Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Lof voor ‘beste voetballer Oranje’: ‘Je ergert je minder aan anderen’

Laatste update:

Het Nederlands elftal begint zijn EK-kwalificatiecampagne donderdagavond met een thuiswedstrijd tegen Wit-Rusland. Rafael van der Vaart verwacht dat er in De Kuip een belangrijke rol weggelegd zal zijn voor Frenkie de Jong.

De Jong speelt donderdag op het middenveld samen met Georginio Wijnaldum en Marten de Roon. De middenvelder van Ajax laat Wijnaldum en De Roon beter renderen, zo stelt Van der Vaart voor de camera van de NOS. Volgens Van der Vaart is Oranje met name in de opbouw sterk afhankelijk van De Jong. "Ik heb een hekel aan een balletje breed en een balletje terug. Doordat De Jong op het middenveld staat, erger je je minder aan andere spelers, omdat hij de bal uiteindelijk toch wel naar voren speelt."

De Jong maakte afgelopen september in de oefenwedstrijd tegen Peru zijn debuut voor Oranje, waarna hij razendsnel uitgroeide tot een vaste waarde in het elftal van bondscoach Ronald Koeman. Volgens Van der Vaart erkennen de overige internationals het belang van De Jong. "Je ziet dat hij direct wordt aangespeeld als hij vrij staat. Dat is ook terecht, want hij is de beste voetballer. Het is door hem dat anderen weer beter spelen."

De oud-international plaatst nog wel een kanttekening bij het spel van de Ajacied. "Het probleem is dat hij nog niet de speler is die de beslissende bal geeft. Hij kan het wel, maar dat laat hij nog te weinig zien. Scorend vermogen heeft hij ook niet. Dat is een beetje zijn probleem. Je hebt dan eigenlijk één speler nodig die dat wel heeft. Davy Pröpper is zo’n speler, maar die zit op de bank."

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Nou sorry Raffie, ik vind zowel Wijnaldum als Van de Beek meer scorend vermogen hebben dan Pröpper!
Wel eens met de nu al enorm belangrijke rol van Frenkie.

21 maart 2019 om 21:02

Maar Propper kan beter voetballen dan van de Beek.

21 maart 2019 om 21:02

Alleen hebben zij dus geen beslissende pass.

21 maart 2019 om 21:43

Onzin. Dit seizoen heeft propper in 25 PL wedstrijd maar liefst 1 assist. Donny in de Eredivisie 7 en in 8 CL wedstrijden (hoger niveau dan PL) ook gewoon 2 assists (1 tegen Bayern en 1 tegen Real Madrid).

21 maart 2019 om 22:16

Frenk scoort ook nooit, dus ook maar niet opstellen dan ?

21 maart 2019 om 22:44

Dat zegt hij niet, hij noemt dit punten waar Frenkie nog aan moet werken. Hij zegt namelijk ook dat het de beste speler is.

Nou zoals de Roon bezig is kan Frenkie doen en laten wat hij wil. De Roon in de rol die Wouters vroeger ook had. Het vuile werk opknappen.

Terecht ook. Met de Jong hebben we een andere en zeldzame type middenvelder. Zonder hem krijgen we weer het oude NLs elftal waarbij Wijnaldum dan een stuk minder wordt.

Ik lees steeds vaker met veel plezier de mening van VdV. Kerel kan alles goed benoemen. Aanwinst voor de analytici.

21 maart 2019 om 21:22

Hij trapt alleen maar open deuren in? Nog niks gehoord uit zijn mond wat ik niet 10x eerder heb gehoord.

21 maart 2019 om 22:01

Dat is bij 99% van de analisten op tv het geval. Hooguit wat geschreven voorbeschouwingen kunnen enige interessante observaties met zich meebrengen(vooral op tactisch vlak).

21 maart 2019 om 21:30

Houd toch op man. Irriteer me mateloos aan zijn uitspraken. Zelfde niveau als destijds met heitinga. Alleen maar herhalen wat er al is gezegd.

21 maart 2019 om 21:43

Ik ook! Zijn carrière is als een nachtkaars uitgegaan en dat is jammer, maar je merkt toch wel dat hij wel verstand van het spelletje heeft. Dat er af en toe een open deur ingetrapt wordt is prima, dat doen ze namelijk allemaal. Hetzelfde tijdens het laatste grote toernooi, ik vond hem toen het meest plezierig om naar te kijken in die hele uitzending. Remember die hond die dan een huisje in moest voor de uitslag? Verschrikkelijk slecht.

Geen scorend vermogen is geen probleem. Heeft Iniesta ook nooit gehad.

21 maart 2019 om 21:45

Iniesta was anders ook wel een flink aantal niveaus beter.. Die is nu nog steeds beter.

21 maart 2019 om 22:38

Ja dus. Scorend vermogen is helemaal niet belangrijk in het topvoetbal als middenvelder. Als middenvelder scoor je nou eenmaal niet veel/nauwelijks in de topcompetities of je moet echt een hele goede trap hebben, dan kan je met vrije trappen en/of penaltys nog redelijk wat eruit halen.

22 maart 2019 om 08:30

Uh met alle respect iniesta stuurde nederland naar huis in de finale

22 maart 2019 om 11:08

Ja, dat weten wij ook wel. Maar dat maakt Iniesta nog steeds geen middenvelder met veel scorend vermogen. Heeft 60 goals gemaakt in bijna 700 clubwedstrijden en 13 goals (waaronder die ene heeeele belangrijke tegen ons) in 136 interlands. Wat Almogaver alleen probeert te zeggen is dat er zo veel top middenvelders zijn geweest die echt niet super veel scorend vermogen hebben/hadden, als voor beeld Andres Iniesta, een van de beste middenvelders die ik ooit heb zien spelen, maar geen goalgetter. Ik denk ook niet dat Frenkie veel zal gaan scoren, het kan nog wel ietsje meer dan nu, maar een echte doelgevaarlijke middenvelder zie ik niet in hem, hij heeft andere kwaliteiten.

Wat kan ik van die Van der Vaart genieten. Als je die weghaalt bij het groepje van Pierre en Tom Egbers wordt het wel heel droog, negatief en zuur. Hij voegt echt goede energie toe die die anderen niet hebben. Tom is te sloom en Pierre heeft iets onprettigs, iets agressiefs. Verder heeft hij natuurlijk ook goede analyses die hij goed onder woorden brengt.

22 maart 2019 om 01:51

Helemaal mee eens. Tom Egberts is zonder autocue sowieso een waardeloze toevoeging, die zijn eigen show noch zijn publiek aanvoelt en de usual suspects om hem heen geven alleen echt hun mening in hun wekelijkse halfuurtje 'var affakkelen.' Van der Vaart daarentegen is als persoonlijkheid 'met schijt' een verademing. Ik verheug me zonder verdere verwachtingen op de dag dat Kees Jansma, Rafael van der Vaart en Wesley Sneijder een tafel vormen met de mannen van VI. Volgens mij heb je dan een rijk gezelschap zonder verborgen agenda's dat alles op tafel durft te gooien, in plaats van het oeverloze gezwets dat je bij de NOS ziet. En hoort trouwens: de wekelijkse voetbalpodcast van de omroep is een gênante schertsvertoning! Vier volwassen mannen die, ondanks hun hoofdrol op nationale televisie elke zondag, elkaar bevechten om de microfoon in de studio en zonder enig respect voor de ander er niet over peinzen iemand uit te laten praten...

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren