Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Kwakman wijst niet Ramaj maar twee andere schuldigen aan bij tegentreffer Ajax

Laatste update:

Kees Kwakman wijst vooral Kristian Hlynsson en Josip Sutalo als hoofdverantwoordelijken aan voor de late tegentreffer van Ajax. In de slotminuut van het Eredivisie-duel ging het mis voor de Amsterdammers tegen NEC, dat laat de 2-2 maakte.

In eigen huis leek de ploeg van trainer John van 't Schip op weg naar een minimale zege dankzij een bevrijdende treffer van Carlos Forbs, tot Rober González in de 95ste minuut doel trof: 2-2. Diant Ramaj leek niet helemaal vrijuit te gaan, maar volgens Kwakman zijn Sutalo en Hlynsson met name schuldig aan de tweede treffer van de Nijmegenaren.

“NEC begon goed aan de tweede helft en de ploeg kwam terecht op 1-1”, oordeelt Kwakman voor de camera van ESPN. “Daarna zakten ze wel verder weg en de wissels pakten niet goed uit. Maar richting het einde was het niet dat Ajax nog kans op kans kreeg. Kijkend naar de statistieken en het spelbeeld: een verdiend punt voor NEC.”

“Die tweede goal van NEC kwam wel uit de lucht vallen. Hlynsson laat Schöne zomaar lopen na die ingooi. Of het aan Ramaj ligt? Nou dat vind ik wel meevallen.”

“In eerste instantie zie ik gewoon dat Hlynsson Schöne uit zijn rug laat weglopen”, vervolgt de analyticus. “Sutalo staat bij González, maar Sutalo heeft geen idee waar hij is. Rensch en Sutalo zijn de centrale verdedigers. Normaal staat er een in de vrije zone en de ander pakt de spits.”

“Maar nu zit je in de blessuretijd, dus dan moet je gewoon dekken. Sutalo blijft in de zone en hij kijkt niet eens meer om naar González. Hij loopt zo weg uit de rug, de bal valt goed en hij tikt hem binnen.”

“Ajax heeft het verdedigend, ook individueel, totaal niet onder controle”, besluit Kwakman.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

En Hato die de spits laat aannemen en draaien is zeker niet schuldig.

18 februari 2024 om 17:03

Hato doet de laatste weken helemaal niets goed, maar daar hoor je bijna niets over.

18 februari 2024 om 17:24

De fans wel, de analisten vreemd genoeg veel minder. Valt me nog mee dat Henderson vandaag niet de schuld kreeg maar die zal het wel weer moeten ontgelden bij Derksen en co.

Enige voldoendes vandaag waren voor Sutalo, Henderson, Brobbey en Forbs misschien met een 5,5.

18 februari 2024 om 17:55

hoezo? die scoort toch🤣🤣

18 februari 2024 om 18:05

Jtjevtt mwoah, fans een beetje ja. Maar die anti Šutalo kruistocht is veel met aanwezig. Eens met je voldoendes, Ramaj vond ik ook goed voor de dag komen. Die laatste tegengoal begon bij Hylonsson, Ramaj verwachtte de bal niet meer.

18 februari 2024 om 18:13

Ramaj begon sterk in de eerste helft maar uiteindelijk toch wel een paar rare momenten. Die ziekenhuisbal die hij door het midden inspeelde, bal helemaal kwijt na de vrije trap op de lat en het ingrijpen bij de 2-2. Beetje Gorter pot, paar goede reddingen, paar slechte momenten.

18 februari 2024 om 18:55

Hato is de laatste weken gewoon slecht. Staat op 10 meter te dekken. Wordt tijd dat Ajax wakker wordt en Bogarde terug haalt. Die zet het verdedigend wel goed. Het mag ook allemaal in wel wat feller en de mentaliteit wil om te winnen ten koste van alles mag ook wel eens terug in het elftal.

Er zijn drie dingen zeker in het leven. Belastingen, de dood, en een verder zeer sterk spelende Sutalo krijgt de schuld van puntverlies terwijl Gooijer, Hato, Ramaj en Rensch 800 kansen weggeven en zelfs bij de tegentreffer de eerste fouten maken.

Laat de: "maar hij heeft 20 miljoen gekost" opmerkingen maar komen. Iedere CV is weleens een keer zijn man kwijt tijdens een wedstrijd. Ja ook Boscagli, Trauner, Hancko en Sandler. Sutalo speelde misschien wel zijn beste pot tot nu toe. Zat weer overal tussen, won al zijn kopduels, kwam zelfs een paar keer mee naar voren om een prima inspeelpass te geven. Lijkt veel comfortabeler te worden aan de bal.

Maar Hato heft buitenspel op en Ramaj grijpt naast de bal en het is weer allemaal de schuld van Sutalo.

18 februari 2024 om 17:02

Jtjevtt helemaal eens, ik vond Šutalo vandaag de beste. Maar hij krijgt van alles de schuld, van mij krijgt hij volgend seizoen nog de kans. Met een nieuwe coach, en volledige voorbereiding wil ik het nog wel zien. Hij lijkt op een 30 jarige, maar hij is maar 22 of 23 jaar.

18 februari 2024 om 17:12

Ik vind Sutalo eigenlijk vanaf het begin al comfortabel aan de bal. Vanaf de eerste wedstrijden laat hij zien dat hij een goede, strakke, inspeelpass heeft richting de middenvelders of zelfs de voorwaartsen. Wanneer ze aanspeelbaar zijn dan.

En dat is precies het probleem voor de Ajax verdedigers: de aanspeelbaarheid van de middenvelders. Hij wordt altijd maar geacht het zelf uit te zoeken en dat is natuurlijk absurd.

Ik vind hem al een tijd lang prima spelen.

18 februari 2024 om 18:10

Misseva88 mooie analyse, enige wat nog wel mag is meer zelfvertrouwen uitstralen. En meer ballen inspelen want dat kan hij inderdaad wel, het is nog teveel breed en veilig. Maar het gaat inderdaad langzamerhand steeds wat beter.

18 februari 2024 om 20:06

Wanneer zowel Van den Boomen en Henderson voor hem staan denk ik dat hij dankzij die afspeelmogelijkheden die inspeelpass vaker zal laten zien.

Sinds het vertrek van Gravenberch mist Ajax een verbindingsspeler. Hopelijk kan Van den Boomen dat zijn nu hij Henderson naast hem heeft. Anders zou ik graag zien dat Manssverk of zelfs Fitz Jim de kans krijgt. Want daar ligt dus echt al jaren de achilleshiel van Ajax.

18 februari 2024 om 17:35

Volgens mij wijst Kwakman hem aan als een hoofd schuldige van de late 2de goal. Volgens mij klopt dit toch of heb jij een andere mening?

18 februari 2024 om 17:46

Hij is niet eens de hoofdschuldige bij die goal want zowel Hato als Ramaj gaan eerder al in de fout. En volgens mij plukt Kwakman toch echt Sutalo eruit in de nabespreking over puntverlies van Ajax nadat Gooijer, Rensch en Hato blunder op blunder maken achterin en Sutalo hoogstpersoonlijk de reden is dat je hier niet met 2-4 van het veld stapt.

Of heb jij mijn reactie zoals gewoonlijk weer eens niet goed gelezen ?

18 februari 2024 om 18:09

Helaas heb ik de laatste 10 minuten gemist maar de rest wel. En je hebt gelijk. Sutalo speelde erg goed. Maar dat hoeft toch niet per definitie te betekenen dat hij niet schuldig hoeft te zijn aan de late gelijkmaker. Lijken mij 2 verschillende zaken.

18 februari 2024 om 18:09

Jij schrijft dat Kwakman Sutalo de schuld geeft voor het puntverlies. Ik ben na de wedstrijd iets anders gaan doen en heb zijn verhaal niet gehoord maar in de tekst hierboven geeft Kwakman Sutalo helemaal niet de schuld voor het gelijke spel maar wel voor de tegengoal. Dat is totaal iets anders dan dat jij schrijft en ook iets anders dan dat ik schrijf. Of de tekst van voetbalzone komt niet overeen met de teksten van Kwakman, en dan heb jij gelijk, of jij trekt er dingen bij die niet gezegd zijn.

18 februari 2024 om 18:18

Bij de goal die benoemd wordt gaat er veel meer mis dan alleen wat Sutalo doet, er gaan nog twee eerdere fouten aan vooraf.

En dit is toch echt het eerste moment dat besproken wordt na de wedstrijd omdat die goal Ajax puntverlies oplevert. Dan is het m.i. een enorm zwaktebod om gelijk de spotlight weer op Sutalo te zetten terwijl die een hele goede pot speelde en Hato notabene weer buitenspel opheft voordat de 2-2 valt. Het is een terugkerend patroon bij zowel analisten als fans om Sutalo de schuld te geven terwijl hij drie spelers om zich heen heeft staan die elke pot drie 100 procent kansen weggeven.

18 februari 2024 om 18:24

Ik vind het onzin dat je een speler die een goede wedstrijd speelt (aan de bal was het wel weer vooral breed en tikkie terug) niet als schuldige aan mag wijzen voor een tegendoelpunt. Dat gevoel krijg ik, en volgens mij ben ik niet de enige, wel bij jouw verhaal.

Dus bij deze Sutalo was vandaag veruit de beste verdediger, maar zag er bij de 2-2 niet goed uit. Maar het puntverlies komt niet door hem.

18 februari 2024 om 18:35

Superboer ik ga het nog een 1 keer zeggen. Sutalo is niet de hoofdschuldige bij deze goal. Er gaan twee fouten aan vooraf. Het was collectief falen waar vooral Hato en Ramaj in de fout gaan. Het puntverlies is dus inderdaad niet op zijn conto te schrijven. Al helemaal niet als je erbij telt dat hij ook nog eens meerdere tegenaanvallen eruit haalde, waardoor je niet allang achter stond.

"en volgens mij ben ik niet de enige,"

Tja omdat Psver Burdy het met jou eens is? Die 35 duimpjes op mijn post zijn niks waard dan.

Bespaar jezelf weer de moeite aub. Laten we het hier afronden.

18 februari 2024 om 18:48

Dat het puntverlies door Sutalo zou komen is door helemaal niemand gezegd. Waarom jij dat nu al 2 keer benoemd is voor mij een groot vraagteken.

Ik ben het met Kwakman eens dat het niet mag gebeuren dat er iemand zo vrij staat. Hier is volgens mij Sutalo zeker verantwoordelijk voor.

Maar laten wij de discussie hierover idd maar stoppen. We zullenhet toch niet eens worden.

18 februari 2024 om 19:01

Tja, je kan ook gewoon logisch nadenken toch? Of moet ik echt alles woord voor woord voor je uitleggen? Ik reageer op het zo goed als eerste artikel dat verschijnt na de wedstrijd waar gelijk als eerste weer de kans aan wordt gegrepen om Sutalo de schuld in de schoenen te schuiven. Terwijl die niet eens hoofdschuldige is aan die goal. Er gaat heel veel fout. Hij dekt niet goed, maar dat is een laatste fout in een opeenstapeling van fouten van zijn collega’s. Dan is het een zwaktebod om Sutalo er weer als eerste uit te plukken in de analyse. Zeker omdat die een goede pot speelde. Makkelijk scoren. En dat is dan ook precies mijn punt.

Maar goed, je bent zoals gewoonlijk weer zeer selectief in op welk argument je wel en niet reageert dus niet zo gek dat we er weer niet uitkomen.

18 februari 2024 om 19:10

Ik dacht dat je wij het er beide over eens waren dat de discussie gesloten was.

In het laatste punt kan ik mij zeker nu totaal niet vinden. Ik zeg dat ik het met Kwakman eens ben dat Sutalo een fout maakt en dat jij zomaar verzint dat er gezegd wordt dat het gelijkspel door de fout van Sutalo komt. Het eerste is een persoonlijke mening, het 2de lijkt mij een feit.

18 februari 2024 om 19:16

Als je het eens bent dat de discussie is gesloten dan kun je natuurlijk niet daarna zelf nog een nieuw argument inbrengen zoals je hierboven doet.

Dat ga ik dan zelf ook niet doen.

18 februari 2024 om 19:19

Ik breng helemaal geen nieuw argument in. Maar het is mij al eerder opgevallen dat jij een discussie sluit en dat een ander dan ook niets meer mag zeggen zonder dat jij weer reageert. Het lijkt erop dat jij het laatste woord wilt hebben.

18 februari 2024 om 19:33

En het lijkt er ook sterk op dat jij in elk Ajax topic aanwezig bent om alles en iedereen dat ook maar iets met Ajax te maken heeft af te zeiken, maar daar hebben we het verder ook niet over.

Ik wens je een goede avond superboer. Tot de volgende.

18 februari 2024 om 20:56

Dan lees je mijn topics niet goed.

Maar bedankt ook voor jou een goede avond gewenst.

18 februari 2024 om 22:49

Mee eens ... analytici praten elkaar allemaal na.
Sutalo moet denk ik wel meer gaan coachen, mensen op zijn plek zetten...en echt zijn bek een meer open trekken. Hij straalt zo weinig passie uit, ik denk dat dit al een groot verschil in de perceptie op hem zal opleveren. Maar ik vermoed dat die ogenschijnlijke gelatenheid in zijn aard zit. Of het is een taalbarrière waar hij mee worstelt...

Het was weer bedroevend , het is gewoon wachten op de goals van de tegenstander .

18 februari 2024 om 19:35

Het wordt onderhand een never ending story met Ajax. Als je het voetballend niet echt kunt bolwerken, dan moet je beginnen met je duels te winnen.

Ik heb alleen de eerste 20 en de laatste 10 minuten gezien, maar dat waren 2 gezichten. Die laatste 10 minuten deden pijn aan mijn ogen. Er wordt op 5 meter verdedigd, iedere Ajacied komt 2 stappen te laat door gebrek aan scherpte en initiatief. Op deze manier win je niets meer. En dan heeft het geen zin om schuldigen aan te wijzen.

18 februari 2024 om 20:08

Inderdaad , het is een team wanprestatie weer . Ik denk dat de technische staf wel even in een spiegel mag kijken.

Die Sutalo kan werkelijk niets goed doen tegenwoordig , speelde 90 minuten degelijk maar wordt afgebrand op 1 fout , net alsof hij alleen tegen 11 spelers staat . Hato, Rensch , Gooijer , Martha , Taylor en Forbes waren nog slechter. Van Het Schip is de weg helemaal kwijt met deze basis opstelling en wordt met de week slechter.

Hato doet natuurlijk niks fout! Die analisten hebben altijd wel voorkeur voor een speler en volgens hen is iedereen fout behalve die ene speler. Hato doet de laatste weken meer fout dan Sutalo, maar meelullen met de menigte is makkelijk voor types als Kwakman

Hato staat toch ook weer gigantisch te slapen, die snapt niet helemaal wat buitenspel is en niet voor het eerst. Ramaj en Sutalo gaan niet vrijuit maar die hebben echt een belachelijk hoeveelheid opgeruimd vandaag wat veroorzaakt werd door Gooijer, Rensch en Hato. Of mag daar niet kritisch naar worden gekeken?

18 februari 2024 om 18:12

Hahaha Homelander mooie en eigenlijk trieste omschrijving, er was weer een belachelijke hoeveelheid opgeruimd door Ramaj en Šutalo. Helaas was het niet voldoende, voor eigen jeugd heeft men oogkleppen terwijl ze het meeste verkeerd doen.

Hato die een meter achter de rest zich laat piepelen door zijn tegenstander leek ook niet sterk bij de goal. Hoevaak hij buitenspel opheft is absurd. Die moet sowieso even beschermd worden en op het bankje plaats nemen.

18 februari 2024 om 17:04

Dat laatste gaat natuurlijk niet gebeuren, John kiest er ook wel heel bewust voor om geen tijd aan Kaplan te geven.

Hlynsson ging een minuut daarvoor ook al gruwelijk de fout in door de bal zomaar de bal in te leveren waardoor NEC meteen in de tegenaanval kon gaan. Het is echt ontzettend frustrerend om bijna elke speler elke wedstrijd weer meerdere beginnersfouten te zien maken. Het gaat nog een lange tweede seizoenshelft worden..

Als satulo wat fout doet word hij gelijk afgebrand. Vond hem vandaag gewoon degelijk
Spelen en deed weinig fout, Hato daar in tegen als hij de fout in gaat. Hij is nog jong en hier leert hij van tja……

18 februari 2024 om 17:19

Al die analisten kiezen de makkelijk weg in hun analyse om continu alleen maar de buitenlandse spelers af te branden. Allemaal vriendjes politiek met bevriende zaakwaarnemers. Sutalo en Sosa hebben het altijd gedaan bij Ajax terwijl die Hato idd ook al wekenlang loopt te schutteren in defensief op zicht. Leuk allemaal dat indribbelen en goeie passes maar hij is toch echt eerst een verdediger.

Zo hallo en Rensch dan?.
Die was zijn man ook gewoon kwijt en reageert laat.
Als hij gewoon goed verdedigt en scherp is, dan kan de bal nooit zo voor nog komen.

Maar natuurlijk krijgt Sutalo weer de schuld.

Wat mij betreft halen ze gewoon riedewald op bij crystal palace. Hilgers van twente. Kaplan kans geven. Desnoods Mitchell Bakker, Kevin Diks. Allemaal bij elkaar en nog betaal je minder dan Sutalo.
Vandaag was die niet de minste op het veld. Taylor ook niet.
Maar ze worden afgerekend op het seizoen tot nog toe en dat was/is ondermaats.

Fluitconcerten voor Blind destijds waren ook terecht, dus ik weet niet waar ze zich zo druk om maken.

Ikzelf keek in eerste instantie naar hato. Heft en het buitenspel op en laat de aanvaller aannemen en draaien. Hlynsson die zijn man laat lopen en dan meer ongelukkig dat die midden voor een nec speler kwam. Wat wel duidelijk werd is dat dit ajax absoluut niet kan verdedigen. Het mogen wel 3 jonge jongens uit de opleiding zijn, maar ik vind het echt een beetje doetjes. Halve voetjes en het vooral technisch mooi willen oplossen. Ik ben daar niet zo'n fan van (kan ook door mijn clubvoorkeur komen). Rensch in het centrum is wel beter dan op de back overigens!

Voor degenen die klagen dat Sutalo mede schuld krijgt voor de late tegentreffer: wat is hier fout aan? Er wordt toch niets meer gezegd dan dat?

En ja, als verdediger kun je 89 minuten de pannen van het dak spelen bij wijze van spreken, maar als je dan de fout in gaat, wordt je daar gewoon op afgerekend.

18 februari 2024 om 18:49

Daar is niet iedereen het mee eens.

Nee kwakman, ligt niet aan 2 spelers maar aan alle spelers. Tis gewoon niet goed genoeg

Hato die eerst buitenspel opheft en daarna geen druk zet op de voorzet is natuurlijk niet schuldig aan dat doelpunt

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren