Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Kovac niet verbaasd over ‘vervelend’ besluit UEFA na karatetrap Müller

Laatste update:

Bayern München-trainer Niko Kovac baalt van de schorsing van Thomas Müller in de Champions League, maar zegt blij te zijn dat de UEFA heeft besloten om de Duitse middenvelder niet nog harder te straffen. Müller kreeg rood tijdens het duel met Ajax in de Johan Cruijff ArenA in december (3-3) na een overtreding op Nicolás Tagliafico en kreeg een schorsing van twee wedstrijden te horen. Hij ging in beroep tegen de straf, maar de Europese voetbalbond hield voet bij stuk.

Bayern speelde in Amsterdam in de tweede helft met een man meer na een rode kaart van Maximilian Wöber in de 67e minuut. De Duitse topclub kwam vervolgens ook met tien man te staan nadat Müller een bal wilde controleren en daarbij tegen het hoofd van Tagliafico schopte. Müller bood direct zijn excuses aan en deed dat na de wedstrijd nogmaals. Desondanks moet de komende twee duels met Liverpool in de achtste finales van de Champions League aan zich voorbij laten gaan en dat vindt Kovac 'vervelend'.

De trainer van Bayern is ervan overtuigd dat Bayern zich ook zonder Müller kan kwalificeren voor de kwartfinales. “Ik had dit wel verwacht”, reageerde Kovac woensdag tijdens een persconferentie op het besluit om de straf van Müller niet te verlagen. “Een rode kaart betekent dat je twee wedstrijden geschorst bent en na twee gele kaart ben je er een duel niet bij. De UEFA wilde de straf niet terugbrengen naar een schorsing van een duel. Dat is vrij normaal. Ik ben blij dat de schorsing in ieder geval niet is verlengd. Dat Thomas de wedstrijden tegen Liverpool moet missen is vervelend voor hem en het team. Maar als hij niet kan spelen, kan iemand anders dat wel.”

Behalve Müller is ook Arjen Robben niet inzetbaar tegen the Reds. De Nederlandse aanvaller staat al sinds november aan de kant met een blessure. Hij is op de weg terug, maar nog niet fit. Doelman Manuel Neuer is vooralsnog een twijfelgeval. Aan de kant van Liverpool ontbreekt Virgil van Dijk tijdens de eerste ontmoeting. De aanvoerder van het Nederlands elftal is geschorst doordat hij drie gele kaarten in de groepsfase ontving. De eerste ontmoeting tussen Liverpool en Bayern staat op 19 februari op het programma op Anfield. Drie weken later, op 13 maart, volgt de return in de Allianz Arena.

Vind je de straf van Thomas Müller terecht?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

PSV nu ?? Ajax 2018/2019 ??
Reacties

Ik vind het zeker geen te lichte schorsing, maar ook niet te zwaar. Ik ben van mening dat een rode kaart een rode kaart is, met intentie of niet. Echter bij een schorsing vind ik dat je wel naar de intentie moet kijken. Müller had hem zeker niet gezien en wist dus niet dat hij hem zou raken. Wel was het wat roekeloos en veel te hoog been. Al met al vind ik een 2 wedstrijden schorsing wel oke.

6 februari 2019 om 18:24

Raak er een beetje onpasselijk van dat hij alsnog in bezwaar is gegaan nadat hij vaak genoeg de beelden terug heeft gezien Neem deze schorsing als een man en wees blij dat het er niet meer waren

6 februari 2019 om 18:33

Denk dat ie dit ook wel gewoon had mogen accepteren. Was een onbezonnen actie, met eigenlijk nog een gelukkig eind. Direct rood is twee wedstrijden. Opzet zou de straf verergeren.

6 februari 2019 om 22:26

Intentie blijft voor een fors deel een subjectief begrip. Spelers maken een forse overtreding, tegenstander raakt langdurig geblesseerd. Ja het was niet mijn intentie om hem te blesseren. Ja maar met een forse overtreding heb je een flinke kans dat je iemand blesseert daarom mag het ook niet.
Eigenlijk hoort met voetbal nooit maar dan ook nooit je been op deze hoogte te zijn. Dat is kophoogte en daarom mag je ook koppen. Dit soort karate achtige beenhoogtes moeten gewoon direct bestraft worden als er ook maar een tegenstander in de buurt is.
Muller is best een sportieve speler, die niemand voor zijn hoofd wil schoppen maar dit was een lompe actie en een flinke overtreding waarbij 2 wedstrijden heel heel netjes is (Voor de speler).

7 februari 2019 om 15:00

soccercup

"intentie blijft voor een fors deel een subjectief begrip."

Intentie is helemaal niet relevant voor het beoordelen van overtredingen. Want dat is niet zozeer subjectief, het veriest dat je in het hoofd van de speler kunt kijken en achteraf unt vaststellen wat die nou wilde of niet wilde. Dat kan dus niet.

Het gaat om opzet en in dit soort gevallen om voorwaardelijke opzet. Oftewel, ook al wilde je oprecht niemand blesseren of raken, als je je op een bepaalde manier gedraagt neem je een aanmerkelijke kans op blessures als gevolg van jouw actie. En dan wordt het gezien als 'opzettelijk'.

Ik denk ook wel dat er geen opzet bij was, maar zijn been is wel ontzettend hoog hoor. Tagliafico staat bijna rechtop. Tagliafico kon door en volgens mij heeft hij er na niks meer aan overgehouden (?). Dat het bij 2 wedstrijden blijft is wel prima.
Liverpool zit in een mindere periode, het loopt in het nieuwe jaar eigenlijk niet meer en Van Dijk is er ook niet bij de eerste wedstrijd. Ik zie wel kansen hoor voor Bayern, eerste wedstrijd op Anfield, als je al een goaltje op 2 kan meepikken tegen een gehavende verdediging dan ziet het er goed uit.

6 februari 2019 om 18:45

Twee weken is inderdaad prima. Sportieve kerel die daarvoor geloof ik nog nooit rood pakte in zijn loopbaan. Minder had volstrekt kansloos geweest, daarvoor was de overtreding echt te hard.

Worden spannende wedstrijden, Jammer dat Liverpool het nu lijkt weg te gaan geven. Blessures en vormdipjes lijken ze flink te raken momenteel.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren