Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Lille OSC ontvangt aanbieding van 35 miljoen euro voor Sven Botman

Laatste update:

Lille OSC heeft maandagavond een aanbieding voor Sven Botman van tafel geveegd, zo meldt Fabrizio Romano. Newcastle United toonde zich bereid 35 miljoen euro te betalen voor de 21-jarige centrumverdediger, maar dat is niet genoeg om de regerend Frans kampioen te overtuigen. Lille wil Botman het liefst minimaal tot aan de zomer behouden.

Een huurtransfer voor Botman is dan ook pertinent onbespreekbaar. Lille zit in financiële problemen en zal bij een spectaculaire nieuwe aanbieding het aanblijven van de aanvoerder van Jong Oranje moeten heroverwegen. Newcastle heeft na de overname van het Saudi-Arabische consortium vrijwel onbeperkt transferbudget, maar de vraag is of the Magpies bereid zijn om meer dan 35 miljoen euro aan Botman te besteden.

AC Milan is eveneens serieus geïnteresseerd, maar heeft geen bod neergelegd voor de voormalig Ajacied. De Italianen lijken zich financieel ook niet te kunnen meten met de steenrijke concurrent uit de Premier League. Sky Sports stelt dat Lille pas bij een bedrag van liefst zeventig miljoen euro zal meewerken aan het vertrek van Botman, die met een contract tot medio 2025 langdurig vastligt.

Botman kwam anderhalf jaar geleden voor acht miljoen euro naar Lille en ontpopte zich direct tot een belangrijke speler. In zijn eerste seizoen werd de linksbenige verdediger met Lille kampioen van Frankrijk. In de huidige voetbaljaargang gaat het in de competitie een stuk minder, maar in de Champions League werd overwintering veiliggesteld. Botman staat op 63 officiële wedstrijden voor Lille, waarin hij 1 doelpunt en 2 assists produceerde.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Zou hem gelijk weg doen voor dit geld. Botman is goed maar zeker niet onvervangbaar zon type verdediger.

3 januari 2022 om 23:55

Is goed in een bepaald type spel en blijft denk in de Premier League fysiek denk ik ook zeker overeind, voor dit geld natuurlijk altijd wegdoen. Hij kan bij Newcastle ook gewoon tot een gewaardeerde kracht uitgroeien, die spelen ook niet met ruimte in hun rug en verwachten geen voetballende hoogstandjes van hun centrale verdedigers.

4 januari 2022 om 00:28

Ja eens. Vond bij jong oranje in een redelijk aanvallende speelstijl Schuurs een veel betere indruk maken bijvoorbeeld. Subtop/middenmoot premier league is wel het maximale denk ik voor botman.

4 januari 2022 om 00:04

@blaugrana11 - Blijkbaar ziet Lille dat anders. Heeft ook mede te maken met het feit dat hij en Fonte echt een uitermate goeie duo vormen. Dus snap het wel dat ze hem niet willen verkopen deze winter, want daarnaast zitten ze nog in de Champions League. Ik verwacht niet dat ze Chelsea verslaan, maar de kans wordt aanzienlijker kleiner als je een van je sterkhouders verkoopt in de winter.

4 januari 2022 om 00:32

Ja klopt dat ie het goed doet samen met Fonte. Maar ligt ook wel een beetje aan de speelstijl. bij jong oranje bijvoorbeeld met meer ruimte in de rug vond ik bijvoorbeeld Perr Schuurs een veel betere indruk maken, terwijl die in Nederland ( niet geheel onterecht natuurlijk) vaak verguist wordt. Heb Botman dit jaar overigens best vaak bij Lille zien spelen. Doet het goed maar heb echt niet zo iets van ''deze jongen is echt onvervangbaar''. Ik zou het wel weten als ik TD van Lille was. 35 miljoen kan je prima vervanger voor halen.

4 januari 2022 om 01:04

21 jaar gespeeld bij Ajax en Lille en kampioen geworden in Frankrijk. Speelt aardig in CL en maakt mogelijk een transfer naar Newcastle. Na paar jaar kan hij zomaar een topspeler worden. Heeft tot nu toe in ieder geval de juiste weg steeds bewandeld. Newcastle moet alleen nog 4 a 5 spelers halen en dat de komende 2 jaar dan doen ze zo mee met de titelstrijd.

4 januari 2022 om 06:07

4 a 5 spelers, maak daar maar van 14 a 15 spelers. Maar die vlieger gaat toch niet op, gaan vrijwel zeker degraderen dit jaar.

4 januari 2022 om 07:04

Vrijwel zeker degraderen is wel stevig overdreven hoor. Staan 2 puntjes onder de streep en zullen i.t.t. Watford, Norwich en Burnley zeer veel gaan investeren in de winterstop. Ik denk dat ze er wel "gewoon" in blijven..

Bizar mocht dit waar zijn. Ik denk dat ze voor dat geld beter martinez bij ajax kunnen nemen. Niet om het een of ander, maar die is echt 100x beter!

3 januari 2022 om 23:59

En jij denkt dat Martinez van Ajax naar Newcastle wil gaan? Simplistische gedachte. Ik vind Botman al ambitieus voor ze.

4 januari 2022 om 00:29

Als Newcastle een goed bod doet en met een goed plan voor Martinez komt, zou het toch niet raar zijn dat hij naar Newcastle vertrekt? Met die miljarden achter de club zie ik ze wel groeien naar minimaal subtop Premier League.

4 januari 2022 om 00:39

Dan moeten ze zich eerst maar eens handhaven in de PL, anders hebben ze niks te bieden. Wordt al lastig zat. Daarnaast denk ik zelf dat Martinez liever naar de Spaanse top gaat. Vind hem wel bij Atletico of Barca (als ze weer goed zijn) passen. Maar bovenal zie ik hem uberhaupt niet weggaan in de zomer, itt Botman.

4 januari 2022 om 06:33

Waarom niet Hakim? Daar valt denk ik meer te halen. Alleen gun ik clubs als Newcastle niks. Dus van mij mag het. Van Martinez worden ze bepaald niet beter

En Botman past goed in Engeland denk ik, maar wat hoop ik dat hij dan een mooiere club kiest. West Ham of Wolves of zoiets. Mooi voetbal. Strijden. En prima middenmoot (of soms beter)

4 januari 2022 om 00:10

Botman is wel 2 jaar jonger. Hij heeft nog veel te leren maar in 2 jaar kan hij beter zij dan martinez

4 januari 2022 om 00:16

Hele verschillende spelers. Ik denk trouwens niet dat hij meer potentie heeft dan Martinez, dat is echt een geweldenaar. Botman is niet zo heel bijzonder vind ik. Gewoon degelijk en dat blijft hij denk ik.

4 januari 2022 om 00:20

@ajax12321 - En jij volgt Lille en Ligue 1 op de voet? Of baseer je je mening alleen puur op die twee wedstrijden tegen Ajax, zijn tijd bij Heerenveen en misschien Jong ajax?

4 januari 2022 om 10:35

Ik baseer mijn mening op het type speler dat hij is. Zo’n type speler kan niet bij elke club uit de voeten zoals een Man. City in het spel van Guardiola. Niet gelijk zo geïrriteerd zijn hè. Voor betonvoetbal in de top zal hij vast prima mee kunnen in potentie. Maar voetballend is het bij hem vrij matig, vandaar dat hij overall gewoon degelijk is vind ik en zie hem niet in 1x voetballend een geweldige speler worden.En nee, natuurlijk kijk ik niet elke wedstrijd van Lille, maar dat betekent niet dat ik geen mening kan vormen op basis van wat voor speler hij is.

4 januari 2022 om 11:35

Tot nu toe heeft Botman toch echt wel meer gepresteerd dan Martinez. Jullie doen net of Martinez, prime Ramos is of iets dergelijks.. kampioen geworden in een sterkere competitie dan Nederland met een team dat vrijwel nooit kampioen wordt, 35m wordt nu op hem geboden. Martinez was vorig seizoen niet eens onbetwiste basisspeler. Prima speler hoor dat wel. En dat voetballende, alleen in Nederland maken ze zich daar zo druk om bij een CV.

4 januari 2022 om 15:10

Gast, hij heeft zich al bewezen op CL niveau. Meer heeft Botman niet bereikt hoor, dat is het hoogste podium. Een speler als Martinez is echt uniek als je alle wedstrijden van hem hebt gezien, potentie voor de absolute top en nee dat zeg ik niet omdat ik voor Ajax ben. Dat hoort iedereen te kunnen zien. Mega verschil met Schuurs bijvoorbeeld.

4 januari 2022 om 00:23

@schumert, eerlijk gezegd verwacht ik dat Martinez uiteindelijk weer naar het middenveld gaat. De meeste clubs willen niet zo kleine cv, zeker in de PL niet

4 januari 2022 om 08:17

In de PL.vinden ze lengte enorm belangrijk voor een verdediger. Ik zie Martinez eerder naar Spanje vertrekken

4 januari 2022 om 11:32

Martinez in de PL. Kan beter naar Spanje gaan ofzo..

4 januari 2022 om 15:12

Zo simpel om te denken dat als er 1 kleinere CV is (die ook nog eens 1.80+ is), het direct mega problemen oplevert. Met een boom ernaast hoeft dat echt geen probleem te zijn. Hij compenseert zijn lengte met andere kwaliteiten.

Wanneer Newcastle terug komt met een bod van 50 miljoen dan gaat Lille dat gewoon accepteren denk ik 70 miljoen gaan ze nooit voor Botman krijgen. Botman zou wel passen bij Newcastle en de Engelse competitie.

Even iets algemeens: waarom wordt er in artikelen over verdedigers vaak nog een referentie gemaakt naar het aantal goals en assists dat die speler heeft geproduceerd? Dat is toch helemaal geen indicator voor hoe goed een verdediger is? Geef ons dan liever 2 belangrijke verdedigende stats om hem te omschrijven, voor goals en assists mag je aanvallende spelers op afrekenen.

4 januari 2022 om 00:09

Helemaal waar, ik heb hetzelfde. Een percentage gewonnen duels, of aantal clean sheets zegt ook niet alles, maar wel meer dan dit.

4 januari 2022 om 02:57

Vraag ik me ook al langer af. De vermelding ' 1 goal' komt dwaas over. Hiu is nb centrumverdediger in n n8gal defensieve Lille- tactiek!

Had ajax een doorverkooo percentage bedongen?

4 januari 2022 om 00:08

Ja, minimaal 10%. Hopelijk trekt Lille er een hoog bedrag uit

4 januari 2022 om 07:42

Waar vind jij dit als ik vragen mag? Ik kon zelf niks vinden over de hoogte van het doorverkooppercentage. Wel lees ik dat Heerenveen 10 procent bij Ajax heeft. Die zullen -ook bij een nieuwe uitgaande transfer vanuit Lille- wederom mee profiteren dus.

4 januari 2022 om 11:38

Ik kan alleen 7m vinden + eventuele bonussen. Heb in geen enkel artikel dat percentage gezien..

35 miljoen voor Botman, ik zou het toch accepteren. Ik denk persoonlijk niet dat hij veel meer gaat opleveren, maar dat is mijn bescheiden mening.
Wie weet is er volgend seizoen in de zomer wel een club zo gek om 40 te bieden...
Aardige CV, maar geen CV van 35 a 40 miljoen in mijn ogen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren