Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Werder Bremen schorst voormalig Liverpool-speler Keïta tot einde van seizoen

Laatste update:

Het avontuur van Naby Keïta bij Werder Bremen lijkt erop te zitten, zo meldt de Duitse club dinsdagmiddag via de officiële kanalen. Volgens Werder Bremen weigerde de middenvelder zondagmiddag in de bus te stappen, toen hij hoorde dat hij niet in de basis zou starten tegen Bayer Leverkusen (5-0 verlies).

Keïta besloot zondag, toen hij het nieuws kreeg, gewoon weer terug naar huis te rijden. Onacceptabel noemt de club het gedrag van de 29-jarige middenvelder. Naast een schorsing is hem ook een flinke geldboete opgelegd.

Op Instagram liet Keïta zich dinsdag ook van zich horen. “Ik wil graag duidelijkheid scheppen over mijn situatie bij mijn club Werder Bremen. Sinds ik bij deze geweldige club ben gekomen, heb ik me altijd professioneel gedragen.”

Het artikel gaat verder onder de video
Meer video's

“Ik heb altijd geprobeerd de club en haar spelers van dienst te zijn en de geweldige fans te helpen, vooral als het niet goed gaat, zoals nu het geval is. Sinds het begin van mijn carrière heb ik nooit disciplineproblemen gehad en heb ik me altijd voorbeeldig gedragen. Ik accepteer het niet als mijn reputatie wordt aangetast”, luidde het statement van de spelverdeler.

De transfer van Keita naar Werder Bremen is sowieso allesbehalve een succes te noemen. Afgelopen zomer kwam hij transfervrij over van Liverpool, maar de middenvelder kwam vanwege blessureleed pas 106 minuten in actie.

Het contract van Keïta loopt tot medio 2026 door bij Werder Bremen, maar door de schorsing lijkt het erop dat hij komende transferperiode weer mag uitkijken naar een nieuwe club. Volgens Transfermarkt is hij nog vier miljoen euro waard.

In 2018 werd hij voor maar liefst zestig miljoen euro door Liverpool overgenomen van RB Leipzig. Ook in Engeland kwakkelde hij met blessures en kwam hij in totaal slechts 129 duels in actie. Hij wist hierin elf keer te scoren en gaf tevens zeven assists.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Hij speelde nog maar 106 minuten maar weigerde in de bus te stappen omdat hij geen basisplaats had? Moet toch iets zijn geweest waardoor hij er van uit ging dat hij wel in de basis zou staan lijkt me.

"sinds ik bij deze geweldige club ben gekomen, heb ik me altijd professioneel gedragen.”

Tot afgelopen zondag kennelijk. Wat een slampamper zeg. Als je niet opgesteld wordt is dat vervelend. Maar naar huis rijden is niet de goede reactie. Je zou maar denken dat je recht hebt op een basisplek.

16 april 2024 om 15:14

1 van de slechtste nieuwkomers ooit bij Werder. Constant geblesseerd en als die speelde in die minuten dan was het ook een draak van een wedstrijd.

Waar slaat dat bericht op Instagram van hem dan op? Hoe kun je dat dan nog posten? Dan ben je niet goed bij je hoofd. Hij houdt de hele boel voor de gek. Jammer hoor.

Misschien is Klopp een absoluut genie die spelers tot grote hoogtes kan pushen, maar wat is er toch aan de hand dat elke speler die bij Liverpool vertrekt direct qua niveau compleet omlaag duikelt? Wijnaldum en Mane konden bij PSG en Bayern niet aanhaken, Henderson heeft moeite met het niveau van Ajax, Keita kan zich bij Bremen niet de basis in spelen. Firmino, Shaqiri en Oxlade-Chamberlain zijn min of meer van het toneel verdwenen in Saudi-Arabie, de USA en Turkije, Origi is bij Nottingham Forest aan een absoluut zaadseizoen bezig...en dit zijn echt niet allemaal bejaarden.

16 april 2024 om 15:17

Omdat die spelers individueel nooit zo goed zijn geweest behalve Mane. Henderson is alleen een leuke speler in een goed draaiende team. Hij gaat nooit een team kunnen dragen in een slechte periode. Ajax moest daar nooit aan beginnen.

17 april 2024 om 09:38

Henderson kon idd niet een team dragen in een slechte periode. Ironisch dat je dan wel uitgerekend Mane noemt, want als er nou iemand was die kopje onder ging in de slechte periodes was het Mane wel...

16 april 2024 om 17:39

Wijnaldum was ook maar heel sporadisch bepalend voor een Liverpool natuurlijk. Bovendien ging bij Wijnaldum de leeftijd ook wel meespelen. Die is inmiddels 33 jaar en sommigen raken op hun 30ste in verval, de ander is nog belangrijk tot z'n 35ste. Daar moet je een beetje geluk mee hebben.

Overigens zou ik niet zeggen dat Mane niet aan kon haken, maar dat is ook nooit iemand geweest die er wel even 20 per seizoen maakt. Dat werd echter wel verwacht en dan valt het al snel tegen. Z'n rendement was op zich niet eens zo verkeerd bij Bayern.

En tja, Origi, Shaqiri en Oxlade-Chamberlain staan ook wel bekend als eeuwige talenten. Het is er nooit echt helemaal uitgekomen en hadden bij Liverpool ook maar een bijrol. Op zich is het allemaal nog wel logisch te verklaren.

16 april 2024 om 18:25

Nou Mane was echt heel matig bij Bayern, met 12 goals uit 38 was dat zijn slechtste seizoen sinds zijn jeugdjaren in de Franse 3e divisie. Kane schopt er in datzelfde team nu 40-plus in.

Ik ben nog steeds zwaar teleurgesteld dat Mane zo snel al door de achterdeur werd geloosd, want de wereld had gewoon de meme voorhoede van Sane - Kane - Mane verdiend, en we zaten er zo dichtbij...

Fabinho was ik overigens ook nog vergeten, ook op zijn 29e al in de vergetelheid geraakt.

17 april 2024 om 00:37

Oxlade en Shaqiri waren sowieso niet goed voor Liverpool dus hun niveau was al bagger.

17 april 2024 om 02:22

Ox heeft zes seizoenen en 146 wedstrijden gespeeld, blijkbaar vonden ze m toch wel goed genoeg anders was-ie na een jaar al verkocht. Shaqiri ook 3 jaar en 63 wedstrijden.

17 april 2024 om 09:33

Ox heeft mooie dingen laten zien, was voor zijn ernstige blessure toch een vrij goede speler hoor. Mischien geen absolute wereldtop, maar wel een nuttige speler om achter de hand te hebben.

17 april 2024 om 09:35

Shaqiri heeft trouwens ook mooie dingen laten zien, alleen hij paste volgens mij niet in de formatie oid. Heel vreemd was dat, werd trouwens ook een publiekslieveling en het feit dat de grote sterren zijn manier van juichen gingen kopiëren illustreerde dat hij goed in de groep lag. Maar als je moet concurreren met, het destijds nog, supertrio houd het snel op.

Krijg je zo ziek veel geld betaald om een bal rond te schoppen, heb je alsnog de arrogantie om te weigeren de bus in te stappen als een verwend jongetje dat zn zin niet krijgt

Deze kerel is toch ook een gigantische flop sinds die vertrok bij Leipzig. Bij Liverpool kon die al amper potten breken. En ook dit seizoen bij Bremen verloopt het niet best. En dan nog dit lopen doen en achteraf zeggen dat die zich voorbeeldig heeft gedragen haha. De club schorst hem niet voor niets tot het einde van het seizoen. Opeens niet de bus instappen omdat je geen basisplek hebt. Keïta kan beter naar zichzelf kijken.

16 april 2024 om 17:32

Natuurlijk is-ie nooit een wereldspeler geweest, maar als je terugkijkt speelde hij onder Klopp toch behoorlijk veel wedstrijden in exact de drie beste seizoenen van Liverpool (18/19 CL winst, 19/20 PL winst, 21/22 CL finalist en 2e in de PL).

16 april 2024 om 17:41

Maar die minuten kwamen wel veelal voort uit blessures bij anderen. Keita viel vooral best tegen. Daar werd echt meer van verwacht. Hij heeft het als back-up wel aardig gedaan, maar zo'n geweldige speler is hij inderdaad nooit geweest. Ik heb meer het idee dat hij achteraf toch wat overschat werd bij Leipzig. Soms renderen spelers nou eenmaal onder specifieke omstandigheden.

16 april 2024 om 18:16

Oh absoluut, Keita ging nooit een ballon d'or winnen ofzo, maar hij was nou ook niet mijlenver verwijderd van een Henderson, Fabinho, Ox of Wijnaldum.

16 april 2024 om 21:12

Ook wel deels door blessures natuurlijk.

Hij accepteert niet dat zijn reputatie wordt aangetast, maar hij vertelt ook nergens hoe het dan daadwerkelijk zit..

Als hij nou eens uitlegd wat hem gemotiveerd heeft naar huis te rijden, dan kunnen we misschien denken, hij heeft een punt en het ligt idd niet aan zijn instelling, zijn naam wordt ten onrechte besmeurd. Maar zeggen dat je een voorbeeld prof bent, maar op het moment dat je wissel staat ga je naar huis, dan geeft dat te denken. Dus verklaar waarom je naar huis ging

Aangeven dat je nooit disciplineproblemen hebt gehad, je altijd professioneel opstelt en voorbeeld gedrag vertoont, om vervolgens niet mee te reizen met het team omdat je niet in de basis staat.

Dan ontbreekt het je toch wel even aan een stuk zelfreflectie.

Heb je toch maar mooi de kampioenswedstrijd van Leverkussen gemist! Maar goed, vaag verhaal toch..? Heeft 106 minuten gespeeld van de mogelijke 2500+ minuten. Verwacht je dan echt direct een basisplaats of zijn er beloftes gemaakt welke niet zijn nagekomen...?

16 april 2024 om 17:42

Het kan ook gewoon pure frustratie zijn na de zoveelste plek op de bank.

16 april 2024 om 18:25

Tja, hij is zo slecht dat je net zo goed de derde keeper op het middenveld kan opstellen. Zo'n gozer hoeft niet te gaan zeuren over een plekje op de bank. Dit is echt de meest waardeloze speler in jaren bij Werder.

18 april 2024 om 15:41

Keita kan niet toveren in tegenstelling tot Sirius Black, dus hij moet gewoon zijn mond houden!

Lekker vroeg op vakantie dan maar.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren