Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Locadia zorgt voor verrassing: ‘Met Brighton ga je naar degradatievoetbal'

Laatste update:

De transfer van Jürgen Locadia naar Brighton & Hove Albion zorgt voor de nodige verrassing. Ronald de Boer zegt tegenover FOX Sports dat hij niet had verwacht dat de aanvaller in januari zou vertrekken bij PSV. Daarnaast plaatst hij vraagtekens bij de keuze van Locadia om Eindhoven op dit moment te verlaten.

“Ik had niet verwacht dat hij weg zou gaan. PSV strijdt om het kampioenschap. Ze staan er goed voor, dus dan ga je in principe Champions League spelen. Met Brighton ga je naar degradatievoetbal”, zegt De Boer, die de keuze van Locadia overigens ook wel ergens kan begrijpen. “Ik weet ook wel dat het geld aantrekkelijk is.”

“En het is de meest aantrekkelijke competitie ter wereld. Doe je het daar een seizoen redelijk, dan sta je gelijk op het netvlies van andere scouts in Engeland”, vervolgt de analist, die het standpunt van PSV ook wel kan begrijpen. “Je hoort natuurlijk ook dat PSV in de rode cijfers stond. Nu schrijven ze weer zwarte cijfers. Dus ik begrijp het wel.”

Ben jij het met Ronald de Boer eens?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Daar gaat hij veel van leren schat ik in.

20 januari 2018 om 20:18

Voor hetzelfde geldt degradeerd Brighton en gaat hij een jaar (of 2) in een slechtere competitie dan de Eredivisie voetballen. Ik had als locadia eerder gekozen voor een leuke club uit Duitsland. Die uth en haller doen het hartstikke goed daar en waren niet zoveel beter dan hem in de Eredivisie. Je ziet aan Klaassen, clasie en nog veel meer spelers dat je als dure aankoop zo afgeschreven wordt en op de bank wordt gezet in Engeland. In een Duitsland krijg je wel de tijd en als je het goed doet kom je in ieder geval niet bij een club in de onderste regionen in Engeland terecht.

20 januari 2018 om 20:40

Clasie heeft de tijd gehad hoor, die heeft meer dan 40 wedstrijden de kans onder Koeman gehad maar als je steeds na 60 minuten al moe bent dan kom je ook niet ver. Ook in de Bundesliga is loopvermogen nodig dus Clasie was daar waarschijnlijk ook niet geslaagd. De enige die ik wel in de Bundesliga zie slagen is Klaassen. En voor Engeland geldt hetzelfde hoor, als je het goed doet kom je niet in de onderste regionen, kijk maar naar Wijnaldum

20 januari 2018 om 21:21

Fysiek kom je zelfs op het derde niveau in Engeland op een hoger niveau. Technisch en tactisch zal de Eredivisie hoger staan dan de Championship, maar Locadia gaat wel even wat meer power krijgen daar sowieso, dan kan je daarna vaak ook nog wel een stapje hoger aan.

20 januari 2018 om 21:25

Klaassen heeft wel kwaliteiten, maar als ik hem toch bij Everton zie, dan lijkt het net een kabouter. De kwaliteiten die hij in de ED had, qua fysiek en wilskracht heeft hij daar totaal niet. Weet ook niet of hij Bundesliga aan zou kunnen, want ben wel geschrokken van het verschil. Hij wordt gewoon totaal onderste boven gelopen, alsof hij er niet staat. Het is gewoon sneu om te zien.

20 januari 2018 om 21:39

Bundesliga is over het algemeen wat tactischer. In de premier league wil men atletische sterke spelers zoals Wanyama of hele technische zoals Eriksen, Ozil etc. Spelers die het vooral van het tactische en goede looplijnen zoals Klaassen, Siem de Jong, Luuk de Jong en Clasie moeten hebben, hebben het zwaarst. Wijnaldum, Fosu Mensah, Ake, Bruno Martins Indi en van Dijk die stukken atletischer/sterker zijn redden het wel. Of Propper die wel genoeg techniek heeft. Daley Blind was eigenlijk nog een beetje de uitzondering maar die is inmiddels ook tribuneklant

20 januari 2018 om 21:47

Luuk de Jong is anders zwaar geflopt in Duitsland. Zeggen dat Propper wel slaagt is wat voorbarig, Clasie heeft in het begin onder Koeman ook veel gespeeld. De spelers die jij als fysiek bestempelt zijn verder allemaal verdedigers op Wijnaldum na en ik vind het vreemd om hen te vergelijken met (aanvallende) middenvelders als Siem de Jong, Klaassen en in mindere mate Clasie omdat cvm vaak ook een erg fysieke positie is. Verdedigers zijn altijd en overal meer fysiek dan andere spelers, beetje raar om dan te zeggen dat het fysiek van deze jongens hen overeind houdt. Ake en Fosu worden bovendien enorm geroemd om hun voetballende bijdrage. Fysiek of technisch, het is allemaal maar geblabla, het gaat simpelweg om talent en kwaliteit. Dat is waar het aan schort op het middenveld en aanvallend voor Nederland. Van Persie is geen fysiek duellerende spits, maar is een decennium lang sterspeler in Engeland geweest.

20 januari 2018 om 22:05

Fosu mensah is voetballend niet zo goed voor een rechtsback, wel belachelijk snel. Ake is slechts 1.80 maar stukken wendbaarder en een gruwelijke sprongkracht. Spelers die het van hun positionering moeten hebben doen het gewoon niet bepaald goed in de premier league. Clasie speelde veel wedstrijden vanwege een Nederlandse manager maar het leek nergens op en werd vaak voortijdig gewisseld. Propper doet het veel beter. Ik had het daarnaast ook over atletisch, niet alleen sterk. Dat houd oa wendbaarheid, sprongkracht, snelheid etc in.

20 januari 2018 om 22:12

Ja natuurlijk moet je wel wat fysiek en athleticiteit hebben, dat is de laatste jaren in heel de wereld en ook bij elke sport toegenomen. Echter door managers als Kloppen, Pochettino, Guardiola etc. wordt het spel in Engeland steeds tactischer. Je moet het fysiek hebben om je tactiek en techniek het best uit te kunnen voeren, maar het moet niet zo zijn dat fysiek de boventoon voert. Ook in Engeland zijn ze dat meer en meer in gaan zien en zijn spelers als Carzorla, David Silva, de Bruyne, Hazard, steeds meer gewaardeerd en gezocht. Clasie en de Jong bijvoorbeeld zijn gewoon niet goed genoeg en dat is niet (alleen) vanwege hun fysiek.

20 januari 2018 om 22:25

Dat zijn vooral hele technische spelers. Ik zeg juist dat atletische of hele technische spelers het juist redden, als je een van de 2 niet hebt kan je het wel vergeten in de pl. Klaassen is niet technisch, in Nederland blonk hij vooral uit in looplijnen en dergelijk. Nederland leid teveel puur tactische spelers op die verder niet zoveel kunnen. Die komen in een competitie als de PL niet ver.

Zes wedstrijden Champions League pf minimaal 10-15 wedstrijden op CL niveau, simpele keuze lijkt mij.

20 januari 2018 om 20:44

Doel je nou op de PL competitiewedstrijden? Als ik aan CL-niveau wedstrijden denk in de PL denk ik alleen aan de wedstrijden tegen clubs die ook regelmatig in de CL actief zijn; de traditionele top 6 dus. Wedstrijden tegen Swansea, Southampton en Newcastle zijn geen wedstrijden van CL-niveau.

20 januari 2018 om 20:51

Als jij 2x per seizoen tegen de topteams in Engeland speelt heb je toch ook CL niveau? Weliswaar geen Barça or Real maar een Liverpool, Chelsea or Manchester United horen ook gewoon in de CL thuis.

20 januari 2018 om 20:59

Nou dan, als je in de premier league tegen de top 6 speelt heb je al 12 wedstrijden. Plus ze spelen daar ook league cup en fa cup, kans bestaat dat je er dan meer speelt.

20 januari 2018 om 21:03

Alsof West Ham, Bournemoth, Stoke etc. zo onwijs veel onderdoen voor Bate Borisov, Apoel Nicosia of Leia Warschau bijvoorbeeld. Nederlandse clubs komen amper verder dan de groepsfase, waar je vaak maximaal 2 topploegen treft. In Engeland speel je meer wedstrijden op niveau dan wanneer je in NL blijft voor de CL.

20 januari 2018 om 20:53

Brighton & Hove Albion is niet van Champions League niveau en zal geen Europees voetbal gaan spelen. Bovendien is de kans 50% dat ze volgend jaar weer in de Championship spelen. Locadia is alleen nuttig in een ploeg die de bal veel heeft. Hij had beter bij PSV kunnen blijven en in de zomer vertrekken naar een stabiele ploeg op het hoogste niveau in 1 van de 6-7 competities.

20 januari 2018 om 21:00

Juist niet, ik vind hem juist handig voor een team dat weinig de bal heeft. Hij heeft snelheid en kan ook lekker hard schieten. Een team die tegen zijn verdediging leunt lijkt me beter voor hem.

21 januari 2018 om 09:54

En daarnaast moet ook de kampioen van NL voorrondes CL spelen, dus deelname is allerminst zeker.

Mooi is dat, zo je geld verdienen als analist. Je zegt dat je het niet begrijpt. En daarna zeg je dat je het wel begrijpt. En wij mogen zeggen of we het met hem eens zijn. Met welk deel dan?



20 januari 2018 om 20:34

Zo lastig is het niet, begrijpelijk als het om het geld gaat, onbegrijpelijk als het om je sportieve ambities gaat.

20 januari 2018 om 20:38

Dat noem je objectief de zaak bekijken ipv hersenloos een kant te kiezen in je mening. Wat hij hier zegt is toch zo. Hij vind het zelf een mindere keuze, maar begrijpt Psv en Locadia waarom zij hiervoor kiezen. Snap niet zo wat daar moeilijk aan is om het te begrijpen. Ronald heeft tenminste geen bekrompen tunnelvisie.

20 januari 2018 om 20:49

Ronald heeft het alleen over het geld-motief. Alsof er geen sportieve gronden zijn om de Eredivisie te verruilen voor de Premier League.

20 januari 2018 om 20:53

Amen! 🙏🏽

20 januari 2018 om 21:25

@est-1913 Nee? Hij heeft het ook over het sportieve motief. Je hebt het artikel niet gelezen of wel?

Waarom zou je in de CL willen spelen met PSV als je in Engeland 6 topploegen heb waar je tegen kan spelen denk ik dan. Je verdient meer en je speelt tegen betere clubs

20 januari 2018 om 20:56

Maar als Brighton degradeert, speel je ook niet bepaald tegen geweldige clubs. Europees voetbal zit er ook niet echt in daar en als hij niet presteert, zal hij heel erg snel buiten de boot vallen bij Oranje. Dat perspectief was bij PSV al niet bijzonder hoog.

20 januari 2018 om 21:02

Ja maar als psv de kwalificatierondes niet doorkomt dan heb je ook geen Europees voetbal....

20 januari 2018 om 21:05

Maar je speelt wel elk seizoen voor het kampioenschap en je weet zeker dat je niet zult degraderen.

"ze staan er goed voor, dus dan ga je in principe Champions League spelen. Met Brighton ga je naar degradatievoetbal”

Ik snap het eigenlijk wel.

Champions League met PSV 2015-2016: 2x Manchester United, 2x Cska Moskou, 2x Wolfsburg, 2x Atletico Madrid.

Champions League met PSV 2016-2017: 2x Bayern Munchen, 2x Atletico Madrid, 2x Rostov.

Degradatievoetbal met Brighton 2018-2019: 2x Manchester City, 2x Manchester United, 2x Chelsea, 2x Liverpool, 2x Tottenham Hotspur, 2x Arsenal...

Kies maar.

20 januari 2018 om 20:55

Met PSV speelt hij elk seizoen voor het kampioenschap. Leuk dat je tegen topclubs in Engeland speelt met Brighton, maar het is gewoon een degradatiekandidaat en de kans is 50% dat hij volgend jaar in de Championship speelt. Propper zou eventueel een transfer kunnen maken aangezien hij ook best goed speelt, maar Locadia zal na een half jaar vast niet direct vertrekken.

20 januari 2018 om 21:04

Hij is al meerdere keren kampioen van Nederland geworden. Misschien wilt hij een nieuwe uitdaging, dat hebben veel voetballers.

20 januari 2018 om 21:06

Dan is een middenmoter in Duitsland een veel beter alternatief. Logisch dat voetballers ambitie hebben en nieuwe uitdagingen willen, maar een degradatiekandidaat in de Premier League neigt meer naar wanhoop dan een weloverwogen beslissing, vooral als je ook nog eens in de winter vertrekt.

20 januari 2018 om 21:26

Dan moeten die clubs wel interesse tonen he, als dat niet het geval is en zo'n trein komt langs dan kun je 2 dingen doen. De gok wagen of bij PSV blijven en hopen dat in de zomer er nogmaals interesse is. Hij kiest voor het 1e, dus voor hem een beter alternatief. De Premier League is magisch voor veel voetballers, en staat een stuk hoger aangeschreven dan de Duitse competitie. Bovendien, over welke Duitse middenmoter heb je het eigenlijk? Clubs als Hsv, Wolfsburg en Stuttgart staan ook maar vlak boven de streep terwijl die normaal gesproken ook voor een plek in het linkerrijtje zouden spelen. Dan staat Brighton er nog een stuk beter voor omdat de verschillen in de PL veel kleiner zijn onderling.

20 januari 2018 om 21:41

Hsv en Stuttgart zijn geen middenmoters te noemen als je de laatste 5 jaar bekijkt. Dat zijn gevallen grote namen van weleer.

20 januari 2018 om 22:19

Dat bevestigd juist mijn punt. Wanneer clubs als Mainz, Werder, Hannover, Freiburg of Hertha hem een aanbieding zouden doen is het toch precies hetzelfde als Brighton. Alleen speelt hij dan niet in Engeland, heeft hij alleen Dortmund en Bayern als echte topclubs 4x per jaar tegenover zich en krijgt hij minder salaris.

Ik snap vooral het moment niet. Hij zit midden met PSV in de titelrace waar hij een mits fit een basisplaats heeft. Nu komt hij bij een Brighton dat steeds meer richting de degradatiezone kruipt, hij is geblesseerd en ligt er ergens tot maart uit. Tegen die tijd dat hij helemaal fit is en ook zijn draai in het elftal gevonden heeft kan de degradatie al een feit zijn en mag ie in de Championship gaan ballen volgend seizoen. Als ie tot de zomer was gebleven speelde ie nog mee om de titel en in zomer was er vast ook wel een PL-club gekomen.

Het zal natuurlijk voor een groot deel geld zijn, maar je gaat ook gewoon 3 stappen vooruit qua niveau. Locadia zal daar fysiek moeten bijbenen en alles gaat een stuk sneller. Snap niet waar de Boer het over heeft, want je kan allemaal wel een Nederland blijven hangen, CL spelen met heel soms een redelijke prestatie, maar denk toch dat je al met al bij Brighton een veel betere voetballer zult worden. Voor locadia is het gewoon een ideale instapclub en hij komt terecht bij Propper, dus dat is wel lekker makkelijk met aanpassen. na Brighton misschien eens The Saints en dan kijken of je misschien ook een club als Everton kan bereiken, maar dat zal dan wel het absolute plafond zijn van Locadia.

21 januari 2018 om 10:04

"maar je gaat ook gewoon 3 stappen vooruit qua niveau".

Ik neem aan dat het je het dan over een aantal van de tegenstanders hebt. Brighton zelf zal 7 van de 10 x verliezen van Psv.

21 januari 2018 om 10:34

Denk dat dat andersom is hoor. Ze spelen daar wekelijks op dat niveau tegen idd dat soort tegenstanders. Denk dat Ajax, Feyenoord of PSV gewoon degraderen in de PL.

Locadia snap ik wel. Deze kans komt nu voorbij en er is een kans dat Brighton in de PL blijft. Al maak je maar een seizoen mee, de droom van iedere voetballer lijkt me. PSV snap ik minder, sterker ik baal er zelfs van. Als je je zaken wat beter op orde hebt zeg je nee in deze situatie (kampioenschap) namelijk.

Ook al staan we eerste, blijf ik balen. Eerst de shirtsponsor. Toen Philips van het shirt. Daarna geen Europees en daardoor nu een speler moeten verkopen.

Ik zeg Luuk de Jong eruit na dit seizoen en iets minder hoog van de toren blazen de komende jaren. Zorg eerst maar eens voor meer balans in het elftal (Cocu).

Want geen fatsoenlijke LB hebben en na Arias ook niks meer op rechts kan echt niet voor een club als PSV. Het is echt een wonder dat we bovenaan staan! Maar dat zegt meer over de rest dan PSV. We gaan het zien. Hoop in ieder geval dat we kampioen worden..

Prima club voor Locadia. Kan hij niet meer het excuus gebruiken dat hij zich niet goed kan opladen tegen kleinere clubs.
Dit jaar welliswaar negen keer gescoord maar als je de goals tegen Utrecht wegstreept valt het toch allemaal weer tegen.
Rechter rijtje PL of hoog in championship is het maximale voor hem denk ik

Daar heeft ie zeker gelijk in , maar denk je nou echt dat clubs als Everton of Liverpool in de wachtrij staan voor Locadia? Veel keus zal die zeker niet gehad hebben dus vandaar Brighton. Misschien dat ze in Frankrijk of Portugal ofzo nog interesse hadden maar dat weet ik niet. En Pröpper zit daar ook dus dat kan ook een rede zijn geweest.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren