Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

LaLiga handelt na racisme-incident tijdens Barcelona - Real Madrid

Laatste update:

LaLiga heeft een racisme-incident veroordeeld dat zich zondag voordeed tijdens el Clásico. Nadat Vinícius Júnior naar de kant werd gehaald in de slotfase van de wedstrijd tussen Barcelona en Real Madrid (1-2), zou hij door een supporter in het Camp Nou zijn uitgescholden voor 'macaco', ofwel een (makaak)-aap. Het incident wordt door LaLiga gerapporteerd bij een openbaar aanklager in Barcelona die zich bezighoudt met racistisch gemotiveerde criminaliteit.

De openbaar aanklager zal vervolgens bepalen of de betreffende supporter wordt vervolgd. LaLiga schrijft in een statement altijd te strijden tegen iedere vorm van racisme of xenofobie. In januari 2020, toen Iñaki Williams tijdens een duel tussen Athletic Club en Espanyol ook racistisch werd bejegend, werden dezelfde stappen ondernomen. Het incident tijdens el Clásico deed in de dagen na de wedstrijd stof opwaaien. Movistar+ publiceerde beelden waarop te zien was dat Vinicíus door een supporter werd uitgescholden. Zijn zoon stak zijn middelvingers op richting de aanvaller, die zich omdraaide en de twee supporters aanwees.

Op sociale media werd met name woensdag al veel gesproken over het racisme-incident. In een uitzending van het programma El Día Después van Movistar+ waarin het duel werd geanalyseerd, werd de reactie van Vinicíus immers wel in beeld gebracht, maar de aanleiding voor zijn reactie niet. De uitzending werd door veel socialmediagebruikers bekritiseerd, waarna Álvaro Benito, analist van de zender en voormalig voetballer van Real Madrid, liet weten dat twee verschillende teams de beelden hebben samengesteld voor de twee uitzendingen, en het incident één team niet was opgevallen.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Heel goed. Het zou Barca ook sieren als ze aan de hand van de beelden pogen de stoeltjes in kwestie uit te dokteren en zo de verantwoordelijken op te sporen en een levenslang stadionverbod op te leggen. Dat lijkt me niet onmogelijk



Prima op beeld, aanpakken. Fijn dat de volgende generatie ook alvast gevormd wordt door deze meneer

Geen wonder. Schijten in hun broek elke keer als dit fenomeen de bal krijgt. Vinicius is de nieuwe boeman van het Camp Nou na Raul en Cristiano

27 oktober 2021 om 21:55

Zo gaat dat toch altijd. Real fans kregen ook een sausje in de broek elke keer Messi aan de bal kwam. Prachtige speler overigens die Vinicius, dat wordt een hele grote. Heb het vaak gezegd, geduld hebben met hem en het komt goed.

27 oktober 2021 om 22:51

Ja zeker, de grote vraag was of die aan die prachtige onnavolgbare acties ook rendement kon koppelen. En nu in het begin van het seizoen gebeurt dat en dan zie je toch echt hoe goed hij is. Maar ik heb toch wel getwijfeld de afgelopen seizoen omdat die rust voor de goal en juiste beslissingen maken wel iets is wat in je moet zitten.

27 oktober 2021 om 23:00

Hahah, iedere keer dat Vinicius de bal krijgt barsten wij in lachen uit wachtend op hoe hij de aanstaande kans weer om zeep gaat helpen. Veel gedribbel, maar het is een blind paard zonder enig reëel gevaar.

27 oktober 2021 om 23:29

Heeft dit seizoen anders wel 5 doelpunten en 2 assist in 10 wedstrijden in La Liga en 2 goals en 1 assist in 3 wedstrijden champions league. Als je het over de voorgaande seizoen hebt snap ik het nog enigszins want toen verprutste die veel kansen maar dit seizoen is die aardig begonnen.

28 oktober 2021 om 11:37

Vinicius doet het goed dit seizoen en haalt rendement uit zijn spel. Maar echt bizar dat dit keer op keer weer gebeurt terwijl er zoveel aandacht aan wordt besteed anno 2021..Ben bang dat racisme er altijd zal zijn en dat het bij sommigen diepgeworteld is..Triest...

28 oktober 2021 om 12:26

Hahah, iedere keer dat Barcelona de bal krijgt barsten wij in lachen uit.

28 oktober 2021 om 17:49

Hij heeft wel meer gescoord dan Messi tot nu toe dit seizoen 👀👀

Goed dat ze dit aanpakken, dit kan natuurlijk niet. Dat kind ernaast ook…. Zulke mensen hebben geen opvoeding gehad en zullen dit dus ook niet doorgeven aan hun kinderen.

Je kunt wat mij betreft niet hard genoeg optreden tegen dit soort misselijkmakende mensen. Kei maar dan ook keihard straffen. Ga je met je zoontje een wedstrijdje kijken, om vervolgens zoiets te roepen. Lekkere opvoeding dit.

27 oktober 2021 om 21:30

Bizar toch, echt absurd. Sommige mensen ook he. En tsja lekker voorbeeld idd voor je kind. Ongekend en schandalig.

27 oktober 2021 om 22:22

Wat voor straffen zou deze persoon dan moeten krijgen vind jij? "keihard" is natuurlijk zeer relatief. Wat versta jij onder "keihard" bij dit incident?

27 oktober 2021 om 22:32

@zermatt_person: Levenslang stadionverbod om mee te beginnen misschien?

27 oktober 2021 om 23:05

Zoals Krizzie zegt, een levenslang stadionverbod voor elk stadion en gevangenisstraf van 1/2 jaar of flinke geldboete (in Nederland kun je vgm tussen de €9.000 en €22.000 krijgen voor discriminatie, ligt er dan ook aan hoevaak je hiervoor gestraft bent)

Het zou ook niet verkeerd zijn om deze kerel te leren hoe je een kind moet opvoeden.

28 oktober 2021 om 09:52

Gevangenisstraf? Wat een onzin zeg. We slaan echt veel te ver door in straffen van racisme. Levenslang stadionverbod met lokale meldplicht lijkt mij voldoende, maar echt geen gevangenisstraf voor dit hoor. Boete is ook buiten proporties, tenzij het overgaat tot fysiek geweld natuurlijk.

Dan roep je dus aap, terwijl er verdomme een donkere mevrouw achter je staat.. verbannen uit het stadion dit tuig.

27 oktober 2021 om 21:55

En ook je eigen team genoeg "niet Spaanse karakters" telt...
... schiet mij maar lek...

28 oktober 2021 om 12:06

En als die mevrouw er niet had gestaan was het wel okay?

Vini de bougieman van Camp nou 🤴🏿Die man heeft nog steeds nachtmerries

Hard aanpakken dit soort lui. Ik hoop dat ze dit nu consequent gaan doen. Want ook fascisme en seksisme (beledigingen aan adres van Shakira bijvoorbeeld) worden al veel te lang getolereerd in la Liga.

27 oktober 2021 om 22:25

Wat voor straffen zou dit soort mensen dan moeten krijgen? Gevangenisstraf? Racisme, fascisme en seksisme is natuurlijk erg, maar we moeten zaken als mishandelen, vermoorden en/of lichamelijk letsel toe brengen aan iemand niet op dezelfde meetlat als ernst beschouwen dan beledigingen als fascisme, seksisme etc.

27 oktober 2021 om 22:27

Hij overdrijft nergens.

Wat ben je voor een mislukte vader als je je zonder schaamte zo misdraagt in bijzijn van je peuter en diens gedrag ook niet corrigeert. Lekker voorbeeld. Jong geleerd..

Een hele dikke boete, een stadionverbod en met naam en toenaam in de krant.

Wegwezen met zulke mensen.

Stadionverbod en boete

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren