Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

'Liverpool en Arsenal strijden om 'Gladbach-Star' van 30 miljoen euro'

Laatste update:
/

Granit Xhaka wordt al langer met een eventuele overstap naar Liverpool in verband gebracht, maar volgens BILD is de interesse in de middenvelder inmiddels concreet. De club van manager Jürgen Klopp wil de Zwitsers international van Borussia Mönchengladbach per se in januari naar Engeland halen.

De 23-jarige Xhaka, die door BILD 'Gladbach-Star' wordt genoemd, signeerde in februari een nieuw contract met de Bundesliga-club, tot de zomer van 2019. Tot 2017 kunnen geïnteresseerde clubs gebruik maken van een speciale transferclausule van dertig miljoen euro, zo weet het Duitse dagblad. Liverpool wil beginnen met een bod van 28 miljoen euro en heeft overigens concurrentie van het ook geïnteresseerde Arsenal.

"Zolang ik mij in Gladbach thuisvoel, is er geen reden om iets te veranderen. Ik ben echt gelukkig hier", zo verzekert Xhaka, die eerder zeer concrete interesse van Bayern München genoot. "We spelen leuk voetbal en met de aanvoerdersband is bovendien een droom uitgekomen. Maar ik weet ook dat het in de voetballerij snel kan gaan."

Denk jij dat Granit Xhaka aan zijn laatste seizoen bij Borussia Mönchengladbach bezig is?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

De jongen pakt veel te veel onnodige gele kaarten. Hij krijgt een paar keer per jaar rood.

16 november 2015 om 11:33

Vorig seizoen in de Bundesliga 0 rode kaarten. In de Europa League 1. Maar hij pakt wel vaak geel en vorig weekend tegen Ingolstadt zelfs rood. Maar dat is gewoon iets wat bij hem hoort. Zul je er ook niet meer uitkrijgen denk ik.

16 november 2015 om 12:14

Man wat moet je anders met zo'n voornaam hij is niet gemaakt van beton maar graniet
Maar ik kijk verder nooit naar deze speler zijn zijn tackles te hard of geven ze makkelijk geel in duitsland?

Hij is zeker niet snel maar wat een Schot heeft hij. Zijn pasjes zijn ook van een hoge klasse

Ik heb er vertrouwen in dat hij blijft. Al is het nog maar een jaartje, hij speelt fantastisch met Dahoud op het middenveld. Is 1 van onze belangrijkste spelers, zoniet de belangrijkste. Hij kan al zeker een stap hogerop. En 30 miljoen voor hem is niet veel. Ik hoop dat hij nog even, tenminste tot de zomer blijft.

Prima speler (van wat ik van hem ken) met Lucas en Can heb je maar 2 verdigende middenvelders, echter kan Can ook iets aanvallender spelen. Zou het geen verkeerde aankoop vinden als er ook nog een CB gehaald wordt.

16 november 2015 om 11:34

Maar Xhaka is niet echt een defensieve middenvelder. Meer een 8, een spelverdelende middenvelder die een redelijke balafpakker is. Hij is wel agressief, erg fel en zit z'n tegenstander vaak op de huid. Zou prima passen in het volgass-fussball van Klopp.

16 november 2015 om 21:11

Is een leuke backup voor Rakitic bij FC Barcelona. Verder had ik Veratti voor Iniesta's plek gehaald met Rafinha als backup. En dan Busquets met als backup Samper. Ja, ik denk dat Xhaka wel een goede toevoeging is voor Barca.

Wat zou ik hem graag bij Arsenal zien, als opvolger van Santi die af en toe als een drol speelt. Xhaka met Coquelin zou een prima middenveld zijn, twee goede, agressieve middenvelders die alles geven.

16 november 2015 om 11:44

Santi en Xhaka zijn twee totaal verschillende spelers. Santi is een passmaster, Xhaka niet.

16 november 2015 om 12:00

Ik vergelijk ze dan ook niet, maar ik denk wel dat Xhaka prima op Santi's positie kan spelen, als spelverdeler naast le Coq.

16 november 2015 om 12:44

@ Voetbal4days

Ik zie hem eerder als de concurrent van Coquelin. Tegen grote tegenstanders speelt Coquelin die een pure CVM en weinig voorwaarts denkt en hoeft te denken. Met Xhaka kan je tegen de mindere goden meer voetbal op je middenveld creeeren zonder de balans te hoeven verstoren. Iets wat met bijvoorbeeld Arteta wel gebeurt. En tegen de grote tegenstanders kan je eventueel kiezen voor Xhaka + Coquelin voor iets meer defensieve zekerheid.

Met de komst van Xhaka kan je zowel Flamini als Arteta verkopen en er kwalitatief nog op vooruit gaan.

16 november 2015 om 13:28

Xhaka is een sterke passer Santi heeft misschien meer techniek, maar met Xhaka krijg je weer wat body en strijdkracht. Zou een goede speler zijn en tegen mindere teams kan je Coq dan rust geven en Xhaka als verdedigende middenvelder gebruiken(hij is geen echte cvm, maar tegen mindere teams zal hij daar ook wel uit de voeten komen denk ik)

17 november 2015 om 09:13

@d-bergkamp, een middenveld met le Coq en Xhaka is in mijn ogen gewoon prima. heel erg solide, twee agressieve middenvelders, waarvan eentje goed in positie voor de verdediging blijft. Denk dat je juist tegen de echte toppers met zo'n middenveld moet optreden. Xhaka brengt wat betreft fysiek en energie meer dan Santi, plus het feit dat Xhaka's passing-range prima is, en zijn dribbel en afstandsschot ook zeker voldoende zijn.

Zijn voornaam alleen verleent het middenveld al een zekere stabiliteit. Wat Arsenal aangaat, 30m is erg veel geld voor de stand-in voor Coquelin. Anderzijds kunnen de gunners op die positie niet rouleren zonder aanzienlijk op de kwaliteit in te leveren. Het aanstaande vertrek van Flamini en wellicht Arteta zouden een vergelijkbare transfer echter zowel financieel als numeriek rechtvaardigen.

Xhaka zou een goede aanwinst zijn voor Arsenal. Kan rouleren met Coquelin, lijkt mij een goede aankoop. En Arsenal heeft Nordtveit als bargaining-chip bij Bmg, Arsenal heeft nog steeds een deel van de transferrechten van Nordtveit als ik het me goed herinner.

16 november 2015 om 13:11

Klopt, Nordtveit is ook wel een redelijke speler trouwens. Xhaka zal voor elke Engelse club een versterking zijn. Is nog jong, heeft een goeie pass in huis, goed schot, goed overzicht, soms een smerige speler wanneer het moet, loopvermogen van hier tot tokio. Zal perfect bij Arsenal passen. Schat hem sowieso wel paar niveautjes hoger in dan Coquelin en Arteta. Overigens zal Herrmann en Jantschke ook wel versterkingen zijn voor Arsenal.

16 november 2015 om 14:34

Hoger inschatten dan Coquelin? Niet als cvm neem ik aan. Denk dat er weinig betere balafpakkers zijn dan Coq.

Kan iemand mij misschien wat meer over deze speler vertellen? Ik volg de duitse competitie niet zo heel goed en heb hem nog niet zien spelen. En past hij bij Arsenal?

16 november 2015 om 16:12

Zijn tweede seizoen pas in mijn ogen dat hij constant is, en bijna iedere pot foutloos speelt. Ontzettend rustig aan de bal, zit altijd kort op tegenstanders en af en toe doen zijn lange ballen me denken aan Xabi Alonso, gemak waarmee hij die verstuurt zie je zelden. Bij gladbach domineert hij het middelveld en duikt hij werkelijk overal op, ga er dan ook vanuit dat hij redelijk snel vertrekt.

Wat wel waar is, jongen laat zich snel uit de tent lokken en pakt vaak kaarten die niet nodig zijn. Verder denk dat ik dat 30 miljoen voor deze jongen best een redelijk bedrag is, in de huidige markt zou 40 me ook niet echt verbazen. Zonde voor Gladbach van die clausule wel, wederom gaan ze daar wellicht wel geld op verliezen.

Edit: of hij bij arsenal past weet ik zo net nog niet, denk dat hij in het huidige systeem in ieder geval niet echt nuttig is, zie hem niet achter Ozil of Santi spelen, denk dat hij iets hoger op het veld moet spelen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren