Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Lassina Traoré: ‘Ajax is elfde geworden, of negende ofzo, ik weet het niet’

Laatste update:

Lassina Traoré kijkt met gemengde gevoelens terug op zijn eerste halfjaar bij Ajax. De spits kwam in de winterstop over van Ajax Cape Town en veroverde binnen enkele weken al een basisplaats bij Jong Ajax. Hij kwam tot acht doelpunten en drie assists in veertien duels in de Keuken Kampioen Divisie, maar baalt van de collectieve prestatie van zijn ploeg.

Traoré lijkt evenwel niet precies te weten op welke plek Ajax is geëindigd in de Keuken Kampioen Divisie. "Het was geen goed seizoen. Vorig seizoen is Jong Ajax eerste geworden en nu elfde, of negende ofzo. Ik weet het niet, maar het was geen goed seizoen", geeft hij aan tegenover FOX Sports. Ajax werd elfde in de competitie. Een negende plek had in principe betekend dat de club zou deelnemen aan de play-offs, maar omdat Jong Ajax een beloftenelftal is van een Eredivisie-club zou dat niet gebeuren.

Afgelopen winter mocht Traoré zich aanvankelijk proberen te bewijzen bij het eerste elftal. Hij ging mee op trainingskamp naar Florida. "Ik was heel verrast dat ik mee mocht naar Florida en meteen met de grote jongens mocht meedoen. Het was geweldig. Ik heb er erg van genoten", blikt hij terug. De Burkinees was blij met de manier waarop hij werd verwelkomd door zijn medespelers. "Vooral André Onana, want hij spreekt ook Frans. Onana was mijn eerste vriend bij Ajax. Daarna hebben ook Dusan (Tadic, red.) en Klaas-Jan Huntelaar mij heel erg geholpen om mij beter te voelen."

Traoré maakte in de voorlaatste wedstrijd van het Eredivisie-seizoen, thuis tegen FC Utrecht (4-1), zijn debuut bij Ajax 1. Het bleef echter bij een invalbeurt van een minuut. Zijn hoogtepunt van het seizoen was een thuisduel met Go Ahead Eagles, op 15 april (5-2 zege), al weet hij zelf ook niet alle details van die wedstrijd meer. "Mijn beste wedstrijd was een thuiswedstrijd, ik weet niet meer tegen wie, waarin ik twee doelpunten maakte en een assist gaf."

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

From Sergiño, to you | PSV
Reacties

Hij weet niet veel die Traore. Wel een jongen met potentie denk ik. Goed eerste half jaar bij jong gedraaid en verwacht hem volgend seizoen vaker te zien in het eerste.

Ouch, ik vind dit toch altijd pijnlijk! Hoe kun je nou niet weten op welke plaats je als ploeg geëindigd bent? Dat kan toch niet? Zeker niet op dat niveau, enige betrokkenheid daarin zou hem sieren. Ik oordeel misschien te snel op basis van alleen dit maar het getuigd niet echt van interesse in je ploeg.

20 mei 2019 om 20:42

Tuurlijk, en wat maakt het nou uit, 8e, 11e. Te laag, dat in ieder geval. Volgens mij heeft hij het goed begrepen: je moet samen beter worden, klaar voor Ajax1. Je moet goed spelen en leren, uitslsgen zinn nog niet zo belangrijk.

20 mei 2019 om 20:45

Hij zal ook weinig geïnteresseerd zijn in Jong Ajax lijkt me, trainde vorig jaar met net 17 al mee met Ajax 1, sinds overkomst traint hij met Ajax 1 maar door concurrentie speelt hij wedstrijden bij Jong Ajax. Als je namen hoort die hij noemt merk je dat hij meer lijkt te hebben met de spelers van het eerste dan Jong Ajax. Is niet fraai maar snap hem wel, zeker met taalbarrière en feit dat het team puur gericht is op ontwikkeling en niet op plaatsing.

20 mei 2019 om 20:46

ik heb het idee dat ze hem niet vertelt hebben dat het opzich niet veel boeit hoe hoog Jong Ajax eindigd. Hij uitte meer zijn teleurstelling door onverschillig te doen over de exacte eindstand en vooral te benadrukken dat het lang niet in de buurt kwam van vorig jaar.
Ik denk dat dit éã©n van de meest gefocusde spelers binnen de selectie is. Hij krijgt een kans uit duizenden om zich te laten zien en is aardig op dreef van wat ik zo heb gelezen.

20 mei 2019 om 23:34

Jij vindt het een gebrek aan betrokkenheid, ik vind het een teken van absolute gedrevenheid. Eerste telt, de rest is vulling. Of je nou 11e of 9e eindigt, het is gewoon slecht. Klaar. Ook zijn zogenaamd beste wedstrijd 2 goals 1 assist, niets memorabel aan. Tegenstander niet, uiteindelijke resultaat niet, het leverde je immers een 11e plek op uiteindelijk. En 11e telt niet. Die jongen had vanalles kunnen roepen. We zijn niet al te best geëindigd als ploeg, maar ik heb toch wel aardig gepresteerd. Snel in het elftal geknokt en het nodige bijgedragen. Heb me aardig kunnen doorontwikkelen en mijn debut al mogen maken voor het eerste. Dat smaakt naar meer. Ga me vol focussen op mijn ontwikkeling en voor mijn kans op bij het eerste elftal aan te sluiten. Dat is de troep die er als zoete koek ingaat. Deze jongen laat juist doorsijpelen dat hij baalt als een sterker dat ze op een Ajax onwaardige plek zijn geëindigd. Heb echt verdomd weinig spelers in jong Ajax voorbij horen komen die het hebben over moeten spelen voor het kampioenschap...

21 mei 2019 om 07:40

Haha, kijk de Ajacieden eens allemaal vooraan staan om deze weinig intelligente uitspraken te bagatelliseren. Niet weten tegen wie je je beste wedstrijd hebt gespeeld. Of hij doet met opzet zo onverschillig of hij heeft echt geen enkel benul waar hij mee bezig is.

Het geheugen van een goudvis deze jongen....🤦🏻‍♂️

20 mei 2019 om 20:34

Tbh, ik had ook geen idee meer waar Jong Ajax is geëindigd dit seizoen en denk dat ik meer wedstrijden van die ploeg heb gezien dit seizoen dan Traoré, haha. Snap hem wel een beetje, hij komt halverwege een seizoen en spreekt de taal niet daarnaast traint hij mee met het eerste en voor wedstrijden vaak bij Jong Ajax vlieguren mocht maken. Sluit niet uit dat hij aan gaat sluiten bij Ajax 1 na de zomer.

Om met een groepje 19-jarige broekies elfde te worden vind ik toch aardig knap. De voortgang van spelers als Danilo en deze Lassina lijdt er in ieder geval niet onder. En dat lijkt me het belangrijkste, dat die jongens klaargestoomd worden voor het 1e team.

20 mei 2019 om 21:50

Nou, de 19 jarige broekies van PSV werden 3e. Je mag best wel wat meer verwachten dan de 11 plek.

20 mei 2019 om 22:28

Jong PSV was een stuk ouder. De meeste wel 20+. Ajax heeft het hele seizoen met een 16 jarige gespeeld en meerdere 17 jarigen.

21 mei 2019 om 09:40

Gewoon de duurste selectie van de KKD hoor. Dan is 11e belachelijk slecht.

Traoré lijkt mij wel een spits die door kan breken in Ajax 1. Heb hem sinds zijn komst meerdere malen gevolgd in de wedstrijden bij Jong Ajax en daarin maakte hij op mij een goede indruk: doelgericht, sterk, best lang en snel, vrij goede techniek en voetballend ook wel prima en vond het ook jammer dat hij in de wedstrijd tegen FC Utrecht vorige week in de laatste seconden van de wedstrijd van dichtbij de bal op de lat schoot, want had hem echt wel een goal gegund bij zijn debuut in Ajax 1.

Ook ben ik erg gecharmeerd van Danilo. Ook hij ontwikkeld zich goed bij Jong Ajax en door de komst van Traoré is Danilo eigenlijk uitgeweken naar de flanken, maar ook daar doet hij het prima. Bij Ajax onder 19 scoorde Danilo in het seizoen 17-18 19 goals in 25 wedstrijden en dit seizoen scoorde hij bij Jong Ajax in de Keuken Kampioen Divisie 19 goals in 33 wedstrijden en ook dat zijn hele goede statistieken.

Hopelijk blijven zowel Traoré als Danilo zich zo ontwikkelen, want ik zie hun beide wel de potentie hebben om door te breken in Ajax 1.

Als die maar onthoudt welke kant we op moeten spelen en de ballen erin rost....

2020/2021 paar wedstrijden en vooral vlieguren maken tijdens zowel trainingen als wedstrijden dus. Dan in 2021/2022 vlammen.

Hahahaha wat een gozer, hij is niet heel erg op de hoogte van wat er om hem heen gebeurd. Lijkt me een leuk ventje.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren