Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Levchenko optimistisch: ‘Als er een kans is voor Oekraïne, dan is het nu’

Laatste update:

Evgeniy Levchenko heeft er alle vertrouwen in dat Oekraïne zondagavond met een goed resultaat van het veld stapt tegen het Nederlands elftal. De voorzitter van spelersvakbond VVCS vermoedt dat Oranje als groepshoofd doorstoot naar de achtste finales, maar ziet ook dat het 5-3-2-systeem van bondscoach Frank de Boer nog niet altijd zijn gewenste effect heeft gehad. "Als er ooit een kans is voor Oekraïne om gelijk te spelen of stiekem te winnen, dan is dat zondag", vertelt Levchenko tegen het Algemeen Dagblad.

Oranje treft zondagavond met Oekraïne direct een gevaarlijke ploeg, die er in de kwalificatiecyclus voor het toernooi in slaagde om regerend Europees kampioen Portugal onder zich te houden. "Shevchenko heeft er een hecht collectief van gemaakt", ziet ook Levchenko. "We wonnen de kwalificatiepoule van het EK met slechts vier tegentreffers. Oekraïne presteert opvallend sterk tegen betere ploegen. In oktober versloegen we Spanje, terwijl we maar dertig procent van de wedstrijd de bal hadden en laatst in maart speelden we gelijk tegen Frankrijk. Tegen Finland, Bahrein en Kazachstan ging het een stuk minder. Die laten ons het spel maken."

Levchenko speelde tussen 2002 en 2009 acht interlands voor Oekraïne, maar kwam het grootste gedeelte van zijn carrière uit voor clubs uit Nederland, waaronder Vitesse, FC Groningen en Sparta Rotterdam. De oud-middenvelder denkt dat de kracht van de Oekraïense ploeg voor een groot gedeelte in de technische staf zit. "Shevchenko heeft voor Italiaanse assistenten gekozen", gaat hij verder. "Zij bereiden de spelers erg goed voor. In maart wisten ze tegen Frankrijk zelfs Kylian Mbappé te bestrijden. Frenkie de Jong en Georginio Wijnaldum zijn geweldige spelers maar kwamen tegen Schotland en Georgië nog niet in hun kracht. Ze waren een beetje aan het zwemmen en moesten veel te veel rennen."

De Boer gaat zondagavond starten in een 5-3-2-systeem, zoals hij dat ook deed in de laatste oefeninterlands tegen Schotland (2-2) en Georgië (3-0). Levchenko zag dat het lang niet altijd goed was wat Oranje op de mat legde de voorbije weken. "Ze gaven best veel kansen weg en hebben het nieuwe systeem met vijf verdedigers nog niet onder de knie. Dit is een goed moment om ze te treffen. Normaal moeten wij de punten in de andere groepsduels met Oostenrijk en Noord-Macedonië pakken. Maar Nederland overtuigt nog niet. Al hebben ze natuurlijk fantastische spelers", besluit Levchenko.

Wat wordt het resultaat bij Nederland - Oekraïne?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ik denk dat beide teams niet zo druk maken om de wedstrijd van vanavond, maar dat het vooral gaat om geen schade tegen Oostenrijk en Macedonie. Wat zou eigenlijk de makkelijkste route naar de finale zijn? 1e worden is waarschijnlijk Portugal/duitsland, 2e worden is vermoedelijk Spanje en 3e worden zal dan de Italianen zijn?

13 juni 2021 om 12:55

Gewoon eerste worden en hopen dat je niet te maken krijgt met groep F. Op dat moment ligt de weg naar de halve finale toch relatief open. Wel moet je dan in de eventuele kwartfinale helemaal naar Baku, als we dan toch een nadeel moeten noemen is het dat wel.

13 juni 2021 om 13:24

@consy ik verwacht niet dat het een team wordt uit groep F. NL komt zeker in de halve finale

13 juni 2021 om 13:00

Ik denk dat elke ploeg in de achtste finale voor Nederland problemen kan opleveren, ongeacht de tegenstander. We hebben tegen Schotland nog gezien dat Nederland enorm veel moeite heeft om resultaat te halen.

13 juni 2021 om 13:40

Een EK is in die knock out fase gewoon een loterij. Zelfs de " kleintjes" maken kans.om.de titel te pakken. dat heeft het verleden bewezen.

13 juni 2021 om 14:07

Mag ik je eraan herinneren dat het grote Oranje dat in ‘88 het ek won een week voor het begin een verschrikkelijke oefenpot speelde tegen roemenie en die verloir met 1-2, de eerste wedstrijd verloor tegen de russen, vervolgens een half uur lang weggespeeld werd door engeland (2x lineker tegen de paal) vervolgens zwijnde tegen de ieren (buitenspelgoal kieft) maar uiteindelijk won mede omdat van basten het op zijn heupen kreeg? En wat herrinneren we er nog van: geweldig ek! Ik weet zeker dat Oranje het gewoon prima gaat doen onde FdB, de beste coach vd afgelopen 10 jaar!

13 juni 2021 om 14:31

FdB de beste coach van de afgelopen 10 jaar???
Je zou beter koffie kunnen drinken op zaterdagochtend ipv bier….

13 juni 2021 om 13:00

Ik verbaas mij erover dat iedereen er al vanuit gaat dat Nederlands als poulewinnaar tegen Portugal/duitsland/frankrijk zal moeten, terwijl de kans even groot (zo niet, groter) is dat we deze landen ontlopen en via tegenstanders als Zweden, Polen en Zwitserland zo naar de halve finale kunnen.

13 juni 2021 om 13:04

Nouja de poulewinnaar moet tegen de laatste letter nummer 3, dat is die poule. Alleen als Poule A volledig afvalt zal Nederland hen ontlopen toch?

13 juni 2021 om 13:18

Ik verbaas mij erover dat iedereen er vanuit gaat dat Nederland poule winnaar wordt

13 juni 2021 om 13:22

Nou ja, denk dat het niet soepel zal gaan maar je hoort gewoon 1e te worden. We hebben gewoon een goede ploeg met een aantal toppers. Enige vervelende is dat het niet loopt, maar desondanks moeten we wel 1e worden.

13 juni 2021 om 13:26

@wandering ik verbaas mij elke keer weer over de negatieve reacties voor een groot toernooi. Zal wel iets nederlands zijn helaas

13 juni 2021 om 13:27

Groninger Hopp. De eerste van groep C moet tegen de beste nr3 van poule D/E/F volgens mijn speelschema. Dan moet de nr.3 uit F de beste zijn uit deze 3 poules. Als dat niet zo is, dan kunnen ze alsnog door als beste nr3 uit de poules A/D/E/F. Heb ik het correct begrepen? Dan hoef je namelijk niet perse tegen Portugal of Duitsland te spelen, mits je ervanuit gaat dat Frankrijk standaard 1e wordt.

13 juni 2021 om 13:44

Hier staat een mooi tabel over op wikipedia.
Winnaar groep C krijgt de volgende tegenstander bij de volgende combinaties.
3e poule D bij Abcd. Acde, Acdf, Bcde en Bcdf
3e poule E bij Abce, Abde, Bcef, Bdef en Cdef
3e Poule F bij Abcf, Abdf, Abef, Acef, Adef

Dus opzich als ik het zo zie is de kans best groot dat je F ontloopt inderdaad.

13 juni 2021 om 14:00

Inderdaad. Van de 15 mogelijke combinaties speel je in 5 van de combinaties tegen de nr3 uit F. Dat geeft een 1/3 kans. Dus eerste worden in de poule moet dan de prioriteit zijn. Zouden we 2e worden dan wacht naar alle waarschijnlijkheid Italië op ons in de achtste finales.

Ik verwacht totaal geen problemen tegen de Oekraine. Oranje gaat gewoon dik winnen, als die negatievelingen hier… Frank de Boer is gewoon de beste coach van de afgelopen 10 jaar, ik heb er alle vertrouwen in!

13 juni 2021 om 14:22

Daar denkt Mourihno anders over, en in tegenstelling tot jou, geeft hij feiten er bij waarom hij de slechtste coach ooit is in de premier league.. 7 wedstrijden 0 punten 0 doelpunten...

13 juni 2021 om 14:39

Zal ik dan even feiten aanhalen? 4x landskampioen met een ontzettend zwak Ajax. Regelmatig goede tactische beslissingen doorgevoerd die periode (behalve tegen de graafschap) Het is algemeen bekend dat FdB de trainingen deed op het wk2010, spelers liepen met hem weg. We hebben gezien hoe goed het ging toen hij er niet meer was onder van marwijk in 2012. Tuurlijk, het is niet goed gegaan daarna maar welke bondscoach heeft dat wel gedaan? Van marwijk haalde de kerst niet bij dortmund, van gaal heeft lopen prutsen bij manu, hiddink heeft scholen en ziekenhuizen gebouwd in verschillende delen vd wereld maar met oranje gefaald (2e keer he), advocaat heeft lekker zn zakken lopen vullen maar bij belgie, psv, feyenoord en oranje(4e keer!) niks klaargespeeld. En koeman heeft afgelopen seizoen de spaanse titel vergooid. Dus ja, tel de prijzen bij elkaar op en dan is FdB gewoon de beste trainer de afgelopen 10 jaar. Genoeg feiten zo?

Ben benieuwd naar dit Oekraine, lange tijd niet meer zien spelen. Laatste keer was 2012 geloof ik, toen met een oude Shevchenko. Oranje is geen topteam, dus wie weet misschien kunnen ze wel winnen.

Wordt gewoon 3-1. Hou op joh met Oekraine. Die zetten een middelmatige linksback op het middenveld omdat ze hem zo goed vinden. Tijd voor zelfvertrouwen nu.

13 juni 2021 om 13:11

Je bedoeld Zinchenko? Die zou denk ik zeker basis staan bij Oranje. Zo middelmatig is die niet, 1 van de weinige voetballers van Oekraïne die op hoog niveau speelt. En waar moeten wij zelfvertrouwen vandaan halen als je kijkt naar onze vorige wedstrijden?

13 juni 2021 om 13:51

Je bedoelt die Zinchenko die bij psv moeite had met het niveau in NL? Ik zie hem regelmatig meefigureren bij man city idd daar hoef je niet bang van te worden. Wij moeten vertrouwen op: De Jong, de vrij, de ligt, wijnaldum, depay, de jong, weghorst allemaal spelend in de internationale (sub)top.

13 juni 2021 om 13:55

En onze eigen eredivisietoppers (gravenbergh, klaasen, malen, berghyis) kunnen ook een prima niveau halen als het moet, dus ik heb er wel vetrouwen in

13 juni 2021 om 14:06

Ik zeg nergens dat hij wereldtop is, maar hij is zeker niet middelmatig. Je hoeft er ook niet bang van te worden, maar Oekraïne zal ook zeker niet onder de indruk van Oranje zijn. Kan wat mij betreft beide kanten op vanavond.

13 juni 2021 om 14:17

Ik denk dat ze bij de Oekraine best nerveus worden als ze het rijtje clubs waar onze jongens bij spelen opsommen. Ik zie dan ook niet in waarom het hun kant op gaat vallen als niemand verzaakt

13 juni 2021 om 16:10

Dat argument wat jij nu noemt gaat op voor 90% van alle ploegen. Met dat argument hebben Spanje, Belgie en bijvoorbeeld Engeland ook geen echte wereldspelers. Het is allemaal zo onnodig negatief. Benzema heeft overigens internationaal nog weinig klaargespeeld, ook geen top dus. En huilbaby Neymar al helemaal niet

13 juni 2021 om 14:13

Zinchenko is van nature een middenvelder, speelt bij City linksback. Oranje moet die wedstrijd winnen maar zo makkelijk zal het niet worden. Ze kunnen zich enorm vergissen in Oekraine ook.

13 juni 2021 om 14:47

Migi ik hoop dat je gelijk krijgt maar Portugal heeft 2x tegen ze gespeeld maar zijn helemaal scheel gecounterd pas maar op ze kunnen echt goed ballen en zijn dodelijk op de counter.

Levchenko heeft gelijk. Voorspelling 2-1 Oekraine en er valt een rode kaart!

Ik denk ook inderdaad dat Oekraïne een aardige kans maakt tegen een Oranje onder leiding van een Frank de Boer. Wat hebben wij het getroffen met deze bondscoach.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren