Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Lionel Messi onderstreept bloedvorm met afstandsschot en waanzinnige assist

Laatste update:

Paris Saint-Germain heeft zaterdagavond een nipte overwinning geboekt in de Ligue 1. Op het Parc des Princes was het team van trainer Christophe Galtier met 4-3 te sterk voor Troyes AC. Een hoofdrol was weggelegd voor Lionel Messi, die met een raak afstandsschot en een fenomenale assist een belangrijk aandeel had in twee doelpunten. Neymar, Kylian Mbappé en Carlos Soler kwamen eveneens tot scoren.

Galtier voerde meerdere wijzigingen door ten opzichte van het gewonnen Champions League-duel met Maccabi Haifa (7-2). Achterin moest Marquinhos plaatsmaken voor Presnell Kimbembe en Nordi Mukiele kreeg de voorkeur boven Achraf Hakimi. Op het middenveld kreeg Carlos Soler de kans om zich vanaf het eerste fluitsignaal te laten zien, terwijl Marco Verratti terugkeerde ten koste van Fabián Ruiz. De voorhoede bleef intact: Lionel Messi, Kylian Mbappé en Neymar moesten voor de doelpuntenproductie zorgen.

PSG begon zeer ongeconcentreerd aan de ontmoeting, want in de derde speelminuut kwam Troyes al op een 0-1 voorsprong. De Parijse defensie slaagde er niet in de bal uit de eigen zestien te werken en Mama Baldé werd plotseling in stelling gebracht. De spits volleerde ineens en schoot raak in het dak van het doel. Halverwege het eerste bedrijf maakte de thuisploeg de achterstand ongedaan, toen Carlos Soler op aangeven van Neymar de 1-1 aantekende. Zeven minuten na rust kwam Troyes opnieuw op voorsprong.

Baldé ontving ter hoogte van de penaltystip een pass van Wilson Odobert en mocht in alle vrijheid draaien. Met een bekeken schuiver vond de spits vervolgens de benedenhoek: 1-2. Lang konden de bezoekers niet genieten van de voorsprong, want Messi zorgde drie minuten later al voor de gelijkmaker. Op circa 25 meter van het doel kreeg de Argentijn de tijd om uit te halen en deed dat op magistrale wijze: 2-2. Na een uur spelen was Messi wederom belangrijk: ditmaal had hij een prachtige steekpass in huis op Neymar, die van dichtbij en op koelbloedige wijze afrondde: 3-2.

PSG leek de wedstrijd in het slot te gooien toen Mbappé een kwartier voor tijd een strafschop benutte, maar toch zorgde Troyes nog voor spannende slotminuten. In de 88ste speelminuut zette Ante Palaversa op aangeven van Renaud Ripart de 4-3 op het scorebord, al kwam de Parijse zege niet meer serieus in gevaar.

[embed}

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

From Sergiño, to you | PSV
20 hints ??#voetbal
Reacties

Tegen wie? Troyes AC? Aub laten we stoppen met hem zo te hypen. Kennelijk zijn we met zijn allen zo geschrokken van zijn slechte vorm vorig seizoen dat we nu elke goede wedstrijd tegen een matige tegenstander gaan ophemelen.

29 oktober 2022 om 19:02

Ahh, weer zo’n iemand die niet naar voetbal kijkt. Als je nou naar de wedstrijd had gekeken, dan had je deze statement niet gemaakt.

29 oktober 2022 om 19:07

Wat leuk! Iemand die zegt dat Messi overhyped is hahaha

29 oktober 2022 om 19:08

Het is gewoon enkel en alleen omdat het messi is. Een fenomenale voetballer die eindelijk terug in vorm is en van het spelletje geniet, maar bij elke scheet die hij laat wordt er een olifant van gemaakt. Neems eens dembele die vorig weekend 1 goal en 3 heerlijke assists op zijn naam had met een 10 beoordeling tegen een veel betere tegenstander dan dit. Daar hoor je helemaal niets van natuurlijk. Messi kan 1 panna geven tijdena de wedstrijd en heel het forum gaat over dat moment.

29 oktober 2022 om 19:20

Het verschil is dat Messi dit nu week in week uit weer doet. Dembele speelt 1 toppartij en zie je erna 2 wedstrijden niet. Hij is bezig aan een sterke reeks en dat onderstreept hij hier met een mooie goal en assist. Duidelijk toch?

29 oktober 2022 om 19:24

Ah oke dus een goal en een assist tegen troyes is 50 reacties waard over messi alleen, maar een 1 goal & 3 assists met een matchrating van 10 tegen normaliter een top 6 club van la liga is bijna geen enkele reactie waard na de wedstrijd? Blijft gewoon heel scheef.

29 oktober 2022 om 19:34

Pietertje Pietertje, beetje meer respect is wel op zijn plaats. Dat het misschien niet je favoriete voetballer is prima, maar dat muggenzifterij oogt wel beetje sneu, hoor...

29 oktober 2022 om 19:38

@pieterverbeek. Elke Messi of voetbalfan waaronder ik zelf zijn je allemaal dankbaar voor jouw reactie. Zorgt er voor dat het aantal meer wordt. Dankje 😉

29 oktober 2022 om 19:43

Meer respect? Moet ik zijn broek uitdoen voor jou anders? Ik zeg toch letterlijk dat het een fenomenale voetballer is en dat hij eindelijk terug in vorm is. Nja je ziet wat je wil zien he ! Mooi tegenargument

29 oktober 2022 om 19:44

Pieter - je klinkt verontwaardigd omdat er bij Messi meer reacties komen dan bij Dembele? Je weet dat je populariteit over langere tijd opbouwt he? Heel gek eigenlijk dat ik hier nog op reageer haha

29 oktober 2022 om 19:46

Pieter

Messi speelde overigens veelste slordig maar het feit dat je niet ziet dat Messi gewoon in bloedvorm is en alsnog geniale momenten heeft en dan nota bene Dembele aanhaalt om een punt te maken is gewoon raar, Messi is ook vele malen populairder dan Dembele. Dat zal vast een hele grote reden zijn en omdat Messi natuurlijk vele malen beter is dan Dembele

29 oktober 2022 om 19:49

Waar waren eigenlijk al die farmer league comments naar Lewandowski toe toen Messi en Lewa om die ballon dor 2021 streden? Owja nergens.

29 oktober 2022 om 19:49

Wauw haha @eric specsavers is een optie voor jou misschien? Ik zeg letterlijk dat hij in vorm is in mijn voorbije reactie. Waar zie je me in hemelsnaam trouwens zeggen dat dembele beter is dan messi? Over fanboys gesproken zeg.

29 oktober 2022 om 19:51

Pietertje, geniet nou gewoon van het voetbal. Mooie goals, steekpasjes, acties...Hoe groter de speler, hoe meer in het nieuws. Dat besef je toch zelf ook wel? Als Willem Alexander door rood rijdt, is het nieuws. Als jij met je fietsje en oranje vlaggetje dat doet boeit het niemand.

29 oktober 2022 om 20:01

Goed dat je daar nu op let eric nadat ik je dat 2 a 3 weken geleden heb wijs gemaakt. Messi is in vorm en dat heeft alles te maken met het wk natuurlijk, maar verliest, zoals al vele jaren, zovaak de bal. Dat wordt alleen getolereerd omdat het Messi is. Vandaag weer 3 dribbles geprobeerd alle 3 mislukt en maar liefst 27x de bal verloren. Daar hoor je natuurlijk niemand over, maar als je de wedstrijden bekijkt dan zie je het wel meteen terug.

29 oktober 2022 om 20:02

Bundesliga is zeker geen farmers league en zwz veel sterker dan de ligue 1

29 oktober 2022 om 20:07

Messi mag nog 50x de bal verliezen. Als hij zo scoort en assists geeft en ze winnen, dan boeit het niemand. Maar ehm, het valt wel heel erg op dat je regelmatig Messi en of Barcelona bekritiseerd... moeten we je mening nou serieus nemen alls Real en Ronaldo fan? Tikkeltje jaloezie?

29 oktober 2022 om 20:11

Neehoor ik ben bijna nooit kritisch op barca en ja messi scoort en geeft assists nu, maar hij verliest heel vaak de bal. Dat mag dan wel genoemd worden toch?

29 oktober 2022 om 20:12

Jaloezie? Joh niet alleen jaloezie, pure haat ook. Die jongen moet voor de rest van zijn leven accepteren dat Ronaldo met 2 Ballon d’ors (misschien 3) minder gaat eindigen dan Leo GOAT. Iedere voetbalfan en voetballiefhebber weet dat Ronaldo altijd de inferieure voetballer is geweest ten opzichte van Messi.

29 oktober 2022 om 20:14

Ah iemand met deze gebruikersnaam wilt het hebben over fanboy gedrag...

29 oktober 2022 om 20:51

Als je ook 10 assisten geeft tot nu toe, mag je ook best wat ballen inleveren? Of vind je dat Messi risicoloze assisten geeft?

29 oktober 2022 om 21:35

Je kan best wat ballen inleveren, maar meeste van alle spelers in de top 5 competities? Dat is gwn overdreven veel. Zelfs spelers die zoveel risico in hun spellen hebben als zaha dembele trossard leiden niet zo vaak balverlies.

29 oktober 2022 om 22:45

Slimmeshady

Nee het wordt getollereerd omdat deze man openingen creeërt die niet terug te vinden zijn in de statistieken die jij wilt aanhalen om Messi even naar beneden te praten, teveel balverlies van Messi gebeurd hem wel vaker tegen tegenstanders die met 11 man achter de bal staan, soms verdenk ik Messi ervan dat hij extra de bal verliest zodat hij in de omschakeling snel de bal kan veroveren zodat er ruimte is. Maar het wordt getollereerd omdat Messi al 15+ jaar precies dit doet en hij alles en iedereen op een hoop speelt, scoort en geeft een assist maar jij wilt graag het negatieve aanhalen en dat mag, want dat zijn de stats en de feiten,

Maar wat wil je nu precies zeggen als ik vragen mag? dat hij een hele slechte pot speelde maar toch een goal en assist op zijn naam heeft staan?

29 oktober 2022 om 22:47

@slimmeshady

Dat mag jij zeker benoemen maar wat wil je daarmee bereiken als ik vragen mag?? Iemand die zoveel risico in zijn spel legt heeft ook meer kans op balverlies, zeker als je tegen een team speelt met 11 man op de eigen 20 meter.

29 oktober 2022 om 22:51

@slimmeshady

Stop eens met die gebruikersnaam onzin, ik noem dat kleine kinderen gedrag, en de mensen die jou die duimpjes geven zijn net zo gebrainwashed.

29 oktober 2022 om 23:38

Messi expres balverliezen en dan snel terugveroveren hahahahah. Het domste wat ik tot nu toe op vz heb gelezen. Je hoort een award te krijgen. Wanneer messi de bal verliest rent hij niet eens hij wandelt gewoon een beetje en jij suggereert dat hij dat expres doet zodat hij dan snel de bal kan terugveroveren?

Ik wil hiermee zeggen dat messi altijd al maar vooral de laatste paar jaar zoveel balverlies leidt en zoveel van zijn dribbels mislukken. Dat is niet normaal. En dan wordt hij nog de beste dribbelaar genoemd? Ik heb liever iemand die 10x dribbelt en 8 keer goed. Dan iemand die 100x dribbelt en 10x goed.

29 oktober 2022 om 23:47

Precies dat dus ...Als Ronaldo 1seizoen verzaakt is de media als aasgieren op de loer.Maar elke assist van Messi is o zoo ''waanzinnig''

30 oktober 2022 om 00:38

Klopt, 10 assisten allemaal onderbelicht door de media... zo oneerlijk!

30 oktober 2022 om 10:31

Jij verzint ook statistieken waar je bij staat, meeste balverlies van alle 5 topcompetities grapjas. Het is echt al lang duidelijk dat jij een ronaldo fangirl bent hoor slimmeshady, heb je met al je comments al flink duidelijk gemaakt.

30 oktober 2022 om 10:58

Verzonnen statistieken? Eerst even onderzoeken zou ik zeggen. Dus als je kritiek hebt op messi zn spel ben je meteen een fangirl?

30 oktober 2022 om 14:56

Waarom doen types jij alsof ik nu zeg dat Messi er niks meer van kan? Hij speelt tot dusverre een sterk seizoen, maar mag ik als nuchtere persoon niet ff als sidenote erbij zetten dat het tot dusverre niet de sterkste tegenstanders geweest zijn tegen wie hij dit soort dingen laat zien? Ik ben geen fan van dat gehype telkens. Laat Messi maar eens zijn team naar de CL-finale leiden, iets dat ik ook al een tijd niet gedaan heeft. Of laat hem überhaupt eens relevant worden in een knock-out stage van de CL. Dan hou ik mijn mond en zal ik erkennen dat hij echt aan een fenomenaal seizoen bezig is. Maar tot dusverre sta ik gewoon in mijn recht om kritiek te uiten. Daarvoor hoef ik geen ''hater'' te zijn.

30 oktober 2022 om 14:59

Ik zei niet dat hij overhyped is. Dan heb je geen kaas gegeten van voetbal. Ik noem de prestaties die hij nu laat zien overhyped. Maccabi, Troyes...aub zeg...waar praten we over? Als hij dit doet tegen echte topploegen zoals een City, Real Madrid, Bayern etc. dan zal ik zwijgen. Tot aan dan mag ik zeggen dat ik nog niet echt onder de indruk ben.

29 oktober 2022 om 19:04

Als Haaland een hattrick maakt tegen een Crystal Palace of Nottingham Forest - van alle kutclubs - lezen we het toch ook... Je kan niet iedere dag een WK finale spelen hahah.

29 oktober 2022 om 19:04

Doe toch eens niet zo zuur en geniet gewoon van voetbal man.

29 oktober 2022 om 19:05

Troyes was vandaag best goed en was helemaal geen matige tegenstander. Kijk volgende keer anders eerst de wedstrijd voordat je comment. Wat zuur zeg.

29 oktober 2022 om 19:11

Geniet er nog maar van zolang het duurt. Komt nooit geen betere speler meer.

29 oktober 2022 om 19:20

Hij heeft hier wel een punt hoor. Daarom zijn geobsedeerde Messi fans nooit realistisch. Ik ben niet vergeten en je mag de artikelen erbij lezen hoe er over Mbappe de laatste seizoenen werd gesproken. Neymar toen die zijn transfer maakte was zogenaamd naar een farmersleague. Het gehaat van de barca fans toen staat haaks op hoe ze over Messi kwijlen nu. Gaan we nog een paar jaar terug toen Ibra alles kapot schoot in de ligue 1 mocht hij niet eens benoemd worden bij de topspelers. De doelpunten zouden veel minder waard zijn in die farmersleague. Nog een feit de 2 psg teams van toen hadden veel minder kwaliteit dan nu en mindere trainers. Pas nu eens al deze argumenten toe op Messi nu + zijn vorm van afgelopen seizoen en de nummers die hij haalt in vergelijking met Neymar en een net zo oude Ibrahimovic zijn gewoon minder. Zelfs met zijn goeie start nu is zijn gemiddelde minder dan die van Ibra zijn topseizoen en ook van Neymar (voor die geblesseerd raakte) of Mbappe. Ik hoor deze argumenten namelijk nooit uit een van de fanboys hun mond komen. Hoop dat jullie nu weer realistisch kunnen kijken naar jullie idool.

29 oktober 2022 om 19:39

Niet vergeten natuurlijk dat Messi sinds de wedstrijd tegen Liverpool in 2018/19 altijd verdwijnt in de grote wedstrijden. Hij is alleen belangrijk geweest in de groepsfases en paar knock-out rondes voor Argentinië op de copa america. Geen enkele goeie tegenstander die daaraan meedeed behalve Brazilië. Het Brazilië van toen was ook minder dan het Brazilië van nu. In dat seizoen trok Messi inderdaad de kar, maar ook het seizoen ervoor was Messi bijna altijd onzichtbaar in de belangrijke wedstrijden. Zelfs in de El Clasico had die al jaren niet niks meer laten zien. Ik geniet van Messi en samen met die andere meneer de beste voetballers ooit. Dat komt door de consistentie om op zo een hoog niveau de beste te blijven was tot dan ongekend. Toch vind ik dat we realistisch moeten blijven en zelfs de oudere Ronaldo vind ik de afgelopen jaren vaker opstaan in belangrijke wedstrijden. Al is hij weer in het algemeen vaker onzichtbaar. Beide de beste ooit, maar het niveau waar ze pak en beet 5 jaar geleden op zaten, zijn ze beide al een tijdje kwijt.

29 oktober 2022 om 19:47

@HupHollandHup
Bedoel je met mindere trainers toen Ibrahimovic daar speelde Carlo Ancelotti? Of Laurent Blanc? En mindere spelers: Thiago Silva, Verrati, Blaise Matuidi, Alex, Maxwell, vd Wiel, pastore, Motta, Coman en Lavezzi? En een jaar later met Marquinhos, Rabiot en een top Cavani? En daarna ook nog met David Luiz, Di Maria en Kurzawa. Dat PSG was defensief stabiel, goed georganiseerd, en alles was gericht om Ibra te bedienen in een naar mijn mening toen veel zwakkere Ligue 1. Als je kijkt naar wat PSG in die competitie 10 jaar lang heeft uitgegeven, daar is de hele competitie sterker van geworden. En waar veel spaanse teams zwakker zijn geworden, zijn de Franse ploegen gewoon wel sterk. Vooral fysiek. Ik denk dat de Ligue 1 na de Premier League op dit moment de meest fysieke competitie is.

29 oktober 2022 om 19:56

Ik geniet toch wel van butthurt Messi haters en Ronaldo fanboys. Is gewoon genieten.

29 oktober 2022 om 19:57

@huphollandhup Wat? Niks laten zien in Clasicos sinds 2018/2019? Heb jij die wedstrijden wel gekeken? Messi is meer dan alleen stats en dat zie je juist steeds meer op oudere leeftijd. Daarnaast de Copa America zo downplayen, dat laat ook gewoon duidelijk zien dat je niet hebt gekeken. Alleen Braziliã« is goed en in dat jaar waren ze ook minder? Yeah, right. Zeg dan gewoon dat je niet hebt gekeken of gevolgd i.p.v. ongefundeerd downplayen om weer met Ronaldo te kunnen vergelijken en te verheerlijken.

29 oktober 2022 om 19:57

Jazeker Blanc heeft daarna ook niks meer voorgesteld. Ancelotti was de opbouw van psg dus dat is ook een non argument. Natuurlijk waren er goeie spelers bij PSG niemand zei dat ze met amateurs speelde. Het team was alleen niet wereldtop op elke positie. Ook was hun bank veel minder breed. Vergelijk de namen die je opnoemt met die er nu spelen en dan zijn we snel uitgepraat denk ik. Of wil je Vd wiel vergelijken met Hakimi of Lavezzi met Neymar? Vergeet niet dat Ibra speelde met 2 verkapte spitsen op de vleugels. Franse clubs beter dan Spaanse ja? Laten we even de Europese resultaten vergelijk van beide landen. De subtop van Spanje is bijna jaarlijks een verassing in de CL en of EL. Snap niet eens waarom ik hier op inga, maar meeste van je argumenten bevestigen alleen wat ik zeg. Team afgesteld op Ibra met een spits op de vleugel die elke maand aangaf daar niet te willen spelen?

29 oktober 2022 om 20:04

Ik heb letterlijk elke wedstrijd van ARG/BRA op de copa america gezien en elke El classico sinds 2005. Kom maar op dan welke recente El classico's heeft Messi iets gedaan?

29 oktober 2022 om 20:09

Ik heb het trouwens opgezocht de laatste wedstrijd waar Messi bepalend was in een El Clasico was 23-04-2017. Hoe kan het dat ik als non barca fan dat beter weet dan al die fanboys hier. Enige waar jullie je op kunnen beroepen is dat ik een Ronaldo fan ben. Dat is denk ik een stopwoord voor vervelende feiten. 😂

29 oktober 2022 om 20:15

HupHollandHup, hoe voelt het nou als niemand naar je luistert of serieus neemt? Je reageert zelf meerdere keren onder je eigen comment, haha... Ga je scheren, trek leuke kleding aan, ga met paar vrienden op stap de en spreek leuke meiden aan. Tip: begin niet over je discussies op VZ, dat stoot af, is niet aantrekkelijk en oogt een beetje triest.
On; Messi en Ronaldo, heerlijke voetballers.

29 oktober 2022 om 20:18

Ik vind dit soort opmerkingen altijd meer uitstralen hoe iemand in zijn echte leven staat. Het moeten benoemen op een voetbalforum over persoonlijke zaken komt bij mij over alsof je zelf daar in iets mist. Ik kijk voetbal dan reageer ik op een forum en dan gaat VZ ook meestal weg tot de volgende dag. In die momenten houd ik mij me bezig met de zaken die jij net opnoemt. Ik denk ook als je gaat vergelijken hoe actief ik ben in tegenstelling tot jij en meerdere die op mij reageren dat ik veel meer bezig ben in mijn persoonlijke leven dan de rest. Sommige namen komen op elke post weer terug. Zou zelf zeggen leg je telefoon weg en geniet van het weekend kerel!

29 oktober 2022 om 20:21

Maar heel serieus.... wat is het punt wat je nou wilt maken?

29 oktober 2022 om 20:31

Dat Steve een punt had!

29 oktober 2022 om 20:42

Het punt wat hij wilt maken is toch simpel.... zijn voorkeur ligt bij een andere voetballer, genaamd Ronaldo. Dus alles wat met de rivaal te maken heeft is bij voorbaat niet objectief. Als je voetballiefhebber bent, als jij je daar zelf ook onder wilt scharen, dan moet je kunnen genieten van zijn pass en goal of niet? Of het nou tegen Troyes is of niet, maakt geen reet uit... maar als je het echt wilt, dan maken we een bruggetje naar jouw favo voetballer. Messi laat zijn teams tenminste niet in de steek door weg te lopen terwijl de wedstrijd niet eens is afgelopen. Nou, ik heb me geschoren, ga op stap. Fijne avond, wellicht dat er nog mensen naar je willen luisteren.

29 oktober 2022 om 20:59

Aha dat is mijn geval niet zo. Ik ben niet fan van een specifiek, maar heb beide als de beste voetballers ooit in mijn geheugen. Messi de betere voetballer en Ronaldo de beslissendere. Vind alleen wel dat er bij Messi veel meer onrealistische uitspraken en opgehemeld zijn. Lekker gladde kop neem ze te grazen tijger! Al is een baard best wel sexy tegenwoordig volgens de meeste vrouwen maar goed.

29 oktober 2022 om 21:05

Wie zegt dat ik mijn baard heb geschoren? ;-)

30 oktober 2022 om 09:43

Blanc is een uitstekende trainer. Heeft het bij PSG heel goed gedaan, ook bij Frankrijk. Is daarna even rustiger aan gaan doen a la Rijkaard en is nu weer terug (nieuwe trainer Lyon).

En bij PSG heeft hij het beter gedaan dan menig andere goede trainers.

Jij geeft aan dat je redelijk bent en zegt dat Ibra onder slechte trainers heeft moeten presteren bij PSG. Dat is lariekoek, want Ancelotti is zowat de grootste trainersnaam die je kunt krijgen. Hij weet precies wat nodig is om een club naar CL niveau op te tillen. Dus dit argument van jou is onzin, en omdat je hier niet terugkomt op je stelling, ben je zelf onredelijk bezig.

De Van der Wiel van toen was een van de beste backs van de wereld. Dat is Hakimi nu ook. Voor de rest was de verdediging en middemveld van toen meer op stabiliteit gericht (was een andere visie) en daarin was het zeker een beter team dan nu.

Dan over je Ibra verhaal. Lavezzi was een absolute teamspeler, Cavani klaagde wel, maar speelde ten alle tijde in dienst van het elftal. En later met Di Maria hadden ze de speler met de op een na meeste assists in de geschiedenis van La Liga (na Payet). Dus Ibra werd op zijn wenken bediend. Heb jij toen de wedstrijden van PSG bekeken? Zowel de backs als de middenvelders als de aanvallers moesten iedere bal bij hem inlevere als hij er even goed voor stond. Het hele spel was op hem afgesteld. Ik vind niet dat je dan met non argumenten vanuit de theorie moet komen (Cavani was een spits), maar dat je moet beoordelen wat er daadwerkelijk gebeurde.

Dan tot slot... Klopt het niet dat op Real na bijna alle spaanse clubs de Knock Out fase vd CL niet gaan redden? Dan zijn toch de Ligue 1 en la Liga op dit moment naar elkaar toegegroeid. Ik vraag je naar de huidige feiten te kijken. Denk niet dat de twee competities op dit moment elkaar veel ontlopen. Het gaat erom dat Messi nu in deze competitie speelt, dus moet je naar het niveau vd competitie nu kijken.

Tot slot, jouw belangrijkste punt is dat Messi in grote wedstrijden de laatste jaren het heeft laten afweten. Dat klopt deels. Hij had de penalty vorig jaar tegen Real niet mogen missen. Of het jaar daarvoor met Barca tegen PSG ook niet mogen wissen. Tegelijk is het niet zo dat hij het laat afweten, hij creert altijd voor anderen ook kansen. En als die het laten afweten, dan lijkt het alsof hij het heeft laten afweten. In die bewuste dubbelluik tegen Liverpool heeft Messi 3 opgelegde kansen voor Dembele voor ooen goal geschonken. Als die slordig met die kansen omgaat, en je gaat er daarna uit... Onthoudt niemand meer die oogelegde kansen die wel waren gecreerd.

Naar mijn mening speelde Messi afgelopen jaren in 2 elftallen (Arg en Barca) waarin teveel mensen het liete afweten, en dat het in veel gevallen alleen van hem moest komen. Hij moest de cretieveling zijn, de leider en de afmaker.

Dat is de laatste 2 jaar veranderd. Eerst onder Scaloni en nu bij PSG. Hij speelt nu in teams waarin zijn medespelers ook bepalend zijn. En zijn spel is veranderd, hij is bij PSG ook meer de speler die het spel verdeelt en hoeft niet zo zeer op het scorebord te staan.

Bij CR, en ik baal dat men steeds die vergelijkingen doet, is dit heel anders. Hij is een jager, zoekt de hele tijd naar de goal, en de rest van het team probeert hem daarin te helpen. Dus de teams zijn oo hem afgestemd als eindstation. Je ziet nu hoe lastig het voor hem is, als een team niet op hem wordt afgestemd. Hij kon zich volledig focussen op het scoren, en de rest moest maar zorgen dat de bal is waar hij kan scoren. En hij is daarin als de beste. En was ook afgelopen jaren belangrihn in beslissende wedstrijden. Maar dat is ook omdat het team ook zo oo hem is afgesteld.

29 oktober 2022 om 19:38

Het is idd maar in de farmers league tegen een matige tegenstander, maar dat maakt niet dat het geen mooie acties zijn

29 oktober 2022 om 19:42

Zeker waar nog steeds een mooie speler om naar te kijken. Alleen zou hem momenteel niet in de top 10 zetten van beste spelers. Hieronder en op meerdere posts wordt echter gezegd dat hij weer op zijn top is en de Ballon dor aan hem wordt gelinkt. Daar zijn bovengenoemde feiten een reactie op. Messi is nu niet meer dan een Payet van een paar jaar terug.

29 oktober 2022 om 19:47

De Ballon D'Or gaat wel heel ver op basis van dit soort tegenstanders inderdaad. Misschien als Messi met dit soort acties zijn team naar een CL winst of WK winst leidt, maar andere zou het vreemd zijn als hij die Ballon D'or wint

29 oktober 2022 om 19:52

Messi niet in de top10? Ben zeer benieuwd wie dan wel in je top10 zitten.

29 oktober 2022 om 19:53

Hahah wat laten jullie je kennen zeg, “niet in de top 10”. Haten is 1 ding, maar dit is een gewoon een obsessie lol. Geen 1 speler op de Europese velden is beter dan Messi op dit moment. Het istoch echt Messi en Haaland op dit moment

29 oktober 2022 om 20:01

Top 10 misschien net aan. Vind Benzema, Lewandowski, Modric, Salah, De Bruyne, Haaland en Mbappe beter op het moment. Als je naar vorig seizoen kijkt hadden er ook een paar pieken die meer indrukwekkend waren dan Messi. Op het moment misschien wel net in de top 10.

29 oktober 2022 om 20:52

Wij laten ons kennen? Toen Neymar en Mbappe mooie dingen lieten zien in de Ligue 1 stelde het geen drol voor, want het was maar de farmers league waarin ze dat lieten zien en nu Messi er speelt stelt het opeens wel allemaal heel wat voor. Ik kan het nu echt niet meer volgen allemaal hoor

29 oktober 2022 om 21:02

@HupHollandHup
Hahah, hoe kan je dit nou zeggen💀💀 Nah, of je hebt evenveel verstand van voetbal als een badkuip, of je bent gewoon aan het trollen😂😂

29 oktober 2022 om 21:18

Ik heb volgens mij best veel argumenten/feiten opgenoemd. Ik heb ook de meeste tegenargumenten ontkracht. Top 10 argument was wel iets te vlug gezegd. Op het moment zit hij er wel in, maar moet dat doortrekken en laten zien in echte wedstrijden. Tegen Juve en Benfica vond ik hem weer wat minder vandaar mijn gevoel. Ik heb Messi zelf jaren lang op een voetstuk gezet. Alleen realisme heerst bij mij de boventoon. De meeste uitspraken in de optimistische sfeer die er nu heerst vind ik gewoon onzin. Hij is nog steeds een goeie voetballer, maar gewoon een paar niveaus minder dan 5 jaar terug. Is toch ook niks raars aan?

29 oktober 2022 om 21:22

Dus fanboys van een ballenafwachter die afgelopen 10 jaar alleen maar van intikker en penalty's heeft geleefd en zo alle eer van zijn ploeggenoten heeft gestreken komen hier de prestatie van Messi bagatelliseren. Wanner heeft ballen afwachter voor het laast buiten de zestien meter een goal gemaakt. Laten we daar over hebben.

29 oktober 2022 om 21:28

Niet iedereen met een opmerking over Messi is een Ronaldo fanboy nogmaals. Enige die onrealistisch zijn en niet inhoudelijk kunnen discussiëren zijn idd de mannen die in het onderste van beide heren bivakkeren.

29 oktober 2022 om 21:29

Ik ben geen fan van degene die jij ballen afwachter noemt dus ik snap je punt niet helemaal. Ik heb het hier over Messi in de Ligue 1

29 oktober 2022 om 23:21

HupHollandHup...
Whaha volg je de matches wel eens live of wacht je op de resultaten op de teletekst? Mbappe beter dan Messi? Mbappe komt zijn tegenstanders amper voorbij, heeft zero voetbal intelligentie, heeft zero veldinzicht en boven alles zwaar egoïstische.
Salah? Hahah de vorige jaren kwam hij nog paar kilometers in de buurt van Messi maar dit jaar zwaaaar uit vorm.

Ik zal niet langs alle andere spelers. Anders wordt een nog langere tekst lol

Messi bezit zoveel voetbal vermogen dat zelfs op 50% van kunnen is hij nog steeds in de top5. Bv, hij kan ballen inleveren maar zal het later compenseren met paar dribbels en onrealistische assists.

30 oktober 2022 om 07:46

Ik zal je helpen Japie.

Messi is 35. Neymar ging er op z'n 25e naartoe. Mbappe is 23.

Dit is gewoon het beste wat we gezien hebben van een 35 jarige voetballer. Dat hij nog zulke cijfers levert.

29 oktober 2022 om 19:42

Butthurt ronaldo fan altijd is het slecht 🤣

Hen medelijden met jullie

29 oktober 2022 om 19:57

Haha is toch ook wel lekker. Je kunt gewoon hun pijn voelen door je beeldscherm. Heerluk

29 oktober 2022 om 20:02

Ik ben eerder een Berghuis fan. Laatste internationale voetballer waar ik echt fan was is Zidane. Ben meestal ajaxfan!

29 oktober 2022 om 21:03

Mensen die Ronaldo donderdag nog aan het omhoogpraten waren wegens een goal tegen Sherrif en nu zo reageren😭😭

29 oktober 2022 om 21:11

Waarom is iemand die Messi niet ophemelt altijd een Ronaldo fan? 😭

30 oktober 2022 om 07:48

Echt he. Dezelfde mensen die Ronaldo week in week uit GOAT noemden telkens wanneer hij tegen de kleintjes in Serie A scoorde met een Juventus dat al 10 jaar op rij kampioen werd.

29 oktober 2022 om 20:10

Jonge gaat t zo slecht thuis dat je hier azijn moet komen pissen? Het is weekand man lach meer voor je vriendin.maakt niet uit tegen wie hij speelt die man is de goat of je het wilt ontkennen dat lig meer in je karakter dan objectief zijn. Fijne avond heb me eerste pilsje al op,even naar Barcelona kijken.Daarna Netflix kroelen met wifey doe jij ook het zelfde voelt goed,vooral naar andere toe😘

30 oktober 2022 om 21:23

SteveStifler,alsof in Spanje de 13de in de stand altijd een wereldelftal was toen Messi der speelde!
Hij is gewoon de beste aller tijden,deal with it!

Man man man wat blijft die 35-jarige mannetje toch een genot om naar te kijken. Samen met Neymar leken ze enorm veel zin te hebben vandaag. Iets scherpere Mbappe had de uitslag makkelijk naar 6-3 kunnen vergroten, maar al in al toch een leuke wedstrijd gekeken. Hopelijk lukt het Messi in deze vorm om met Argentinië de finale te bereiken op het WK. Hij verdiend het zo hard om die beker een keer te winnen.

29 oktober 2022 om 19:03

Sorry hoor maar dat troyes zou gewoon in de 2de klasse van engeland spelen & het sterrenensamble wint er maar nipt van. Wat kunnen we toch overdrijven zeg.

29 oktober 2022 om 19:09

Met het aankomende wk gaat iedereen vrijwel 100% geven zodat ze zich kunnen blesseren en het wk gaan missen. Logica!

29 oktober 2022 om 19:11

Troyes was prima deze wedstrijd.

29 oktober 2022 om 19:16

Troyes mag dan prima zijn tijdens die wedstrijd, maar het mag niet gebeuren dat psg er nipt van wint en 3 goals thuis inslikt tegen een team die 1/10000ste van hun begroting heeft. Ook tegen op papier sterkere tegenstanders als juve & benfica hebben ze echt niet weten te overtuigen. Hebben 3 van die 4 wedstrijden niet kunnen winnen en slikken iedere wedstrijd meerdere goals binnen. Ondanks dat hoor ik vaak alleen maar positieve dingens over dit psg op het veld.

29 oktober 2022 om 19:18

Ja Pieter maar de begrotingskaart trekken is te makkelijk. Dan zou je iedere overwinning van de topploegen in Europa mogen wegzetten als mondane prestatie.

29 oktober 2022 om 19:20

Maar @mick00 kan je verder op mijn reactie ingaan of niet?

29 oktober 2022 om 19:26

Laten we a.u.b. niet doen alsof Messi enkel vandaag zijn kwaliteiten heeft laten zien. Hij is al maanden aardig op dreef ongeacht de tegenstander. Voor mij is het een genot om Messi aan het werk te zien ondanks de matige tegenstanders soms. Dat boeit me niets. Ik denk dat jij juist minder kritisch moet kijken naar wie de tegenstander is/was en probeer wat meer te genieten van deze legende nu je nog kan .

29 oktober 2022 om 19:33

Dat kan ik wel Pieter. De vierde wedstrijd moet overigens nog gespeeld worden waar je het over hebt. Ook de twee wedstrijden tegen Benfica zat het niet bepaald mee en had er eigenlijk gewonnen moeten worden. De wedstrijd tegen Juve werd daarbij zonder enige moeite over de streep getrokken. Vandaag zonder fabian ruiz, hakimi, nuno mendes en Marquinhos. Verder ben ik geen PSG fan hoor, en de drie goals vandaag vielen makkelijk, maar dit zou je over werkelijk iedere topploeg kunnen zeggen (denk Real Madrid even weg).

29 oktober 2022 om 19:47

'had er eigenlijk gewonnen moeten worden'. Net zoals barca eigenlijk tegen liverpool in de returnleg moest winnen en een 6de ucl op zijn naam had moeten hebben zeker? Met hadden moeten & als zijn we niks in het leven.

29 oktober 2022 om 19:51

Alsof Chelsea er geen 3 of 4 tegen kan krijgen of andere clubs uit Engeland, enige uitzondering is City de rest is ook gewoon RUK, overhypen van de PL wordt elke keer gedaan om een standpunt te maken, maar teams als Leeds en Forrest kunnen er echt geen knikker van behalve hard rennen,

29 oktober 2022 om 19:55

Je zegt dat er geen indruk gemaakt werd. Ik stel dat veruit het betere van het spel aan de hand van PSG was. Jij vraagt of ik op je in wilde gaan, bij deze.

Als hij de CL of WK pakt en zijn vorm ook nog zo doortrekt het seizoen.. oh oh oh, die 7e deed al veel mensen pijn, moet je nagaan wat nummer 8 gaat doen met mensen...

Bijna 8 miljard mensen op aarde en 1 van een ander planeet.

29 oktober 2022 om 19:06

Al was Neymar vandaag stiekem wat beter.

29 oktober 2022 om 19:53

Ik vond Neymar geweldig weer. Het deed me pijn toen hij vertrok bij Barca. Ik kan zo genieten van zijn spel. This is football!

29 oktober 2022 om 19:07

Simba. Jij moet een keertje met Thierry praten.

29 oktober 2022 om 20:01

Controversiële opmerking tegen de Ronaldo fanboys, jij durft.

Messi heeft er zin in hoor, ik zie hem op het WK echt nog voor de laatste keer alles uit halen.

29 oktober 2022 om 19:11

Doordat de verwachtingen van het WK zo hoog zijn ben ik bang dat het gaat tegenvallen. Neymar met Brazilië zie ik eigenlijk hogere ogen gooien.

29 oktober 2022 om 19:14

nr. 1 en 2 kanshebbers

29 oktober 2022 om 19:27

Het zal helaas voor hem in de kwartfinale klaar zijn wanneer hij Oranje tegen komt.

29 oktober 2022 om 19:48

Denk je nou echt dat Oranje boven Qatar, Ecuador of Senegal gaat eindigen? 🫢

29 oktober 2022 om 20:30

Shevanr7, Oranje wint het WK

29 oktober 2022 om 23:03

Deze man verdiend het WK ik gun het hem zelfs boven Nederland.

29 oktober 2022 om 23:33

Yes, Oranje wint het WK na een zinderende finale tegen Zwitserland

Wat een pot! Troyes was goed vandaag en maakte er een spannende wedstrijd van. De individuele kwaliteiten van Messi en Neymar waren vandaag doorslaggevend. Neymar had een paar fenomenale dribbels en Messi strooide zoals gewoonlijk met ballen. 4 goals en 5 assists in 3 wedstrijden voor Messi trouwens, hij is in bloedvorm.

Kom alsjeblieft terug naar huis Leo. Nog 2/3 jaar knallen, kan je nog makkelijk. De beste ooit.

29 oktober 2022 om 19:08

Hoe romantisch het idee ook, zoiets kan echt alleen maar tegenvallen. Kijk casus United.

29 oktober 2022 om 19:27

Messi is toch een veeeeeeel betere voetballer dan Ronaldo. Hij heeft de voetballende kwaliteiten in tegenstelling tot Ronaldo om andere posities te bekleden en daar belangrijk te zijn voor het team.

29 oktober 2022 om 19:35

Hij zou vast een toevoeging zijn aan het huidige barca. De verwachtingen zullen alleen nooit gematched worden.

29 oktober 2022 om 20:31

De tijd zal het leren. Is allemaal gissen wat we nu doen. Ik denk zelf dat het een goede terugkeer wordt. Messi in zijn vertrouwde Barcelona met een spits als Lewandowski. Dat wordt echt een Messi-Suarez 2.0 duo. Hele hoop assists verzamelen.

We gaan het zien op het WK. Zou toch iets bijzonders zijn als hij het wk aan flarden schiet. Verwacht het helaas niet.

29 oktober 2022 om 19:53

Omdat er nu teveel hype is rond Messi of omdat jij andere landen veel hoger in schat? Bedoel je moet een klein beetje geluk afdwingen om ver te komen

Mooie wedstrijd, had een walk-over verwacht. Troyes erg goed op de counter hoor, zeker in de eerste twintig minuten werd mukiele volledig kapot gelopen. Neymar motm!

Wat een genot om ook Neymar zo te zien spelen dit seizoen. Wat een prachtige voetballer ook. Over die andere is al teveel gezegd.

29 oktober 2022 om 23:05

En hoe was Mbappe die zal toch wel jaloers zijn op de technische kwaliteiten van die 2 buitenspelers. Als mbappe een keer zijn kruisbanden scheurt en niet meer zo snel is dan denk ik dat het aardig gaat tegenvallen. Je ziet aan messi en neymar dat ze trager zijn geworden maar die spelen op hun techniek en tactisch inzicht.

Best wel verrast van troyes en hoe makkelijk ze scoorde. Dit kan PSG natuurlijk niet maken tegen top teams straks in de champions leugeu knock out. Maar ja kan misschien komen omdat marquinhos en hakimu miste. Met drie voorop komt het wel goed aanvallend maar ik vind ze nog wel soms wat zwakjes in de verdediging en middenveld dus nog wel wat werk aan de winkel komende maanden

Goeie prestatie en wel tegen Jan en mieke om het in perspectief te houden. Troyes is geen wereldtop op het wk straks zullen er ook zwakkere broeders zijn waartegen de topfavorieten zullen schitteren. Na de poules wordt het echt interessant. Ben benieuwd naar de Messi die daar staat. Dit voorspelt wel moois

Wat een koning blijft het ook. Mooi die ontlading bij zijn goal, want normaal is hij altijd vrij stoïcijns. Neymar is ook beestachtig goed dit jaar. Volgens mij kunnen die twee in de finale elkaar treffen, dat zou nou geweldig zijn. Want beiden verdienen een WK op hun naam. Kan niet wachten.

Dit PSG is defensief nog te fragiel. Maar ze speelden niet met hun beste verdediging. Ik heb alleen de tweede helft gekeken, maar het was echt een hele mooie wedstrijd. Troyes kwam er zo goed uit met hun counters, ze waren efficient en die Balde is de eerste spits sinds Giroud in 2009 (toen Montpellier) die 2x wist te scoren in Parc des Prinses.

Messie vandaag met zijn 10e assist en 7e doelpunt in zijn 12e wedstrijd. Na 13 speelronden heeft geen enkele speler eerder zoveel assists gegeven in de Ligue 1. Vorig jaar had Messi er 13, als die zo doorgaat schiet hij het record van assists in 1 Ligue1 seizoen ook kapot. Maar dribbelen, dat zit er niet veel meer in. Hij heeft veel explosiviteit en kracht verloren en moet alles met behulp van zijn teamspelers doen. Zijn passing en de wijze hoe hij het spel leest en verdeelt blijft een lust voor het oog.

29 oktober 2022 om 19:52

Je benoemt precies waarom hij zo onmogelijk en irritant te stoppen was. Ik kan mij nog die wedstrijden in 2009 t/m 2015 herinneren. Teams konden niet anders dan gewoon foulen (vooral 2011), week in week uit. Die explosiviteit, de handelingssnelheid om zijn inzicht te benutten, en precisie is ongezien.

29 oktober 2022 om 19:58

Zijn dribbles zijn minder geworden maar hij dribbelt nog beter dan de meeste spelers. Hij passeert z'n tegenstanders nog makkelijker dan Mbappe.

29 oktober 2022 om 20:30

Stiekem heeft hij di seizoen wel de meeste geslaagde dribbels in de competitie. Maar vandaag was het idd minder wat dribbelen betreft

29 oktober 2022 om 21:36

@Reemster
Klopt wat je zegt, alleen zijn dit meer van die korte, vaak kapbeweging achtige, dribbels. Die rushes van hem zijn zeldzamer. Die zie je gelukkig nog wel bij Neymar.

Volgens mij prijkt Messi dit jaar bovenaan de lijst van de Ligue 1 (met alle statistieken van de spelers). Als hij zo doorgaat zal hij dit jaar boven iedereen eindigen. Bizar hoeveel voetbal deze speler in zich heeft.

29 oktober 2022 om 23:07

En dat terwijl mbappe loopt te roepen dat hij de beste is in Parijs en zelfs messi een mep heeft verkocht. Kan miet anders dan dat het een hele dikke deuk in zijn ego is.

Advies voor iedereen: blijf iedere wedstrijd kijken. Over een paar jaar is het over, het kan heel snel gaan.......

29 oktober 2022 om 20:27

Aub ik wil er nog niet aan denken😭

Wat krijgt PSG de goals makkelijk tegen zeg, bij die 2e goal van Troyes werd echt kinderlijk verdedigd.

29 oktober 2022 om 19:55

Paris is ook niet zo een sterrenteam zoals vele denken. Vooral achterin is echt van amateurs niveau.

29 oktober 2022 om 19:55

Kimpembe is echt een nachtmerrie voor dit PSG, ik weet dat die pas terug was maar wat speelde die matig zeg, niet door dekken bij de 2e goal en bij de eerste blijven hangen ipv het gat van de zijkant afdekken

Ik moet zeggen dat ze er wel kort opzitten zeg. Niveautje wel daar in frankrijk.

29 oktober 2022 om 20:02

Is toch genieten. Een CL of WK winst dit seizoen… hopelijk overleef je die 8e.

29 oktober 2022 om 23:02

8e? Neymar heeft nog geen ballon do’r gewonnen toch? Is toch echt de beste speler van psg.

29 oktober 2022 om 23:11

Haha lol, ik weet niet wat je zegt, wat ik wel zeker weet is dat die 8e bij jullie 2 heerlijk gaat voelen. Niet eens 2 meer, maar 3 ballon dors meer!

Tegen het oppermachtige Troyes notabene!

29 oktober 2022 om 20:02

En van die clubs moet je ook kunnen winnen

Tijd voor het wk kijke wat die doet

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren