Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Kuyt: ‘Wat Van Persie heeft gedaan, had ik echt niet gekund’

Laatste update:

Robin van Persie maakte afgelopen halfjaar bij Feyenoord één keer de negentig minuten vol, in de thuiswedstrijd tegen Sparta Rotterdam (3-1). Dirk Kuyt heeft respect voor de manier waarop Van Persie genoegen neemt met minder speeltijd. “Ik werd gek als ik de hele week keihard trainde en in het weekend niet werd beloond”, zegt de Katwijker in gesprek met De Telegraaf.

“Wat hij heeft gedaan, had ik echt niet gekund. Mentaal zou ik dat niet aankunnen. Robin en ik zijn eigenlijk precies het tegenovergestelde van elkaar”, zegt Kuyt, die vorig seizoen met de landstitel afscheid nam bij Feyenoord. Vanaf volgend seizoen wordt hij de trainer van Feyenoord Onder-19. “Fysiek en mentaal is het de omgekeerde wereld. Hij is mentaal juist heel sterk in de laatste fase van zijn carrière, ik was fysiek nog goed.”

“Ik ben niet de persoon die goed voor hem is om mee te praten. Robin moet zijn hart volgen. Wat hij het beste vindt, moet hij doen. Ik bewonder hem alleen maar”, vervolgt hij. Het is nog onduidelijk of Van Persie ook volgend seizoen bij Feyenoord zal spelen. “Hij heeft zoveel pijn gehad in zijn carrière en toch is hij in deze fase van zijn loopbaan elke keer nog beslissend. Hij doet nog altijd fantastische dingen op het veld.”

Kuyt speelt op 27 mei zijn afscheidswedstrijd in De Kuip en daarbij zullen de nodige grote namen aanwezig zijn. In de eerste helft zal Feyenoord, gecoacht door Ronald Koeman, het opnemen tegen de ‘Vrienden van Dirk’, een team dat bestaat uit voormalig ploeggenoten van Liverpool en Fenerbahçe. Onder meer Jerzy Dudek, Steven Gerrard en Xabi Alonso hebben al toegezegd te komen.

Na rust neemt Feyenoord het op tegen Oranje, waarvan Louis van Gaal de coach zal zijn. Onder meer Arjen Robben, Memphis Depay en Robin van Persie, Wesley Sneijder, Giovanni van Bronckhorst, Phillip Cocu, Ruud van Nistelrooy, Ryan Babel, Eljero Elia en Terence Kongolo zullen in de tweede helft in actie komen.

Denk jij dat Robin van Persie volgend seizoen nog bij Feyenoord speelt?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

From Sergiño, to you | PSV
20 hints ??#voetbal
Reacties

Oh haha, ik las de kop en dacht hij bedoelt voetballen, balbehnadelig, dingen op techniek doen...

12 mei 2018 om 10:36

Ja je snapt het niet. Hij had natuurlijk best plus punten maar in oranje zag ik hem liever niet. Maar ik ben dan ook geen bondscoach

12 mei 2018 om 10:44

@rinus; dan zijn we allemaal tevreden dat jij geen bondscoach was. Kuyt was een van de belangrijkste spelers tijdens de recente succesvolle WK’s. Kijk de beelden er nog maar eens op na

12 mei 2018 om 12:08

Haha inderdaad. Je verwacht toch dat iemand met die naam wel meer kijk erop zou hebben 😜

12 mei 2018 om 10:31

Daarom loont het om meer dan de kop alleen te lezen. Iemand zou te snel verkeerde conclusies kunnen trekken.

Sterker: het loont de moeite om het hele verhaal in de Telegraaf te lezen. Het geeft een prechtig beeld van het leven achter de schermen.

12 mei 2018 om 10:38

Ik heb het gelezen. T gaat weer veel over de beste man zelf. Hoe goed en belangrijk hij zich vindt. Het boek sla ik over

12 mei 2018 om 10:36

Was uiteraard te verwachten dat er zulke opmerkingen zouden komen. Kuyt heeft waarschijnlijk een niet veel betere techniek dan jij en toch heeft hij 100x zoveel bereikt.

12 mei 2018 om 10:38

Niet helemaal waar. Ik moet het ook niet hebben van mn techniek en souplesse maar heb toch ook n aantal jaar op t hoogste niveau gespeeld dankzij mn karakter en mentaliteit. Verschil is dat ik t weet van mezelf

12 mei 2018 om 11:00

Haha dat zeggen wel meer maar kan je dan ook aantonen waar je hebt gespeeld?

12 mei 2018 om 11:05

Dat lees je toch, “op het hoogste niveau”... oh en wat techniek betreft; Tommie Beugelsdijk heeft nog meer techniek dan t gros van de amateurs..

12 mei 2018 om 11:32

En hier zit je dan, je tijd te verdoen op een forum waar grotendeels kinderen elkaar uitdagen, terwijl Kuyt op elk gewenst moment een nieuw huis kan kopen.

12 mei 2018 om 11:48

hahaha, het is Yordi Teijsse die nog een persoonlijke vete met Kuyt aan het uitvechten is. Dat verklaart je zure reactie(s)

12 mei 2018 om 11:51

@Samcro
Prachtige reactie. De voorzet die hij zelf.aan heeft gegeven heb jij prima ingekopt💪

12 mei 2018 om 13:12

en toch moet ie dan nog een boek (laten) schrijven omdat ie nog niet genoeg heeft.
Mijn sport levert helaas niet zoveel geld op, terwijl er heel wat harder en meer getraind wordt. Maar ja...dat gebeurt bijna in elke sport.

12 mei 2018 om 13:15

@fr_jc nou echt he...ik misgun die jongen geen cent van zn geld. Hij heeft er hard zn best voor gedaan, kun je niet van elke voetballer zeggen. Maar ik ben ook totaal niet jaloers op zn geld, dus kan niet echt onder de indruk zijn van samcro.
Ik zeg alleen dat ik niet voor hem naar t stadion kom en k weet nog hoeveel aanvallen hij van oranje verpest heeft door ongelukkige aannames e.d. En dan moest ie nog beginnen met zn tenenkrommende interviews.

Maar goed...ben blij dat jij wel van m kunt genieten.

12 mei 2018 om 15:19

Lekker dat iemand je zoveel ongemak kan geven haha.
Voel het gewoon van hier hoe jaloers je bent.

Hoezo afscheidswedstrijd?
Kuyt is toch allang gestopt?

12 mei 2018 om 11:16

Hahaha een speciale wedstrijd om hem te eren bij Feyenoord en nee hij is niet gestopt hij speelt nog bij VV katwijk

12 mei 2018 om 12:03

Katwijk joh?

12 mei 2018 om 19:29

@Wally

Nou niet dus. Hij heeft recent een paar wedstrijden bij Quick Boys gespeeld waarna hij een hamstringblessure opliep. Heeft daarvoor alleen maar in de begeleiding meegelopen.

Precies zoals we Kuyt kennen. Altijd een harde werker geweest, waar dan ook. Bij Fenerbahce ook zeer geliefd destijds. Niet klagen maar trainen. Ik heb meer respect voor zijn mentaliteit dan die van Persie. Zo zie je maar, het is hoe je in het leven staat.

Kuyt, Robben, van Persie, Snijder, Nigel de Jong, van der Vaart, Huntelaar, Cocu, van Bommel en noem er nog maar wat spelers van dit kaliber op.

Allemachtig wat hebben we eigenlijk een geweldige periode achter de rug met ongelofelijk goede spelers. Dit komt voorlopig niet meer terug.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren