Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Lewandowski weet Haaland in spectaculaire topwedstrijd te overtreffen

Laatste update:

Bayern München is zaterdagavond als winnaar uit de strijd gekomen tegen Borussia Dortmund. De ploeg van Julian Nagelsmann maakte handig gebruik van twee knulligheden van Mats Hummels, die beide keren door Robert Lewandowski werden afgestraft: 2-3. Erling Braut Haaland had BVB kort na rust met een fraaie treffer nog wel terug in de wedstrijd geholpen, maar dat mocht uiteindelijk niet baten. Koploper Bayern neemt daardoor vier punten afstand van achtervolger Dortmund.

Bij Dortmund moest Donyell Malen plaats maken in de basis voor Haaland, die in de vijfde minuut ruimte in de as creëerde door naar links uit te wijken. Daardoor kon Julian Brandt het gat induiken en een pass vanaf de zijkant controleren. De middenvelder kapte Alphonso Davies uit en maakte het van dichtbij af: 1-0. Dortmund liet Bayern binnen enkele minuten terugkomen door een fout van Mats Hummels, die zich de bal op de middellijn liet ontfutselen door Thomas Müller, waarna de aangesloten Robert Lewandowski de gelijkmaker kon binnen schieten: 1-1.

Het spel golfde daarna op en neer en beide ploegen werden gevaarlijk. Haaland kon na een prachtige combinatie met Marco Reus op weg naar Manuel Neuer, maar de spits van BVB mikte voorlangs. Leroy Sané wist een lage voorzet van Kingsley Coman aan de overzijde nét niet aan te raken, maar Bayern kwam vlak voor rust alsnog op voorsprong. Raphaël Guerreiro schoot de bal bij het wegwerken recht op ploeggenoot Hummels, waarna die voor de voeten rolde van Coman. De rechtsbuiten van Bayern schoot via het blok van Reus raak: 1-2.

Drie minuten op weg in de tweede helft zette Dortmund dat alweer recht. Dayot Upamecano verwerkte een voorzet slecht, waarna Jude Bellingham de bal doortikte naar Haaland. De Noor krulde de bal met zijn minder geachte rechtervoet perfect in de verre hoek: 2-2. George Kobel hield Dortmund daarna op de been door een gevaarlijk schot van Coman prachtig te keren. Haaland dacht opnieuw met rechts te scoren, maar stuitte op de doellijn op Lucas Hernández.

Lewandowski schoot een kwartier voor tijd uit een strafschop de 2-3 binnen, nadat Hummels onhandig hands maakte uit een hoekschop van Serge Gnabry. Dortmund-trainer Marco Rose werd vervolgens met zijn tweede gele kaart naar de tribune gestuurd vanwege aanmerkingen op de leiding. In de blessuretijd van liefst tien minuten, mede veroorzaakt door het uitvallen van Brandt, zag invaller Malen een halve omhaal mislukken. Reus probeerde het uit een lastige hoek, maar vond Neuer op zijn weg. Bayern-middenvelder Colentin Tolisso slaagde er niet in om de bal van afstand in een leeg doel te schieten, nadat Kobel mee naar voren was gekomen bij een hoekschop.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

From Sergiño, to you | PSV
20 hints ??#voetbal
Reacties

Real balon d'or winner lewandoski

Lewa is de king Haaland de prins en opkomende King van de Bundesliga 🔥

4 december 2021 om 21:58

Lijkt de BuLi al snel te verlaten voor hij de troon kan bestijgen

Was weer een mooie beladen pot. Jammer dat het beslist word door de var. Doodzonde in zo'n mooie wedstrijd.

Ai ai ai. Lewandowski in vorm, dat kan zuur worden voor Barcelona.

Spijtig dat Dortmund altijd choked tegen Bayern, zat er meer in vandaag. Haaland scoorde buiten dat prachtig krul met zijn rechter, niet heel geweldig.

4 december 2021 om 23:19

Wanneer is Lewa niet in vorm. Ff serieus kan ik me niet meer herinneren..

Ook in dit duel grijpt de VAR de hoofdrol, als er geen betere regels komen mbt tot dit hulpmiddel, mag het gauw weer afgeschaft worden..

4 december 2021 om 20:38

misschien eens de herhaling zien wegens voorafgaand buitenspel van Haaland?

Waarom moet de titel nou 'Lewandowski overtreft Haaland' zijn en niet Bayern overtreft Dortmund. Volgens mij is het 11 tegen 11

5 december 2021 om 02:10

Een verwijzing naar de 2 beste spitsen in de Bundesliga (de wereld?) die de degens kruisen misschien? Ach ze moeten toch wat om het verhaal een beetje mooi te maken.

Vond Dortmund vandaag echt niet minder dan Bayern. Die penalty was ook zwaar ongelukkig, volgens de regels waarschijnlijk terecht maar voelt als onrecht. Daarnaast had Dortmund een penalty moeten hebben in de 1e helft. Hernandez met dat duwtje had 0 intentie voor de bal. Niet eens een VAR momentje daar. Wel weer mooi gevecht tussen Lewa en Haaland, beiden maakten het waar. Dortmund verdedigend wel echt heel zwak, duidelijk waar hun prioriteit ligt in de zomer. Hummels kan echt niet meer.

4 december 2021 om 21:04

Ja reus is geen koekenbakker en haaland.

Wat een onzinnige titel. Dankzij de scheids mag Bayern alweer de titel opschrijven. Man man. Haaland speelde trouwens een veel betere wedstrijd dan Lewandowski.

4 december 2021 om 20:37

Dankzij de scheids? Terechte handsbal en dus terecht een Penalty. Uitschelden van de scheids levert je zowel speler als coach geel op. Doe je dat twee keer mag je vertrekken. Had Dortmund een penalty moeten hebben in de eerste helft? Ja, maar Dortmund heeft daarna genoeg tijd gehad om er een gelijkspel of zelfs winst uit te slepen. Dat doen ze niet! Bedank Hummels maar.

4 december 2021 om 21:18

Wat een redenatie. Gaan we tegenwoordig geen penals meer geven, omdat de desbetreffende club nog voldoende tijd heeft om een goal te maken?

5 december 2021 om 12:10

Had een vermoeden dat je bedoelde dat de scheids de wedstrijd verpest met een niet gegeven strafschop en zo Bayern naar een titel helpt. Haaland stond buitenspel voor de overtreding trouwens. Hij zou hoe dan ook afgekeurd worden.

Pingel was natuurlijk een cadeautje en Haaland speelde niet eens de hele wedstrijd mee helaas. Onterechte overwinning wat mij betreft, 2-2 was eerder op z'n plaats geweest. Hopelijk valt die blessure van Brandt ook mee, zag er zorgelijk uit.

hahaha, arme Hummels. toch een beetje de schlemiel van de afgelopen weken. aardig wat pech.

Dortmund is genaaid met die niet-gegeven penalty.

4 december 2021 om 20:40

eerder genaaid door Hummels zou ik zeggen. Hij lag aan de basis van alle tegendoelpunten.
Moest scheids wel penalty gegeven hebben, had de VAR de beslissing overruled wegens voorafgaand buitenspel van Haaland bij zijn balaanname.

De VAR had duidelijk een Bayern shirtje aan. Aan de ene kant niet de scheids roepen na die overtreding, maar vervolgens wel voor die handsbal de scheids roepen (dat was overigens wel terecht denk ik). Dit was wel echt een topwedstrijd om te zien, heerlijk tempo en voetbal!

4 december 2021 om 20:47

Heb je de fase nog eens gecheckt vóór de vermeende overtreding van Hernandez? Haaland stond buitenspel bij zijn balaanname.

Die pingel kan je prima geven, ook al was het erg ongelukkig. Maar ik vind het belachelijk dat er niet eens even gekeken werd naar dat moment met (volgens mij) Reus vlak na de 2-2.

Vond de tweede helft echt slecht niveau. Veel energie, maar niet goed. De Bayern penalty goedkoop, maar je kan hem echt geven..Dortmund had er echter eerder ook echt eentje mogen hebben imo. Wat ik wel echt storend vond, was dat de coach vd een aan t zeiken/intimideren was en mocht blijven en de coach vd ander weg moest. Terwijl die even gefrustreerd reageerde na een makkelijke penalty. Laat ff gaan.

4 december 2021 om 20:41

Hij had al veel laten gaan. Die hond Meunier had er in de 1e helft al af gemoeten met rood na zijn elleboog tegen het achterhoofd van Lewandowski. De scheids wilde duidelijk geen spelers eraf sturen.

Oef wat een opluchting.
Dortmund verdiende meer in de tweede helft, maar het kan eens tegenvallen voor hen.
Alle goals van Bayern kwamen er dankzij Hummels.
Bayern heeft het moeilijk zonder Kimmich zowel aanvallend als verdedigend. Zover is duidelijk.
Wat de fase van Hernandez op Reus betreft: ik vond het een overtreding. Zelfs al viel Reus eerst neer. Echter vermoed ik dat de VAR de penalty zou teruggenomen hebben wegens voorafgaand buitenspel van Haaland bij zijn balaanname. Dat was volgens mij te zien in de herhaling. Opn aar de volgende match met de comeback van Kimmich.

4 december 2021 om 20:43

Dat was inderdaad buitenspel in eerste instantie. Goed te zien in de herhaling

Lewandowski laat even aan die Ballon d'or winnaar zien wat scoren is. Ik denk dat hij de beste spits van dit moment is.

4 december 2021 om 22:20

‘Die Ballon d’or winnaar’. Iets meer respect voor 1 van de 2/3 beste spelers ooit. In tegenstelling tot een meester intikker die bij de veruit beste club van de competitie in de 16 meter speelt.

4 december 2021 om 22:40

Ik heb zeker wel respect voor Messi. Dat hij de top 3 van de beste spelers ooit is dat mag jij vinden. Bij mij zit hij in de top 5.
De enige persoon die onrespectvol over een speler praat ben jij dat Lewandowski alleen maar intikkers scoort in de 16. Dan kijk je ook niet zoveel voetbal en dat geeft verder niet. Misschien kijk je alleen filmpjes van Messi dat kan natuurlijk ook. Niets mis mee.

4 december 2021 om 23:39

Maar toen Messi bij het beste team van Europa speelde en ook meerdere intikkers erin schoot is natuurlijk een ander verhaal of niet. Toen won Messi de Ballon'dor ook ondanks dat hij bij het beste team van dat moment speelde met de beste trainer van de afgelopen 15 jaar. Dus wat maakt het nu anders dat Lewandowski bij een van de beste teams speelt ? Ben ik echt benieuwd naar.

Heerlijke wedstrijd tot aan het moment met de hoofdwond van brandt. Toen ging het tempo liggen en werd het gewoon minder. De scheids had Dortmund ook een penalty moeten geven maar voor de rest moeten ze toch echt naar zichzelf kijken, met name hoe ze de goals weg geven. Volgens mij was Hummels er 3x bij betrokken.

Dat er discussie is over zulke penaltyfases is trouwens typisch Felix Zwayer. Dezelfde man had Bayern genekt in de finale van de Duitse beker tegen Eintracht Frankfurt 3 jaar geleden.

Goed antwoord na alle ophef over de gouden bal en ... echt klasse om na zo een week zo te presteren.

Mooie pot om te zien, een ietwat gelukkig Bayer misschien maar vooral wel een ongelukkige hommels. Wellicht ook niet heel handig van de dfb om deze scheids op deze wedstrijd te zetten gezien z'n verleden met matchfixing en veroordeling.

Zwak verdedigen van Dortmund bij alle 3 de goals, anders had er wel meer ingezeten.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren