ben jij het hiermee eens?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Daar kan ik het wel mee eens zijn. Ik vond Dest de man van de wedstrijd. Ik ben best wel kritisch geweest op hem (en vind ik nog steeds terecht) omdat er weinig rendement erin zat. Gisteren was er wel rendement in zijn bedrijvigheid en dat mag dan ook benoemd worden. Zie ook graag dat Schuurs langer de kans krijgt, is ten minste ook een kopsterke vent bij corners, nu lijken die corners vaak verspilde moeite (hoe anders was afgelopen seizoen). Nu hopen dat Dest deze lijn doorzet! Martinez is inderdaad een strijder die ik straks liever op de 6 zie, maar in de tussentijd prima als LCV functioneert.

3 februari 2020 om 10:41

Rendement was nog steeds drama, geen goede voorzetten en elke keer vastlopen in de aanval. Vond het bij gebrek aan beter wel de mooiste kandidaat voor man van de wedstrijd maar Martinez heeft geen moment gewankeld dus die had net zo goed in aanmerking kunnen komen. Corners waren inderdaad echt weer te sneu voor woorden, net als het spel.

3 februari 2020 om 11:04

Normaal gesproken vind ik dat ook van Dest. Gisteren heeft hij alleen de bal echt vaak bij de juiste kleur afgeleverd. Dat vond ik dit keer echt niet drama (natuurlijk niet 100%).

3 februari 2020 om 10:47

Hij is toch helemaal niet kopsterk? Scoort echt weinig met het hoofd. Hij is lang, dat is iets anders. Zie hem qua koppen vooral als een Dijks. Groot, lang maar koppend waardeloos. Heb liever 3 Tagliaficos dan 3 schuursjes

3 februari 2020 om 11:03

Bij Fortuna deed hij dat prima volgens mij. Voor scoren is het wel nodig dat je daadwerkelijk speelt. Dat heeft hij natuurlijk erg weinig gedaan (laatste weken ook niet in Jong Ajax). Het is volgens mij een veel betere kopper dan Dijks.

3 februari 2020 om 12:22

@4ever4ajax, scoren deed ie prima ja. Alleen niet met zijn hoofd. Bij Jong Ajax heeft hij natuurlijk vorig seizoen ook veel gespeeld. 5 goals vorig seizoen en geen een met het hoofd, bij Fortune 2 uit 12 met het hoofd.

Toch denk ik dat het middenveld beter is voor deze jongen om zich te ontwikkelen. Vooral in de grote buitenlandse competities speelt lengte toch wel een rol. Een PL ploeg en in mindere mate de Duitse en Italiaanse ploegen zullen niet snel een speler onder de 1.80 opstellen centraal achterin. Misschien in Spanje zou hij een kans hebben centraal achterin.op het middenveld vind ik hem echt beest en complementair aan spelers die aanvallender zijn ingesteld.

3 februari 2020 om 10:04

Dus JUIST achterin zetten om te zorgen dat hij niet zo snel wordt opgepikt door een buitenlandse club!

Wat zou ik graag zien dat Blind en Martinez wisselen. Ik vind Blind voetballend slimmer, waardoor Ajax nog dominanter zou moeten zijn / worden.

3 februari 2020 om 10:14

Blind was bizar goed als linker centrale verdediger. Zonder dollen: met afstand opbouwend de beste ter wereld op die positie. Dat was zo belangijk voor het spel van Ajax. Naast Blind Schuurs. Martinez op het middenveld en daarnaast Carel Eiting en daarvoor Donny van de Beek. Dat is mijn ideale middenveld. Gravenberch ben ik gewoon iets minder enthousiast over. Zijn aanwezigheid komt het spel van Ajax niet ten goede n mijn optiek.

3 februari 2020 om 10:33

"met afstand opbouwend de beste ter wereld op die positie"dan speel je niet bij Ajax.

3 februari 2020 om 10:48

@heidihalo, Jou ideale middenveld bevat geen Ziyech?!!!

3 februari 2020 om 10:49

@derede, waarom niet? Bij top clubs zijn ook andere dingen belangrijk zoals snelheid en lengte

3 februari 2020 om 10:49

Waarom niet? Hij heeft toch ook bij Man Utd gespeeld? Daar heeft hij het gewoon goed gedaan. Nu is hij terug bij Ajax gekomen. En nu niet doen alsof Ajax een veredelde amateurclub is. Ajax hoort momenteel bij grotere clubs van de wereld hoor. En als Daley Blind naast zijn opbouwende kwaliteiten ook nog 2 meter lang was geweest en een sprintwonder dan had hij inderdaad niet bij Ajax gespeeld. Maar noem mij maar een verdediger die beter is in opbouwen.

3 februari 2020 om 10:50

@primetime Nee, ik heb Ziyech liever op de flank.

3 februari 2020 om 11:09

Helemaal eens Heidihallo. Blind zijn passes zijn van absolute wereldklasse. Echt genieten om naar te kijken, hopelij is hij dan ook snel weer terug.

3 februari 2020 om 11:49

Dus F. de Jong was vorig jaar ook niet de beste middenvelder van de wereld, want anders speelde hij destijds niet bij Ajax ?!

3 februari 2020 om 12:49

Maar hoe wil je dan spelen? Zet je dan tadic, promes of Neres op de bank?

3 februari 2020 om 13:26

Neres op de bank.

Onana
Dest
Schuurs
Bind
Tagliafico
Eiting
Martinez
Ziyech
van de Beek
Promes
Tadic
3 februari 2020 om 16:32

Kan, je kan ook Neres ipv Promes neerzetten. Qua voetbal een vooruitgang, maar ja Promes scoort als een dolle en dat is ook niet onbelangrijk

3 februari 2020 om 18:37

Ach ja, je kunt natuurlijk altijd een beetje wisselen naar gelang vorm en blessures. In ieder geval denk ik dat een middenveld met Martinez, Eiting en van de Beek in balans is. Dat zit alles in: verdedigende kwaliteiten (voornamelijk Martinez), voetballende kwaliteiten (voornamelijk Eiting), scorend vermogen (voornamelijk van de Beek). Ziyech vind ik het beste van de rechterflank. Dan kan hij ook een beetje naar binnen trekken wanneer hij wil en kan hij zn karakteristieken ballen op Promes geven.

Ik vond hem inderdaad erg sterk spelen. Bruma krijgt vaak een hoop over zich heen en op het gebied van afwerken is dat ook terecht, maar als hij een dribbel in de ruimte inzet is het wel erg lastig voor een verdediger. Maar hij Martinez hem daarin telkens de baas was, en vaak zelfs zonder de bal over de zijlijn de schieten/glijden, was zeer indrukwekkend. Moet trouwens wel vreselijk zijn als buitenspeler... Ben je eindelijk van die Tagliafico verlost, krijgt hij rugdekking van nog zo'n enkelbijter.

Martinez toch echt goud waard voor dit Ajax. Dest veel dreiging alleen een zeer matig voorzet. Overigens verdedigend uitstekend zondag. Schuurs viel sterk in en met een eventuele afwezigheid van Veltman, eindelijk zijn potentie laten zien. Verder een goede pot gezien met in de 2de helft vooral veel vechtlust ondanks een volledig gewijzigde voor en achterhoede. Snap werkelijk niet de negativiteit bij Fox en Rondo. Afijn Rondo was weer ouderwets drama.

Zie ik hier nou serieus spelers een 7 en een 8 krijgen aan de kant van Ajax? Wat een draak van een wedstrijd, en dat lag niet alleen aan het niveau van Psv. Ik vond beide ploegen en bedroevend slecht. Ik weet het, in het land der blinden, enzo. Maar kom op, als je een Ajax fan bent kun je toch niet met een strak gezicht zulke cijfers uitdelen? Ik zat gisteren als onafhankelijke kijker de wedstrijd te aanschouwen, maar had echt het gevoel dat dit er eentje was uit de degradatie zone.

3 februari 2020 om 12:51

Ach kom. Ajax speelde de eerste helft gewoon heel sterk, maar als er dan naast die 3 die al geblesseerd waren nog 3 uitvallen die belangrijk zijn voor het team kun je geen wereldpot verwachten of wel?

Martinez is sowieso een hele goede speler die zich razendsnel heeft aangepast aan het spel van en niveau van ajax. Op welke positie hij ook speelt presteert hij, voetballend vind ik hem heel goed heeft n uitstekende pass in huis, verdedigend stabiel en soms meedogenloos als het moet. Het gaat ver om Blind voetballend slimmer te noemen dan Martinez, Blind is vooral veel meer ervaren dan Martinez mede door het leeftijdsverschil. Martinez is veel completer dan Blind. Vond Dest zeer gedreven en goed spelen gister en zo dramatisch waren zijn voorzetten niet, hij voegde met zijn voetballend en loopvermogen veel toe en verdiende n penalty die om onbegrijpelijk reden niet werd gegeven.de eerste helft van Ajax was vrij behoorlijk maar de 2e helft was niet goed misschien ook mede door de gedwongen wissels, het niveau wat ajax na de uitwedstrijd tegen FC Twente wordt steeds slechter maakt niet uit wie er wel of niet geblesseerd zijn.

Schuurs met Martinez is toch wel een mooi koppel. Schuurs die de juiste momenten zocht om mee te gaan en inderdaad een paar goede passen gaf. En Martinez die zich lekker in de spits kan vast bijten. Samen met Nico heb je dan twee fanatieke spelers in de achterste linie waar je als aanvaller moeilijk langs komt

Als het moet komen er bij Ajax altijd wel weer nieuwe leiders naar boven drijven maar Marinez heeft die over mijn lijk mentaliteit er nog eens bij.

Ik zie Martinez toch liever op het middenveld, ook wil nu weleens achterin een centraal duo zien bestaande uit Alvarez (die juist voor die positie gehaald was)/schuurs.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren