Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Lazio heeft persoonlijk akkoord met ‘Nederlandse reus’ en wacht op AZ’

Laatste update:

Geruchten rond een toptransfer zijn er al enige tijd en de Italiaanse sportkrant Corriere dello Sport pakt zaterdag uit met een naderende transfer van Wesley Hoedt. Volgens het dagblad heeft Lazio een persoonlijk akkoord gesloten met Hoedt, die bij AZ in het bezit is van een aflopende verbintenis.

/

Hoedt, die met zijn 1.92 meter wordt omschreven als ‘Nederlandse reus’, wordt al enige tijd in verband gebracht met Italiaanse topclubs. Ook AS Roma en Fiorentina hadden interesse, maar zij vissen dus mogelijk achter het net. Hoedt heeft aangegeven dat hij zijn contract bij AZ niet wil verlengen. Lazio hoopt Hoedt al in januari over te kunnen nemen, maar moet daarvoor nog wel een akkoord sluiten met de club uit Alkmaar.

De belangen van de twintigjarige Hoedt worden vertegenwoordigd door het managementbureau Sports Entertainment Group en zij staan ook achter Stefan de Vrij. Laatstgenoemde trok afgelopen seizoen van Feyenoord naar de Italiaanse hoofdstad.

Is Lazio een goede club voor Wesley Hoedt?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Is het heel raar, dat ik bijna stik in m'n kerstkrans van dit bericht?
Ik vind het persoonlijk een redelijke verdediger bij AZ, maar nu al een transfer naar Lazio of AS Roma.

Dit soort spelers doet er meestal verstandiger aan om eerst naar een club als Ajax,feyenoord of PSV te trekken. Dat zijn toch clubs waar meer belangen spelen en je week in week uit met constante druk speelt. Daarna mag hij zich gaan melden bij het echte werk.

Ook vraag ik me af of de Nederlandse clubs dan echt zo zitten te slapen?

27 december 2014 om 15:42

Vind dit persoonlijk wel mooi eigenlijk. Als hij daar fatsoenlijk opgeleid wordt krijgen we over een paar jaar misschien weer eens een spijkerharde verdediger in Oranje.

27 december 2014 om 16:44

Dit soort aso's moeten eigenlijk gewoon door het Nederlands Elftal genegeerd worden. Of ga ik dan te ver?

27 december 2014 om 16:58

Zie niet helemaal in waarom hij aso is. Is zijn leven en carrière, laat die vent zelf beslissen waar hij gaat spelen. Slaagt ie niet, dan kan je hem dan altijd nog uitlachen

27 december 2014 om 17:12

Nou het is wel asociaal als je bij AZ een opleiding hebt gehad en je mede dankzij AZ prof voetballer geworden bent, dat je AZ nu al de rug toe keert en je contract niet verlengt en meteen aast op een vertrek naar het buitenland waar je meer verdient.

27 december 2014 om 18:11

Niks ervan. Hij mag zn eigen keuzes maken in het leven. Als jij je kan verbeteren doe je het ook.

27 december 2014 om 19:13

Je bent niemand ieta verplicht. Dan kun je het ook omdraaien naar elke jeugdspeler die niet doorbreekt, die geeft jarenlang alles op het trainingsveld en werkt hard, is het dan ook asociaal als de club dir speler dan geen basisplaats geeft? Beetje onzinnig de moraalridder uithangen vind ik dit. Het is niet altijd kerstmis

27 december 2014 om 20:37

Wat boeit Oranje nou voor Nederlandse clubs?
Die willen gewoon sportief en financieel veel succes, tuurlijk krikt een international de prijs wat omhoog, maar prestaties met je club wegen zwaarder in mijn ogen.

Dat een speler het vervolgens leuk doet in Oranje is mooi meegenomen, maar de insteek dat je voor Oranje spelers beter maakt is onzin, want de club staat op nummer 1. daarna pas je land.

28 december 2014 om 13:06

Bullshit! Die gozer heeft het recht om transfervrij te vertrekken....AZ had ook vorig jaar of twee jaar geleden kunnen verlengen. Hebben ze niet gedaan omdat ze het toen nog niet in hem zagen zitten....en nu zijn de rollen omgedraaid.

28 december 2014 om 13:16

Rollen omgedraaid? Dit arrogante mannetje die in een woonwagenkamp woont zal zo gaan bank zitten.boontje komt vanzelf om zijn loontje

27 december 2014 om 15:47

Ik vind het best raar dat jij nog kertskransjes eet inderdaad. :P
Ik vond hem tegen Feyenoord heel sterk spelen maar ik volg as niet echt dus ik weet niet hoe goed hij is.

27 december 2014 om 22:34

met dit soort berichtjes ben ik altijd op mijn hoede en wacht ik liever af tot ik alle details van hoed en rand weet voor ik een mening heb

Weer een die veel te vroeg naar het buitenland vertrekt

27 december 2014 om 16:22

Nee joh 12 wedstrijden in het eerste achter de rug dan ben je rijp voor het buitenland.

Je snapt niet wat zo'n knaap bezielt, je opleiding genieten en dan uit pure dankbaarheid transfervrij de kuierlatten nemen als die opleiding begint uit te betalen.

Zo goed is hij toch helemaal niet?

27 december 2014 om 15:44

Zo goed is lazio roma toch ook niet?

27 december 2014 om 15:50

Van AZ naar subtop Italië is dan alsnog best een grote stap.
De Vrij was een sterkhouder bij Feyenoord en had een goed WK achter de rug, maar had alsnog wat aanpassingsproblemen.
Moet je nagaan hoe lastig de stap wordt voor Hoedt...

27 december 2014 om 17:42

AZ slaat anders geen modderfiguur in de Europa League tegen tegenstanders als Udinese of Fiorentina, das toch een beetje het niveau Lazio. We moeten ook niet doen alsof zulke clubs enorm veel beter zijn dan de Nederlandse clubs. In een knock-out fase zal de top 5 van Nederland niet kansloos zijn tegen de top 5 van Italië als je het mij vraagt. Misschien dat enkel Juventus een zekerheidje is voor Italië, al denk ik dat Ajax, Feyenoord en PSV ook gewoon een kans hebben tegen die ploeg.

27 december 2014 om 18:05

juventus lijkt me wel een zekerheidje. Verder hebben de nederlandse clubs idd wel kans tegen de rest, al denk ik dat napoli as roma ook wel een maatje te groot zijn.

27 december 2014 om 18:20

Napoli is wel wat afgezakt, het team met Cavani en Lavezzi enzo was toch nog wel wat beter. Roma is op papier wel beter ja, maar dat waren City, United, Barca, etc ook en daar was Ajax ook niet kansloos tegen. Misschien dat Roma 4 van de 10 keer wint van Ajax en Psv, 3x gelijk speelt en 3x verliest. Zo denderend groot is het verschil echt niet. Clubs als Lazio, Fiorentina, Torino, Udinese etc zijn gewoon te pakken voor Nederlandse clubs. Ajax en PSV zouden in Italië, denk ik, gewoon meestrijden voor de top 3.

28 december 2014 om 04:48

Op basis waarvan denk jij dit? Toch zeker niet op basis van het spelersmateriaal?

jammer ,kiest voor het geld.
dus daar horen we over twee jaar ook niets meer van

28 december 2014 om 01:34

Nou voor het geld hoeft hij t niet te doen hoor. Maar ik zal eens vragen of t waar is want t lijkt mij toch ook niet zo'n verstandige keuze aangezien hij pas sinds korte tijd een basisplaats heeft

Hij zal zijn carrière ooit afsluiten in Nederland, als vergeten voetballer. Jammer dat het altijd zo moet gaan met bepaalde gastjes die te vroeg naar het buitenland vertrekken.

Zijn de Nederlandse topclubs blind? ??? Psv kan hem wel gebruiken.

27 december 2014 om 15:48

Ajax ook wel denk ik. Als Moisander weggaat kan hij hem vervangen.

27 december 2014 om 16:00

Waarom kunnen ze hem gebruiken? Omdat Lazio in hem geïnteresseerd is?

27 december 2014 om 16:42

Nee, omdat hij een groot talent is. Ajax kan hem wel gebruiken en PSV moet maar hopen dat Rekik volgend jaar weer gehuurd kan worden.

27 december 2014 om 16:46

Ajax heeft wel grotere talenten rondlopen dan Hoedt.

27 december 2014 om 16:57

Ik vind Denswil geen groter talent en ik weet niet of je Veltman nog wel een talent kan noemen. Die gast is al jaren ''een talent'', maar hij speelt nog steeds niet best. Voor Ajax misschien prima, maar ook niet meer dan dat.

27 december 2014 om 17:14

Je hebt in Jong Ajax nog wel meer lopen. Ik heb vertrouwen in Tete en Van Bruggen.

28 december 2014 om 04:08

Supporter, dat zijn spelers die net komen kijken, die kun je natuurlijk niet meteen voor de leeuwen gooien na de winterstop wanneer Moisander vertrekt. Zie Depay, Sinkgraven, Kongolo, Veltman, Promes, Ziyech, Clasie etc etc.

Volgens mij past dit meer in de wandelgangen. Hoedt heeft nog niet het niveau voor Lazio. Ze hebben niet veel spelers voor in de achterhoede, maar de spelers die ze hebben halen zeker een hoger niveau. Hoedt moet trouwens de vervanger worden van Gentilleti die een knieblessure heeft.

Ik zal als Hoedt zijnde eerst de stap naar de Nederlandse top maken en vervolgens verder kijken naar het buitenland. Lazio zal in ieder geval geen hele slechte keuze zijn, ze hebben weinig verdedigers en de coach is niet bang om jonge spelers op te stellen, al betwijfel ik of hij het niveau aankan.

27 december 2014 om 17:48

Wat is dan precies het niveau van Lazio? Alsof Braafheid zo'n topper is bijvoorbeeld. Lazio heeft ook weer niet zo'n denderend hoog niveau hoor, maar zo te zien ben jij een Serie A fan en dan snap ik je reactie wat beter. Wat Hoedt vooral miist voor Italië is volwassenheid. Verdedigers in Italië zijn gemiddeld toch wel slechte voetballers die gewoon heel volwassen en sterk zijn en daarbij een bepaalde meedogenloosheid hebben. Dus in die zin mist ie nog wel wat voor italië. Ik vind Hoedt zelf niet een heel speciale verdediger eigenlijk, maar hoeveel 'speciale' verdedigers heb je nou echt nog in de Serie A? Chiellini is een echte wereldtopper in mijn ogen, maar dat is de enige.

27 december 2014 om 18:07

als je nagaat dat braafheid daar regelmatig basis staat en de vrij ook, dan heeft ene hoedt daar wellicht wel kansen om door te breken.

27 december 2014 om 18:17

Ja precies ja, het niveau in Italië is echt niet belachelijk hoog, er wordt gewoon heel anders gespeeld. Jonge Nederlandse verdedigers zijn niet volwassen genoeg voor de Italiaanse velden, dat zie je ook aan de Vrij die het toch best moeilijk heeft. Een verdediger die toch één van de betere op het WK was. Voetballend stellen de verdedigers in Italië amper iets voor, net als wat Jan Mulder altijd over de Engelse verdedigers zegt. Je moet iemand dood kunnen schoppen en 1,95m zijn, veel meer criteria zitten er niet aan. Bij wijze van spreke dan.

27 december 2014 om 18:19

Het niveau van Lazio is heel behoorlijk, die doen het best aardig. Van AZ naar Lazio is best een flinke stap en ik vraag me ook af of hij het aankan. Als de Vrij al moeite heeft, en die komt van een topclub.

27 december 2014 om 18:20

Je overdrijft, verdedigers kunnen echt wel voetballen maar zijn fysiek ook zeer sterk. Over het algemeen hele goede complete verdedigers.

27 december 2014 om 18:25

@leanardoacm

Lees mijn reactie eens: ik zeg dat de Vrij het moeilijk heeft omdat ie heel anders moet spelen en dat dat het grootste verschil is met Italië. De verdedigers in Italië zijn individueel eccht geen toppers op bijvoorbeeld Chiellini na. Alsof de Vrij minder is dan Mexes.. Nee maar Mexes is wel hard en volwassen. AZ doet het ook heel behoorlijk in Nederland, betekent dat dat het niveau dan heel hoog is? De Serie A is ook geen Premier League waarin de eerste 10 teams beter zijn dan welke Nederlandse club dan ook (bij wijze van). Na Roma en Juventus is er gewoon best een groot gat in Italië en die clubs die daarna komen zijn misschien iets beter dan hun Nederlandse equivalent, maar dat mag ook met de budgetten en salarissen die ze daar kunnen betalen.

Ik denk dus ook dat Hoedt het niet aankan omdat ie te jong en niet hard genoeg is, maar welke Italiaanse verdediger van 20 is dat wel? Het is eerder stijlverschil die de overstap vermoeilijkt dan echt het niveau verschil.

Edit:
Ja joh overdrijf ik? Ik zeg toch zelf ook bij wijze van, waarmee ik aangeef dat het een overdrijving is. Gemiddeld genomen wordt er in Italië anders tegen verdedigers aangekeken en zullen ze dus anders scouten. Natuurlijk kan een Chiellini ook wel voetballen, maar in Italië zullen ze eerst kijken of een verdediger een man uit kan schakelen. Als ie goed kan passen is dat mooi meegenomen, maar geen prioriteit.

27 december 2014 om 18:56

De Vrij is momenteel zeker minder dan Mexes. Mexes doet het echt goed tegenwoordig. En ja het is vooral een stijlverschil qua fysiek maar zeker ook een niveauverschil. Een AZ of Vitesse kan echt niet tegen Lazio op.

27 december 2014 om 19:08

Dat is jouw mening, ik vind Mexes gewoon een vrij beperkte voetballer die goed uit de verf komt in Italië. Mexes is ook al flink wat jaren ouder en voor een verdediger is ervaring en fysiek volgroeid zijn toch ook wel een enorme pré. Ik zou er niet zo maar vanuit gaan dat AZ in een tweeluik verliest van Lazio, bovendien is Lazio de nummer 3 van Italië en moet je Lazio dus vergelijken met Feyenoord. Ik acht Feyenoord ook niet kansloos tegen Roma in Europa, al zijn ze op papier wel een stuk minder. Wat Italiaanse clubs vooral voor hebben op de Nederlandse is het fysieke en een bepaalde volwassenheid. Dat is bijvoorbeeld ook de reden dat jouw club het kon winnen van Ajax, niet omdat er zoveel beter gevoetbald werd.

Edit:
Niet dat je denkt dat ik van mening ben dat Mexes minder presteert, maar ik heb het over individueel vergelijken. Mexes komt beter uit de verf in Italië, maar ik vraag me af of je Mexes beter zou vinden wanneer ze beide bij Feyenoord spelen. Die speelstijl ligt Mexes dan weer minder.

Het lijkt me vrij duidelijk dat Hoedt veel meer kan verdienen in Italië. Wat me ook vrij duidelijk lijkt is dat hij het voor het geld doet, kans op speelminuten lijkt me niet zo heel groot.

Maar geef hem eens ongelijk, als je veel meer kan verdienen dan dat je nu doet en je krijgt de kans om in een prachtige stad te wonen, wie zou dat niet doen? Vaak worden de jonge jongens die voor het geld kiezen volledig gefileerd in de media, of op deze site. Maar waarschijnlijk zou tachtig procent hetzelfde doen. Een garantie dat je de komende jaren gezond blijft is er namelijk niet.

Hij overschat zichzelf , had nog beter 2 jaar in NL kunnen blijven , word niks daar.

Ik vind hem bij AZ verre van een geweldige indruk maken. Vraag me af hoe een club als Lazio dan bij een speler als Hoedt uit komt. Hij heeft amper wedstrijden gespeeld. Blijkbaar kopen dat soort clubs ook maar wat op goed geluk. Wel dom van AZ dat ze zo'n speler niet eerder een contract hebben gegeven.

27 december 2014 om 21:17

AZ heeft hem in de zomer al een nieuw contract aangeboden maar hij wilde eerst een basisplek voordat hij ging tekenen.
Hij kreeg vervolgens die basisplek en hield AZ aan het lijntje.
Deze week liet hij plots weten dat hij de contractbesprekingen afbrak.
Zijn zaakwaarnemer had een andere club voor hem.

Ajax, PSV en Twente circuleerden, maar net blijkt dus Lazio Roma te zijn.

AZ zal nu in januari nog 10-20 duizend euro voor hem ontvangen........

28 december 2014 om 19:46

Als een jeugdspeler al een basis plek eist, dan zit er iets mis. AZ had beter hem bij de belofte op de bank kunnen neerzetten.

Tja daar sta je dan als club met een van de beste jeugdopleidingen van Nederland. Negen jaar in geïnvesteerd en (wellicht bijna) gratis weg. Kan hem, hoewel ik deze move als AZ supporter met lede ogen aanzie, niet eens ongelijk geven. Mooi weer, mooie stad en een volle bankrekening, wat kan jou de rest schelen.

Eigen jeugd opleiden wordt in Nederland bijna heilig verklaard maar is hard gezegd helaas een teken van pure armoede.

27 december 2014 om 23:29

Het kan ook anders, kijk naar Viergever. Die verlengde nog met een jaar zodat AZ aan hem kon verdienen. Wat mij betreft Strik om Hoedt heen en zo sel mogelijk met pek en veren de deur uit. Het is gewoon een ondankbare hond. En voor wie niet weet waar het over gaat, reageer dan ook niet aub.

Gewoon verlengen bij AZ, heeft pas rond de 10 wedstrijden in 1 gespeeld. Ik zelf ben nog niet volledig overtuigd van deze speler, zal best wel talent hebben maar om nou te zeggen dat AZ zo weinig tegendoelpunten krijgt sinds hij in 1 speelt....

Eh, is Wesley Hoedt zo goed? Afgezien het feit dat het rijmt, is het volgens mij niet waar toch? Zou wel een grote stap zijn. Al is het wel een voordeel dat hij zo groot is natuurlijk.

Als ik hem was zou ik lekker naar Twente of Vitesse gaan. Andere kant deze kans krijgt hij maar 1 keer. Kan misschien wel een goed duo gaan vormen met de vrij.
Als az slim is laten ze hem nu gaan voor een paar centjes, zodat ze Peters van willem11 kunnen halen. Gouweleeuw Peters zal ook een goed duo zijn.

27 december 2014 om 16:14

Waarom zou je naar Twente op Vitesse gaan als je bij AZ een basisplaats hebt? Ik kan echt 0 redenen bedenken.

AZ heeft Wuytens mog achter de hand en kan een jeugdspeler doorschuiven als back-up. Ik ben benieuwd of ze de markt op gaan.

27 december 2014 om 16:34

Je nickname verraad al dat je zeker niet objectief bent........ bij Twente en Vitesse zijn de mogelijkheden natuurlijk veel groter qua budget .

27 december 2014 om 18:09

Daar doen ze dan verdomd weinig mee. En de salarissen zullen er bovendien nauwelijks hoger zijn. Laten we eerlijk zijn, van AZ ga je normaliter alleen naar Ajax of PSV

27 december 2014 om 18:35

Ik ben geen fan van één van de drie clubs die genoemd zijn, maar ik ben het wel redelijk eens met David. Zeker wat betreft Vitesse, die hebben denk ik best weinig aantrekkingskracht voor Nederlandse spelers bij clubs van hetzelfde niveau of net wat minder. Twente heeft de laatste 2 jaar ook niet echt zieltjes gewonnen zoals in de tijd van Ruiz, ook is Twente bezig het salarishuis naar beneden bij te schaven meen ik. Het verschil met AZ is niet denderend groot. AZ is gewoon een heel leuke subtopclub en ik kan me voorstellen dat je daar als voetballer goed zit en niet zo nodig naar een andere Nederlandse club hoeft, tenzij er een club komt die echt in de top hoort en dat zijn dan PSV en Ajax. Feyenoord is qua ambiance ook een vooruitgang en zal ook sportief de komende jaren consequent boven AZ gaan eindigen denk ik, dus dat zal een extra optie worden voor toppers bij AZ. Ik zie spelers als Gudelj niet snel naar Twente of Vitesse vertrekken, al zouden ze er een ton of 2 meer kunnen pakken. Dan wachten ze wel een jaartje tot Ajax langskomt, of een lleuke buitenlandse club.

Denk dat deze jongen te vroeg bij az vertrekt. Speelt nog niet lang op dit niveau. Zal denk ik op de bank belanden bij lazio. Jammer kiest voor geld

Hij denkt blijkbaar dat dit nu al zijn laatste kans is op een mooie buitenlandse club. Pakken wat je pakken kunt. Ik geef toe, Rome is een geweldige stad en ik zou graag met hem ruilen. Maar Lazio is veel te hoog gegrepen voor iemand die amper 3 goede wedstrijden heeft gespeeld in de Eredivisie. Laten we hopen dat AZ nog een leuk bedrag ontvangt voor deze ondankbare 'jongen van de club'.

Je moet wel een beetje blind zijn als voetballer om naar een competitie te gaan die allang op zijn retour is. Qua voetbal en aanzien stelt de serie A niets meer voor. Als hij echt zo goed is : wachten tot PD , PL of Bundesliga voorbij komt.

Hij was in de jeugd erg goed... de eerste weken/maanden dat Wesley Hoedt bij AZ speelde dacht ik echt dat hij een super verdediger zou worden. Maar zoals iedere speler raakte Hoedt ook in een dipje.

En helemaal in wedstrijden tegen Twente waar de 1-1 en 1-2 allebei op het conto van Hoedt komen en tegen Utrecht liet Hoedt ook die Duplan tot 2x toe vrij.

Wesley heeft dus nog veel te leren.. en ik betwijfel of Lazio hem die kans (ook wel speeltijd) gaat geven. Natuurlijk gaat je banksaldo omhoog en zal je vast goede training krijgen en op zijn Italiaans leren verdedigen... maar wat heb je daaraan als je waarschijnlijk niet gaat spelen?

Of gaat Hoedt de ''sloper'' worden bij Lazio achterin zoals Stam vroeger? En De Vrij als voetballer? Want Hoedt is nu al 2x zo sterk dan De Vrij fysiek gezien.

Wat is de reden dat hij niet wil verlengen bij AZ, heeft die een zaakwaarnemer die hem gek maakt of is er iets voorgevallen bij AZ dat hij daarom niet wil blijven?

Kan me het niet voorstellen dat hij zichzelf al klaar vind voor het buitenland en dat er verder niks anders speelt.

27 december 2014 om 21:28

De contract onderhandelingen lopen al sinds deze zomer maar Hoedt hield de boot nog even af.
Hoedt was toen nog een speler bij de beloften.
Nu is hij een vaste basisspeler. Tegen Feyenoord speelde hij zijn beste wedstrijd en zeer waarschijnlijk zaten daar ook de scouts op de tribune.

Kort daarna brak de zaakwaarnemer van Hoedt de onderhandelingen met AZ definitief af

Best vreemde beslissing mocht dit waar zijn en erg jammer voor AZ, die hebben nu een aantal jeugdspelers ingepast, het zou ook leuk zijn als ze daar de vruchten van plukken. Ik ben benieuwd.

Dit is gewoon een goedkoop risico voor Lazio kan zich langzaam ontwikkelen bij de club
Kan hij het niveau niet aan wordt hij verkocht en voor die jongen mooi want zal wel een mooi salaris krijgen en gaat in een mooie stad wonen waar nog is twee landgenoten onder contract staan

Als dit waar is, dan vrees ik dat Hoedt het volgende geval gaat worden van een jongen die te vroeg naar het buitenland gaat om dan wel lekker te cashen, maar om ook in een paar jaar tijd in de vergetelheid te raken.

Denk dat Hoedt meer heeft aan een overstap naar Ajax of Psv, om dan over een jaar of 2 a 3 alsnog de stap te maken naar de Italiaanse middenmoot.

Ik heb niets hierboven gelezen.. Mijn advies: wacht nog even!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren