Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Kylian Mbappé dacht serieus aan stoppen bij de nationale ploeg

Laatste update:

Kylian Mbappé heeft na het EK in 2021 vanwege racisme gedacht aan stoppen bij de Franse nationale ploeg. De sterspeler van Paris Saint-Germain werd met zijn land in de achtste finales verrassend uitgeschakeld door Zwitserland. Nadat de wedstrijd in 3-3 eindigde, zag Mbappé bij een 5-4 stand in de strafschoppenreeks zijn poging gekeerd worden door Yann Sommer, waardoor les Bleus hun koffers konden pakken.

Mbappé, die tijdens het EK niet tot scoren kwam, kreeg na afloop van het duel met de Zwitsers te maken met racistische opmerkingen. Dat deed hem er bijna toe besluiten om te stoppen bij de nationale ploeg, vertelt hij aan Sports Illustrated. "Ik zei: ik kan niet spelen voor mensen die denken dat ik een aap ben. Ik ga niet spelen. Maar nadat ik reflecteerde met de mensen rondom me en diegenen die voor me juichen, zou het geen goede boodschap zijn om op te geven."

De 23-jarige aanvaller zegt tot die beslissing te zijn gekomen omdat hij vindt een voorbeeld voor iedereen te zijn. "Dit is het nieuwe Frankrijk. Om die reden heb ik het nationale team niet opgegeven. Omdat het een bericht is naar de jonge generatie om te zeggen dat wij sterker dan dat zijn." Na afloop van het EK 2020, dat door de coronapandemie in 2021 gehouden werd, heeft Mbappé het net weer veelvuldig gevonden voor de nationale ploeg. In elf wedstrijden was de aanvaller goed voor tien doelpunten.

Mbappé is dit seizoen bij zijn club PSG ook goed op schot. In negentien wedstrijden wist hij liefst achttien keer doel te treffen en was hij goed voor vijf assists. De 59-voudig international (28 doelpunten) gaat in Qatar proberen de wereldtitel van Frankrijk te verdedigen. In 2018 bleek de ploeg van bondscoach Didier Deschamps de sterkste van de wereld te zijn door in de finale Kroatië met 4-2 te verslaan. Mbappé, die dat toernooi vier keer scoorde, was ook eenmaal trefzeker in de eindstrijd en had daarmee een belangrijk aandeel in de tweede wereldtitel van de Fransen.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

De mensen die racistische berichten stuurden zijn toch wel enorm vreemd hoor. Sowieso is racisme not done en nooit goed te praten; maar de Afrikaanse roots die heel veel Franse spelers hebben hoor je ze niet over als ze winnen. Dan zijn het Fransmannen, verliezen ze dan zijn het apen uit Afrika. Bizar.

11 november 2022 om 20:38

En dan je oren laten hangen en stoppen? Schei uit man. Het meerendeel keurt dit soort dingen gewoon af, doorspelen. Het is niet goed te praten uiteraard, maar dat dreigen met stoppen bij een nationale ploeg vind ik altijd zo treurig. Ga lekker op de foto met je fans en laat die idioten voor wat het is. Ver gezocht, maar je hoort ze ook niet als mensen de exclusieve club waar ze zijn niet inkomen om hun geld of hun teamgenoot (Neymar) zich als een idiote diva gedraagd.

Iets anders, die Sommer. Wat een fenomeen is dat eigenlijk. 1.83m en die stopt gewoon 1 van de 3 penalties die tegen hem genomen worden.

12 november 2022 om 02:43

Tyuin jij heb makelijk praten lol.
Ontopic Nooit dat ik voor een land zou spelen die mijn eigen landgenoten als buitenlander zien als het een crimineel is of wat dan ook. Maar wanneer het voetballers zijn is het opeens anders.

12 november 2022 om 11:09

Frankrijk ziet de wereld er heel anders uit. Daar spugen ze witte hollanders al uit. Laat staan de personen die niet wit zijn. Frankrijk is samen met de Denen wel de meest rascistische landen van het gehele westen.

12 november 2022 om 11:50

Klopt! In frankrijk haten ze zelf blanken hollanders laatstaan afrikanen hahaha

Pogba en Kante zullen gemist worden maar dan nog is Frankrijk voor mij samen met Brazilie en Portugal een van de grote kanshebbers voor de WK titel. Als Mbappe wat meer in teamverband speelt kan hij een van de grote sterren worden op dit WK. Veel betere spitsen zie ik niet echt lopen. Ronaldo en Messi misschien dan, maar die zijn inmiddels niet meer van het niveau dat ze een paar jaar terug hadden

11 november 2022 om 17:45

Wel heel erg voor de hand liggende favorieten. Fc neymar speelt de laatste tijd goede wks, maar op het moment supreme laten ze het afweten. Verwacht ook dat ze weer uit de startblokken zullen schieten, maar toch stranden in een kwartfinale. En Frankrijk gaat er denk ik helemaal niks van bakken.

11 november 2022 om 17:51

Wel voor de hand liggend idd maar die drie landen vind ik gewoon het kwalitatief beste materiaal hebben dus ik verwacht daar toch wel veel van

11 november 2022 om 18:15

Japie. Ik verwacht persoonlijk vrij weinig van Frankrijk. Steken al 2 jaar niet bepaald in vorm en het is ook wel weer eens tijd voor een geflopt eindtoernooi omdat het ruzie in de tent is. Je kan nog de beste spelers hebben, maar als de vorm er niet is dan begin je niks.

11 november 2022 om 18:40

De vorm was idd niet best, maar de Nations League is voor die Fransen misschien een veredeld oefentoernooitje. Ik verwacht dat ze op het WK met veel meer inzet spelen

11 november 2022 om 19:46

Nee Lewa en Benzema zijn echt geen betere spitsen dan Mbappe ofzo en hoe je in godsnaam de uitgerangeerde Ronaldo er tussen propt ontgaat me volledig

11 november 2022 om 19:53

Japie. Inzet is niet iets wat je opeens kan creëeren. Op het EK was het ook niet best wat zij lieten zien. Ik zie niet in waarom op het WK het opeens veel beter gaat zijn. Het is geen team en dat zal dit WK ook niet zo zijn.

12 november 2022 om 11:13

Jawel op het WK is iedereens Inzet ongekend hoog en is de focus ook erg sterk. Maar dit geldt voor elk team. Er zit ook ontzettend veel spanning op, dat is iets waar de ervaren teams van kunnen profiteren tenopzichte van de jongere teams.

12 november 2022 om 11:11

Brazilië is toch wel de favoriet dit WK. Frankrijk heeft goede spelers maar is echt geen team. Argentinië niet te vergeten is ook echt aan afgelopen tijd. Frankrijk kan het ver schoppen maar zie ze hooguit tot de halve finale komen als ze een beetje geluk hebben met de tegenstanders. Ik schat Nederland als team toch hoger in.

zelf ook weinig blank,
in de kindertijd amateurvoetbal gespeeld. dat ik mocht terugkeren naar "mijn land", of in bomen klimmen om bananen te eten, waren verwijten die wel elke week naar mijn hoofd werden geslingerd van tegenstanders tot volwassenen in het publiek toe.

begrijpelijk dat je er soms de brui aan wou geven.
ik heb dat echter kunnen kanaliseren en meestal was dat fuel om nog beter te presteren.wat dan vaak ook lukte.

hoewel het zeer zeer menselijk is, is het ergste dat je kan doen vind ik zulke imbecielen laten zien dat ze je kunnen raken. als je opgeeft winnen zij.
als je doorzet echter en gewoon door daden laat zien dat je sterken en beter bent, dat is voor hun de grootste nederlaag.

ik verlaag me werkelijk nooit als iemand racistisch uithaalt, echt nooit.
medelijden heb ik met zulke mensen en gewoon laren zien in daden dat je alles bent wat zij niet kunnen verwachten.

11 november 2022 om 18:09

Stel je toch niet zo aan man.

11 november 2022 om 18:14

Doe ff normaal man.

Dat je het zelf nooit mee gemaakt hebt of het er simpelweg niet mee eens bent betekent niet dat het geen serieus probleem is.

11 november 2022 om 18:34

Idioot

11 november 2022 om 18:44

Hahah was een grapje. Ben zelf ook geadopteerd. Ik had zijnverhaal niet eens helemaal gelezen

11 november 2022 om 21:19

Right. Je leest zijn verhaal niet en probeert dan een grap te maken? Waarom?

Wat mij betreft lekker weghalen deze onzin.

11 november 2022 om 21:56

Zeer volwassen reactie Vernon. Wat jou betreft kan het lekker worden verwijderd allemaal. Waren we maar allemaal net zo goed en verstandig als Vernon. Hopelijk voel je je goed door de opmerking en kan je lekker slapen zometeen! Fijne avond

11 november 2022 om 20:09

Werkelijk knap als je het gewoon van je af kan gooien zonder zelf gek van te worden 👍! Erg knap! Trouwens, goede game serie was het eah van je logo ?

11 november 2022 om 21:20

@barmitswa

Knap dat je dat kunt. Wat ik wel altijd lastig vindt; ze raken je, of ze raken je niet. Daar kun je niet voor kiezen. Je kan ook laten zien dat je ze raken, en dan nog steeds die extra stap doen. Maar goed, ik heb nooit in die situatie gezeten.

12 november 2022 om 11:17

Klopt helemaal. Dit is iets wat iedere kleurling meemaakt. Je wordt de tering in gescholden, tot het bot beledigt en hoo maar als je wat terug zegt of doet. Direct rood van de scheidsrechter. Dan roepen ze weer kijk altijd de zelfde nadat ze de hele wedstrijd aan het lokken zijn met hun smerige opmerkingen. Het zijn vaak alleen diegene die genieten van white privilege die roepen dat het wel meevalt en dat je moet ophouden met zeuren. Dit hoor je niemand roepen als een Homo zegt dat ie is gediscrimineerd. Hypocrissie.

Jammer van de racisme

Ik weet nog dat mensen om me heen inclusief mezelf het heerlijk vonden dat uitgerekend Mbappé zijn penalty mistte. Hoogmoed komt voor de val. Die jongen meende zich toen heel veel. Daar heeft hij hopelijk van geleerd. Verder is het een fantastisch talentvolle voetballer.

"Ik zei: ik kan niet spelen voor mensen die denken dat ik een aap ben."Dat ben je ook, sterker nog, dat zijn we allemaal. De mens hoort gewoon tot de Simiiformes oftewel "apen" in het Nederlands. Daaronder vormt de mens aka de homo sapien de dierenfamilie Hominidae met onder anderen de gorilla, chimpansee, orang-oetan en bonobo...

11 november 2022 om 20:29

Ff bokitopedia geraadpleegd?

11 november 2022 om 20:44

Dit is volgens mij gewoon algemene kennis hoor😉 Maar ik heb het snel even nagezocht voor de correcte benaming.

11 november 2022 om 21:21

Onder algemene kennis hoort echt helemaal niks dat lijkt op Simiiformes of hominidae.

12 november 2022 om 17:24

In Jip en Janneke taal weet iedereen toch dat de mens een aap is, en samen met onder anderen de orang-oetan en gorilla een familie vormt? Doe twee termen zijn slechts de officiële benamingen voor de twee hoofdgroepen...

12 november 2022 om 23:19

Ja de meeste mensen zullen best zoiets weten. Voor sommigen is het lastig te verteren dat we ook maar dieren zijn, alleen dan dieren die nogal ver doorgeevolueerd zijn.

Ik woonde in een dorpje zat in de F'jes net op voetbal en schoot de ballen er leuk in. Echter m'n eigen trainer stond wekelijks met de andere vaders apen geluiden naar me te maken en de ouders van de tegenstanders deden vaak mee. Ik had als kind niks door maar m'n ouders wel en hebben me meteen van voetbal afgehaald ik heb er werken om gehuild omdat ik voetbal zo leuk vond. Racisme doet meer dan goed is en het is af en toe is het tenen krommend hoe mensen dit goed proberen te praten. Het is mooi als grote helden als Mbappe hier een statement in maken en ervoor gaan zorgen dat het eens en voor altijd verbannen is.

11 november 2022 om 21:22

Vreselijk. Mag ik vragen in welk jaar dat ongeveer was? Echt niet normaal dit soort dingen.

12 november 2022 om 23:32

96/97

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren