Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Liverpool kan niet blijven zeggen dat Virgil ontbreekt, ik word er ziek van'

Laatste update:

Liverpool zit momenteel in de hoek waar de klappen vallen. Het team van manager Jürgen Klopp won afgelopen week in de Champions League weliswaar met 0-2 het eerste achtste finale-duel met RB Leipzig, maar in de Premier League loopt het bijzonder stroef. De 0-2 nederlaag tegen stadsgenoot Everton, dat tot zaterdag al sinds 1999 op een zege op Anfield wachtte, betekende al de vierde opeenvolgende thuisnederlaag voor Liverpool. De laatste keer dat dat gebeurde, was in 1923. Slechts twee van de laatste elf competitieduels werden gewonnen.

Liverpool verzuimde zaterdag bovendien voor de vierde keer in de laatste vijf thuisduels te scoren en het is dan ook zeker geen uitgemaakte zaak dat de regerend landskampioen in de top vier zal eindigen. Clubicoon Jamie Carragher benadrukt dat de problemen van Liverpool veel dieper zitten dan alleen het gemis van Virgil van Dijk, die in oktober in het bezoek aan Everton een zware knieblessure opliep. “Liverpool was zo zwak. Ze hebben gekregen waar ze recht op hadden”, benadrukte de analist in de studio van Sky Sports

“Ze kunnen niet blijven zeggen dat Virgil ontbreekt. Ik word er zelf ook ziek van als ik dat zeg”, verzuchtte de voormalig verdediger van the Reds. “Liverpool heeft een aanvallend probleem. Ik weet dat ze meer balbezit hadden, maar dat maakt helemaal geen verschil als je niets kunt creeeren. En dat is het grote probleem van Liverpool op dit moment. Als je ze nu ziet spelen, verwacht je eigenlijk niet dat ze gaan scoren.”

Mohamed Salah voert met zeventien treffers de ranglijst van topscorers in de Premier League aan, maar de doelpuntenproductie van Sadio Mané en Roberto Firmino valt tegen met respectiebelijk zeven en zes doelpunten. Een groot contrast met de voorbije twee seizoenen toen het drietal vrijwel elke wedstrijd het verschil maakte. In het kampioensseizoen eindigde Salah op negentien, Mané op achttien en Firmino op negen. Een seizoen eerder, toen men het net moest afleggen tegen Manchester City, kwam men tot respectievelijk 22, 22 en 12 doelpunten.

Tien procent
Klopp vindt dat er geen man overboord is na de pijnlijke nederlaag. “Bij het eerste doelpunt hadden we beter moeten verdedigen. Die goal bepaalde de wedstrijd en dat was echt onnodig. Maar we lieten ook genoeg goede dingen zien", benadrukte de Duitser na afloop. “We waren alleen niet kalm genoeg. Als we een uur in detail over deze wedstrijd praten, dan kom je erachter dat negentig procent positief was.”

“Maar tien procent was niet goed en dat moeten we veranderen, want die tien procent maakt het verschil in resultaat. Ik weet hoe belangrijk deze wedstrijd is en dat voelen we nu allemaal ook sterk. Maar vanaf zondag (vandaag, red.) ga ik alleen verder met de goede dingen die we hebben laten zien. Op de beslissende momenten moeten we het alleen beter doen”, benadrukte de trainer van Liverpool.

Blessure Jordan Henderson
Liverpool mist niet alleen Van Dijk: ook Joe Gomez, Joël Matip en Fabinho zitten in de ziekenboeg. Aanvoerder Jordan Henderson moest zich zaterdag al na een half uur laten vervangen. “Hij heeft een liesblessure”, zei Klopp. “Het ziet er niet goed uit, maar we moeten de uitslag van een scan afwachten. Zo gaat het al het hele seizoen bij ons.”

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Iemand die weet hoe ver vvd is? Er verschenen toch hoopvolle filmpjes van hem in de kerstvakantie? Niets meer gehoord daarna. Terugval gehad daarna?

21 februari 2021 om 09:34

Een race tegen de klok. Met geluk is die in April inzetbaar. Traint nog voornamelijk om zijn knie sterker te maken. Nog geen volle sprints, wel al met gewichten. Dus reken er maar op dat ie rond het EK fit is zonder ritme.

21 februari 2021 om 09:36

Fit zonder ritme is dat in de voetbalwereld fit te noemen? Doorgaans heb je niet heel veel aan een speler die geen wedstrijd ritme heeft, en zeker niet op een eind toernooi.

21 februari 2021 om 09:43

Volgens mij zijn er vaker spelers na een lange tijd blessure klaar gestoomd voor een eind ronde. Volgens mij is Cillessen toendertijd ook een paar maanden geblesseerd geweest vlak voor het WK van 2014.

21 februari 2021 om 11:16

Robben 2010, die was niet eens "fit" genoeg voor de groepsfase.

21 februari 2021 om 11:19

Van Basten heeft het geprobeerd voor het WK '94 maar dat was tegen beter weten in.

21 februari 2021 om 12:14

Zolang VvD weg is, moet Klopp de verdediging versterken en 352 spelen. Voor snelheid achterin zou Wijnaldum, Henderson en die jongen van Schalke achterin zetten. Wingbacks Robertson links en Mane rechts (Mane is veel sneller dan TAA). 3 man middenveld TAA, Thiago en Jones. Kunnen alle goed passen. Voorin Salah en Origi. Met deze opstelling wint Liverpool weer in de verdediging en middenveld.

21 februari 2021 om 09:35

hoopvol als in? Van dijk moet zich gewoon lekker focussen op volgend seizoen en het EK aan zich voorbij laten gaan. Er komt ook gewoon nog een WK aan. Dat hebben we wel gezien bij Memphis. Die had eerst nog 15 wedstrijden nodig voor hij weer zijn oude niveau aantikte. Voordat je weer echt topfit bent duurt veel en veel langer dan de meeste mensen denken. Een balletje hooghouden of een paar oefeningen met gewichten zegt daarin niet zoveel en kun je relatief gezien al heel snel.

21 februari 2021 om 10:14

Ze schijnen op 40 zetels te staan, nee flauw. Nee laten we hopen dat hij er staat op het EK maar of hij daar ook in absolute topvorm zal staan, daar heb ik een hard hoofd in

Hoe kun je zeggen dat de productie van Firmino achterblijft als hij in het kampioensjaar er 9 maakte en en dit seizoen op 6 staat. Die doet dus wat hij al jaren doet qua productie. Alleen Mane heeft een duidelijke terugslag. Wel kun je je afvragen of het toch niet allemaal wat kwetsbaar is als je spits er maximaal 10 per jaar maakt. De blessure van Virgil is natuurlijk wel zeer bepalend. Die mis je iedere wedstrijd en de rest kan dat verlies en het verlies van andere spelers achterin niet opvangen. Je roulatie systeem loopt daardoor ook in het honderd, wat mede door het zware seizoen waarin alle wedstrijden in een kortere periode gespeeld moeten worden weer tot meer blessures leidt. Bij dat laatste punt helpt de speelstijl van Klopp ook niet. Die kost gewoon een andere intensiteit dan andere speelstijlen. Kortom het probleem zit hem in veel verschillende zaken die met elkaar in verband staan. Ik zie Klopp het dit seizoen niet meer omdraaien trouwens. Daarmee niet zeggende dat hij ontslagen moet worden. Je moet dit seizoen uitspelen en volgend seizoen hopen op beter en kijken waar je moet doorselecteren.

Ja maar nu ontbreekt Henderson ook. En Becker ontbrak een paar keer en Mané en Joe Gomez en Matip ontbreken regelmatig terwijl ze op het veld staan.

Ik vind deze beredenering helemaal niet kloppen en is juist deels wel te wijten aan het missen van Virgil. Zoals Master D hierboven ook al aangeeft en als je een simpele rekensom maakt dan zitten zowel salah en Firmino op koers op hun totalen van vorige seizoenen te halen, dus alleen Mane scoort iets minder, maar nou ook weer niet dat er echt een gigantisch gat is gevallen. En ze missen ook niet heel veel goals van je middenveld/verdediging of de bank. Alleen Jota wordt gemist die het goed deed met 5 uit 9, maar is daarna geblesseerd geraakt. Vorig jaar had je met origi, vd dijk, Wijnaldum, Henderson (alleen 4 of 5 zoiets) en nog wat spelers met 2 of 1 goals ook niet geel veel goals van andere spelers dan de voorste drie. Dus aan de goals ligt het niet echt dit seizoen. Liverpool heeft nu al 1 doelpunt meer tegen dan vorig jaar in een heel seizoen en dat komt door de problemen centraal achterin. Op de een of andere manier zijn bijna alle blessure (ook nog redelijk langdurig bij de meeste) gefocust op de centrale posities achterin, verdedigende middenvelders en centraal op het middenveld. Hierdoor moesten de middenvelders in eerste instantie centraal achterin spelen, waardoor het middenveld weer overbelast wordt etc. etc. Ik weet niet of het deels ook door de speelstijl van Klopp komt, maar deze posities hebben minder opties om te rouleren, waardoor (zeker in Engeland met de vele wedstrijden) de kans groter op blessures wordt. Wat ik dan alleen niet snap van Klopp is dat hij Henderson centraal achterin zet en de deze winter overgekomen Davies (cv) helemaal nog niet gespeeld heeft sinds zijn komst en ook niet invalt als Henderson geblesseerd raakt. Dus Virgil wordt een beetje gemist voor zijn leiderschap (al hebben Henderson en Fabinho dat ook genoeg (die centraal achterin zijn gezet door Klopp), maar voornamelijk door de vele blessures Centraal achterin voor het roulatiesysteem en de vastigheid achterin.

22 februari 2021 om 14:49

@hangover, so wauw 1 verdediger van de 3 belangrijkste (vind trouwens weinig verschil tussen Gomez of matip eigenlijk, maargoed matip wel klein stapje voor). Dus Liverpool speelt lange tijd zonder 2 van hun 3 beste verdedigers. Dan kan je niet rouleren of spelers van het middenveld terughalen naar de verdediging.

Ik zeg ook nergens dat er niet eerder al problemen in het team waren, maar het helpt totaal niet dat in de as van je team je zoveel problemen hebt. Dat heeft invloed op het spel, dat ontken ik ook niet. Tuurlijk, ik vind ook dat ze minder spelen dit seizoen en soms compleet de kluts kwijt raken, maar een groot probleem is toch centraal achterin (geweest), die invloed heeft op het algehele niveau.

21 februari 2021 om 10:47

En als we nu weer gaan kijken naar de wedstrijden die ze allemaal hebben verloren of gelijk hebben gespeeld zie je dat ze 1 of zelfs 0 goals hebben gescoord in veel te veel wedstrijden. De voorhoede speelt enorm inconsistent. Opeens scoren ze dan 7 goals tegen Palace en dan lijkt het voor de scorebord journalisten erop dat ze genoeg goals maken. Het probleem is dat ze collectief te vaak door de mand vallen dit seizoen. En voornamelijk sinds 2021 zie je dat Liverpool zonder overtuiging speelt. Het is allemaal slappe hap waar ze voorheen er bovenop klapte en maar bleven gaan 90 minuten lang. Mane speelt slecht, Firmino zie ik vaak grote kansen missen, Salah scoort, maart creert weinig, TAA heeft een bagher seizoen en Robertson vind ik al helemaalnniet overtuigend spelen. Thiago voegt niks toe aan het spel en vertraagt het spel. In het begin van het seizoen speelden ze nog wel beter ook zonder Van Dijk. Het is nu echt in elkaar gezakt.

22 februari 2021 om 14:55

Ja en vorig jaar hebben ze ook 14 wedstrijden maar met 1 doelpunt verschil gewonnen. Dusja je kan met elke statistiek wel iets verzinnen, het is maar hoe je er naar kijkt.
Ik ben het met je eens hoor dat veel Liverpool spelers hun niveau niet halen, maar ik ben van mening dat een groot probleem wat door het hele team heen gewerkt heeft is begonnen met de problemen centraal achterin. Door middenvelders naar achteren te halen en het beperkte wisselen van die spelers zorgt voor overbelasting, die ze vorig seizoen ook invloed heeft gehad. Grote kans dat het hele team daar last van heeft, wisselingen, missen van spelers, vormverlies, gebrek aan rouleren etc. etc.

Ik geef alleen aan dat qua cijfers ze het nog niet eens zo gek doen en dat ik denk dat juist het missen van de mensen achterin een grote invloed heeft gehad.

22 februari 2021 om 16:03

City heeft dit seizoen ook vaak met 1 goal verschil gewonnen. Desondanks heeft City die wedstrijden wel gedomineerd, net als dat Liverpool de wedstrijden wist te domineren waarin ze net aan qua scoreverloop hebben gewonnen. Het gaat erom hoe goed je speelt. Op langer termijn geeft dat de doorslag. Overigens is Liverpool een team dat in de succes seizoenen weinig heeft gerouleerd. Het wegvallen van Van Dijk is een mentale en tactische klap op het elftal gebleken. Maar ook in de wedstrijden met een Fabinho-Matip achterin en een prima middenveld wisten ze niet te overtuigen. Liverpool speelt een wisselvallig seizoen en ondertussen is het zelfvertrouwen zo ver weggezakt dat ze maar blijven verliezen. Ze gaan er weer bovenop komen. Maar hoe dan ook kan je niet zeggen dat het alleen door de factor Van Dijk komt dat ze zo slecht presteren.

21 februari 2021 om 14:05

Je mag als Europese topclub natuurlijk nooit afhankelijk zijn van 1 speler. Je hebt namelijk veel meer kwaliteit in huis als de meeste andere clubs in je competitie. Wat Liverpool dit seizoen laat zien is gewoon een wanprestatie imo

22 februari 2021 om 14:56

Goeie toevoeging. Geldt dat niet voor elke club?

22 februari 2021 om 18:07

zeker weten maar toen City bv de slechte prestaties vorig seizoen afschoop op het gemis van Laporte vond ik dat ook te makkelijk. zo is het nu ook met Van Dijk mbt tot Liverpool. je hoort nog steeds 80 procent van de competitie op te rollen met at er nu nog in het veld staat naar mijn mening

Ze missen natuurlijk wel wat spelers, maar mensen worden het beu als je dat steeds blijft herhalen. Toch hebben ze echt wel recht van spreken denk ik. En eerlijk gezegd denk ik ook dat de formule in de aanval is uitgewerkt. Ze gaan toch eens een doelpuntenmaker gaan moeten zoeken voor in de spits, want met Firmino ga je het niet meer halen.

Elke kampioenesploeg heeft het jaar erna moeilijk maar Liverpool is half aan het instorten. Best bizar voor een ploeg waar sommigen al over één van de beste PL ploegen ooit wouden hebben.

Het bewijst ook hoe moelijk PL eigenlijk is. Zo'n Barça en Real die een slecht seizoen draaien staan nog altijd in de top 3 gewoon terwijl Liverpool voor de top 4 moet vechten.

21 februari 2021 om 11:18

Of het bewijst hoe snel BPL de hemel in geprezen wordt en duidelijk is dat het niet zo makkelijk is als men denkt om jaar in jaar uit aan de top te staan (zowel in eigen land als Europa..)

21 februari 2021 om 11:32

Het bewijst vooral dat er in de PL geen ruimte is om minder te presteren. Het kost je gelijk de kop. Liverpool kan zomaar de CL mislopen. Maar ook een United of Chelsea hebben regelmatig geen CL kunnen spelen.

21 februari 2021 om 11:48

En dat bewijst dan weer wat een geweldenaar Wenger was om onafgebroken CL te halen, vaak nog met koekenbakkers en selecties die veel te kampen hadden met blessures.

21 februari 2021 om 12:32

En dat bewijst dan weer dat SAF een legende was om twee keer back to back PL titels te winnen, onafhankelijk van wie er geblesseerd was.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren