Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Kopstoot tegen Marco van Ginkel komt Luka Ilic duur te staan

Laatste update:

FC Twente kan de komende weken niet beschikken over Luka Ilic. De aanvallende middenvelder ging in de wedstrijd tegen PSV (3-0 verlies) over de schreef en deelde een kwartier voor tijd een kopstoot uit aan Marco van Ginkel. De aanklager betaald voetbal heeft de actie van Ilic bestraft met een schikkingsvoorstel van vier wedstrijden, waarvan één voorwaardelijk. Twente heeft het voorstel geaccepteerd.

Het duel tussen PSV en Twente ontbrandde korte tijd nadat Ilic een overtreding had begaan op Eran Zahavi. Scheidsrechter Siemen Mulder kende PSV vervolgens een vrije trap toe, waarna Ilic in een opstootje met Van Ginkel terechtkwam. De Serviër liet zich verleiden tot een beweging met het hoofd richting het hoofd van Van Ginkel, waarna Mulder Ilic met rood van het veld stuurde. Twente stond op dat moment al met 3-0 achter en zou het duel ook met die cijfers verliezen.

Via Instagram bood Ilic na afloop van het duel zijn excuses aan richting de supporters van Twente. "Ik wil mijn excuses aanbieden aan de spelers en de technische staf van FC Twente en PSV en de supporters. Ik had niet de intentie om iemand te blesseren, het was een gevecht om de bal. Dit zal nooit weer gebeuren. Nogmaals mijn excuses." Ook trainer Ron Jans liet zich voor de camera's van ESPN uit over het bewuste moment. "Je moet je altijd beheersen dus het is geen reden om dom te doen. Dat mag Luka Ilic zichzelf ook aanrekenen, maar de provocatie was er ook duidelijk'', vertelt Jans.

De afwezigheid van Ilic komt Jans slecht uit, aangezien de oefenmeester meerdere spelers in de ziekenboeg heeft zitten. Wout Brama, Jayden Oosterwolde en Václav Cerny zijn allemaal lange tijd niet inzetbaar voor Twente, dat voorafgaand aan de wedstrijd tegen PSV ook Gijs Smal en Godfried Roemeratoe geblesseerd zag afhaken. Twente is bezig aan een matige reeks en wist geen van de laatste zes duels te winnen. Zondag gaat de ploeg van Jans op bezoek bij Vitesse. Behalve de wedstrijd in Arnhem mist Ilic ook de wedstrijden tegen Feyenoord en Heracles Almelo.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Oerdomme actie van Ilic, hierdoor mist Twente alweer een speler. Het is niet zo dat hij nou zo lekker voetbalde de laatste tijd, dus wat dat betreft ben ik er niet rouwig om. Dit is een beetje een van Polen uitspraak, maar je kunt de tegenstander dan beter beter goed raken dan zoiets lafs doen. Beide is niet goed te praten, maar als je ziet wat hij heeft gedaan en dan 4 wedstrijden...

9 februari 2021 om 15:52

Had nou niet het idee dat Van Ginkel het verdiende in deze situatie om 'goed geraakt' te worden. Ilic had zelf wat last van kortsluiting.

9 februari 2021 om 16:08

Eens, zo bedoelde ik het eigenlijk ook niet.
Maar dit ziet er op tv zo laf uit, het stelt eigenlijk helemaal niets voor.
Vandaar mijn opmerking, ook al is het een ontzettend domme actie van Ilic.
Verder moeten dit soort acties wel van de voetbalvelden verbannen worden, dus goed dat er een straf wordt uitgedeeld. Echter had ik 2 wedstrijden schorsing ook voldoende gevonden.

9 februari 2021 om 17:16

Niemand verdient het ooit om goed geraakt te worden. Al ging er in dit geval wel een trap van een Psv'er (volgens mij V Ginkel) aan vooraf nadat de scheids gefloten had. Maar gewoon dom van Ilic. Al vind ik de straf in dit geval toch wel zwaar. Veel meer dan hoofden tegen elkaar was het nu ook weer niet.

9 februari 2021 om 17:40

Hij maakte wel een kopstoot beweging richting van ginkel. Een trap ging er m.i. niet aan vooraf. Gelukkig maalte van ginkel er geen poppenkast van zoals we de laatste jaren helaas te vaak moeten aanschouwen.

11 februari 2021 om 11:44

Van Ginkel ging vlak voor de kopstoot zeer bewust bij Ilic op de voet staan. Ik snap niet dat de VAR dat niet aanpakt.

Los van het zware schema van deze periode zat deze mindere periode er wel aan te komen. Het wegvallen van Cerny is een groot gemis, terwijl de ervaring en leiderschap van Brama ook gemist wordt. Bovendien is FC Twente een jonge ploeg en zeker door het wegvallen van Brama is de oudste middenvelder 22 jaar en die speelt dit seizoen voor het eerst regelmatig in de basis (zerrouki). Qua ervaring zegt zijn leeftijd dus ook niet zoveel. Gelukkig zijn de benodigde punten al binnen, al is het wel jammer. Ik hoop overigens snel Plegezuelo weer centraal te zien. In vorm gewoon de beste verdediger die we hebben. Bovendien zal er een manier gevonden moeten worden om de aanval beter in stelling te brengen. Danilo kan de schuld dan bij z'n ploeggenoten leggen, maar die jongen krijgt elke wedstrijd 100 procent kansen en die mist hij nu in tegenstelling tot de eerste seizoenshelft. Natuurlijk was Cerny ook belangrijk, maar Danilo is ook verre van scherp. Ik heb altijd geleerd: "zoek het eerst bij jezelf."

9 februari 2021 om 16:03

Denk dat je als Twente fan alleen maar trots kan zijn op waar de club staat. Vind ze voor dat die spelers weg vielen gewoon leuk spelen en jullie hebben ook wel echt een paar pareltjes waar de club aan kan verdienen later. Ik zelf had niet verwacht dat Twente zo mee zou doen om de middenmoter. Ik hoop verder dat ze de komende 2 a 3 seizoenen weer mee doen om de plekken waar ze horen te staan, de subtop van Nederland.

9 februari 2021 om 16:30

Dat 'trots' kan ik niet meer horen. Maar realistisch gezien heb je gelijk. Al is het wel heel minimaal aan het worden inmiddels.

9 februari 2021 om 23:36

Niet waar de club staat (los van de stand), maar wel waar ze momenteel mee bezig zijn en hoe dit seizoen is verlopen tot nog toe. Ik had ook een veel moeilijker seizoen verwacht, dus ik ben tevreden. De jonge jongens doen ervaring op en die heb je volgend seizoen hard nodig. Dat ze het dan door wellicht wat onmacht niet vol kunnen houden in de subtop dit seizoen, daar heb ik wel vrede mee. Dat wil natuurlijk niet zeggen dat ze achterover kunnen leunen, maar ik merk wel dat het verwachtingspatroon nogal stijgt onder de supporters en dan moet je wel onthouden dat het spelersbudget om en nabij de 5 miljoen euro is en dat de beste speler langdurig geblesseerd is geraakt. Het is nu gewoon zaak om even 2 of 3 seizoenen door te komen zodat je de schulden verder kunt doen kelderen.

Drie + een wedstrijden is wel fors, was een laf kopstootje. Is bij een kopstoot de mate van agressie dan niet van belang zoals bij natrappen tegenwoordig?

9 februari 2021 om 16:32

Ik vind 3 wedstrijden wel terecht eigenlijk. Een koopstoot (hoe laf ook) hoort onder geen beding in voetbal thuis. Ook al raakte hij hem amper het zag er wel degelijk agressief uit als je het mij vraagt. Maar ik snap je punt als je het vergelijkt met natrappen,

9 februari 2021 om 17:41

Dat is inderdaad een discussie punt. Wat maakt een zachte kopstoot erger dan een zachte natrap actie? Beiden geen letsel of pijn. Beetje meten met 2 maten.

9 februari 2021 om 18:12

Ik vind het ook overdreven zwaar. Net als dat licht natrappen, spugen en andere gekkigheid altijd zo belachelijk zwaar wordt gestraft. Nee, dit hoort allemaal niet op een voetbalveld thuis, maar dit zou toch nooit zwaarder bestraft moeten worden dan iemand bewust ondersteboven trappen met mogelijk blijvend letsel als gevolg?

Ik blijf het toch wel weer raar vinden hoor.
Ik zie soms de meest debiele doodschoppen waar mensen 2 wedstrijden krijgen waarvan soms nog 1 voorwaardelijk, en dan moet je voor zo'n lullig kopstootje 3 wedstrijden zitten? Los van dat het natuurlijk oliedom is vind ik de strafmaat echt buitenproportioneel als je soms kijkt naar bijvoorbeeld een Polter die 1 wedstrijdje krijgt voor het torpederen van de knie van Alvarez.

9 februari 2021 om 16:32

De straf is inderdaad buitenproportioneel. Maar dat kennen we inmiddels wel van de tuchtcommissie. Neemt niet weg dat Twente niet als een mak lammetje alles maar hoeft te accepteren. Ga eens in beroep en probeer de straf omlaag te krijgen. Een of twee potjes brommen is meer dan voldoende.

9 februari 2021 om 17:35

Gaat ook een beetje om de intentie, natuurlijk.

Een doodschop kan in het heetst van de strijd zomaar ineens vallen. Je probeert in een uiterste inspanning de bal te pakken, je mist en uit frustratie besluit je in een split second om dan maar een been mee te nemen.

Een kopstoot valt meestal echter als het spel al stil ligt, na een beetje bekvechten, als je al de tijd hebt gehad om tot tien te tellen.

De gemiddelde doodschop is inderdaad een stuk schadelijker dan de gemiddelde kopstoot, maar een kopstoot is meestal gewoon dommer. Ik denk dat dat wel meetelt.

Het is een flinke straf, maar met een beetje positiviteit: Ilic is m.i. nou niet een van de beteren uit de selectie en Roemeratoe en Oosterwolde zijn er weer bijna (mogelijk al inzetbaar tegen Vitesse)

9 februari 2021 om 20:57

zeker met je eens, Ilic kunnen ze wel een paar wedstrijden missen. M.i. ook een invaller i.p.v een basisspeler, heb liever de passie die Bosch levert.

9 februari 2021 om 23:41

Roemeratoe en Oosterwolde is ook geen verschil van dag en nacht hoor. Het zijn beiden leuke en getalenteerde spelers, maar met name Oosterwolde is logischerwijs nog behoorlijk wisselvallig en het loopt momenteel stroef bij FC Twente. Dan is het voor een jonge linksback niet makkelijk. Roemeratoe is een getalenteerde jongen, maar hij is ook nog niet ver genoeg om de ploeg ook echt beter te maken. De puzzelstukjes passen net niet op dit moment door blessures. Maar goed, in mindere periodes van een ploeg zie je uit welk hout spelers gesneden zijn.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren