Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Liverpool wil tientallen miljoenen uittrekken om vierde Nederlander te halen’

Laatste update:

Leeds United-aanvaller Crysencio Summerville (22) moet de volgende Nederlander worden die op Anfield komt te spelen, zo luidt de berichtgeving vanuit Engeland. Onder meer journalist Jacque Talbot, die werkzaam is voor gerenommeerde media als The Times en The Guardian, stelt dat Jürgen Klopp de Rotterdamse aanvaller komende zomer naar Liverpool wil halen.

Summerville is bezig aan een uitstekend seizoen bij Leeds. In de eerste 24 officiële wedstrijden was hij goed voor 12 doelpunten en 6 assists. Door zijn prestaties lijkt het onwaarschijnlijk dat the Peacocks tijdens de winterse transferperiode meewerken aan een transfer, waardoor Liverpool zou inzetten op een zomertransfer.

Summerville maakte vorig seizoen het winnende doelpunt namens Leeds tijdens een memorabele zege op Anfield.

Op Elland Road ligt Summerville nog tot medio 2026 vast. Transfermarkt schat zijn marktwaarde in op zo’n 18 miljoen euro, maar in Engeland verwacht men dat Leeds hoger inzet. Een eerdere ontsnappingsclausule (24 miljoen euro) in het contract van Summerville is niet meer geldig, waardoor de nummer vier van de Championship inmiddels inzet op zo’n 35 miljoen euro.

Eerder werd Summerville nog gelinkt aan clubs als Aston Villa en Newcastle United, maar nu zou hij dus ook bij de koploper van de Premier League aan de slag kunnen. Summerville, die nog niet in beeld was bij Oranje, speelde tot dusver 64 officiële wedstrijden voor Leeds. Daarin was hij goed voor zestien doelpunten en acht assists.

Zijn meest bijzondere optreden namens de volksclub dateert van vorig seizoen, toen Summerville uitgerekend op Anfield tegen Liverpool (1-2) de winnende treffer verzorgde. Inmiddels is de Nederlandse jeugdinternational uitgegroeid tot de absolute sterspeler van Leeds.

Feyenoord
De geruchten rondom Summerville zijn een hard gelag voor Feyenoord, daar de club het jeugdproduct in 2019 slechts voor 1,5 miljoen euro verkocht aan Leeds. De Stadionclub probeerde het contract van de buitenspeler lange tijd te verlengen, maar kreeg uiteindelijk nul op het rekest. Daardoor was een vertrek voor beide partijen de beste oplossing.

Afgelopen zomer werd Summerville nog hevig gelinkt aan een terugkeer naar De Kuip, maar een daadwerkelijke transfer vond uiteindelijk niet plaats. Nu lonkt een prachtige zomerse overstap naar het hoogste niveau van Engeland, waarop hij zich mogelijk gaat voegen bij landgenoten Virgil van Dijk, Cody Gakpo en Ryan Gravenberch.

Is Crysencio Summerville goed genoeg voor Liverpool?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Mooi man nog meer reden om Liverpool te supporten.

8 januari 2024 om 22:59

Maar als Liverpool fan: we zitten niet echt te wachten op random spelers met leuke cijfers uit de 2e klasse. Robbo was een zeldzame uitzondering. Schiet echt niet op. We hebben nu 3 aanvallers rondlopen die stiekem, steeds zichtbaarder ook, allesbehalve wereldklasse zijn. Nunez, Diaz en Gakpo zijn simpelweg niet het niveau wat je de CL of PL laat winnen. We kunnen èn moeten beter scouten. Onze hele aanval wordt zo ongeveer door 1 man in stand gehouden. Haal hem weg en we eindigden vrij letterlijk 8e oid met Diaz, Nunez en Gakpo in de basis. Een random Summerville gaat dit niet veranderen.

9 januari 2024 om 01:18

Als Nunez eens leert afmaken dan kan je met zo'n speler de CL wel winnen hoor. De rest doet ie vrijwel perfect.

9 januari 2024 om 01:23

Alleen dingetje is: hij is gekocht om af te maken, de rest is in zijn positie veel minder belangrijk. Nunez heeft welgeteld 1 leuk seizoen in een B competitie gedraaid, snap niet zo goed waarom sommige mensen zo overtuigd zijn dat hij uiteindelijk wel moet slagen, ofzo. Met Nunez in de spits win je de CL niet, dat is bijna een feitelijke constatering aangezien niet alles van 1 winger kan komen. Edit: is overigens een hele sympathieke gozer, dus ik gun het hem echt. Ook best onbaatzuchtig en aardig wat assists, maar met de ambities van Liverpool is dit bij lange na niet genoeg. We hebben genoeg geduld gehad. Jota is evident beter alleen chronisch geblesseerd. We moeten dus spoedig de transfermarkt weer op.

9 januari 2024 om 09:48

Diaz niet het niveau wat je na moet streven? Doet het toch gewoon prima?

Als Salah vertrekt zou ik dit geen verkeerde aankoop vinden voor erbij. Gisteren gezien dat Luis Diaz ook prima vanaf rechts kan komen. Echter zou ik graag nog een buitenspeler zien komen de spoeling is vrij dun aangezien alleen Gakpo, Diaz, Salah en in mindere mate Nuñez, Elliott en Doak op de flanken spelen. Dit vind ik vrij mager.

8 januari 2024 om 20:30

Niet? Darwin Nunez doet het wel aardig omdat hij ook in voetballend opzicht veel toevoegt en tevens assists geeft, maar Luis Diaz maakt net als Gakpo ook niet vreselijk veel indruk. Haal Salah daar weg en je hebt plots maar een doodgewone PL-aanval. Dan ga je de top 4 niet halen hoor. Ik denk namelijk dat Summerville toch echt minder ver is dan Gakpo, Jota, Nunez en Luis Diaz. Die vier komen eigenlijk niet enigszins in de buurt van een Salah.

9 januari 2024 om 19:51

Dat zeg ik toch. Als Salah weg gaat en Summerville komt, moet er alsnog een winger bij.

Het zou wel goed zijn voor zijn kansen in oranje. De oranje scouts kijken uiteraard geen championship wedstrijden. Daar zijn ze te goed voor.

Een harder gelag zou zijn als ie transfervrij wegliep. Nu krijg je nog een percentage wat vast een leuk bedrag is op 40 miljoen.

Ik weet niet of hij goed genoeg is maar als Klopp en Liverpool hem heel graag willen dan heb ik er vertrouwen in. Robertson kwam ook ooit over van een gedegradeerd Hull city en mag zichzelf nu een premier league en champions league winnaar noemen.

8 januari 2024 om 23:03

Sinds Michael weg is zuigt ons transfer beleid, Klopp wou ook Nunez, Diaz en Gakpo, die breken geen potten of pannen (lol is dit een spreekwoord, ja toch???) Sinds onze geniale laptopscout hem is gepeerd zie ik de meest vreemde en matige namen voorbij komen. Bij Summerville is het wederom: this ain't it.

10 januari 2024 om 10:30

Ik sta er positief in. We staan wel gewoon bovenaan in de premier league met de minst gepasseerde verdediging en alleen Man city heeft meer gescoord.

Ik weet niet of dit wel zo verstandig is. Gakpo heeft het niveau eigenlijk ook niet en die acht ik wel wat verder dan Summerville. Natuurlijk heeft hij leuke cijfers in de Championship, maar dat hadden jongens als Piroe en Flemming ook. Ik heb niet de indruk dat je daar iets bijzonders voor hoeft te doen. Da's gewoon niet zo'n hele sterke competitie. Ik heb niet de indruk dat Summerville al klaar is voor een club als Liverpool.

Bij Liverpool kunnen ze liever die tientallen miljoenen bewaren om Mbappe zijn salaris van 650.000 per week te betalen, als ze die halen.

8 januari 2024 om 20:42

Mbappe zullen ze vast niet halen, maar ze doen er wel goed aan om veel hoger te mikken dan de categorie waar ze momenteel hun aanvallers halen. Niets ten nadele van spelers als Diaz, Gakpo of Jota, maar die komen niet eens in de buurt van Mane, laat staan een Salah.

De laatstgenoemde is inmiddels 31 jaar en het is maar de vraag of hij hierna nog een seizoen bij Liverpool wil spelen. Als hij vertrekt, is het wel essentieel dat er weer een topaanvaller bij komt. Zonder Salah gaat Liverpool de top 4 absoluut niet halen met deze selectie en die aanval.

8 januari 2024 om 21:23

Volgens de Spaanse pers heeft hij wel oren naar de EPL en is hij ook best wel fan van Liverpool en Klopp. Toegegeven, het is de Spaanse pers, en ja, die roepen zoveel.

8 januari 2024 om 23:07

Ik denk eigenlijk dat alleen Real Madrid hem kan betalen (buiten Psg), met name omdat die het 1 en ander opgepot hebben en hem daadwerkelijk kunnen betalen.

Ik weet het niet zo. Hij doet het prima bij Leeds dit seizoen, maar dat zegt niet dat hij gaat slagen in de Premier League. Flemming had bij Millwall een goed seizoen vorig jaar maar dit seizoen is het ook allemaal wat minder.
Buitenspeler hebben we wel nodig als Salah weggaat, vooral op rechts. Ik zie Gakpo of Nunez niet op rechtsbuiten spelen.

Niks ten nadele van Summerville maar zie dan toch liever Michael Olise van Palace komen lijkt me een beter alternatief

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren