Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Leicester City verliest sympathie: ‘Niemand treurt als ze nu degraderen’

Laatste update:

Leicester City besloot donderdag manager Claudio Ranieri op straat te zetten. De Italiaan presteerde vorig seizoen het onmogelijke door met the Foxes kampioen van Engeland te worden. Om die reden krijgt de beslissing van Leicester om Ranieri te ontslaan veel kritiek in de voetbalwereld.

“Niemand wilde Leicester zien degraderen met Ranieri, maar ik denk dat ze nu veel sympathie verliezen. Ik denk dat weinig mensen er een traan om laten als ze degraderen door deze beslissing”, zegt Jamie Carragher tegen Sky Sports. “Mensen doen alsof het een ramp is als ze degraderen, maar het is altijd een jojoclub geweest.”

“Als je van tevoren had gezegd dat Leicester eerst kampioen zou worden en vervolgens zou degraderen, zou iedere fan dat hebben geaccepteerd”, vervolgt de oud-speler van Liverpool. “Wat ze afgelopen seizoen hebben gepresteerd, was het bewijs dat je nooit op moet geven, ze hebben het fantastisch gedaan. Ik vind dat ze een standbeeld voor Ranieri moeten bouwen en daar moeten ze morgen nog mee beginnen.”

Ook Gary Linker reageerde via Twitter verbolgen over het ontslag van Ranieri. “Na alles wat Claudio Ranieri heeft gedaan voor Leicester City, is hem ontslaan nu onverklaarbaar, onvergeeflijk en ontzettend triest”, liet de oud-speler van onder meer Leicester City, Barcelona en Tottenham Hotspur weten.


Denk jij dat Leicester City dit seizoen zal degraderen?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Welkom in de harde realiteit van voetbal. Iedereen vindt het ook jammer dat het zo moet lopen, maar als je een trainer niet kan ontslaan vanwege in het verleden behaalde resultaten krijg je hetzelfde wat er nu aan de hand is bij Arsenal. Spelers gaan overigens ook niet vrijuit, want zij hebben de trainer ook niet geholpen.

24 februari 2017 om 14:26

Die gaan wel vrijuit want die krijgen gewoon doorbetaald en mogen gewoon doorgaan met wanprestaties leveren.

24 februari 2017 om 14:33

Denk dat clubs zoals Spurs wel twee keer na zullen denken als ze Vardy willen aantrekken, hetzelfde geldt voor Mahrez.

24 februari 2017 om 17:42

Mahrez lijkt me niet. Als jij een elftal hebt wat lekker draait speelt hij zo mee

24 februari 2017 om 14:32

Natuurlijk moet je een trainer kunnen ontslaan. Maar niet in deze situatie. Het is pakweg een half jaar geleden dat iedereen de polonaise zat te dansen toen deze trainer de club het onmogelijke bezorgde. Dan verdien je toch minimaal het respect en krediet om het in ieder geval tot het eind van het seizoen uit te zitten.

Het is gewoon van de pot gerukt hoe sommige clubs met hun trainers omgaan. Zeker als ze recent nog een wereldprestatie hebben geleverd.

24 februari 2017 om 14:36

Maar nu trek je een vergelijking met ARSENAL... En die zijn geen LC.
En natuurlijk mogen ze hem ontslaan, maar realistisch en fatsoenlijk is het zeker niet.
Als de leiding en de spelers van LC geen rekening hebben gehouden met een eventuele degradatie... Dan zijn het idioten.

24 februari 2017 om 14:47

Je kan onmogelijk Leicester met Arsenal vergelijken. Je kan niet zomaar aan vergelijkingen doen en denken dat je logica verkondigt he. Leicester kampioen maken, besef je wel wat dat betekent man? We zeggen alleen maar dat hij de kans had moeten krijgen om degradatie te ontlopen, meer niet.

24 februari 2017 om 15:25

Als je samen de top kan bereiken, moet je ook bereid zijn samen weer de bodem te bereiken. Leicester mag van mij degraderen, want nu krijgt de coach alle schuld en de speler blijven (nog) ongedeerd.

24 februari 2017 om 17:02

De harde realiteit is dat je nu als club zijnde niet serieus genomen kunt worden door anderen. Een fatsoenlijke trainer denkt wel twee keer na voor hij risico wil lopen bij een degradatiekandidaat. Als het doel is om niet te degraderen en hij staat er vooralsnog redelijk voor én ze zitten daarnaast in de tweede ronde van de CL, dan ontsla je een trainer die realistische doelen aan het behalen is.

De harde realiteit is duss dat hij ontslagen wordt vanwege in het verleden behaalde resultaten. En niemand wil serieus voor zo'n baas werken. Er zullen nu enkel trainers komen die niets te verliezen hebben en/of flink willen cashen.

24 februari 2017 om 22:39

Is toch totaal niet te vergelijken. Tuurlijk kan je coaches ontslaan die in het verleden resultaten hebben behaald.maar een ploeg die normaal gesproken degradatie speelt kampioen maken en het seizoen erna ontslaan omdat je weer degradatievoetbal speelt is absurd. Dat is nogal wat anders dan Arsaenal.

Hier moet je als trainer niet meer willen instappen, een man als Ranieri ontslaan is dieptriest. Kan best begrijpen dat het bestuur iets meer had verwacht dit seizoen, maar had dan met hem afgesproken in de zomer uit elkaar te gaan en Ranieri door de voordeur te laten vertrekken. Van mij mogen ze nu ook degraderen!

24 februari 2017 om 14:05

De titel was een sprookje maar het gaat er natuurlijk om om een vaste waarde in de Premier League te worden en onder Ranieri loopt het echt voor geen meter meer.

24 februari 2017 om 14:07

uhm, wat als de trainerswissel ervoor zorgt dat je als club niet degradeert? puur naar de resultaten gekeken is het gewoon logisch. voor de winning mood van vorig seizoen was ranieri een perfect fit. ranieri kon dit nu niet meer aan de praat krijgen. vorig seizoen klikte werkelijk waar alles binnen het team en ranieri was een soort vaderfiguur. zo'n kampioenschap doet veel met spelers. ze hebben iets bereikt waarvan een groot deel weet dat ze het nooit meer zullen bereiken. anderen daarentegen gaan denken dat ze klaar zijn voor barcelona en real madrid. kijk naar hoe mahrez binnenkwam als onbekende en wat hij nu is. voor nu wordt er heel wat anders gevraagd van een trainer dan afgelopen seizoen. een team met de individuele kwaliteiten van leicester moet een buitensporige teamgeest hebben (wat vorig seizoen dus een heel seizoen het geval was), een geweldige drive (wat dit seizoen dus minder is) en iedereen moet fit en in vorm blijven. geen van allen is het geval dit seizoen en dan kun je, wanneer je de kwaliteiten van leicester afweegt tegen de rest, heel ver terugvallen.

Mijn stemming vandaag is niet best... Had niet mogen gebeuren.

24 februari 2017 om 15:10

Snap ik. Maar moet de club niet gewoon een zakelijke afweging maken? Het spel is slecht, degradatie is in beeld, dan moet je toch gewoon een keer ingrijpen?

Die titel was ongelooflijk, en daar zal iedereen binnen de club hem dankbaar voor zijn tot in de eeuwigheid. Dat standbeeld moeten ze ook gewoon neerzetten.

Maar je wil ook in de PL blijven, en dat is nu de taak van het bestuur. Hoe pijnlijk ook, is de beslissing volgens mij best te begrijpen.

24 februari 2017 om 16:31

Helemaal eens met wat je zegt. En ben ook wel van mening dat Claudio een aantal missers heeft gemaakt dit seizoen. Op dit moment tilt de teleurstelling alleen zwaarder, aangezien Claudio meer was dan de trainer. Met het ontslag verliezen we namelijk ook een stuk van de club identiteit.

Ben wel blij dat ik niet in de schoenen hoef te staan van het bestuur.

24 februari 2017 om 18:34

Leicester speelde voor vorig seizoen altijd net boven degradatie of zelfs net in. Zij speelden niveau die Leicester nu speelden dus er is niks verandert. Zij moesten Ranieri minimaal tot eind van seizoen houden voor passie

24 februari 2017 om 19:10

Tuurlijk is er wel wat veranderd. Ze zijn kampioen geworden, en de spelers waarmee ze dat gedaan hebben zijn er bijna allemaal nog. Dus dan is het opeens heel anders als je zo snel tegen degradatie speelt.

24 februari 2017 om 22:42

Toch mooi hoe je een degredatieploeg kampioen kan maken en vervolgens wordt het kampioenschap tegen je gebruikt?

Ik ben niet zo voor die standbeelden enal, maar als er nu eens 1 coach dat verdient.

En idd, het is om van te kotsen dat ze hem ontslaan. Triestig zoals Lineker het zei.

ik zou oppassen met het woord jojoclub charragher, dat heb ik hier ook een keer gedaan en dat heb ik geweten. Verder heeft leicester gelijk, het kon blijkbaar niet langer zo en als ze nu beter gaan presteren hebben krijgen ze gelijk

24 februari 2017 om 14:11

Vind Jojoclub overdreven. Hebben in totaal volgensmij al meer dan 60 seizoenen op het hoogste niveau gespeeld. Clubs als Crystal Palace, Watford, Hull vind ik meer jojoclubs

Ranieri heeft de zelfde fout gemaakt als Mourinho met Chelsea, niet door selecteren.. daar komt bij Leicester ook nog bij dat ze spelers zoals Mahrez e.a. hadden moeten laten gaan, hij wilde weg en speelt nu met de ziel onder zijn arm. mensen die niet voor de club willen spelen moet je gewoon laten vertrekken als ze dat zo graag willen.

en dan doorpakken zoals de Boer dat ieder jaar bij Ajax moest doen, vertrokken elk jaar wel sterkhouders.

Als je degradeert verlies je gewoon heel wat inkomen. Ik neem aan dat de club ook ambities heeft en gewoon in de PL wil blijven. Is niet onbegrijpelijk, maar ik vind wel dat de club iets moois mag doen voor hem als afscheid. Misschien wel echt een standbeeld van hem bouwen

We kunnen de hele wereld wel vol zetten met standbeelden als iemand 1 uitzonderlijke prestatie levert. Noem dan een tribune naar hem.

24 februari 2017 om 14:44

In de voetbalwereld is zijn prestatie wel echt enorm hoor en bijna niet te overtreffen. Hij mag best een standbeeld krijgen voor of in het stadion, of inderdaad een tribune vernoemen naar hem. Bovendien, wie schaad het nou als hij een standbeeld van zichzelf krijgt? De supporters zullen het hem zeker gunnen neem ik aan, wie weet willen ze het nog wel zelf bekostigen ook.

De man die op de foto die kroon boven Ranieri zijn hoofd houdt scheen de raddraaier te zijn.

Hoop van harte dat Schmeichel die doelpunten door zijn oren krijgt en Leicester degradeert. Niet voor de fans, maar voor de spelers die Ranieri hebben verraden. Want het is verraad in mijn ogen. Ze hebben hem laten stikken.

Het feit dat Arsenal Vardy wilde halen is te danken aan deze man. Zelfde geldt voor Mahrez.

24 februari 2017 om 14:47

The Red Devil

Waar haal je dit vandaan? Ben wel benieuwd want er moet inderdaad iets in de chemie tussen de spelers en de coach veranderd zijn waardoor ze nu vrijwel wekelijks door de ondergrens lijken te zakken. Alleen in sommige topaffiches tegen clubs uit de top 4 lijken ze zichzelf te kunnen motiveren. Dit is natuurlijk een ernstige constatering want zelfs zonder goeie trainer moet je uit jezelf voldoende motivatie kunnen halen om een voetbalwedstrijd te willen winnen, zeker als je nagaat hoe vorstelijk je daar maandelijks voor wordt betaald en beloond.

Iedereen reageert op basis van emotie, maar eigenlijk vind ik het niet meer dan terecht dat hij weggestuurd wordt.

Natuurlijk, vorig seizoen was een wereldprestatie. In het hier en nu telt het vorig seizoen echter niet meer. De realiteit van het hier en nu is dat het spel van Leicester niet om aan te gluren is en ze precies degraderen staan.

Daarnaast heb krijg ik de indruk dat Rainieri dat ook niet om kan draaien. Elke wedstrijd halsstarrig vasthouden aan dezelfde spelers, elke week vasthouden aan dezelfde tactiek terwijl toch overduidelijk is dat dat voor geen meter loopt. Wat mij betreft is er dan nog 1 optie en dat is wat er nu gebeurd is.

Krediet heb je niet in de voetbalwereld. Het gaat om het heden en om Leicester City en die zijn in serieuze degradatienood. Ranieri bakt er dit seizoen niets van en wordt terecht ontslagen. Het materiaal is te goed voor de plek waar ze nu staan en er is geen verbetering zichtbaar. Vorig seizoen heeft die het uitstekend gedaan, maar vergeet niet dat die steevast na 2000 overal werd weggestuurd en ontslagen, hij is dit wel gewend. Regeren uit emotie is nooit goed en gelukkig zijn de meeste mensen hierboven niet werkzaam in de voetbalwereld.

24 februari 2017 om 15:26

Het materiaal is te goed om te degraderen blijkbaar niet want anders staan ze niet zo laag , en ik heb Ranieri nog nooit in de opstelling zien staan of heb ik wat gemist ? ze spelers denken of dachten dat het dit jaar wel makkelijk zou gaan maar dat is een grote misvatting plus dat de de beste speler kwijtraakten dus zoveel schuld zal een trainer niet hebben hoor , het is de clubleiding die de hele selectie maar bleef pamperen met dure premies en een vette auto en ook dachten dat ze structureel met de bovenste plekken konden meedoen , ik hoop van harte dat ze er uit duiken want dit verdiende deze man niet zeker niet als je ziet hoe ze tot nu toe presteren in de CL als ze thuis met 1-0 winnen van Sevilla zitten ze bij de laatste Acht en ze kieperen gewoon dir trainer eruit .

24 februari 2017 om 15:50

Ze spelen zwak, maar wat vooral belangrijker is, de spelers spelen niet vol overgave en lijken niet gemotiveerd. Dat kun je een trainer verwijten dus ik begrijp wel dat ze nu hopen op een nieuwe trainer wat een schokeffect zal veroorzaken.

Een sprookje met een ontzettend treurig einde, dit zouden de gebroeders Grimm niet kunnen verzinnen.

Trainers krijgen tegenwoordig geen tijd meer, ontslag komt zoveel sneller dan vroeger

Laten we even eerlijk zijn, we weten niet what's going on. Misschien hebben alle spelers wel gezegd dat ze niet meer met Ranieri willen werken, misschien heeft die de eigenaren wel uitgescholden.

Beetje onzin dat de halve voetbalwereld zo reageert op dit ontslag.
Ja, Ranieri heeft het onmogelijke bereikt met een degelijke selectie.
Ja, Ranieri heeft dit seizoen in de BPL ondermaats gepresteerd.
Van tinkerman naar thinkerman en terug naar tinkerman.

Mourinho werd er ook uitgegooid bij Chelsea na de titel, deal with it.
Ranieri had de boel op scherp moeten zetten vanaf begin, doorselecteren en nieuw elan erin doen.
Betere spelers halen om zo de toentertijd beste spelers uit te dagen om het maximale te geven.
Vardy presteert waardeloos, laat 'm banken voor een tijd. Mahrez presteert waardeloos, laat 'm banken voor een tijd.
Ranieri heeft gefaald door de roze wolk waar ze op zaten na de titel, zeer terechte euforie, de roze wolk te laten zijn.
Nu is de selectie niet gemotiveerd, anders hadden ze wel beter gepresteerd voor Ranieri.

Zo is de voetbalwereld tegenwoordig nu eenmaal. Gister een held, vandaag een nobody.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren