Lammers held en schlemiel bij oefenwedstrijd PSV

Sam Lammers heeft PSV voor een nederlaag behoed. De aanvaller maakte in de nacht van woensdag op donderdag in de slotminuut van de officiële speeltijd de 1-1 tegen Corinthians en daar bleef het bij in Orlando. Rodriguinho had de club uit Brazilië na ruim een kwart wedstrijd spelen op voorsprong gezet.

Corinthians kwam na 24 minuten op voorsprong door toedoen van Rodriguinho die de bal na een vrije trap eenvoudig kon binnen tikken. PSV speelde geen overtuigende eerste helft, maar kreeg wel enkele kansen via Luuk de Jong, Hirving Lozano en Marco van Ginkel. Het team van trainer Phillip Cocu wist echter niet te scoren.

VIDEO ?? | Met dit doelpunt? voorkwam Sam Lammers vannacht dat PSV verloor van SC Corinthians Paulista!

Geplaatst door voetbalzone op woensdag 10 januari 2018

Ook na de pauze slaagden de Eindhovenaren er lange tijd niet in om de uitblinkende Cássio Ramos, die in het verleden nog vijf wedstrijden voor PSV speelde, te verschalken. PSV speelde beter dan voor rust, maar veel verder dan een kans voor Cody Gakpo kwam men niet. In de slotminuut werd het toch nog 1-1: Lammers was succesvol na een scrimmage. De strafschoppenserie die na negentig minuten volgde werd gewonnen door Corinthians.

In die penaltyreeks groeide de twintigjarige Lammers uit tot de schlemiel, want hij miste als enige. Adam Maher, Daniel Schwaab, Santiago Arias en Donyell Malen maakten vanaf elf meter geen fout, terwijl namens Corinthians Júnior Dutra, Fellipe Bastos, Maycon, Guilherme Camacho en Giovanni Augusto wisten te scoren. PSV oefent komende vrijdag tegen een andere club uit de Braziliaanse Série A: Fluminense.

Een terecht gelijkspel?

1
2

Leuke toernooi dit met die Braziliaanse ploegen. Zou wel vaker willen zien dat Nederlandse ploegen het opnemen tegen Zuid-Amerikaanse. Ook al is het maar vriendschappelijk.

Overigens opvallende naam bij Corinthians. Kazim-Richards stond in de basis.

11 januari 2018 om 07:24

Dat is zekee opvallend die man duikt echt overal op

11 januari 2018 om 07:32

Mag eindelijk spelen nadat Jô is vertrokken naar Japan, Kazim heeft afgelopen seizoen heel veel op de bank gezeten.

11 januari 2018 om 09:37

Wel lekker kampioen geworden

Netjes, Corinthians is toch de huidige koploper van de Braziliaanse competitie. Fluminense is toch een klasse minder aan die competitiestand te zien. Zou mooi zijn als ze die weten te winnen. Zou goed zijn voor de uitstraling van de Nederlandse competitie.

11 januari 2018 om 07:50

Corinthians is zelfs regerend kampioen. Die competitie is net (begin december) afgelopen. Fluminense is inderdaad ergens rond plek 14 ofzo geëindigd, hiervan zou PSV moeten kunnen winnen morgen!

11 januari 2018 om 15:54

PS, weet iemand trouwens de opstelling/invallers van PSV? Hebben er buiten Lammers nog meer jongens gespeeld die coor het eerst met het eerste mee zijn op trainingskamp?

11 januari 2018 om 16:05

Malen, Maher, Obispo en Mauro jr

11 januari 2018 om 16:28

En Gakpo

Hoe kan Lammers een held zijn en PSV voor een nederlaag behoed hebben als Corinthias de strafschoppenserie gewonnen heeft? Dan heeft corinthias toch gewoon gewonnen?

11 januari 2018 om 07:49

Door eerst een gelijkmaker te maken in de allerlaatste minuut (held), en daarna een penalty te missen (schlemiel)

11 januari 2018 om 07:56

De strafschoppen stond los van de wedstrijd. Het is een los deel om 1 punt meer te krijgen. Dus zo moeilijk is het niet

Dan mogen ze dat toch wel ebben aangeven? 'De strafschoppenserie die erna volgde' staat er, niet zo heel gek dat ik denk dat de strafschoppen erbij horen toch?

11 januari 2018 om 09:36

Een strafschoppenserie bestaat om te bepalen wie er bv door gaat naar de volgende ronde, ook op een wk en ook in de champions league. Staat er na 120 minuten 1-1 op het bord dan is het officiel een gelijkspel en gaan strafschoppen bepalen wie er doorgaat. Snap de verwarring wel!

11 januari 2018 om 09:39

Nee niet gek. Vindt het wel een raar verhaal. Waarom geen verlenging? Waarom strafschoppen? Zijn de strafschoppen om en om genomen? Ik blijf met veel vragen zitten.

11 januari 2018 om 09:49

Anders heb je met toernooi met maar 4 ploegen erg veel kans dat ze alle 4 of ieg 2 gelijk eindigen.

Nu verklein je dat risico doordat een gewonnen duel 3 pnt; gelijkspel met gewonnen strafschoppenserie 2 pnt; gelijkspel verloren strafss 1 pnt en verloren wedstrijd 0 pnt.
Net wat meer variantie dus en daarmee minder kans op ex aequo eindstand

11 januari 2018 om 10:16

Geinig.. net als vroeger bij de f-jes.. sowieso strafschoppen na de wedstrijd

Vond 't een matige eerste helft, maar 2e helft was echt duidelijk beter. Schwaab & Isi speelde een geweldige wedstrijd naar mijn mening. Het tempo was gewoon veel te laag. Het eerste helft was het constant tikkie breed en dan de voorzet naar De Jong die vastzat tussen 3 verdedigers maar had wel veel kopkansen. Je zag duidelijk dat PSV de 2e helft veel beter speelde nadat Mauro, Maher en Malen inkwamen. Er was veel meer creativiteit en dreiging. Bergwijn was ook heel slecht, constant balverlies.

11 januari 2018 om 11:26

Inderdaad, Cocu geeft telkens aan dat hij niet aan liefdadigheid doet wat betreft het gebruik maken van de jeugd, maar als hij echt serieus is moet hij zijn woorden ook kracht bij durven zetten door Bergwijn en Pereiro nu gewoon te passeren. Mauro Jr en Malen lieten in kwartier meer zien dan Bergwijn de afgelopen 10 duels. Zelfs Maher bracht meer met zich mee dan Pereiro, die heeft Cocu in mijn optiek ten onrechte helemaal geen kans meer gegeven.

11 januari 2018 om 11:53

2 helft Corinthians heeft de hele time vervangte.
Die Lozano van jullie is heel erg slecht oh my God hahaha
Als jullie zal in Braziliaanse competitie gaan spellen, had jullie helemaal geen kans.

11 januari 2018 om 15:49

Juist, scherpe analyse.

11 januari 2018 om 15:52

Ik begrijp werkelijk niet wat je allemaal bedoeld haha. 1-1 tegen de kampioen van de competitie daar lijkt me niet eens zo'n erg slecht resulaat anders.. Ik denk dat PSV (en ook Ajax bijvoorbeeld) daar best voor de titel mee zouden kunnen doen. En Lozano heel erg slecht, waar heb je het allemaal over joh haha?

11 januari 2018 om 22:30

Ik zal jou beter uitleggen
De eerste helft heeft corithians met basis spelers gespeeld, maar 2de helft speelde Corinthians met b elftal dan had jullie wel meer kansen en zo.
Die spelers die in de 2de helft mee deden, waren gewoon time b Van corithians.
Corithians komt net terug van vakantie, dus had helemaal geen ritme, want Braziliaanse competitie is in December afgelopen.
Dus wat ik wil mee zeggen, is dat jullie heel erg slecht speelde tegen een time die op vakantie was.
Corinthians trouwens zelfde in de eerste helft, was niet meer compleet want Jô is weg , Arana is weg, Pablo is weg en veel meer is weg.
Corithians wordt deze jaar niet kampioen, want heeft momenteel geen sterk ploeg.
Kazim is heel erg slecht, hij deed mee omdat Corinthians momenteel niemand anders heeft.
Maar die Kazim is echt heel erg slecht.
Hij was nooit basis speler.
Sorry man ik vond vroeg altijd Psv hele goeie ploeg maar nu Nederland competitie is echt slecht.
Jullie halen allemaal spelen uit Scandinavië en raar landen en zo.
Zal ik over David Neres praten, die was helemaal niks in Brazilië en nu hij is één van de beste speler van jullie competitie toch??!! Zegen ze.
Ik was helemaal gek voor Nederland competitie maar die nieveau nu is echt zwak.
Sorry mij NL is niet zo goed maar hopelijk begrijpen jullie wat ik wil zeggen.
Jullie moet meer gaan investeren in de jeugd competitie... Zo als Julie vroeg deden.
Kijk Nederland gaat niet eens na de WK.
Ik vind heel erg jammer.
Groetjes uit Brazilië

Als je alleen maar een beetje wil stoken, zorg dan in ieder geval dat de spelling en grammatica wat beter op orde is

Geen kans? Ik lees anders niet dat we kansloos verloren hebben. Een geweldige wedstrijd was het niet, maar om nou te zeggen dat Corinthians zo geweldig was in de tweede helft...

11 januari 2018 om 22:48

Zo als ik al boven zei, tweede helft was een time b Van Corinthians.
Een trouwens eerste helft is ook niet meer compleet time die kampioen is geworden.
Want Jô is weg , Arana is wel , Pablo is weg een ander spelers zijn ook weg.
Corinthians komt net terug van vakantie.
Ik ben zelf support van Flamengo.

Ik heb de eerste helft gemist en de tweede helft volledig gezien. PSV speelde op volle sterkte en was de bovenliggende partij. Maar liepen wel continu tegen een muur aan. Hier en daar wat kansen maar geen giga kansen. Corinthians speelde in de tweede helft ook met een volledig nieuw elftal ten opzichte van de eerste helft.

Wat het meest op viel is het voetbal dat PSV speelde vanaf het moment dat Malen en Mauro Junior invielen. Ergens rond de 70ste minuut. Vanaf dat moment had Corinthians echt helemaal niks meer te melden en stapelde PSV de ene na de andere grote kans op. Malen en Mauro Junior vielen echt super goed in. Voelde elkaar goed aan en speelde lekker onbevangen. Die jongens waren gewoon continu aan de bal. Ze speelde met lef en dit zijn van die spelers die irritant voor de tegenstanders zijn. Maher viel ook goed in. Lammers de winnende goal maar als Mauro Junior eerder afspeelde op Malen ipv voor eigen succes te gaan was er eerder al met zekerheid gescoord. Cocu moet echt vaker een beroep gaan doen op deze jongens zodra ze vastlopen op een muur en er in de slotfase even niet uit komen. Leuke slotfase om te zien met als grote verassing Malen. Daar verwacht ik veel van.

Wat verder op viel is dat je letterlijk niks aan Zoet hebt zodra het op een penalty aan komt. Die man is zo slecht als het aan komt op penalties. Stopt er zo goed als nooit een. Toch wel jammer en een tekortkoming. En Cocu is in oefenduels zelfs best laf met wissels. Ik had Obispo ook graag gezien. En hoezo Lammers pas in de laatste minuten? Ik vind dat zo zwakjes.

11 januari 2018 om 15:10

Vond vooral dat Schwaab & Isimat een goeie pot speelde

11 januari 2018 om 15:17

Dat zei je hierboven ook. Ik geloof je best alleen heb ik pas vanaf de rust ingeschakeld en in de tweede helft voetbalde ze bijna alleen op de helft van Corinthians. Dus vielen hun mij wat minder op.