Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Lionel Messi en Wesley Sneijder zeggen 'ja' op voorstel van Samuel Eto'o

Laatste update:

Samuel Eto'o gaat een benefietwedstrijd in Milaan organiseren om geld op te halen voor zijn eigen foundation en Slums Dunk. De organisaties werken er hard aan om wereldwijd kinderen van de straat te halen en te strijden tegen racisme. Voor het duel, dat afgewerkt wordt in op 23 mei, heeft de voormalig spits van onder andere Internazionale grote namen uitgenodigd. Onder meer Lionel Messi, Wesley Sneijder en Clarence Seedorf hebben al toegezegd deel te nemen.

In gesprek met het Italiaanse La Repubblica legt Eto’o uit dat cruciaal is om aandacht te vragen voor het belang van een multiculturele samenleving. “Ik wil het niet te veel over voetbal hebben, maar over wat deze sport kan doen om integratie te bevorderen. Het is een buitengewoon hulpmiddel omdat het obstakels overwint en alle talen spreekt. Ik heb in veel landen gespeeld en Spanje en Italië hebben me hartelijk ontvangen. De boodschap is dat we allemaal samen kunnen leven en elkaar respecteren.”

“Sport is geweldig omdat het een rol speelt in ieders leven”, vervolgt Eto’o. “Ik kreeg ook te maken met apengeluiden en ik had ook problemen op straat, maar ik kan je vertellen dat Italië het minst racistische land van Europa is, en misschien wel het minst hypocriet. Mijn familie woont nog steeds in Milaan en mijn vrouw voelt zich daar goed. De mensen in de stadions zijn minderheden die het imago van het land verpesten. Ik begrijp niet dat ze dit probleem nog niet hebben opgelost. In Engeland hebben ze dat voor elkaar gekregen. We moeten nooit opgeven en het probleem aanpakken bij de kern.”

Naast Sneijder, Messi en Seedorf zijn er nog meer grote (oud-)spelers aanwezig bij de benefietwedstrijd. Ook Andrea Pirlo, Paulo Dybala, Filippo Inzaghi, Andriy Shevchenko en Lilian Thuram zullen op 23 mei in actie komen. “Hoe ik Messi heb kunnen overhalen? "Ik zat al bij Barcelona toen de stap maakte naar het eerste elftal. Ik gaf hem toen wel tips. Voor mij is hij echt de beste. We praten nog wel eens, dus ik belde hem”, besluit Eto’o, die bij Inter samenspeelde met Sneijder.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Mooi intiatief. Ik wacht nog steeds op de dag dat Messi en Ronaldo een wedstrijdje samen doen, hoop wel nog dat dit gebeurd binnen nu en 2 jaar want dan zijn ze nog in prima doen. Niet zo’n werstrijd die ze spelen als ze 45 zijn.

4 mei 2022 om 01:30

Laten we hopen dat psg ronaldo aan trekt na dit seizoen. Deze twee goats moeten op z'n minst een seizoen samen spelen.

4 mei 2022 om 09:48

Liever Messi bij ManUtd toch? Hebben ze gelijk de Goat als trainer.

4 mei 2022 om 11:23

Als dat gebeurt, ben ik wel benieuwd of ze de bal naar elkaar afspelen als de ander er beter voor staat

Awesome. Als populairste sport wereldwijd een prachtig podium voor een positieve noot. Beetje vaag verhaal, maar ik kan me echt herinneren hoe gaaf ik het vond om als kind Bergkamp en Henry samen te zien spelen en juichen terwijl ik in mijn dorp opgroeide met uitsluitend mede blanke kinderen..

4 mei 2022 om 08:13

Ja, dat was zeker mooi. Ik denk dat we sowieso meer moeten kijken naar de overeenkomsten onder elkaar dan naar de verschillen. Net zoals Henry&Bergkamp: beiden 2 mensen die van het spelletje houden!

4 mei 2022 om 17:46

Vond je jaren ervoor mooier als het daar in gaat! Ice & fire bergkamp is en wright. Gelijk het einde van boring Arsenal!

Prachtig om te zien dat er "grote" ex voetballers zoals Eto'o racisme onder de aandacht willen brengen.

Hij heeft zijn steentje bijgedragen voor de maatschappij.


4 mei 2022 om 07:09

Geweldige spits niet te vergeten ook. Mooi initiatief dit .

Ik wordt er soms nog verdrietig van als ik zie dat anno 2022 Racisme nog een groot thema is. Ik weet nog dat ik +/- 15 jaar geleden als jong jongentje altijd de hoop had dat racisme en de polarisatie zou verdwijnen en dat we allemaal als eenheid met elkaar zouden leven. Helaas toen ik volwassen werd kwam ik er snel achter dat dit slechts een fantasie was.

4 mei 2022 om 09:56

@Bundy

Het is vooral een tergend langzaam proces. In mijn ogen wordt het wel beter, maar vreselijk langzaam.

4 mei 2022 om 10:22

Ik ben 60, en toen ik 12 was begreep ik voor de eerste keer wat racisme was toen mijn vriendje, een Surinaamse jongen de enige in onze buurt, door mijn overbuurman voor " vieze kleine zwarte aap." werd uitgemaakt omdat ONZE voetbal bij hem in het voortuintje terecht kwam. Ik weet nog dat ik heel erg boos werd maar dat mij vriendje zijn schouders ophaalde en tegen me zij " laat maar ..dat hoor ik zo vaak" Ik heb mij ouders gevraagd waarom mensen zo boos zijn...zij konden me toen al heen antwoord geven...en in 2022 kan men dat nog steeds niet
Ik denk dat de mensheid alleen maar slechter en onverdraagzamer wordt in plaats van respectvoller...en dat is een trieste constatering

4 mei 2022 om 10:45

Mooie reactie Blm/barca. Ik ben zelf 28 jaar oud en dus een stuk jonger, maar ik heb het eigenlijk op precies dezelfde manier ervaren. 15 jaar geleden als 13-jarige jongen in 2VWO ,was ik de enigste kleurling in de klas. Het is mij toen heel erg moeilijk gemaakt door docenten, mentoren etc. Zelfs opmerkingen gekregen als ''het is misschien beter dat je naar de MAVO gaat en een vak leert''. Uiteindelijk een hele zware weg moeten afleggen om het VWO af te ronden.

4 mei 2022 om 11:11

@blm

Vreselijk is dat. En een goede vraag, waarom mensen zo boos zijn. Ontevredenheid over hun eigen leven, denk ik. En dat uiten ze dan op zo’n vreselijke manier. Knap en triest tegelijk dat je vriendje er zo mee om ging.

4 mei 2022 om 18:26

Ik denk dat anno 2022 racisme en polarisatie alleen maar groter geworden is door het 'overdreven gedoe' om deze fenomenen te verwijderen

Mooi dat deze grote (ex) voetballers hier aan mee doen. Wacht ook nog steeds op het afscheidsduel van Wesley Sneijder zelf in de Galgenwaard waar allemaal grote namen aan mee zouden doen.

Tijd dat racisme hard wordt aangepakt!

Sneijder, leuke naam om erbij te hebben maar ajb Wesley zorg ervoor dat je voor die tijd minimaal 8 kilo lichter.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren