Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Leeds krijgt enorme opduvel en moet 28 (!) miljoen betalen voor 48 speelminuten

Laatste update:

Jean-Kévin Augustin lijkt met pensioen te kunnen. De aanvaller van FC Basel heeft een geschil gewonnen met zijn oude club Leeds United, dat liefst 27,9 miljoen euro moet overmaken aan zijn ex-speler. Dat terwijl Augustin in totaal maar tot 48 speelminuten kwam in het shirt van the Peacocks. Leeds moest eerder ook al miljoenen aftikken in een zaak die óók om de Fransman ging.

Augustin kwam begin 2020, toen Leeds nog uitkwam in de Championship, op huurbasis over van RB Leipzig. Er werd afgesproken dat de Engelsen hem definitief moesten overnemen in het geval van promotie. Het bedrag werd vastgesteld op 21 miljoen euro, verdeeld over drie termijnen en ten overstaan van een vijfjarig contract. De coronapandemie zette echter alles op zijn kop.

Vanwege de pandemie werd de Championship tijdelijk stilgelegd aan het begin van 2020. In tegenstelling tot sommige andere competities werd de Championship echter 'gewoon' uitgespeeld, met Leeds als uiteindelijke kampioen. Omdat de competitie was onderbroken verviel de verplichte koopoptie echter, vond Leeds. Leipzig dacht daar anders over en richtte zich tot het internationaal sporttribunaal CAS. Dat bepaalde dat Leeds zo'n achttien miljoen pond (omgerekend bijna 21 miljoen euro) moest overmaken aan de Duitsers.

The Athletic meldt dat bovenop dat bedrag nu waarschijnlijk nóg 27,9 miljoen euro komt. Er liep namelijk nog een zaak die Augustin zelf aanhangig had gemaakt. De centrumspits had op Elland Road 90.000 euro per week kunnen gaan verdienen, wat door het mislopen van de transfer aan zijn neus voorbijging. Augustin stapte daarom naar de FIFA, met contractbreuk als beweegreden. De geschilbeslechtingskamer van de bond oordeelt nu dat de Fransman in het gelijk is gesteld en een miljoenenbedrag kan verwachten.

Leeds gaat nog wel in beroep tegen het vonnis, maar vreest het ergste. Augustin kwam uiteindelijk tot een schamele drie duels en 48 speelminuten in totaal voor de club. Negen maanden na zijn komst trok hij alweer naar zijn geboorteland, waar FC Nantes hem transfervrij kon inlijven. Na twee jaar daar verkaste Augustin naar Basel, waar hij sindsdien vier treffers in achttien duels produceerde.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Zal waarschijnlijk in termijnen betaald worden maar wel goed voor hem. Leeds wilde op een vieze manier van hem afkomen.

11 april 2023 om 12:08

Idd walgelijke actie van Leeds en lekker voor die jongen. Die 30M heeft ie al in zijn zak dus kan hij nu gewoon op voetbal focussen.Doet me een beetje denken aan die Sala saga waar Leicester niet de transfersom wilden betalen.

11 april 2023 om 12:40

Sala die van Nantes naar Cardiff zou gaan? Cardiff wilde in dat geval toch niet betalen?

11 april 2023 om 14:51

Excuses Cardiff idd. Maar alsnog een vieze actie van de club om niet te willen betalen.


Bizar verhaal. Als het artikel helemaal klopt heeft Leeds echt veel steken laten vallen. Vind het voor de fans wel lullig en ergens ook wel onterecht dat deze gozer nu een dubbel salaris krijt... is niet alsof hij bij Nantes geen salaris heeft gekregen in de periode dat hij eigenlijk bij Leeds had moeten spelen. Had hem dan alleen uitbetaald wat hij extra aan inkomsten heeft misgelopen. Dat zal zeker geen 29 miljoen zijn.

11 april 2023 om 11:56

Inderdaad bizar verhaal, maar het lijkt me Leeds dan toch ook de transferrechten heeft van hem. Ze hebben transfersom betaald en straks ook zijn salaris voor 5 jaar. Daar mag dan toch ook wel een tegenprestatie tegenover staan. Omdat in het stuk ook staat dat hij transfervrij is overgenomen.

11 april 2023 om 12:04

Dat vraag ik me dus ook af. Als Leeds hem nu dus wil verkopen kan dat dan? Dan zou Nantes nu toch een huurvergoeding aan Leeds moeten betalen?

11 april 2023 om 12:36

Toch is het vreemd. Dan zou het contract dus nog geldig moeten zijn. Anders is het wel totaal verknipt dat je dan als club die volle 5 jaar moet betalen. Natuurlijk moet je spelers beschermen, maar dit gaat naar mijn mening nog wel heel wat verder.

11 april 2023 om 13:17

Dat ligt eraan. In het artikel staat: "leeds gaat nog wel in beroep tegen het vonnis, maar vreest het ergste. Augustin kwam uiteindelijk tot een schamele drie duels en 48 speelminuten in totaal voor de club. Negen maanden na zijn komst trok hij alweer naar zijn geboorteland, waar FC Nantes hem transfervrij kon inlijven"
Maar hier word niet duidelijk uit hoe ze hem hebben laten vertrekken.

11 april 2023 om 18:03

Heel vreemd dat het misgelopen inkomen hier niet wordt uitgekeerd inderdaad. Dat is toch totaal niet te rechtvaardigen? Alsof deze boy anders bij twee clubs tegelijk had kunnen spelen. Wat zou de redenatie hierachter zijn?

Een transferrecord voor Leeds op deze manier ?

Deze gozer heeft een mooie manier van passief inkomen gecreerd op deze manier.

Het lijkt mij dat hier nog wel haken en ogen aanzitten. We zijn pas twee seizoenen verder. Dan zou het namelijk ook zo moeten zijn dat hij eigenlijk een contract zou hebben, waardoor Nantes het alsnog af zou moeten kopen. Je kunt niet zomaar enerzijds concluderen dat Augustin recht heeft op zijn volledige salaris over die 5 jaar (die nog zou lopen nu). Als hij recht heeft op die centen, heeft Leeds recht op hem.

Nu weet ik niet exact hoe dit juridisch allemaal in elkaar steekt, maar het lijkt mij dat dit nog wel meer gedoe op kan leveren. Je koopt in dit geval als het ware dat contract af. Dat kan alleen als de regels van dat contract nog gelden, lijkt me.

Dus hij vertrekt transfervrij, maar Leeds moet nog transfergeld betalen evenals zijn volledige contract.
Lijkt mij dat deze speler of vorige club dan ook de transferwaarde moet betalen aan Leeds.

Enerzijds wordt Leeds beschuldigd van contractbreuk (zover ik kan oordelen ook terecht)
Maar de speler is wel gratis vertrokken naar een nieuwe werkgever.

Wellicht kan hij eisen dat hij de gemiste inkomsten (dus zijn contract bij Leeds, minus de inkomsten die hij nu heeft) kan opeisen.

Als hij het volledig eist, dan ben je mijns inzien ook weer speler van Leeds.

11 april 2023 om 13:21

Sws niet als leeds hem toestemming heeft gegeven te vertrekken.
Bovendien is het niet per se zo dat als je word veroordeeld voor contractbreuk en verplicht word dit af te betalen, dat dan het contract weer automatisch volledig hersteld is. Dit is complexe materie waar we zonder kennis van alle feiten niet zomaar zulke simpele conclusies over kunnen trekken. Als het zo makkelijk was, lijkt me niet dat rechters en tribunalen tot deze beslissingen komen.

Lekker man! Die kan weer een rondje geven en Leeds gaat weer richting Championship. Wat een geld!

Wel een enorme meevaller als je ziet dat deze gast zijn statistieken niet om over naar huis te schrijven zijn;

Zo, dat waren nog eens dure 48 minuten.

Bizar. Ben wel heel benieuwd hoe dit verder gaat. Speler staat nu ergens anders onder contract.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren