Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Kraay jr. prijst Ajax-aankoop: ‘Schuurs heeft dat bijvoorbeeld niet’

Laatste update:

Edson Álvarez beleefde woensdagavond een basisdebuut om niet snel meer te vergeten. De Mexicaan startte op het middenveld en tekende met het hoofd voor de openingstreffer tegen APOEL Nicosia. Mede door zijn doelpunt werden de Cyprioten met 2-0 verslagen en plaatste Ajax zich voor de groepsfase van de Champions League. Hans Kraay junior is onder de indruk geraakt van zijn spel.

Door de blessure van Donny van de Beek en schorsing van Noussair Mazraoui was trainer Erik ten Hag genoodzaakt om te puzzelen. Hij posteerde Álvarez op het middenveld en volgens Kraay junior pakte dat goed uit. “Bij VVV-Ajax zag ik Álvarez vijf minuten voetballen. Dan zie je of-ie wel of niet het ritme heeft voor het middenveld. Perr Schuurs heeft dat bijvoorbeeld niet. Maar Álvarez voelt zich daar wel comfortabel. Hij straalt het echt uit”, aldus de oud-voetballer bij Voetbalpraat van FOX Sports.

"Het is heel snel gegaan. Hij werd echt gescout als centrale verdediger, daar heeft hij bij Mexico ook gespeeld. De laatste tien maanden is hij pas naar het middenveld gegaan bij Club América en de nationale ploeg”, vult NOS-commentator Jeroen Elshoff aan. Kraay jr. vraag zich af of Álvarez is gehaald als verdediger of als middenvelder. “Het geeft ze een dubbele optie. Ook wel interessant: Ajax krijgt er dus ook lengte bij. Een hele interessante optie”, aldus Elshoff.

Ten Hag gaf na afloop aan tevreden te zijn over zijn nieuwe middenveld, dat bestond uit Álvarez, Hakim Ziyech en Lisandro Martínez. “Martínez kan uitstekend op het middenveld spelen. Ik denk dat daar nog heel veel lucht naar boven toe in zit. Afhankelijk van de tegenstander zouden we daar mee kunnen spelen”, zei de trainer tegenover Ziggo Sport. Ook over Álvarez sprak de trainer positief. “Ik denk dat hij helemaal in de wedstrijd groeide. Het is mooi om te zien hoe ze met elkaar bezig waren. Dat stond organisatorisch gewoon uitstekend.”

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Tuurlijk heeft Perr Schuurs geen ritme voor het middenveld... Hij is namelijk ook geen middenvelder, dit in tegenstelling tot Alvarez die zowel op het middenveld als achterin kan spelen.

29 augustus 2019 om 10:11

Peer heeft ook op het middenveld gespeeld, daarom hans kraay dit aankaart.

29 augustus 2019 om 10:15

In totaal 10 wedstrijden in zijn gehele carrière, waarvan 9 bij Fortuna Sittard en daarvan 7 in het seizoen 16-17. Dus nee, die hebben ze niet voor het middenveld gehaald.

29 augustus 2019 om 10:26

Perr is toch echt van nature een 6.

29 augustus 2019 om 10:23

Dan ben je blijkbaar niet op de hoogte van een Ajaxspeler. Perr Schuurs werd uit noodzaak bij Fortuna centraal gezet maar is eigenlijk een verdedigende middenvelder net als Van Bommel dat was.

29 augustus 2019 om 10:59

Van Bommel was juist in het begin een nummer 10 😅.

29 augustus 2019 om 10:31

@ajaxnec

ik zie echt geen enkele eigenschap van een middenvelder in die Alvarez. geen voetballend vermogen, geen hoge handelingssnelheid, een hele beperkte techniek, geen hele goede pass. ik zie er wel een hele goede centrum verdediger in. het is namelijk wel iemand met gif in zijn spel die sterk is in de duels en goed ballen kan onderscheppen

29 augustus 2019 om 10:52

@japie_krekel

Helemaal mee eens. Ik zie Alvarez ook liever als centrum verdediger.

29 augustus 2019 om 10:56

Het oogt allemaal wat log en traag, maar je moet niet vergeten dat dit pas zijn eerste wedstrijd was. Het is ook niet mijn soort middenvelder, maar ik denk dat hij met meer ritme wel van waarde kan zijn op die positie. Met het blok Martinez/alvarez hebben we wel helemaal niets weggegeven. Mischien dat Ten Hag daar gebruik kan maken wanneer hij wedstrijden op slot wil gooien..

29 augustus 2019 om 11:02

Dat is zeker waar. Ik denk inderdaad alleen dat het blok Alvarez/martinez voldoet als je de wedstrijd op slot moet gooien en niet wanneer Ajax het spel moet gaan maken.. Je mist in mijn ogen creativiteit op die plek. Eventueel kan dat blok ook bij de 'grotere' wedstrijden interessant zijn, omdat Ajax daardoor iets meer verdedigende zekerheid kan inbouwen..

29 augustus 2019 om 11:57

@nl_modric

Dit inderdaad, die twee stonden de hele tijd op de goede plek of grepen kundig in waardoor Ajax amper in gevaar is geweest. Dit geeft in dit soort slepende wedstrijden in ieder geval vertrouwen om aan te vallen, wat in de uitwedstrijd ontbrak. Tuurlijk is creativiteit ook wenselijk, maar dit gaf in ieder geval meer de mogelijkheid en ruimte om naar voren te gaan.

29 augustus 2019 om 12:24

Tsja en moet je nagaan hoeveel centrum verdedigers Ajax heeft: Blind, Alvarez, Martinez, Schuurs, Magallan, Pirie, Veltman.

De selectie is zo uit balans, iedereen prijst Overmars de hemel in door goede resultaten maar in feite doet hij zijn werk helemaal niet zo goed als het zou kunnen zijn.

29 augustus 2019 om 12:26

Dat kan Japie: echter is de beste opstelling voor Ajax is echt Blind centraal achterin met of schuurs of Veltman en Alvarez en Martinez op het middenveld. Daarmee heb je defensieve zekerheid en genoeg voetballend vermogen om weer echt goede wedstrijden te spelen.

Lastig. Ik vond Alvarez op het middenveld een geslaagd experiment. Is prima aan de bal, wint al zijn kopduels en loopt voorop in de strijd. Zo'n middenvelder hadden we nog niet. Aan de andere kant kan Veltman in het centrum echt niet meer. Hopelijk groeit Schuurs in het seizoen; zo niet, dan moet Alvarez misschien toch een linie naar achter.

29 augustus 2019 om 10:23

Schuurs naast Blind in het centrum. Wat lengte, fysiek, kopkracht en snelheid erbij. Alvarez op het middenveld met Vd Beek en Ziyech. Huntelaar vaste spits.

Met Schuurs, Alvarez, Huntelaar heb je drie kopsterke spelers waardoor je bij vrije trappen/corners extra wapens hebt. Verdedigend sta je stabiel en het middenveld heeft fysiek, dynamiek en creativiteit.

29 augustus 2019 om 10:26

Is Martinez niet al te goed gebleken om te banken?

29 augustus 2019 om 11:07

@mkruas: Ja precies, het enige vraagstuk wat betreft Martinez is tussen hem en Blind wie op het middenveld en wie in de verdediging gaat spelen. Ze kunnen natuurlijk ook een beetje afwisselen tijdens de wedstrijd als ze wat meer op elkaar ingespeeld raken.

29 augustus 2019 om 13:07

Ik denk dat dat misschien wel het probleem is van Ajax tot nu toe dit seizoen.
Martinez is denk ik gehaald als backup – vervanger van Tagliafico (vorig jaar moest Mazraoui daar bijvoorbeeld ineens gaan spelen).
Alleen doet hij het eigenlijk te goed om hem er naast te zetten en daarom is Blind en linie naar voren geschoven. Martinez is eigenlijk te klein als centrale verdediger, zeker als hij naast veltman staat (schuurs is overigens ondanks zijn lengte ook geen wonder in de lucht), en Blind op het middenveld kan wel, alleen niet met Mazraoui of Marin die constant weg weg zijn, hij is te langzaam om in zijn eentje alle gaten dicht te lopen (dat was Schone ook, alleen hij had de Jong naast zich, die zelfs als hij te diep stond met zijn sprints nog weer op tijd was).
Misschien is dit een geval waar je om tot het beste team te komen niet moet proberen om ten koste van alles een plekje te vinder voor je beste spelers.

Hans kan vaak teenkrommende interviews afleggen , maar als analist weet hij wel waar die ovet praat.
Ajax heeft veel spelers die op verschillende plaatsen kunnen spelen en dat maakt het interessant. Zeker als Donny er weer bij is , heb je veel keuzes op het middenveld. Je kan dan wedstrijd per wedstrijd kijken wat je doet.
Het mooie zou nu nog zijn als je tijdens een wedstrijd met wat omzettingen de wedstrijd kan kantelen.

29 augustus 2019 om 10:17

dat komt omdat Hans een trainer/coach is, hij weet wel waar hij over praat. Bij VI houden ze hem graag klein want anders overbluft hij Derksen en vd Gijp in kennis

29 augustus 2019 om 10:22

Klopt. Ik vind ook bij vi gijp, kraay, Boskamp en kieft als analist van echt een prima tot uitstekend niveau.

Derksen dan weer niet. Die zegt de stomste dingen. Zijn meerwaarde voor die show is natuurlijk z’n knowhow vd voetbalwereld an sich.

29 augustus 2019 om 10:37

Er is genoeg poep en plas humor in dat programma maar voetballend weten ze echt wel waar ze over praten.

29 augustus 2019 om 12:48

Gijp zit er anders ook wel eens pijnlijk naast.

Vind martinez in potentie wel een type kanté, lekker stofzuigen daar op het middenveld!

29 augustus 2019 om 10:12

Ik zou Martinez op “6” zetten Donnie op 10 en Marin op 8 , Alvarez naast blind zetten.

29 augustus 2019 om 10:19

@nooblex , zo zie ik het ook graag. Of Donnie op 8 en Ziyech op 10.

Ziyech vond ik een verademing gister en ik denk dat Alvarez als middenvelder net wat te kort komt in handelingssnelheid . Maar als centrale verdediger naast Blind kan het uitgroeien tot een beest

Kunnen we hem bij corners voortaan in de 16 zetten? 1 van de weinige met lengte en kan blijkbaar gewoon koppen (zie 1-0). Maar bij corners stond hij steeds bij de cornervlag, snapte ik niet helemaal.

29 augustus 2019 om 13:15

Sterker nog, voorafgaand aan zijn goal stond hij naast Ziyech. Toen rende hij toch maar naar de 16 en zei ik tegen mn broer, dit wordt hem. Alvarez kopt hem binnen.

Gaf een extra lekker gevoel toen hij ook echt de doelpuntmaker was.

Ik ga ervan uit dat Blind in de verdediging blijft staan, met Alvarez naast zich.
Martinez zal waarschijnlijk op het middenveld blijven staan, met van de Beek en Marin (Of een aankoop) voor zich.

Ik vind hem juist een beetje houterig ogen, juist meer een echte centrale verdediger. Een beetje zoals de Ligt en Pique ook over het veld bewegen. Met hem naast Blind heb je in mijn ogen een goed duo. Ook iets meer lengte dan met Veltman. Op het middenveld vind ik Martinez, van de Beek en Ziyech wel een goed trio. Van de Beek dan meer box to box.

Alvarez deed het gisteren naar behoren. Bekroond zijn basisdebuut ook nog eens met een mooie kopgoal. Alleen vind ik hem voor het Ajax-middenveld net iets te houterig. Maar goed, dit waren pas zijn eerste 90 minuten in de basis, dus wie weet groeit hij met de wedstrijd naar een nog hoger niveau!

"ook wel interessant: Ajax krijgt er dus ook lengte bij. Een hele interessante optie”, aldus Elshoff."
Het is dan wel echt schrijnend als je Alvarez bij elke hoekschop naast de hoekschopnemer (vaak Ziyech) ziet staan i.p.v. in de 16 meter.
Bij zijn doelpunt mocht hij éénmalig mee om het duel aan te gaan én kopte hij raak.

Kortom: Ten Hag zeg tegen die lange Mexicaan dat hij mee mag tijdens een hoekschop

Is ook meer een centrale verdediger. Kan een prima centraal duo gaan vormen met Blind. Alleen is dan de vraag of je met Martinez op het middenveld moet spelen. Vind hem echt een geweldige voetballer maar zou tegen sterkere tegenstanders wel eens fysiek tekort kunnen komen op het middenveld.

Martinez en Alvarez hebben allebei niet het voetballende vermogen van een schone of een de Jong. In vd beek zie ik een cvm die meekan in Europese top wedstrijden. Maar wie naast hem zal moeten spelen? Ik hoop dat Marin gaat verrassen maar anders in de winterstop een nieuwe middenvelder halen. Dan zou ik toch gaan voor een terug keer van bazoer.

Japie Krekel,

Ik ben het niet vaak met je eens (je eeuwige gezeur op de Blind familie en Veltman). Maar nu wel.
Ten Hag kennende zal hij voortborduren met Martinez en Alvarez op het middenveld. Vorig jaar veel gegniffeld om het Eindhovense duo Hendrix/rosario, maar deze twee zijn niet veel beter. Alvarez niet een keer zien opendraaien, tikt alles terug of breed. Als de tegenstander druk durft te zetten op deze twee dan gaat het er onderuit voetballen heel lastig worden.

29 augustus 2019 om 12:54

@vinylguy

de Blind familie? ik ben idd geen fan van Danny Blind maar over Daley Blind heb ik zover ik weet nooit heel veel negatiefs gezegd

Veltman vind ik idd wel een beperkte verdediger. als rechtsback wel bruikbaar maar op die plek voetballend weer net niet goed genoeg

wat betreft Martinez en Alvarez deel ik idd je mening. hele goede verdedigers maar ik zie er persoonlijk geen middenvelder is omdat ze voor die positie niet de specifieke kwaliteiten hebben

Tegen zo’n matige tegenstander zie je de tekortkomingen niet zo goed Hans. Alvarez moet je naast Blind zetten centraal, dan heb je echt een goed duo daar staan. Zou er nog een goede middenvelder bij proberen te halen, zit weinig voetballend vermogen in dit middenveld, muv Ziyech uiteraard.

Deze Alvarez speelde een prima partij als verdedigende middenvelder. Maar gezien de balbehandeling, de manier van bewegen en de snelheid en manier van inspelen, kon je zien dat dit niet gaat volstaan om bij Ajax op middenveld te blijven staan. Voor gister kon ik er prima inkomen hoor, 2 verdedigend ingestelde jongens die erg sterk zijn in de duels, met Ziyech er voor. Ook met de afwezigheid van vd Beek was dit goed te volgen.

Maar nu we de Erdedivisie weer in gaan verwacht ik wel dat Ten Hag verder blijft kijken naar de juiste afstelling op het middenveld waarin natuurlijk meer voetbal hoort te zitten.

29 augustus 2019 om 15:30

gutihaz,

Wat een onzin zeg, laat die jongen eens rustig wennen, speelde zijn 1e pot meer dan verdienstelijk. Alsof Schone snelheid had? Schone was 10 keer langzamer dan hem, maar heeft een geweldige trap.

Alvarez kan goed koppen en heeft lengte, is itt Schone een beest op 6 en een goede bal afpakker.
Precies wat we miste daar. Als ten hag slim is, blijft hij daar staan, of zakt hij terug als verdediger, maar ik hou van zijn kracht. We hebben Ziyech en Donny voor het creatieve, maar ook Tadic en Neres.

Je moet ook bikkels op het middenveld en verdediging hebben die een bal kunnen afpakken en bijhouden. Dat deed hij uitstekend. Als hij deze lijn doorzet is die niet meer uit de basis te denken.

Itt Promes zie ik hem wel een grote bijdrage leveren aan Ajax.

30 augustus 2019 om 15:26

Hi Myajaxforever,

Allereerst, leuk dat je het allemaal onzin vindt, maar volgens mij onderbouw ik gewoon wat ik denk te hebben gezien.

Ik doel niet zo zeer snelheid in de vorm van rennen, aangezien je hem met Schone vergelijkt. Ik had het meer over de balbehandeling en het tempo waarin hij het spel kan verleggen. Ook begin ik mijn verhaal met dat ik zeg dat hij prima speelde. Ik zeg toch niet dat hij niks klaar maakte?

Jij zegt dat 'we' daar een beest missen momenteel. Ook niet mee eens. Wie was vorig jaar dat beest dan? Frenkie de Jong stond geweldig zijn mannetje en veroverde erg veel ballen, maar dat was niet met specifiek 'beesten' of enkel kopduels.

Vorig jaar hadden we zo'n geweldig middenveld, omdat er enkel en alleen goede voetballers op stonden. Er viel nauwelijks druk te zetten tegen het perfect afgestemde middenrif samen met de verdediging.

Dus nogmaals, ik vond hem een goede indruk achterlaten, maar ik ben er van overtuigd dat hij spoedig als centrale verdediger ingezet zal worden, en daar blijft staan.

Heeft iemand enig idee waarom Alvarez fan is van Depay, ws hij voor de transfer wellicht een beetje fan van PSV aangezien spelers als Lozano, Salcido etc. voorheen voor PSV uitkwamen

29 augustus 2019 om 16:11

Of hij deed het eerder dan depay

29 augustus 2019 om 17:04

Ja natuurlijk! Depay keek naar de Mexicaanse TV en dacht laat ik Alvarez eens nadoen
maargoed het was een grapje. Ik snap dat Alvarez niet weet dat Depay zo juicht, anders had hij het wel uit ze hoofd gelaten (hoop ik voor de ajax-fans)

29 augustus 2019 om 18:39

Of ze wisten het allebei niet en vonden het gewoon leuk om te doen

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren