Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Leicester City zet grootste uitoverwinning uit Premier League-historie neer

Laatste update:

Leicester City heeft vrijdagavond de grootste uitoverwinning in de historie van de Premier League geboekt. De ploeg van manager Brendan Rodgers kende geen genade voor de tien spelers van Southampton en maakte uiteindelijk negen doelpunten: 0-9. Het is een evenaring van het Premier League-record van Manchester United, dat in 1995 thuis met 9-0 van Ipswich Town won. Voor Leicester is het tevens de grootste Premier League-zege uit de clubhistorie.

Al in de tiende minuut namen de bezoekers de leiding. Benjamin Chilwell scoorde in de rebound, nadat een poging van Jamie Vardy nog gekeerd werd door doelman Angus Gunn. Twee minuten later werd Southampton-middenvelder Ryan Bertrand op advies van de VAR met rood van het veld gestuurd voor een tackle met gestrekt been. Vervolgens barstte een waar doelpuntenfestijn los voor Leicester.

Youri Tielemans kreeg de bal gelukkig voor zijn voeten en maakte 0-2, waarna Ayoze Pérez na een combinatie met Tielemans voor de derde treffer tekende. De Spanjaard maakte even later op aangeven van Chilwell ook de 0-4 voor Leicester. Elke aanval van the Foxes leek te resulteren in een doelpunt, want nog voor rust werd het ook 0-5. Vardy pikte een half afgeslagen voorzet op, kapte zijn directe tegenstander uit en rondde feilloos af.

Ook in de tweede helft bleef Leicester de aanval zoeken. Zowel Vardy als Pérez kreeg een enorme kans, maar beide spelers stuitten ditmaal op Gunn. Even later was het alsnog raak. Pérez nam een voorzet van Harvey Barnes aan op de borst en haalde ineens verwoestend uit: 0-6. Chilwell haalde twee minuten later de achterlijn en zette Vardy aan het werk, die raak kopte: 0-7. In de 84ste minuut legde James Maddison nog een vrije trap vanaf de rand van het strafschopgebied in de kruising: 0-8. Via een penalty van Vardy werd het ook nog 0-9.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Toch bizar hoeveel impact 1 man minder heeft. Absurd. Aan de andere kant had Leicester waarschijnlijk toch wel (makkelijk) gewonnen. Maar toch

25 oktober 2019 om 22:58

Ook al speelde Soton met 11 zou Leicester hier nog gemakkelijk met 0-4 winnen. Soton werd echt totaal weggespeeld boden geen enkele weerstand.

25 oktober 2019 om 23:01

Nouja, het speelde ook wel mee dat de rode kaart samenviel met het eerste doelpunt. Dan sta je en met een man minder, en al 0-1 achter tegelijk. Als Bertrand die bal gewoon beter had aangenomen, was het een totaal andere wedstrijd geworden ;-)

25 oktober 2019 om 23:03

Dat heeft het normaal gesproken niet. Southampton is gewoon een dramatisch team die al twee jaar op rij met geluk gehandhaafd hebben. Die verdienen het wel om er een keer uit te gaan.

25 oktober 2019 om 23:06

Nou ja, niet altijd hoor. Er zijn zat ploegen die zelfs met 10 man tot scoren komen omdat ze dan net een speler verliezen waar ze niet te afhankelijk van zijn bijvoorbeeld. Of juist beter geconcentreerd spelen. Gek genoeg gebeurd dit wel vaak in Spanje voor zover ik me herinner.

25 oktober 2019 om 23:11

Dacht even dat je het had over Maguire. Maar dan volgde die 2de zin. Bizar ook dat dat er totaal niet aan te zien is. Zijn eigenlijk nog beter zonder die trage Maguire. Geeft United dan een record voor uit. Wat een beleid daar bij United. Razend knap ook van Leicester. Een voorbeeld voor heel Engeland.

26 oktober 2019 om 00:30

Knap dat je van dit item en deze reactie gewoon nog een sneer naar United weet te maken. Dan ben je wel heel erg op zoek.

Ter info: United het dit seizoen het laagste xG per schot van de Premier League en de 5 na laagste van heel Europa. Een schril contrast met diezelfde statistiek zonder Maguire. Dus zo slecht is United er vooralsnog niet van geworden.

26 oktober 2019 om 02:40

Spelen dan ook meer op de counter. Heb ook niets tegen United. Alleen met het beleid daar. Sterker nog, Is zelfs de ploeg waar ik het meeste sympathie voor heb. Want ik support maar 1 Club. Vind het intriest hoe ze daar weggezakt zijn.

26 oktober 2019 om 09:56

Sammerens, Utd staat 14e met 2 punten meer dan de nummer 18. En dan zeg jij dat ze niet slechter geworden zijn? Dit heeft dan wellicht niet alles met Maguire te maken, het is nou niet alsof hij dezelfde impact als Virgil heeft gehad.

25 oktober 2019 om 23:35

Heeft helemaal Niet zo geweldig veel impact, Southampton is gewoon bijzonder zwak.
Tottenham stond gelijk 1-1 gelijk tegen Southampton Met 10 man en won de wedstrijd gewoon, Arsenal stond zelfs achter en een man minder tegen Aston villa en won nog.
Heeft dus veel meer Met Southampton te maken.

Ik heb hier geen woorden voor en weet niet waar ik moet beginnen. Laat ik het er maar op houden dat ik hoop dat alle spelers en directie leden vertrekken, snel graag.

25 oktober 2019 om 23:07

lol je zou maar Southampton supporten, dan heb je pas een zwaar leven.

25 oktober 2019 om 23:43

Waarom? Komen ook leuke jeugdspelers vandaan..

25 oktober 2019 om 23:48

Tja, weinig keuze, het is mijn geboorte stad en meerdere generaties in de familie zijn/waren fan.

26 oktober 2019 om 00:33

Alleen door deze trieste reactie gun je Phillipe hetzelfde. Dat jouw club dit ook mag overkomen. Naar mannetje. Dit is voor elke supporter compleet k*t, maar versterkt je liefde ook. Juist als je in zo een dal zit leer je de echte fans kennen en support je je club des te meer. Ik begrijp heel goed waarom TheSaints Southampton support. Het is een prachtige club, met een geweldige jeugdopleiding. Vandaag is een zwarte dag, vanaf morgen kijken we verder.

26 oktober 2019 om 01:51

Hoeveel spelen er voor Southampton?

26 oktober 2019 om 02:02

Eens een keer wat anders dan het super standaard Barca,Real... en Ajax (in NL)

26 oktober 2019 om 12:34

Je hebt alle keus hoor. Je kunt elke club supporten die je maar wilt.

26 oktober 2019 om 00:19

Welnee joh. Dit doet veel pijn, omdat het een vernedering was. Maar Southampton is nog steeds maar drie punten verwijderd van de middenmoot. Dit was simpelweg the perfect storm: mannetje minder, complete offday en de tegenstander die de wedstrijd van z'n leven speelt. Het is fucked up. Compleet. Maar er is genoeg kwaliteit aan alle kanten om de middenmoot te halen.

26 oktober 2019 om 00:32

Support your local👍🏻

26 oktober 2019 om 08:43

Sterkte jong, ooit komt allemaal weer goed, blijven golfbewegingen. Gun ze dit niet. Ik was er met Vites, noem het nog steeds mijn mooiste nederlaag ooit. Waanzinnige tijd gehad en superleuk ontvangen door de supporters. Blijf daarom wel een zwak heb en voor The Saints.

Hattrick Perez en Vardy. WAT. EEN. CIJFERS. Ik zie ze gewoon dit seizoen op deze manier misschien de top 6 doorbreken als ze zo doorgaan. Zeker sinds Spurs en ManU het er een beetje bij laten

26 oktober 2019 om 01:15

Ze staan 2e met 1 wedstrijd meer dan City momenteel.

Wat een geweldig team heeft Leicester zeg, power, voetballend vermogen, tempo, snelheid, dynamiek, heerlijk om naar te kijken. Hebben gewoon tien keer minder uitgegeven dan bijvoorbeeld een United dat een zaad elftal heeft. Kwestie van goed beleid en weten hoe je een club moet runnen.

25 oktober 2019 om 23:04

Deels mee eens. Zeker goed beleid, uitstekend. Ze halen er het maximale uit. United slecht beleid en halen er veel minder uit, maar bij een topclub presteren is toch altijd moeilijker. Als United spelers als Tielemans of Madisson had gehaald, was het waarschijnlijk ook geen succes.

25 oktober 2019 om 23:15

Is geen stabiliteit ook bij United. Ga je alleen nog voor het grote geld naartoe. Tal van andere opties voor grote talenten. Dit Leicester bvb. Mooie stap op de moment.

26 oktober 2019 om 00:00

Vergeleken met United heeft elke club een puik beleid hahahaha.

Leicester heeft een geweldig elftal. Grote kans dat ze 3e eindigen achter Liverpool en Man City. Zou een geweldige prestatie zijn.

26 oktober 2019 om 10:56

Grote kans nog wel... ik hoop het echt, maar zie een Chelsea daar ook nog wel in aanmerking voor komen.
En als Tottenham het vertrouwen terug krijgt zijn ze ook hoe de kanshebber, CL zou prachtig zijn.

Wat een fantastisch Leicester vandaag! Wat was Soyuncu goed en Ayoze Perez. En Ricardo Pereira ook een fantastische rechtsback. Credits naar Brendan Rodgers die dit team met een aantal goeie aankopen ook volledig heeft getransformeerd van het matige Leicester van Claude Puel. Een aanvallende speelstijl en ze geven geen gas terug ondanks 0-6 voorsprong na 60 min! En die Soyuncu bij 6-0 voor zet zich met een duik voor een schot alsof zn leven ervan afhangt. Leicester kan zeker Champions League gaan halen als ze zo doorgaan.

Southampton gaat dit seizoen zowieso degraderen. De laatste twee jaar hebben ze met moeite degradatie ontlopen, maar als je zag spelen als vanavond en zo is het een beetje heel seizoen, dan ben ik bang dat het verkeerd afloopt. Trouwens de wissels van Hassenhuttl sloegen nergens op. Verder ben ik honderd procent zeker dat Leicester dit seizoen Europees speelt.

25 oktober 2019 om 23:07

Ik ben 100 procent zeker dat Leicester City dit jaar geen Europees speelt. Volgend jaar misschien.

25 oktober 2019 om 23:19

Ik dacht de ze wat doelpunten van de kanten misten, maar nu Ayoze begint te scoren... Zou het toch niet uitsluiten. Zit verdomd goed in elkaar. En bij Liverpool uit verdienden ze ook al meer. Moeilijker wordt het niet uit hoor.

25 oktober 2019 om 23:25

Lees even goed. Hij reageert sarcastisch.

26 oktober 2019 om 00:16

Sorry..ik bedoelde dat dit seizoen een plek in Europa kunnen halen. Had ik beter moeten informeren

Brendan Rodgers, jeez, die man heeft wel echt een perfecte match gevonden met Leicester. Verreweg een van de leukst voetballende elftallen van de Premier League.

Sterker nog; dit is de grootste uitoverwinning ooit op het hoogste niveau in Engeland (dus sinds 1888). Er is maar één wedstrijd in de Football League geschiedenis geweest waarbij de uitploeg met een nog groter verschil won (0-10, door Sheffield United uit bij Port Vale in 1892, op het tweede niveau). Wat een ongekende avond was dit.

0 9 is wel heel zwaar. Dit gaat Leicester nog meer vertrouwen geven, ze doen echt gewoon mee om top 4. Ik zie Chelsea, Arsenal en Leicester uitmaken wie de nummer 3 en 4 worden van dit Premier League seizoen. Maguire heeft serieus een stap omlaag genomen door naar United te gaan😂

Mooi dat Tielemans weer zijn goal meepikt , ik ben benieuwd welke ploegen interesse in hem zullen hebben volgende zomer. Als hij dit niveau vasthoudt kan hij wel een stap hogerop aan , misschien iets voor Tottenham/arsenal of zelfs voor City als David Silva weggaat.

26 oktober 2019 om 10:33

City als Silva weggaat?? Foden vergeten?? Hij is de opvolger van Silva. Niemand anders, op misschien B. Ssilva na.

Je kan verliezen met een man minder, maar dit is echt een afgang van jewelste.

Wat een team heeft Leicester ook. Met Soyuncu hebben ze een mega talent achterin die dit seizoen een van de beste verdedigers is in de PL. Ricardo Pereira is wat mij betreft een van de beste backs in de PL, Chillwell is homegrown. Ndidi is een beest, Tielemans maakt het waar, Maddison idem. Rodgers is een top trainer, het is ze echt gegund.

25 oktober 2019 om 23:44

of met Leicester groot worden. die club is tot veel toe in staat. na het kampioenschap ook gewoon degelijk. en nu met Rodgers die elke keer bewijst een goede trainer te zijn.

Ik was nog maar een week of 4 geleden bij Southampton-AFC Bournemouth. Ook toen al viel op dat de thuisclub aanvallend ongevaarlijk was en verdedigend nogal zwak. Vanavond moest het bijna de gehele wedstrijd met een man minder spelen en dat tegen een club die prima in vorm is. Maar dan nog is 0-9 een schande natuurlijk.

Dat Leicester heeft dit jaar best een leuk team met een aantal goede spelers. Ik ben (nog steeds) erg gecharmeerd van Vardy, maar ook Maddison en Perez maken een goede indruk op me. Verder zijn spelers als Chilwell, Ndidi en Schmeichel ook erg stabiel en belangrijk. Het zou nog wel eens een mooi seizoen voor Leicester kunnen worden!

Wel typisch is het niet precies 9 jaar geleden dat feyenoord er met 10-0 af ging tegen psv? En dan zet leicester op diezelfde datum zo'n uitslag neer.

26 oktober 2019 om 10:58

Was 24 oktober

26 oktober 2019 om 02:52

Fantastische pot (net zoals heel de ploeg eig) als hij op dit niveau blijft verdedigen is hij zeker hoog kandidaat voor pfa elftal van het jaar

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren