Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Leermeester’ Van Dijk gidst jonge landgenoot: ‘Altijd zeggen waar het op staat’

Laatste update:

Virgil van Dijk wordt door velen gezien als een onmisbare schakel bij zowel Liverpool als het Nederlands elftal. Pepijn Lijnders, assistent van Jürgen Klopp bij the Reds, ziet dat de 27-jarige verdediger een enorme ontwikkeling heeft doorgemaakt. "Dat toont karakter, dat toont wil. En ik denk dat het einde van zijn ontwikkeling nog lang niet daar is", stelt hij in gesprek met de NOS.

Lijnders omschrijft de Oranje-international als een 'natuurlijke leider', iemand die continu meer eist van zichzelf en andere spelers. “Verdedigen zonder communiceren kun je geen verdedigen noemen. En dat doet hij heel goed. Hij zorgt ervoor dat we agressiever kunnen spelen en van achteruit makkelijker kunnen instappen met de bal”, aldus de trainer, die ziet dat de zeventienjarige Ki-Jana Hoever Van Dijk als leermeester heeft.

"Je kunt geen beter rolmodel hebben als centrale verdediger. Wanneer doordekken, proberen voor je spits te komen, rugdekking geven aan de zijkanten, het man tegen man spelen in de eigen zestien, wanneer instappen, wanneer de tegenstander juist laten komen om door de linies heen te kunnen spelen”, somt Lijnders op. De oefenmeester ziet veel potentie in de jonge Nederlandse verdediger.

"Maar hij kan hem ook veel leren over de dingen náást het veld. Hoe je omgaat met het materiaal, hoe je omgaat met de mensen binnen de club, altijd zeggen waar het op staat, vertrouwen geven, maar tegelijk ook kritisch zijn op je ploeggenoten. Leiding geven”, besluit Lijnders over de mogelijkheden van Hoever, die afgelopen zomer Ajax inruilde voor Liverpool.

Virgil van Dijk is momenteel de beste verdediger ter wereld

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Hij is naar mijn mening de 1 na beste verdediger. Ramos heeft vrijwel dezelfde kwaliteiten, maar is nog net iets harder. Maar ja dit kan heel fijn zijn als het goed gaat, maar als het niet goed gaat mis je hem weer een paar wedstrijd door een schorsing. Dus het is maar net wat je wil en welke opties je als vervanger hebt.

21 maart 2019 om 09:02

Iedereen vergeet chiellini, die is beter dan beide over de laatste jaren en samen met vdijk dit seizoen de beste optredens laten zien in Europa. Ook buiten het veld is hij al jaren de perfecte professional.

21 maart 2019 om 09:12

Grappig dat hier genoemd wordt dat het ook belangrijk is dat je goed omgaat met je materiaal, ook buiten het veld.
Veel jonge voetballers zijn te beroerd om zelf hun schoenen schoon te maken of de bal na een training goed in te vatten, vooral bij de naden en de balspanning nog even te controleren.
Bij voetbal gaat het om details, zéker ook bij het omgaan met je materiaal

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren