Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Lionel Messi klaar voor CL-debuut voor PSG met speciaal tintje

Laatste update:

Lionel Messi is klaar voor zijn debuut voor Paris Saint-Germain in de Champions League. De 34-jarige aanvaller is door trainer Mauricio Pochettino opgenomen in de 22-koppige wedstrijdselectie voor het uitduel met Club Brugge van woensdagavond. Ook Neymar keert terug bij PSG. Beide aanvallers kregen zaterdag rust tegen Clermont Foot (4-0) vanwege de interlandverplichtingen bij Brazilië en Argentinië.

Leandro Paredes keert na de serie interlands met de Argentijnse ploeg ook weer terug in de selectie van PSG. Angel Di María en Idrissa Gueye kregen afgelopen seizoen rood in de halve finale tegen Manchester City en ontbreken woensdag dus in het Jan Breydelstadion. Sergio Ramos, Marco Verratti, Juan Bernat en Layvin Kurzawa missen het openingsduel in de Champions League vanwege uiteenlopende blessures. Georginio Wijnaldum is wel gewoon speelklaar. Pochettino heeft de opstelling van PSG echter nog niet vrijgegeven.

De selectie van de Franse grootmacht arriveert deze dinsdag per vliegtuig op de luchthaven van Oostende. Na aankomst aldaar gaat men per bus naar het spelershotel in Oostkamp, dat dinsdag en woensdag is afgesloten voor niet-hotelgasten. He café en het restaurant van het hotel zullen niet worden geopend zolang PSG daar verblijft, zo weet Het Nieuwsblad te melden. PSG neemt twee koks mee die het eten voor de spelers en stafleden zullen verzorgen. Pochettino en aanvoerder Marquinhos schuiven aan het einde van de middag aan voor een persconferentie. Vanaf 18.00 uur zal er door PSG worden getraind in het stadion van Brugge.

Voor Messi zit er een speciaal tintje aan de ontmoeting met Brugge, want de sterspeler speelde nog niet eerder in België of tegen een Belgische club. Daarnaast is het de eerste keer dat hij in Europees verband in actie komt voor een andere club dan Barcelona, voor wie hij 153 Europese duels afwerkte in 17 landen. Tevens is de verwachting dat Messi voor het eerst met Neymar én Kylian Mbappé op een veld zal staan. De openingswedstrijd in de groepsfase van de Champions League begint woensdag om 21.00 uur.

De volledige selectie van Paris Saint-Germain:

Doel: Keylor Navas, Gianluigi Donnarumma, Alexandre Letellier

Verdediging: Achraf Hakimi, Presnel Kimpembe, Marquinhos, Abdou Diallo, Thilo Kehrer, Nuno Mendes, El Chadaille Bitshiabu, Teddy Alloh

Middenveld: Leandro Paredes, Danilo, Georginio Wijnaldum, Ander Herrera, Eric Junior Dina-Ebimbe, Nathan Bitumazala

Aanval: Kylian Mbappé, Mauro Icardi, Neymar, Julian Draxler, Lionel Messi

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

"voor Messi zit er een speciaal tintje aan de ontmoeting met Brugge, want de sterspeler speelde nog niet eerder in België of tegen een Belgische club. "

Sterker nog, Vormer gaat het levend opvreten

Hij gaat nu kennismaken met de Witte Davids

14 september 2021 om 11:26

Geloof me, als Belgische voetballiefhebber zit je niet te wachten op Club Brugge tegen PSG en Man City hoor. Dat gaat dra-ma-tisch worden voor het Belgische coefficient. En natuurlijk wordt net deze partij, Brugge- PSG, uitgezonden in grofweg 200 landen... wat een publiciteit voor het Belgische voetbal. Je zal maar Club Brugge supporter zijn;

14 september 2021 om 12:30

Brugge heeft in deze niks te verliezen. Iedereen verwacht dat se gaan verliezen .buiten dat is het natuurlijk prachtig voor supporters om mee te gaan of zulke grote spelers te zien in hun eigen stadion

14 september 2021 om 12:46

Mja mee eens dat het prachtig is voor de supporters om al die wereldsterren te zien... tot als ze met 4/5-0 van het veld stappen. Dan lijkt het me eerder frustrerend.

14 september 2021 om 12:52

En het gaat ook echt 4/5-0 worden, dit wordt eenrichtingsverkeer

14 september 2021 om 13:11

Ik denk eerder 0 - 4/5 ;-)

14 september 2021 om 11:28

"voor Messi zit er een speciaal tintje aan de ontmoeting met Pakhtakor, want de sterspeler speelde nog niet eerder in Oezbekistan of tegen een Oezbeekse club."

Een unicum? Ja. Speciaal tintje? Dat durf ik wel te betwijfelen.

Overigens wel erg benieuwd naar Messi deze wedstrijd. Meestal als Ronaldo er een paar in schiet volgt Messi met een goal meer, of andersom.

14 september 2021 om 11:52

@1afcajax1 3 doelpunten van Messi dus. Afgelopen interland was Messi ook weer echt magisch nadat Ronaldo op zijn beurt ook magisch was voor Portugal. Zo mooi om te zien hoe die 2 elkaar na al die jaren nog steeds pushen tot het uiterste.

14 september 2021 om 12:33

Precies dit. Ze waren zonder elkaar beide niet zo goed geworden als ze nu zijn (geweest).

14 september 2021 om 13:06

Benieuwd of Messi met Lang of met De Ketelaere van shirt wil wisselen.

Ben nu toch wel benieuwd hoe ver Psg gaat komen.
Met deze namen zou je denken moet je toch de CL winnen.
Wat is er eigenlijk met Ramos, geblesseerd????

Wat is eigenlijk de ideale opstelling voor Paris? Ik denk aan een 5-2-3 met de volgende namen: Donnaruma, Hakimi, Marquinhos, Sergio Ramos, Kimpembe, Bernat, Paredes, Veratti, Messi, Mbappe en Neymar. Een 4-2-3-1 met Donnaruma, Hakimi, Marquinhos, Ramos, Bernat, Veratti, Paredes, Di Maria, Neymar, Mbappe en Messi zie ik ook wel zetten (Neymar op 10, Messi als valse spits en Mbappe in een soort Ronaldo-rol vanaf links). Wat vinden jullie de beste opstelling voor dit Paris?

14 september 2021 om 11:29

Moet wel 4-2-3-1 zijn. Met zoveel wereldklasse spelers moet je er ook wel gebruik van maken

14 september 2021 om 12:38

Ze hebben niet voor niks die nuno mendes gehaald. Die bernat bakt er vrij weinig van

14 september 2021 om 13:51

er moet ook nog wat gebeuren en verdedigd worden op het middenveld...

Sorry, maar met het vliegtuig van Parijs naar Brugge?

14 september 2021 om 11:24

Ach de mensen in de politiek die moord en brand schreeuwen doen het ook. Dus waarom voetballers niet?

14 september 2021 om 11:28

tja, In Nederland vliegen er zelfs lege vliegtuigen van Amsterdam naar Eindhoven, dus het is zo raar nog niet

14 september 2021 om 11:51

Zo werkt het nou eenmaal. De onder en middenklasse mag van alles niet meer i.v.m bijvoorbeeld het milieu en de rijke en belangrijke personen gaan er ondertussen vrolijk mee verder. Niks nieuws

14 september 2021 om 12:07

@diego

Jij mag toch nog altijd vliegen. Wat een onzin schrijf je.

14 september 2021 om 12:29

Het gaat er niet om dat het wel of niet mag, het gaat erom dat ons wordt wijs gemaakt dat je bijna een crimineel bent als je een korte vlucht neemt.

14 september 2021 om 12:10

Vliegtuig is direct instappen en vertrekken voor de spelers, 55-60 minuten vliegen en dan de bus direct op en 1h20 min (alles even opgezocht) rijden naar Brugge.

Met de bus ben je 3-4 uur minstens onderweg, en dan moet je nog rekening houden met verkeer en werken waardoor je vertraging kunt oplopen. Plus je hebt heel veel spullen en mensen die mee moeten.

14 september 2021 om 12:19

Volgens mij vliegen ze op Oostende en niet Brussel. Dat wil dus zeggen dat de transfer van de luchthaven naar het hotel ongeveer 30 minuten zal zijn. Volgens mij veblijven ze in het Van Der Valk hotel in Oostkamp, wat enkele kilometers van het stadion ligt.

14 september 2021 om 12:37

Dan is het inderdaad drie keer niks, dan vlieg ik ook liever 1 uur naar daar en eventjes op de bus dan 3-4h met de bus rijden.

14 september 2021 om 12:37

Vliegt Club Brugge ook altijd vanuit Oostende naar het buitenland of is dat via Brussel dan?

14 september 2021 om 12:48

Dat zal ook afhankelijk zijn van de bestemming maar ik denk dat ze meestal vanuit Oostende vliegen.

"angel Di María en Idrissa Gueye kregen afgelopen seizoen rood in de halve finale tegen Manchester City en ontbreken woensdag dus in het Jan Breydelstadion."
Bijzonder dat ze dan nu pas in de groepsfase geschorst zijn..

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren