Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Kuijt hekelt Derksen en Van der Gijp zonder hun namen te noemen

Laatste update:

Dirk Kuijt heeft het gevoel dat hij in Nederland persoonlijk wordt aangevallen in de media. De trainer van Beerschot, die afgelopen weekend met zijn ploeg promoveerde naar de Pro League, merkt een verschil tussen de vaderlandse media en die in België.

Kuijt sprak maandag in de Gazet van Antwerpen al over de verschillen tussen Nederland en België. De oud-rechtsbuiten van Liverpool en Feyenoord spreekt maandagavond ook in Rondo op Ziggo Sport over dat onderwerp.

Het artikel gaat verder onder de video
Meer video's

"Ik word vaak gevraagd door Belgische media waarom ik zo negatief benaderd word door de Nederlandse pers. Wij kunnen in Nederland bikkelhard zijn."

"Dan heb ik het niet over programma's als Rondo die gewoon voetbalinhoudelijk zijn, maar er zijn gewoon mensen in Nederland die het heel fijn vinden om mensen letterlijk met de grond gelijk te maken."

Kuijt wil geen namen noemen, maar doelt onmiskenbaar op Vandaag Inside. De oud-Oranje-international wordt al jaren regelmatig door de mangel gehaald door Johan Derksen en René van der Gijp, die Kuijt bijvoorbeeld ook bekritiseren op zijn uiterlijk. Door Derksen wordt Kuijt structureel 'de grootste demagoog van Nederland' genoemd.

In Rondo voelt Kuijt zich prima thuis. "Ik hoorde jullie net over Ajax praten, inhoudelijk, gewoon met respect voor mensen. Dat is denk ik hoe het zou moeten zijn. In Nederland zijn er bepaalde mensen die het anders doen."

Kuijt kan er naar eigen zeggen mee omgaan. "In Nederland zijn we daaraan gewend, maar in België heb ik heel vaak moeten uitleggen dat de Nederlandse mentaliteit zo is. Ik moet zeggen: de manier hoe de Belgen me benaderen vind ik prettiger. Het is zeker wel kritisch. Ik heb ook wedstrijden verloren met Beerschot en dan krijg je echt wel kritiek, maar meer inhoudelijk."

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Op de een of andere manier heb ik ook iets bij Kuyt wat me niet bevalt. Geen idee waar dat nou eigenlijk aan ligt. Verder zijn wij als Nederlanders sowieso altijd wel kritisch en een beetje zeikerds

15 april 2024 om 22:24

Nou bij mij is het omdat hij talk the talk maar niet walk the walk is. Met het zogenaamde harde werken, maar niet eens het fatsoen hebben om zijn jeugdspelers de tijd en energie te geven waar ze recht op hadden.

15 april 2024 om 22:24

Ik had me ook aanzienlijk liever speler Kuijt herinnerd dan trainer Kuijt. Speler Kuijt leek me ook een heel leuk mens. Trainer Kuijt heeft een beetje Steijnsiaanse trekjes. Het lag aan iedereen behalve aan Grote Dirk. Hele vervelende eigenschap.

15 april 2024 om 22:28

Nouja, eigenlijk bewijst z'n nieuwe stokpaardje het wel. Hij komt nu weer met z'n ervaringen over de Nederlandse versus de Belgische media. En dat is zo vermoeiend aan hem, dat belerende toontje. Ja, hij heeft altijd hard moeten werken om al die prachtige clubs te kunnen bereiken maar aan het einde van z'n carrière en begin van z'n trainerscarrière is hij op z'n Kiefts gezegd ook nogal "in zichzelf gaan geloven ".

15 april 2024 om 22:40

Ach het zal best, My vision. Als het een Ajacied was geweest had je herkend dat Derksen hem als minstens 10 jaar opzoekt met termen als Dominee en Demagoog.

Weet je wie er echt een demagoog is?

16 april 2024 om 10:23

Wat voor een vergerlijkingsmateriaal heeft Dirk Kuijt nu? Hij heeft jaren in Nederland gezeten en zit nu een paar maanden bij een goeddraaiende tweedeklasser in belgie. Kwam toen ze bovenaan stonden en hebben nu promotie te pakken. Hoeveel kritiek denkt hij dan te gaan krijgen vanuit de Belgische media?

15 april 2024 om 22:44

Heeft ie natuurlijk zelf wel aan bijgedragen met alsmaar het perfecte gezin te willen voordoen. Dat was al heel glad. Nou en toen ging meneer nog even vreemd. Nou is dat voor mij geen reden om iets van hem te vinden maar hij heeft er zelf aan bijgedragen.

15 april 2024 om 23:17

En Gijp heeft zich natuurlijk altijd monogaam gehouden. Het is een beetje hypocriet van die Gijp en Snor, dat maakt het zo tenenkrommend. Doen alsof ze roomser dan de paus zijn en anderen neerhalen om randzaken.

16 april 2024 om 00:21

Daar had ik het niet over. Helemaal met je eens hoor. Maar je doet nu een beetje voorkomen alsof ik hun verdedig. Hoewel ik niet vind dat ze doen voorkomen alsof ze zelf roomser dan de Paus zijn, zitten ze wel vooraan om anderen hypocrisie en wanonderdelijk gedrag aan te praten.

16 april 2024 om 01:35

Nee dat heeft Gijp niet, maar hij deed zich niet anders voor, voor de camera. Die stond juist bekend dat hij losbollig was, zo was hij ook in interviews.
Dirkie is gewoon een beetje schijnheilig. Achter de elleboogjes.

Maar Ijsberg, aangezien je zo hard iets beweerd, laat maar eens zien of lezen waar Gijp dat over zichzelf heeft gezegd. Net als Johan, die dat ook nooit gezegd hebben.
Zielig vind ik dat altijd, dat je dingen niet goed begrijpt en daarom onzin uitkraamt.

16 april 2024 om 03:44

@ KeeperToob "Dertien jaar was René van der Gijp samen met Jacqueline Laats, waarvan zeven jaar getrouwd. In 1994 volgde een scheiding na een relatie vol vreemdgaan en zelfs geweld. Samen kregen ze zoon Sanny (27), die vier jaar geleden ernstig ziek werd."

En Pimpelman. Het wass meer een reactie op jou over Gijp. Niet dat jij vindt dat hij heilig is hoor. Sorry als het zo over kwam.

16 april 2024 om 09:42



En waar heeft Van der Gijp precies gezegd dat hij heel netjes is? Je hebt het over een relatie van mensen die 18 jaar oud waren.

Bovendien is dit verhaal van de ex, een onbevestigd verhaal.
Kuyt pretendeert altijd de goedheilig man te zijn, de ideale schoonzoon die vooraan in de kerk zit. Maar achter de schermen ( ellebogen ) gaat hij vreemd en zit hij illegaal te gokken.

Dus @ ijsberg, nogmaals graag een stukje tekst van Gijp zelf waarin aangeeft monogaam te zijn. Jij zeurt op iets van Gijp wat hij nooit gepretendeerd hebt.
Je komt nu met iets aan zetten van zijn ex. Dus niet iets wat Gijp over Zichzelf heeft gezegd, ja ik zet er wel met hoofdletters neer, want kennelijk snap je het niet en zo komt fakenews de wereld in en ontstaan wappie theorieã«n men verzint er dingen bij en doet halve aannames.


Ps je bron is shownieuws. Meer kon je niet vinden zeker?

16 april 2024 om 11:24

"en waar heeft Van der Gijp precies gezegd dat hij heel netjes is?"

Als we op die tour gaan, waar heb ik precies gezegd dat vd Gijp dat heeft gezegd?

Daarnaast is zijn reactie geweest: ""kom op hé, je praat hier over 25 jaar geleden. Ik had toen nog meer haar dan Hans Klok. Ik vind het best, heb wel andere dingen aan mijn bolletje", zegt hij." Bron: Nu.nl.

Mijn punt was meer dat ze zelf absoluut niet vrij zijn van onbehoorlijk gedrag maar heel graag de aandacht verschuiven naar anderen. Oftewel, beetje hypocriet.

Beetje gek om een discussie te voeren en als je je niet kan vinden in iemands argumenten zeg je dat iemand het niet snapt en wappie theorieã«n brengt. Terwijl juist blijkt dat jij er weinig van snapt door je vast te bijten in 1 woord in een gesprek.
Daarnaast mag ik toch gewoon vinden dat ze hypocriet zijn, doordat ze zelf ook geen lieverdjes zijn en vaak op anderen zitten te zeuren. Mag blijkbaar niks verkeerds over je helden zeggen..

Edit: Je zegt "toen ze 18 jaar waren" maar 56 - 27 = toch echt 29 jaar.

16 april 2024 om 12:53



Jij begint met je reactie:

En Gijp heeft zich natuurlijk altijd monogaam gehouden

Dus omdat hij dat niet heeft, terwijl hij dat ook niet beweerd, is hij volgens jou hypocriet.
Nu doe je het ook weer.
Snap je het zelf nog wel?

Nergens pretendeert van de gijp dat hij nooit onbehoorlijk gedrag heeft vertoond, nergens, dat maak jij er steeds maar van, dat is JOUW maatstaf, prima dat je die gebruikt maar als ik naar een bron vraag heb je nergens argumenten omdat die stelling zo in te gaan.

Je mag van mij alles vinden, als je maar met goede argumenten komt.

Ik kan ook wel zeggen dat jij schijnheilig bent omdat je vast ook wel een x iets hebt gedaan wat niet mocht, maar jij hebt ook nooit beweerd tegen mij dat je zoiets nog nooit gedaan hebt. Dat is wat jij nu wel doet met Gijpie, je beticht hem van iets waarvan hij nog nooit het tegenovergestelde beweerd heeft.

Ps je rekent nu de leeftijd uit toen ze gingen trouwen, een relatie heb je vaak al Voordat je getrouwd bent.
Ook hierin lees je weer niet goed en maak je weer een verkeerde conclusie. Achja wel ironisch dat je x op x dezelfde fout maakt

" Jacqueline Laats ontmoette Renã© toen ze 18 jaar was. Ze woonde met hem samen en trouwde met hem in 1988. Hun huwelijk hield stand tot 1995. "

16 april 2024 om 13:19

Over slecht lezen gesproken. Vd Gijp gaf zelf namelijk aan (toen hij 56 jaar was) "kom op hey, je praat over 25 jaar geleden". (hij was toen zelfs 31 jaar. Miscalculatie van mijn kant)
Maar vooral lezen hoe het jou uitkomt.
Reactie op jouw ps: Ik reken niet uit wanneer ze getrouwd zijn, ik reken uit wat hij zelf (dat wilde je toch?) aangaf over de incidenten.

Ik merk alleen dat we hierin nergens gaan komen, want blijkbaar zijn het meerdere mensen met mij eens dan met jou en toch blijf je volhouden dat je goed zit. Oftewel, ik loop tegen een muur op die geen idee heeft dat ie een muur is.

Ik zou je dan ook graag een fijne dag wensen en veel kijkplezier naar je vrienden.


16 april 2024 om 13:32




Dat was op het moment toen hij die vraag stelde. Dat is niet het beginpunt van hun relatie. Zij was 18 toen zei elkaar leerden kennen. Dat gaf ik aan, maar jij weet het weer beter door te stellen dat hij 31 was. Weer lees je niet goed en weer maak je een foute conclusie.

Ah leuk dat je dus nog steeds nergens met argumenten kan aantonen dat Gijp zichzelf ontastbaar vindt en dat hij van onbesproken gedrag is.
Dat kan je niet, dat zit alleen in je eigen hoofd.

En nu je het allemaal niet kan aantonen loop je maar weg. Snap ik wel, is makkelijker.

Jij ook een fijne dag en veel plezier met je theorieã£â«n in je hoofd.

Ps ben je echt iemand die oordeelt op het aantal duimpjes op een post en daaruit trek je de conclusie dat er meer mensen met jou eens zijn?
Zo ken ik er ook 1. Mijn balkje is veel voller dan die van jou. Kennelijk heb ik meer ervaring om hier uitspraken over te doen dan jij.

Ja ik maak ook even een conclusie die mij uitkomt, oh wat is leven toch simpel als je simpel denkt



Dit is nu wel al het tweede artikel op een dag over Kuyt die iets vindt van de Nederlandse media. Ik geef hem wederom deels gelijk hoor, absolute sterren in Nederland worden vaak best respectloos behandeld en Nederlanders zien uit afgunst nou eenmaal mensen graag van het voetstuk vallen maar ik heb ook nog een andere theorie: Nederlanders hebben een absolute topsport cultuur. Als je ziet per hoofd van de bevolking wat we allemaal binnenhengelen aan prijzen in het voetbal maar ook in andere sporten, is dat niet normaal en absolute wereldtop. Belgen winnen ook weleens wat en ze hebben pech dat Mathieu vd Poel en Max Verstappen niet gebruik maken van hun Belgische paspoort, maar Nederland domineert vaak de lijstjes. En is dat niet alleen in de sport, dan is dat wel op welvaart en zakelijk niveau.

15 april 2024 om 22:40

Kuijt heeft niet de eindredactie van deze site ... VZ knipt en plak interviews in artikelen.

16 april 2024 om 02:48

Topsporters worden wel op een voetstuk geplaatst, niet met zoveel stijl als in Engeland of USA maar hier kun je als topsporter ook redelijk normaal over straat. Alle landen hebben zo hun ding in deze.
Voetballers in Nederlandselftal zouden ook deze eer kunnen krijgen maar het lijkt of ze dan meer voor hen parochie spelen dan vaderlands liefde zoals in de twee boven genoemde landen

16 april 2024 om 06:04

Overigens zijn bier- en petjesgooiende Belgische wielerfans ook niet je van het.

Inderdaad schandalig hoe men in Nederland om gaat met oud internationals die veel voor het nationale voetbal betekend hebben. Kuyt is hierin helaas geen uitzondering op de regel.

16 april 2024 om 00:16

Inderdaad, vind nog steeds meest schrijnende voorbeeld Seedorf. Perfecte voorbeeld was hoe lomp en disrespectvol hij werd behandeld bij vi aan tafel. Maar dan zie je hoe intelligent die man is, die krijg je niet in een hoekje Wilfred. Maar dit gebeurt wel vaker hier in NL, best triest. Volgende in dat rijtje, ben k bang, zal Van dijk worden.

Naja Derksen en Gijp en vele andere bekritiseren hem toch niet zozeer om zijn uiterlijk? Hij werd voornamelijk uitgelachen dat hij ineens een nieuw gezicht had wat iedereen kan zien. Maar zelf geeft hij niet toe dat hij iets aan zijn gezicht heeft gedaan, terwijl het overduidelijk te zien is! En ik moet zeggen dat hij er nu jonger uit ziet dan voorheen. Dus ik vind het wel een vooruitgang, alleen grappig dat hij het niet zelf wilt toegeven.

Verder deed hij het met Ado ook gewoon niet goed, en gaf hij rare interviews. Waaronder een raar verhaal met een koud zwembad ofzo wat niemand kon volgen. Maar, mooi voor hem dat hij het nu goed doet in Belgie, en als hij het daar naar zijn zin heeft en zo hekel heeft aan de Nederlandse media zal ik zeggen blijf daar lekker!

15 april 2024 om 22:39

“Naja Derksen en Gijp en vele andere bekritiseren hem toch niet zozeer om zijn uiterlijk? Hij werd voornamelijk uitgelachen dat hij ineens een nieuw gezicht had wat iedereen kan zien. Maar zelf geeft hij niet toe dat hij iets aan zijn gezicht heeft gedaan, terwijl het overduidelijk te zien is!“ valt een nieuw gezicht niet onder uiterlijk?

15 april 2024 om 22:43

"“naja Derksen en Gijp en vele andere bekritiseren hem toch niet zozeer om zijn uiterlijk? Hij werd voornamelijk uitgelachen dat hij ineens een nieuw gezicht had wat iedereen kan zien. Maar zelf geeft hij niet toe dat hij iets aan zijn gezicht heeft gedaan, terwijl het overduidelijk te zien is!“ valt een nieuw gezicht niet onder uiterlijk?"

Ja dat klopt, maar ik bedoel meer dat hij niet bekritiseerd werd, maar uitgelachen. Ik probeerde aan te geven dat niemand zijn uiterlijk bekritiseerd, maar meer uitlacht dat hij niet toegeeft dat hij er wat aan gedaan heeft. Hopelijk is mijn standpunt nu duidelijk.

16 april 2024 om 09:18

Het gaat er meer om dat hij ontkent dat hij er iets aan heeft laten doen. Als hij had gezegd: “ja ik was niet tevreden over m’n uiterlijk en heb miljoenen op de bank dus ik dacht daar doe ik wat aan”, dan was er minder aan de hand geweest denk ik.

Niet iedereen is geschikt voor het vak en als je NA de winterstop instapt en je word kampioen en nu is hij een koning! Vrij overdreven als je in een goed team terecht komt. Nog steeds niets laten zien wat hem voordeel van de twijfel geeft if you ask me… Hoop voor hem dat hij slaagt maar hij kwam erg makkelijk binnen in een gespreid bedje…

16 april 2024 om 02:50

Bij jong Feyenoord en Den Haag waren de geluiden idd minder positief. Weet eigenlijk niet of zij ook zo positief zijn in Belgie, contract nog niet verlengd

Niet alleen Dirk werd belachelijk gemaakt , ook iemand als Ten Hag werd ook belachelijk gemaakt als dat boertje uit het Oosten. En zo zijn er wel meer trainers/voetballers die belachelijk werden gemaakt. Maar aan de andere kant is dat het niveau van de shows waar dat in gebeurt en daar is blijkbaar genoeg publiek voor.
Ik zou me ,als ik Dirk was, er niet zo veel aandacht aan besteden. Alles wat je aandacht geeft groeit.

16 april 2024 om 08:56

Vooral dat tweede ja. Ik vind doorgaans het niveau vd Nederlandse televisie schrikbarend, maar als er naar gekeken wordt is er dus een markt voor en gaan ze door. Als niemand naar die pruttel kijkt, moeten ze vanzelf met iets anders komen

Er zit ook wel een verschil tussen promoveren met de Belgen en lopen kutten met de Hagenezen.

Maargoed, de NLse voetbalprogramma's zijn kwalitatief gewoon kut.

Hoe kuijt met zo weinig talent zover heeft geschopt in het voetbal blijft me nog steeds een raadsel.

16 april 2024 om 07:03

Hard werken en wel de basiskwaliteiten hebben.

Ja die honden hebben hem vanaf dag 1 af lopen branden. Nooit op de inhoud beoordeeld maar altijd persoonlijk. Vind het knap van Kuyt dat ie zich altijd zo heeft ingehouden tegenover met name die gore Derksen.

Hij heeft niemand nodig om zich zelf voor paal te zetten, dus die intikkers op tv zijn nergens goed voor.
Verder draait dat programma om controversiële uitspraken dus daar hoef je als persoon niet wakker van te liggen want meestal zijn ze niet eens onbebouwd. De vraag is waarom er nog zoveel mensen naar kijken, maar dat heb ik bij de andere voetbal praatprogramma's ook, niet echt niveau en niet interessant.

Tja, kan Kuijt geen ongelijk geven. Derksen heeft het mis. De grootste demagoog van Nederland is meneer Baudet. Kuijt komt daar nooit in de buurt, de term 'hypocriet' past hem beter. Desalniettemin op het veld erg van hem genoten al die jaren. Topspeler was het.

Wij Nederlanders hebben te weinig respect voor en naar elkaar en daar heeft hij een punt.

16 april 2024 om 22:09

Is dat niet een universeel iets? Misschien qua calvinistische intolerantie, waardoor grootheid klein wordt gemaakt. Maar voor de rest denk ik dat vrijwel ieder land op aarde dit soort “respect” problemen heeft

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren