Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Liverpool dankzij dubbelslag Salah weer aan kop in de Premier League

Laatste update:

Liverpool heeft de Merseyside Derby zaterdagmiddag in zijn voordeel beslecht. De ploeg van manager Jürgen Klopp was in eigen huis met 2-0 te sterk voor Everton, dat in de eerste helft met tien man kwam te staan na een rode kaart voor Ashley Young. Mohamed Salah bezorgde the Reds in de tweede helft met een dubbelslag de volle buit. Door de overwinning mag Liverpool zich in ieder geval tijdelijk koploper van de Premier League noemen.

Klopp kon tijdens de derby nog geen beroep doen op Cody Gakpo. Ryan Gravenberch, die zijn basisdebuut maakte in de Premier League, en Virgil van Dijk hadden daarentegen wel een basisplaats. Gravenberch kreeg op het middenveld de voorkeur boven Harvey Elliott. Bij Everton moest Arnaut Danjuma weer genoegen nemen met een plek op de bank. Jarrad Branthwaite, die vorig seizoen door PSV gehuurd werd van Everton, begon in het hart van de defensie van the Toffees.

Liverpool had in het eerste bedrijf het betere van het spel. Tot echte uitgespeelde mogelijkheden kwamen the Reds alleen amper. Zo schoot Luis Díaz na een vlotlopende aanval net over en zeilden afstandsschoten van Salah en Trent Alexander-Arnold eveneens over de lat.

Everton beperkte zich vooral tot verdedigen en kon vanaf tien minuten voor rust eigenlijk ook niet anders meer dan de defensieve rijen zo goed mogelijk gesloten houden, nadat Young tegen zijn tweede gele kaart van de wedstrijd aanliep. De ervaren verdediger was andermaal te laat met een tackle op Díaz, waarop scheidsrechter Craig Pawson besloot Young van het veld te sturen.

De ploeg van Klopp was vroeg in de tweede helft dicht bij de openingstreffer, ware het niet dat James Tarkowski zichzelf voor doelpogingen van Salah en Gravenberch gooide. Doordat grote kansen vervolgens uitbleven, besloot Klopp onder meer Darwin Núñez en Elliot binnen de lijnen te brengen. Laatstgenoemde verving Gravenberch.

Pawson beleefde al met al een uiterst lastige tweede helft als scheidsrechter. Zo werd Ibrahima Konaté een tweede gele, en dus rode kaart bespaard nadat hij Beto licht vastpakte. Klopp begreep dat hij zwijnde en wisselde zijn verdediger direct voor Joël Matip. The Reds schreeuwden luttele minuten later tevergeefs om een strafschop toen Díaz in het zestienmetergebied onderuit ging na een tackle van Nathan Patterson.

Het thuispubliek vroeg andermaal om een penalty op het moment dat Michael Keane overduidelijk hands in eigen strafschopgebied maakte. Pawson weigerde in eerste instantie de bal op de stip te leggen, maar kwam na het zien van de VAR-beelden terug op zijn besluit. Salah bleef vanaf elf meter koel door feilloos raak te schieten: 1-0. Met Danjuma als invaller binnen de lijnen hoopten de bezoekers nog een punt uit het vuur te slepen, echter gooide Salah het duel diep in blessuretijd op aangeven van Núñez definitief in het slot.

Nr.TeamMWGV+/-Pnt
1Arsenal3525555780
2Manchester City3424735079
3Liverpool3522944175
4Aston Villa3520782167
5Tottenham Hotspur3318691560
6Manchester United3416612154
7Newcastle United34165131953
8West Ham United35131012-949
9Chelsea3313911448
10AFC Bournemouth3513913-848
11Wolverhampton W.3513715-746
12Brighton & Hove Albion34111112-544
13Fulham3512716-443
14Crystal Palace35101015-1240
15Everton3512815-1136
16Brentford359818-835
17Nottingham Forest357919-2026
18Luton Town356722-2925
19Burnley 355921-3224
20Sheffield United353725-6316

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Na de rode kaart van young was het niet echt een spannende wedstrijd meer.. everton park the bus.. al hoewel vond ik onana een hele sterke wedstrijd spelen zat echt overal tussen! En gravenberch ook een goede wedstrijd gespeeld jammer van de wissel en mo salah ondanks zijn 2 doelpunten vandaag vond ik hem best slordig spelen met veel balverlies..

21 oktober 2023 om 16:01

De enige Onana die tegenwoordig nog wel goed speelt, is actief bij Everton...

Liverpool erg slordig met de hoeveelheid kansen benutten maar voor hun toch de drie punten, bizar trouwens dat het zo lang moest duren voordat de scheidsrechter door had dat het een penalty was de slechte scheidsrechters zijn dus niet alleen in Spanje

21 oktober 2023 om 15:49

Ook belachelijk dat Konate geen tweede gele kaart kreeg vond ik.

21 oktober 2023 om 15:54

Zo, daar kwamen ze goed weg inderdaad. Als dit z’n eerste was geweest had hij hem sowieso gekregen. Overigens die tackle van Young, zo oliedom als je al geel op zak heb.

21 oktober 2023 om 16:51

Vond dat persoonlijk te licht voor een 2de geel, amper contact en aanvaller gaat ook snel liggen.
Hij had em wel kunnen geven maar imo goede wedstrijd van de scheids, eerste penaltygeval was ook miniem.

Krijgen we nu ook weer een apology? Maar dan naar Everton toe? Echt die Engelse scheidsrechters zijn zo tranentrekkend slecht.

Iemand moet Alexander Arnold echt weer op zijn plek zetten wat speelde hij zwak en doen alsof hij de ster is. Mac Allister en Alexander Arnold hadden zoveel balverlies niet gezond meer en die griekse linksback heeft er ook niks te zoeken en voorhoede lopen alleen maar ego’s rond, die alleen voor eigen succes gaan. Enige die vandaag echt positief bij mij opviel was toch Ryan Gravenberch, hij speelde echt een uitstekende pot. Duurt niet lang tot dit Liverpool in elkaar zakt, want vandaag hadden ze ook echt mazzel met de scheidsrechter

21 oktober 2023 om 16:24

Verdedigend is Alexander Arnold altijd al zwak geweest. Overigens vond ik Salah vandaag veel zwakker, scoort dan wel 2 maal, maar buiten die penalty en die intikker heeft die geen enkele bal goed geraakt.

21 oktober 2023 om 16:46

Moet wel zeggen dat als er 1 ploeg is die pech heeft gehad met de scheidsrechter so far dit seizoen dat dat Liverpool is hoor. tottenham uit hadden ze gewoon gewonnen als het 11 tegen 11 was gebleven, goal diaz etc. ook tegen . Tegen Brighton idem scheids niet mee, en ook dat rood van v dijk tegen newccastle zat het ze niet mee.

Dus dat mazzel met de scheids valt wel mee. Denk juist dat Liverpool ver gaat komen dit seizoen, zij hebben best een pittig programma gehad met Chelsea uit newcastle uit tottenham uit brighton uit in de eerste 9 wedstrijden. 1,2 gerichte aankopen in de winter en ze gaan echt mee doen. laatste 2,3 maanden vorig seizoen was het al goed.

21 oktober 2023 om 17:08

Ik heb het over vandaag lieverd

Grappig dat Kanoute wel mocht blijven staan. Scheids weer een bepalende rol, ook in deze wedstrijd. Liverpool verder erg matig, kwamen gelukkig aan de doelpunten.

Neem aan dat de Liverpool fans vanaf nu niet meer zeuren over de scheidsrechter, want dat is na vandaag ook wel gelijk getrokken. Abnormaal hoe slecht de scheidsrechters in Engeland zijn.

Onbegrijpelijk dat ze daar geen scheidsrechters van andere nationaliteit aantrekken, zoals met alle topspelers wel gebeurt. Nu heb je een topcompetitie, maar de scheidsrechters zijn van niveau League 2.

21 oktober 2023 om 18:48

Alsof dat veel zou uitmaken als Liverpool met een man minder speelt. We hebben al meerdere malen gezien dit seizoen dat ze zelf beter spelen met een man minder.

Had gewoon 10 tegen 10 moeten zijn.Liverpool heeft gemazzeld

Waar hebben we alweer naar zitten kijken zeg. Wat een ongeïnspireerde puinzooi. Liverpool had er echt geen zin in zo te zien, na de internationale break. Ze zien er allemaal moe uit. Elliot bracht wel veel energie.Konate komt vervolgens heel erg goed weg met geen tweede gele kaart. Vervolgens wordt Diaz even makkelijk weggeschoffeld in het strafschopgebied zonder gevolgen. Daarna is het moment van de penalty, waarbij je gewoon aan de ref ziet dat het ie er moeite mee heeft en het besluit tot ergens uit zijn dikke linkerteen moet komen. De arbitrage in Engeland moet echt eens op de schop want elke week is het weer opnieuw de ene fout na de andere. Dan heb ik het dus ook over PL breed. Waarom kan het wel gewoon bij Rugby, waarbij er soms 10 spelers op elkaar liggen en ze zelfs uit die hele spaghetti een goed oordeel kunnen nemen. Nee, wat een stel faalhazen daar zeg.

21 oktober 2023 om 23:26

"weg geschoffeld." Hou op hoor. Diaz ging echt veel te gretig naar de grond. Overduidelijk geen pingel. Buiten dat Konate nog een geel had kunnen hebben vond ik dat de scheids prima floot.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren