Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Liverpool heeft koppositie alweer terug op dag van mijlpalen op Anfield

Laatste update:

Liverpool heeft de aanval van Manchester City op de eerste plaats in de Premier League afgeslagen. Het elftal van manager Jürgen Klopp won zaterdag, zij het moeizaam, met 3-1 van nummer negentien Burnley. Liverpool staat nu twee punten (54 om 52) boven Manchester City, al hebben the Citizens een duel minder gespeeld. Er waren overigens 59,896 toeschouwers aanwezig op Anfield, een nieuw competitierecord.

Virgil van Dijk, die zijn 250ste duel in de Premier League speelde, had een basisplaats bij Liverpool, met Cody Gakpo en Ryan Gravenberch als bankzitters. De vorige week tegen Arsenal blunderende Alisson Becker was ziek en werd vervangen door Caoimhín Kelleher. De eveneens zieke Joe Gomez werd afgelost door Jarell Quansah. Darwin Núñez werd voorin geflankeerd door Diogo Jota (rechts) en Luis Díaz (links). Mohamed Salah ontbrak nog vanwege zijn deelname met Egypte aan de Afrika Cup.

Liverpool kon in de beginfase niet echt een vuist maken tegen Burnley, dat gegroepeerd verdedigde en redelijk eenvoudig stand hield op Anfield. Enigszins uit het niets stond de degradatiekandidaat, getraind door Vincent Kompany, op achterstand. Een corner vanaf rechts ging voorbij aan doelman James Trafford, waardoor Jota vrij simpel kon binnenkoppen: 1-0.

Burnley, dat de punten hard nodig heeft in de strijd tegen degradatie, rechtte de rug en poetste de achterstand nog voor rust weg. Dara O'Shea torende boven iedereen uit en verwerkte een hoekschop vanaf rechts op prachtige wijze tot doelpunt. Een gelijke stand dus halverwege voor Liverpool, dat wist dat titelconcurrent Manchester City met 2-0 had gewonnen van Everton.

Liverpool schoot niet direct uit de startblokken in de tweede helft, maar toch gaf het scorebord na 51 minuten 2-1 aan. Een voorzet van Harvey Elliott werd van dichtbij op een kundige manier binnengekopt door Díaz. Er volgde een check bij de VAR vanwege een vermeende overtreding van Alexis Mac Allister en eventueel buitenspel van Elliott. De goal van the Reds werd echter niet geschrapt.

De thuisclub kwam tussen de 63ste en 66ste minuut tot tweemaal goed weg. Datro Fofana schoot na slecht verdedigen van Liverpool naast en schoof de bal enkele minuten later alleen voor Kelleher net langs de verkeerde kant van de paal. Aan de andere kant waren goede kansen niet besteed aan Jota, Van Dijk en Quansah.

Liverpool gooide het duel ruim tien minuten voor tijd in het slot. Na een afgeslagen corner kwam de bal terecht bij Elliott, die Núñez op maat bediende. De spits zag zijn fraaie kopbal in de rechterhoek verdwijnen: 3-1. Klopp liet in de slotfase Gakpo nog even meedoen bij Liverpool, dat zich dus weer koploper in de Premier League mag noemen en nu dertig duels op rij ongeslagen is op Anfield.

Zie jij Liverpool kampioen worden?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Liverpool was heer en meester, met name de 2e helft. Het was niet altijd oogstrelend en de kansen die we weg gaven kwamen vooral door individuele slippertjes. Liverpool, top of the league!

Nuñez hard gewerkt en verdiende zeker nog een goal. Quansah met zijn eerste grote fout maar gelukkig keepte Kelleher goed. Nu maar hopen dat Szoboszlai, Salah, Alisson en Trent allemaal weer snel fit zijn voor de rest van het seizoen.

Wat is de rede dat Liverpool opeens een toeschouwers record heeft,ik ging er vanuit dat het altijd uitverkocht is als ze thuis spelen..

10 februari 2024 om 18:12

Is uitgebouwd was vandaag voor eerst alle stoelen open gelijk vol

10 februari 2024 om 18:15

Oke dankjewel

10 februari 2024 om 18:14

De tribune aan de linker zijde achter het doel werd gerenoveerd afgelopen zomer. Er mocht al wat volk zitten maar was nog niet helemaal klaar. Wat vandaag dus wel het geval was. Komende zomer gaan ze normaal de Kenny Daglish stand uitbreiden en de zomer erop The Kop.

10 februari 2024 om 19:43

Wat wordt de capaciteit als alles af is?

10 februari 2024 om 20:25

Broodnodig. Liverpool moet eigenlijk een stadion hebben van rond de 75/80.000 man. Dat zal elke week vol zitten. Beetje zoals Signal Iduna Park.

10 februari 2024 om 20:49

Die is nu bereikt rond de 62.000

Toch groot gemis van Salah en Szobo. Begon stroef, maar 2e helft overtuigend. Fijn dat Darwin ook weer een doelpunt meepikt.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren