Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risicos van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.
 

Lasse Schöne loopt leeg over ‘bizar slechte’ scheidsrechter Van der Eijk

Laatste update:

Lasse Schöne heeft geen hoge pet op van scheidsrechter Sander van der Eijk. De arbiter gaf de 36-jarige middenvelder van NEC in het duel met AZ (0-3) een gele kaart en stuurde ploeggenoot Dirk Proper in de slotfase met rood van het veld af. Hoewel Schöne zijn gele kaart meer dan terecht vond, was hij totaal niet tevreden over het optreden van de scheidsrechter.

"Hij fluit zo slecht, het is echt bizar”, zei Schöne tegenover ESPN. “Het begint met het klemmen van een bal en later werd er ook met twee handen in de rug geduwd. Hij ziet het wel, maar fluit dan ook gewoon. Dan word ik ook op een gegeven moment boos, want het gaat ook ergens om, hè. Op dat moment zaten we ook al niet in de wedstrijd en maak ik natuurlijk ook een oliedomme overtreding.”

De Deense middenvelder kreeg op slag van rust een gele kaart voor het wegtrappen van een bal bij een vrije trap voor AZ. “Dat is gewoon dom en moet gewoon geel zijn, laat ik dat vooropstellen.” Het was voor Schöne de vijfde gele kaart van het seizoen, waardoor hij de laatste competitiewedstrijd van het seizoen, uit bij Fortuna Sittard, vanwege een schorsing aan zich voorbij moet laten gaan.

Door de duidelijke nederlaag in De Goffert maakt NEC niet langer kans om de play-offs om Europees voetbal te halen. Het seizoen gaat voor de Nijmegenaren zo als een nachtkaars uit. “Ik denk dat wij hebben laten zien dat we heel goed hebben kunnen voetballen. We hebben te veel wedstrijden gehad waarin wij beter waren, veel kansen creëren maar dan maken we het niet af. Het had een heel mooi seizoen kunnen worden”, aldus Schöne.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ik denk dat de scheidsrechter weinig invloed heeft gehad op de uitslag. Het spel daarentegen... De eerste tien minuten was goed, maar daarna hebben Lasse & co. nul inbreng gehad en kon AZ vrijuit spelen, schieten en dus ook scoren. Van der Eijk was wel bloedirritant met zijn 'mierenneukerij', waaronder de 8 (!!!) minuten blessuretijd in een gelopen wedstrijd. Ik geloof best wel dat het niet meewerkt zo'n scheidsrechter, maar we hebben vooral verloren dankzij ons eigen spel en tactiek.

Dat de scheidsrechters in Nederland bizar slecht zijn weten we inmiddels. Daar kun je wekelijks een boek over schrijven.

Anderzijds mag meneer Schöne zichzelf eens heel goed in de spiegel aankijken, want wat hij dit seizoen heeft betekend voor NEC is gewoon te minimaal. Geen enkele wedstrijd het team op sleeptouw genomen, geen enkele keer voorop in de strijd gegaan en geen enkele keer beslissend geweest. Schöne is geen schim meer van die speler die wekelijks de ballen de touwen injaagden bij Ajax of een oogstrelende assists gaf. Nee, er is een tijd van komen en een tijd van gaan. En dat laatste is nu aangebroken. Waar eerder ook afscheid werd genomen van Barreto, omdat-ie het o.a. niet meer kon belopen, is het nu tijd voor Schöne.

Geen schande, maar je speelt vrijwel elke wedstrijd met 6 of 7 man achter de bal. Ben blij dat Hoedemakers volgend seizoen op zijn positie speelt en er gelukkig afscheid wordt genomen van Dimata. Mijn God, wat een slechte spits is dat.

22 mei 2023 om 10:45

De scheidsrechters zijn in alle landen het aller slechtst. Als je op de mening van mensen uit de verschillende landen afgaat althans. Het lijkt me inmiddels duidelijk dat het niet alleen aan de scheidsrechters ligt, maar ook aan de regels. En aan de spelers die 90 minuten lang de scheids proberen voor de gek te houden en dan achteraf voor de camera gaan staan klagen dat spelers de scheids een aantal keer succesvol voor de gek hebben gehouden.

Ik snap ook echt niet dat mensen scheidsrechter willen zijn. Je krijgt nooit credits, want als je het goed doet, val je niet op, iedereen vindt je een sukkel en je wordt wekelijks door alles en iedereen afgemaakt op TV.

22 mei 2023 om 10:58

Het zijn van een scheidsrechter is echt een vorm van zelfkastijding, je moet het maar lekker vinden natuurlijk. Ik baal ook wel eens van de arbitrage maar als ik dan naar Spanje kijk dan ben ik altijd weer blij met onze arbiters, want het kan gelukkig altijd erger. Het zou al een hoop schelen als je gewoon niet meer tegen de scheids mag praten of na theater gewoon achteraf alsnog geel moet krijgen.

22 mei 2023 om 12:23

Moet eigenlijk een VAR regel worden. Geen contact maar wel als een gek tekeer gaan (achteraf) bestraffen met geel. Hetzelfde voor vragen om een kaart. Provoceren net zo. Al dat gepiep de gehele wedstrijd door (ja, ook bij Twente komt het voor)…

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren