Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Liverpool moet 80 miljoen neerleggen voor Klopps droomaanwinst’

Laatste update:

Liverpool versterkte zich vorige week voor 42 miljoen euro met Mohamed Salah en het lijkt erop dat the Reds nog lang niet klaar zijn op de zomerse transfermarkt. RB Leipzig-middenvelder Naby Keïta is volgens geruchten al langer Jürgen Klopps gedroomde aanwinst voor op het middenveld, maar de controleur van de verrassende nummer twee van de Bundesliga zal waarschijnlijk niet goedkoop zijn.

BILD meent namelijk dat technisch directeur Ralf Rangnick met minder dan tachtig miljoen euro geen genoegen zal nemen. De noodzaak om Keïta te verkopen is er dan ook niet echt: de international van Guinea heeft nog een contrac tot 2020 en ziet er zelf, in tegenstelling tot bijvoorbeeld ploeggenoot Emil Forsberg, geen probleem in om nog een jaar in de Bundesliga te blijven.

Leipzig pikte Keïta aan het begin van het afgelopen seizoen voor vijftien miljoen euro op bij RB Salzburg en de middenvelder groeide meteen uit tot een belangrijke schakel in de succesformatie van Ralp Hasenhüttl. Met die Roten Bullen gaat hij volgend seizoen ook de Champions League in, terwijl Liverpool zich eerst nog moet zien te kwalificeren in de voorrondes.

Vind jij dat Naby Keïta tachtig miljoen euro waard is?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

RB Leipzig wil niet verkopen en communiceert dat door een dergelijke prijs te noemen. Ze zullen ook denken: als die gekken dat er voor bieden, dan mag hij natuurlijk gaan. Keita wil, naar ik begrepen heb, ook nog een jaar blijven, maar wil ook niet bijtekenen. Dta betekent dat hij vanaf volgend seizoen voor een gelimiteerde transfersom gekocht kan worden. Liverpool is ook niet gek en zal misschien nog een gokje wagen met een bod van zo'n 40m, maar als RB niet wil, dan komt hij (dit jaar) niet. Misschien proberen ze dan Renato Sanches wel te huren (bayern heeft een zwak voor Klopp) om het jaar te overbruggen. Hoe dan ook: voor 80m komt hij sowieso niet.

26 juni 2017 om 10:57

Een tiener huren om een jaar te overbruggen, voor een club met het budget van Liverpool? Goed advies!

26 juni 2017 om 11:10

Geen dank. Sanches werd een jaar geleden nog gezien als een wereldklasse talent en speelde een grote rol bij het behalen van het EK van Portugal. Het is dus niet zomaar een tiener. Hij is niet doorgebroken bij Bayern en hij schijnt op de markt te zijn. Dus als Liverpool hem kan huren, idealiter met een optie tot koop, en zo relatief risicovrij kan bepalen of hij kan wat Klopp wil, wat zou daar dan een slecht idee aan zijn?

Hoe dan ook: ik zei in mijn post dat Keita wil blijven, maar Raphael Goldstein zegt net op twitter dat hij wél weg wil. Nu wordt het interessant. Forsberg wil ook al weg en RB Leipzig moet nu wel de orde zien te bewaren.

26 juni 2017 om 13:12

Nou nou, hij maakte deel uit van het ek-winst. Hij speelde allesbehalve een grote rol. Sanches heeft nooit het niveau gehad om belangrijk te kunnen zijn voor een club als Liverpool. Zelfs in zijn beste seizoen bij Benfica zat hij nauwelijks bij de uitblinkers.

Bayern kocht hem dan ook vanwege zijn talent, niet de kwaliteiten die hij nu reeds bezit.

26 juni 2017 om 14:05

@real8madrid
Ik denk dat mensen hebben liggen te slapen.

Sanches is absolute wereldklasse. Hij jeeft 1 pech, Ancelotti kiest behalve voor de aanvallende posities altijd voor ervaring. Hij neemt hierin gewoon geen risicos.

Als Sanches door liverpool wordt gehaald is hij ik 1 klap hun beste middenvelder. Ja, naar mijn mening veel beter dan Coutinho.

Behalve Mbappe loopt er geen groter talent rond. Hij moet alleen wel spelen. Die jongen wenst daarom ook te vertrekken.

@Leonov
Ik vind het realistisch wat je schetst. 80 miljoen is van der zotte. Sanches kun je zelfs nu al kopen. Hij zal niet meer dan 30 miljoen kosten.

26 juni 2017 om 11:17

Ik roep het al een tijdje. Wie Keita binnen haalt doet mee voor de BPL titel. Het is een speler die eider team direct beter maakt.

Liverpool heeft heel veel middenvelder maar zoals al eerder aangegeven een beetje eenzijdig. Lallana is de enige creatieve en henderson de enige echte controleur. Can/wijnaldum zijn box to box lopers maar liverpool moet een echte verdedigende middenvelder halen.

80 miljoen is een beetje te veel van het goede, maar als je deze jongen voor 50 miljoen kan oppikken moet je dit zeker doen. Anders vind ik sanches een geweldig alternatief en 40 miljoen voor hem zou een koopje zijn. Onder Klopp zie ik hem zijn potentie ook wel waar maken.

Keita/sanches+van dijk+ bertrand en liverpool is weer klaar voor de eindstrijd. Indien sturridge wordt verkocht en Aubemayang wordt gehaald als vervanger zie ik Liverpool als favoriet

26 juni 2017 om 11:39

Keita is geen verdedigende middenvelder.

26 juni 2017 om 11:52

Het is toch wel echt een dynamisch controleur a la essien of kante

26 juni 2017 om 14:09

@blackMamba
Maar geen verdedigende middenvelder.

Uit het onderzoek van statistische bureaus komt Keita, (samen met Verrati, Olivier Torres en nog een speler (ff vergeten)) uit.. op een speler die met zijn kwaliteiten het dichtst in de buurt is om de rol van Iniesta bij Barca over te nemen.

Zie hierover een uitgebreid artikel op de VI site.

26 juni 2017 om 15:01

Ja omdat deze jongen buiten zijn verdedigende kunsten en dribbels ook een geweldige steek pass in de voeten heeft. Hij lijkt op essien heeft veel kracht geweldige tackle en heeft geweldige rushes maar deze jonge heeft iets wat essien minder goed in was en dat is steekpasses geven. Hele creative box to box speler. Laten we zeggen type essien met veel creativiteit.

26 juni 2017 om 15:03

Hij is wel wat minder sterk dan essien was en toch wat eleganter.

26 juni 2017 om 15:04

En niet normaal athletisch. Is ook een echte dribbelaar.

26 juni 2017 om 16:08

Keita lijkt een beetje op de creatieve variant van kante. Misschien niet een absolute sloper op het middenveld maar absoluut geen type iniesta. Hij creert echter heel veel aanvallen en hierdoor zijn de statistieken geweldig

Klopp speelt nooit met een echte sloper altijd met een halve sloper en Keita is gewoon de ideale klopp aankoop. Keita voegt enorm veel creativiteit toe aan dat middenveld terwijl hij aan alle counters meedoet en toch zijn verdedigende taken zal uitvoeren. het is niet normaal hoevaak er na 3 keer passen is gescoord toen hij de bal veroverden

Keita - Can/gini/ Lallana is gewoon een geweldig middenveld.

28 juni 2017 om 15:35

Heb je Keita zijn 1 tweetjes gezien? Dat bureau heeft gewoon alles spelers uit de 5 grootste competities in een machine gegooid en niet gekeken naar statistieken (want dan zouden ze niet op hem uitkomen) maar op kwalititatieve gelijkenissen. Zij zijn op 4 spelers uitgekomen die het dichtst bij het profiel van Iniesta uitkomen. Daar is deze Keita 1 van.

Zo'n middenvelder is niet eens nodig bij Liverpool. Ze hebben: Lallana, Wijnaldum, Henderson, Can en eventueel zelfs Coutinho al als top middenvelders. CV en een linksback heeft prioriteit bij Liverpool.

26 juni 2017 om 10:45

Ik zie in Keïta eigenlijk wel een upgrade voor Wijnaldum eerlijk gezegd, maar niet voor zulke bedragen.

26 juni 2017 om 10:46

Keita is een echte controleur, die hebben ze daar niet echt dus denk dat dit wel iets is om over na te denken

26 juni 2017 om 10:47

Nou Keite is een echte verdedigende middenvelder, buiten Can zie ik niemand op die positie spelen bij Lvool dus vind het een vreemde reactie.

26 juni 2017 om 10:48

@zermattperson:

Ze hebbenhem inderdaad niet nodig. Maar Keita heeft wel specialiteiten die de rest niet echt heeft.
Deze jongen is zowel aanvallend als verdedigend erg goed en een echte allrounder.

Alleen Henderson heeft dit ook alleen wel minder. Can is weer meer verdedigend en de rest puur aanvallend. Maar 80 miljoen is veel te veel voor iemand die niet direct nodig is inderdaad.

Dan zou ik verder kijken. Er loopt vast wel iets vergelijkbaars rond die minimaal de helft goedkoper kan worden aangetrokken.

26 juni 2017 om 12:46

Mwa vergelijkbaar is nogal moeilijk hoor. Keita is niet zomaar iemand en is verschrikkelijk allround. Knap lastig om hem te vergelijken met een andere middenvelder.

Totaal onnodige aankoop. Steek dat geld maar in Van Dijk en een goede linksback. Misschien nog een spits als Sturridge weggaat maar dan ben je klaar ook 👍🏻

26 juni 2017 om 11:00

nog een spits? waarom ?
je hebt nu Origi,ings,solanke en Firmino die daar spelen of kunnen spelen (en dus Sturridge)

ik zou liever Studge houden, blijft een speler die als hij fit is, een van de beste spitsen van de PL is (al is hij te weinig fit)

26 juni 2017 om 11:12

Sturridge is te lui voor het jagende spel van Klopp. Ings verhuren. Die moet na een jaar blessures elke week spelen. Origi en Solanke voor de breedte want je speelt om 4 prijzen aankomend seizoen. Een top spits zou niet verkeerd zijn.

26 juni 2017 om 11:14

@stengun

Tussen al die namen zit geen zekerheidje die er minimaal 15 maakt in zijn eentje. Daarom zou het handig zijn als er nog echt een naam die eruit springt bijkomt en dat je Ings ergens anders weer wedstrijdritme laat opdoen na 2 jaar blessureleed.

26 juni 2017 om 11:24

oke, maar er zijn goed en wel maar 2 fatsoenlijk te halen top spitsen op dit moment, te weten: Aubameyang en Lacazette. en dat zijn ook de 2 spitsen waar alle andere grote clubs achter aan zitten. dat wordt dus wel heel lastig

Middenveld van Liverpool is gewoon prima. Als ze toch willen smijten, ga dan voor een absolute topspits zoals een Lacazette of Aubameyang.

26 juni 2017 om 11:01

opzich ben ik wel voor het halen van een TOP spits, maar wat moet je dan met
Origi, Sturridge,ings en Solanke ? straks heb je 5/6 en als je Firmino mee telt 7 spelers voor 1 of misschien 2 plaatsen. beetje overkill

26 juni 2017 om 11:58

Het middenveld van Liverpool is verreweg kwalitatief de slechtste van de top-6, een top CM is juist wel nodig. Een spits dan weer niet.

26 juni 2017 om 12:36

Tsja, wel knap dan dat je met het volgens jou slechtste middenveld van de top de sterkste was in de top 6 mini league afgelopen seizoen.

26 juni 2017 om 12:41

Arsenal en Manchester United zijn onder Liverpool geeindigd. Arsenal heeft Xhaka, Ramsey, Cazorla en Coquelin. United heeft Herrera, Pogba en Carrick. Dat is kwalitatief zeker beter dan Can, Wijnaldum en Henderson, waarvan ik alleen Can hoog inschat. Dat Liverpool met alle moeite 4e is geworden heeft te maken met Lallana, Mane, Coutinho en Firmino.

26 juni 2017 om 12:52

Inderdaad, qua naam misschien het slechts maar qua voetballend zeker niet, juist in de topwedstrijden zag je dat het middenveld van Liverpool veel meer rust uit straalde en betere combinaties , goede looplijnen etc dan de tegenstander...

26 juni 2017 om 14:03

Dat is de klasse van Klopp. Liverpool is kwalitatief de zwakste van de top 6, maar als de spelers in zijn spelletje passen blinken ze bijna allemaal uit.

Leipzig verkoopt toch niemand tenzij ze het zelf willen. Die ploeg laat meteen zien hoe je ambitie moet tonen. Dortmund laat al jaren hun beste spelers voor een spotprijsje gaan, Leipzig weigert elk bod. Keita zal blijven. Wordt smullen volgend jaar met Werner, Sabitzer, Bruma, Forsberg en Keita als aanval en middenvelds linie.

26 juni 2017 om 14:09

Dortmund had dan ook niet de financiele mogelijkheden die leipzig nu al heeft. Gotze is idd door die clausule vertrokken maar daar hebben ze ondertusse van geleerd. Wat betreft lewa, bij hem hebben ze bewust de keuze gemaakr hem nog een jaar te behouden. Hummels is voor een miljoen of 40 verkocht met een 1 jarig contract. In het verleden handelde ze niet zo goed nee maar tegenwoordig al beter. Kijk naar de vraagprijs voor dembele an auba.

Zou ook niet weten waarom hij zou moeten vertrekken naar Liverpool.

Leipzig heeft Red Bull achter zich, je verdient genoeg, je zult vast genoeg CL spelen. Genoeg mogelijkheden om je daar Europees te imponeren en dan ga je beter naar een Chelsea of een Man. City of een andere topper in een ander land dat realistisch gezien hogere ogen kan gaan gooien dan Liverpool.

26 juni 2017 om 11:44

Wat een onzin het laatste deel. Liverpool is een gigantische club en is nu bijna financieel weer helemaal gezond. Chelsea of City zijn zieloze clubs terwijl liverpool miljoenen fans over de hele wereld heeft. Ik zou liever 20 keer op Anfield spelen dan 60 keer in het City of light stadion.

26 juni 2017 om 12:23

Leuk dat je mijn reactie onzin noemt en vervolgens kom je met het oude "de rijke clubs hebben geen ziel, de traditionele clubs zijn groter, want historie" standaard verhaal alsof dat Liverpool ook maar een klein beetje heeft geholpen in de afgelopen jaren. Wordt daar een beetje moe van.

Hoe achterhaald, anno 2017 moet je langzamerhand toch wel hebben geaccepteerd dat clubs als Chelsea en Manchester City een grotere status hebben in het wereldvoetbal dan Liverpool. Ook Chelsea heeft langzamerhand miljoenen fans over de wereld gekregen. Liverpool moet zich nog bewijzen en haalt spelers die zich kunnen ontwikkelen tot wereldtoppers. Chelsea en Manchester City hebben een slecht seizoen zodra ze op een andere plek eindigen dan de eerste en halen normaliter spelers die al wereldtoppers zijn. Hogere verwachtingspatroon, want hogere standaard.

26 juni 2017 om 12:55

Waar jij het over hebt is hoe ambitieus een club/leiding is en kan zijn. Dat is toch totaal iets anders dan status.

Liverpool is door een financieel dal gegaan en begint zich nu te herpakken. Als je kijkt naar de geschiedenis heb je overal ploegen die het 10 jaar goed doen en vervolgens afzakken. Het unieke van Liverpool, United, Barca, Real, Bayern is dat ze het al decennia lang goed doen. Chelsea of een City wordt nu gewoon goed gerund en er staat een eigenaar achter. Indien het bestuur/eigenaar laat afweten blijft er niks meer over.

United en Liverpool hebben een heel cultuur om de club heen. Een geschiedenis. Mensen die al 40 jaar de club bewaakt en liefhebben. Het was en politieke kwestie waarbij deze clubs symbool waren voor de ontwikkeling van de 'industrie' steden. Deze 2 clubs gaven mensen in het noorden hoop en moed. Je kan al het geld in de wereld in clubs als Chelsea en City steken. 12 keer cl op rij winnen en toch zullen ze nooit zo groot zijn als een Liverpool of United. Voetbal is niet enkel business en Fifa spelletjes. Het is een gevoel waarbij nostalgie en traditie centraal staan en dit zal altijd zo zijn.

Overigens zeg ik niet dat het niet kan komen. Milan was de eerste city/chelsea en je ziet dat je het gevoel langzaam kan creeeren bij mensen. Toch zat het stadion toen het slecht ging niet vol terwijl een Hertha of Newcastle ieder weekend met 40 000 mensen zat toen ze waren gezakt naar de 2de divisie

26 juni 2017 om 15:05

Fout. Waar ik het over heb is status en relevantie. Een topspeler gaat sneller naar Chelsea en City omdat hij weet dat het daar een grotere kans maakt op prijzen. Dat is onderdeel van je status.

Je zet Liverpool in dezelfde categorie als Bayern, United, Real, Barcelona, maar Liverpool heeft 1 CL-seizoen in de laatste 7 seizoenen gepakt en heeft langer dan een kwart eeuw geen kampioenschap gepakt, die doen het al decennia gewoon niet goed genoeg.

Verder boeit het me niet wat voor cultuurbewakers ze hebben, hoop en moed en wat een club betekent voor hun fans en de symboliek erachter, daar heb ik het niet over, het is irrelevant. Dat boeit een Alex Sandro of een Leroy Sane niet. Het boeit ook een Mohamed Salah niet. Zodra Liverpool titels pakt, Europees sterk presteert en financieel net zo veel kan uitgeven als een Chelsea, dan hebben dat soort sentimentele elementen van een voetbalclub misschien een toegevoegde waarde.

Maar niet in 2017, wanneer Chelsea continu titels pakt en Champions League speelt en het voor Liverpool al wordt gezien als een succes als ze slechts top-4 pakken. Dan heb je er niks aan. Kan je het Fifa noemen, maar doen alsof historie waarde heeft voor de gemiddelde profvoetballer zijn Grimm-sprookjes. Voetbal is niet enkel business, maar er zit zeker business in voetbal en je kunt een achterstand slechts tot op een zekere hoogte ombuigen met historie en cultuurbewaking. En de 18-jarigen van vandaag zijn opgegroeid met een Chelsea aan de top met Drogba, Lampard, Hazard, Cech en een Liverpool dat met 5-1 verliest van Stoke City en 1 keer bijna per ongeluk kampioen werd en daarna weer 7e werd.

Dus ik snap niet waarom je er telkens een discussie over historie van wilt maken. Omdat ik het woord status gebruik? Het is toepasselijk, want Chelsea heeft een betere staat van dienst voor een speler in 2017 die veel prijzen wilt pakken dan Liverpool. Het is toepasselijk, want professioneel gezien heeft Chelsea het beter voor elkaar dan Liverpool. Wat hier zo controversieel aan is, snap ik niet. Ze hebben het beter voor elkaar dan onze club: Arsenal. Ze hebben ook een grotere status dan Arsenal. Daarom gaat een Hazard naar Chelsea en niet naar een Arsenal of een Tottenham. Maar wij hebben meer man op de straten voor parades na het winnen van een FA Cup, vergeleken met Chelsea toen ze de Champions League wonnen? Jammer dat dit niet helpt in onderhandelingen op de transfermarkt.

26 juni 2017 om 18:38

Een Liverpool dan 5-1 verliest van Stoke formuleren alsof het routine is en daarna een seizoen van 38 wedstrijden verpakken als 'perongeluk'. Suggestief en gestuurd argumenteren is een van de kenmerken van een verliezende discussie. Dat weet je, toch?

Toch opmerkelijk waar de prio's liggen als je de media mag geloven. Een LB lijkt me absolute prioriteit voor Liverpool, ze hebben er namelijk geen.

Een echte defensieve middenvelder als Keita is denk juist een enorme aanwinst en niet overbodig in plaats van wat de meeste hier schrijven. Is gewoon een topper op die plek en kan juist de defensie ontlasten. Natuurlijk, een cv en lb moeten absoluut gehaald worden, maar een echte topper als Keita voor op het middenveld is ook meer dan welkom. Of je zoveel geld voor hem neer moet leggen, is een tweede, maar dat is aan Klopp en de staf.

Als dit doorgaat is het slecht nieuws voor Wijnaldum. Deze jongen komt niet voor de bank.

26 juni 2017 om 13:04

Tegen grote clubs zal Wijnaldum vaak starten want dan gaat Liverpool met 2 controleurs spelen. Waardoor Wijnaldum meer minuten zal maken. En Liverpool speelt volgend seizoen om 4 prijzen dus een goede brede selectie is geen overbodige luxe

Voor 80 miljoen kunnen ze beter een LB halen en Koulibady. Kosten samen 80 miljoen.

Eerlijk gezegd vond ik Henderson verrassend goed op "6" maar zet daar Keita neer en maak Can aanvoerder en zet die op de plek van Wijnaldum en je hebt een beestachtig middenveld met Keita, Can, Lallana en Coutinho.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren