Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Koopmeiners gaat akkoord met toptransfer; Atalanta buigt zich over bod’

Laatste update:

Napoli heeft een officieel bod ingediend bij Atalanta voor Teun Koopmeiners. Volgens Il Mattino, een lokale krant in Napels, heeft de Italiaanse landskampioen 37 miljoen euro over voor de 25-jarige middenvelder. Koopmeiners zou zelf zijn fiat al hebben gegeven aan een transfer. Hij geldt als opvolger van de naar Saudi-Arabië vertrekkende Piotr Zielinski.

De transfer van Zielinski staat op het punt van rondkomen. De Poolse middenvelder, al jaren sterkhouder bij Napoli, vertrekt voor maximaal 30 miljoen euro naar Al-Ahli. Koopmeiners moet zijn vervanger worden. De Nederlander was vorig seizoen op dreef bij Atalanta, waar hij in 33 competitiewedstrijden 10 goals en 4 assists produceerde. Zielinski (3 goals en 9 assists in 37 wedstrijden) deed het in dat opzicht zelfs minder.

Het is echter de vraag of Atalanta akkoord gaat met het eerste bod. De club uit Bergamo heeft de vraagprijs voor Koopmeiners volgens Il Mattino op 50 miljoen euro vastgesteld. Wellicht wil Juventus daar wel aan voldoen: ook de Oude Dame is volgens La Gazzetta dello Sport geïnteresseerd in de diensten van de linkspoot. In Turijn moet Koopmeiners voor de blessuregevoeligheid van Paul Pogba compenseren.

Koopmeiners staat aan de vooravond van zijn derde Serie A-seizoen. In de zomer van 2021 maakte hij voor twaalf miljoen euro de overstap van AZ naar Atalanta. Daarvoor kwam de Oranje-international tot 154 duels in dienst van de Alkmaarders, waarin hij 43 keer scoorde en 17 assists afleverde. Koopmeiners doorliep de gehele jeugdopleiding van AZ en schopte het zelfs tot aanvoerder.

Is Napoli een goede keuze voor Teun Koopmeiners?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Koopmeiners heeft mij positief verrast qua clubvoetbal. Had niet verwacht dat hij het zo ver zou schoppen. Jammer dat hij in Oranje bijzonder matig presteert.

14 augustus 2023 om 12:00

Blijf het idd vreemd vinden dat het hele Nederlandse elftal bij hun club beter presteert dan in het nationale elftal

14 augustus 2023 om 12:02

Ik vind het persoonlijk niet heel vreemd. Wij hebben gewoon weinig echt bepalende spelers in de wereldtop. Zijn vooral de meevoetballers die wij hebben of spelers die bepalend zijn op een lager niveau. Bij hun club kunnen zij zich optrekken aan het niveau van de echte wereldtoppers, bij oranje moeten zij het niveau bepalen en dat is dan gewoon lager dan bij hun clubs.

14 augustus 2023 om 12:06

Nu overdrijf je een beetje. Dumfries, Bergwijn en Depay overpresteren in de regel in Oranje. Van Dijk en De Jong deden dat ook, maar zitten momenteel juist in een mindere periode bij Oranje. De Ligt en Koopmeiners vind ik wel structureel onderpresteren tov wat ze bij hun clubs laten zien. De rest haalt min of meer zijn niveau. Tenminste, dat is mijn mening.

14 augustus 2023 om 12:06

is niet vreemd daarvoor moet je naar de trainer kijken die durft op sommige posities geen beslissingen te nemen.

in de aankomende interlandbreak moet je starten met Bijlow-frimprong/dumfries- De ligt-Botman-Aké. Frenkie-Veerman-Simons- Lang-Gakpo-Malen/Maatsen.

14 augustus 2023 om 12:21



Combinatie van kwaliteit van de coach en het feit dat Nederland eigenlijk al sinds de Robben en RvP generatie bijna nooit 5 wedstrijden achter elkaar met dezelfde 11 spelers speelt.

De enige zekerheidjes qua positie de afgelopen jaren waren Frenkie, Memphis, Dumfries en Virgil van Dijk, en dan waren Memphis en Van Dijk ook nog in sommige fases langdurig geblesseerd. Overige posities werden louter ingevuld op basis van vorm en fitheid, en dat veranderde soms vaker dan het weer in Nederland. Keeper, linksback, nummer 8 en 10 en beide vleugelspelers stonden nooit vast, al lijkt Gakpo nu wel een vaste plek te hebben veroverd. Ik geloof dat Oranje in de periode 2008 t/m 2012 vrijwel altijd speelde met de vaste as, dus Stekelenburg, Heitinga-Mathijsen, Van Bommel - N. de Jong en RvP in de spits. En dan had je Gio en Kuijt die er ook altijd bij waren.

En ook bijna iedereen wordt tegenwoordig getraind tot een systeemvoetballer, dan vind ik het niet zo gek als je in die paar weken interlandvoetbal dat je onwennig bent met nieuwe systeem en instructies.

14 augustus 2023 om 12:41

De Jong heeft nooit overgepresteerd in het Nederlands elftal.

14 augustus 2023 om 13:15

Hij speelde in 2019 een goede oefenwedstrijd tegen Frankrijk, maar idd dat is niet waarvoor je m selecteert.

14 augustus 2023 om 12:17

Dat is idd raar, dat spelers bij de club wel presteren in Oranje niet of minder. Napoli gaat er met Koopmeiners ten opzichte van Zielinski op vooruit.

14 augustus 2023 om 14:36

In welke opzichten?
Zielinski is tweebenig?

14 augustus 2023 om 12:49

Bijzonder matig??? Ja een Frenkie spelt bijzonder matig bij Oranje. Koopmeiners is echt verschrikkelijk slecht. Al heel lang niet zo een slechte middenvelder gezien bij Oranje. Now... oke, een van de slechtste dan. We hebben nu zo een 10 jaar immers alleen maar slechte, futloze, inspiratieloze middenvelders gehad bij Oranje.

14 augustus 2023 om 14:34

Daar sta ik op zich niet van te kijken. Waar ik wel van sta te kijken, is hoe vreselijk slecht hij speelt in Oranje. Ik heb er ook eigenlijk geen duidelijke reden voor. Als je een bepaalde rol nou niet goed invult is het nog tot daar aan toe, maar hij maakt beginnersfouten waardoor andere factoren eigenlijk niet eens echt een rol spelen. Die moet echt die last van zich afzetten, want het Oranjeshirt dat hij aantrekt, lijkt wel van lood.

Lijkt mij een goeie stap voor Koopmeiners. Heeft laten zien bij de beste middenvelders van de Serie A te horen. Nu mag hij het laten zien bij de kampioen en in de CL!

14 augustus 2023 om 12:22

Beste middenvelders? Hoelang is dat lijstje dan?

14 augustus 2023 om 16:49

10 goals en 4 assists bij Atalanta das toch niet mis lijkt mij. Niet voor niks dat de kampioen van Italie hem dan wil hebben. Dat zal niet het geval zijn als hij niet bij de beste middenvelders van de competitie hoorde.

Zou mooie stap zijn voor Koopmeinder. Wel een ander type als Zielinski.

Zielinksi is meer een draver, snelle handelings en volop in de strijd. Dat zijn niet de kenmerken van Koopmeinders. Echter qua passing is hij wel wat constanter. Ander type wel, had dit niet verwacht aangezien het spel van Napoli afgelopen jaar toch wel erg hoog en snel druk zetten was, dat vind ik niet helemaal bij Koopmeinders passen.

Zou wel hele mooie transfer zijn en gun het hem wel.

Handelingssnelheid van Koopmeinders is prima maar als je dit vergelijkt met Zielinksi, die is in de kleinere ruimte toch wel wat sneller.

Even ter vergelijking:

Zielinski had een passing succes percentage van 87,5
Koopmeinder had een passing succes percentage van 78,1

Als je kijkt naar de statistieken van slechte balcontrole per wedstrijd:
Zielinski: 0,7
Koopmeinders: 1,5

Als we dan ook kijken naar Key passes per game:
Zielinski: 2,3
Koopmeinders 1,8

Koopmeinder heeft wel meer scorend vermogen getoond, maar Zielinski had weer meer assists.

Beide keurige statistieken hoor, maar wel ander type voetballer.

14 augustus 2023 om 12:08

Zou een mooie stap voor Koopmeiners zijn inderdaad, maar heeft Napoli niet net een akkoord bereikt met Celta de Vigo over Veiga?

Dat z ijn erdelijk vergelijkbare spelers toch?

14 augustus 2023 om 12:09

Is niet een geheel eerlijke vergelijking. Deze stats kunnen heel erg beïnvloed worden door de speelstijl van het team. Wellicht heeft hij wel een hoger passing succes percentage omdat hij minder risico nam dan Koopmeinders of omdat zijn teamgenoten zich keer op keer beter vrijspeelden dan de teamgenoten van Koopmeinders. En Napoli speelde aanvallender dan Atalanta dus dan is het ook "makkelijker" om meer key passes voorruit te geven. Al met al vind ik het niet echt een realistische vergelijking.

14 augustus 2023 om 13:11

@los:

Klopt dat de speelstijl van belang is. Net als de medespelers. Realistiser dan dit kan je niet krijgen omdat het gewoon 1 op 1 stats per speler zijn het afgelopen seizoen.

Wil er eerder mee aangeven dat het andere type voetballers zijn. Dat hoef ik niet enkel aan de hand van de stats te doen aangezien ik een trouwe Serie A volger ben, maar kan wel een beeld geven van hoe iemand speelt.

Vraag hoe wil jij ze realistisch vergelijken dan?
Denk dat een realistische vergelijking altijd lastig is als spelers in verschillende teams spelen

15 augustus 2023 om 11:11

Helemaal eens met je laatste zin. Daarom ben ik er altijd heel erg voorzichtig mee. Een speler kan altijd beter gaan renderen als hij bijvoorbeeld betere spelers om zich heen heeft of als hij in een team terecht komt waar zijn kwaliteiten beter worden benut omdat hij op een positie wordt gezet binnen een bepaalde formatie die hem beter ligt. Het zal me niet verrassen in dat opzicht als Koopmeinders betere stats haalt bij Napoli.

14 augustus 2023 om 12:33

Wat heb je nou aan deze stats? Dan moet je ook alle stats per stuk analyseren en bekijken wat voor type passes en balverlies etc het waren.. Was het op eigen helft of op de helft van de tegenstander.. Hoe risicovol zijn de passes? Vind het apart dat je op basis van dit concludeert dat Zielinski beter is in de kleine ruimte.

14 augustus 2023 om 13:14

@vatros:

Ik concludeer niet aan de hand van deze statistieken maar vooral aan de hand van wat ik zie. Volg de Serie A op de voet en je ziet dat biede spelers gewoon andere types zijn.

Er zijn nog veel meer stats hoor, maar dan moet je een boekwerk maken

Zielinski is gewoon stuk dynamischer en dat past in het spel van Napoli van afgelopen seizoen.
Nu kan Koopmeinders zeker slagen bij Napoli.

14 augustus 2023 om 13:38

Iedereen met een beetje voetbalkennis kan heel duidelijk zien dat Zielinski veel maar dan ook veel beter is in de kleine ruimte. Teun speelt de bal gelijk terug als er een beetje druk word gezet

14 augustus 2023 om 13:08

Ik meen te hebben gelezen dat mevrouw Zielinski niet naar Saudi-Arabië wilde vertrekken, maar heb door vakantie niks meer gelezen.

Zielinski ook al naar Saoedi Arabië? Mijn voetbalhart huilt 😢

14 augustus 2023 om 12:13

Dat is inderdaad wel heel jammer. Dat is een speler die ik toch wel graag zag en die nog een mooie stap kan maken. En nu verdwijnt hij nu al. Zo jammer dat spelers als hij en (in mindere mate) Ruben Neves hiervoor kiezen

14 augustus 2023 om 18:26

Dat duurt niet heel lang. Ze worden gekocht voor absurde bedragen en verdienen ook absurde bedragen. Het zijn allemaal contracten van een aantal jaar. Dus over een aantal jaar loopt die competitie weer helemaal leeg. Die Arabieren gaan er nog spijt van krijgen dat ze dit doen.. met alle respect.

Wat? Dit zou mij erg verbazen. Heb juist de afgelopen weken gehoord over de interesse van Gabri Veiga en dat hij zelfs persoonlijk akkkord heeft. Dat is toch een veel betere optie dan Koopmeiners. Veiga is jonger, meer potentie, aanvallender en heeft een afkoopclausule van maar 40miljoen. Koopmeiners zou gewoon een downgrade zijn…

14 augustus 2023 om 13:08

Spaanse media melden een akkoord tussen Napoli Celta voor 33miljoen exclusief bonussen. Wie weet gaat Napoli wel voor beide als Zielinski weggaat. Er is nog wel aardig wat geld aanwezig want de vervanger van kim kostte maar 10 miljoen.

14 augustus 2023 om 13:40

Dat zou geweldig zijn. Dan zouden we Koopmeiners kunnen zien als de vervanger van Ndombele. Maar dan nog is 38mln wel veel geld voor Teuntje. Heb liever dat we Elmas dan belangrijker maken. We hebben immers ook Cejuste kocht voor 12m

Mooie transfer voor Koopmeiners als dit doorgaat! Heeft afgelopen seizoen laten zie dat hij het niveau van de Serie A aankan. Je ziet duidelijk een positieve ontwikkeling in zijn spel, doelpunten en assists. Napoli is natuurlijk een prachtige club en ik denk dat hij daar goed kan renderen!

Bij oranje altijd maar zeer matig, veder volg ik hem bij zijn clubvoetbal niet.

Maar als je deze geluiden hoort en uberhaupt voor oranje word opgeroepen dan zal die het met clubvoetbal wel meer dan uitstekend doen

14 augustus 2023 om 12:26

Italiaans spelletje is doorgaans wat trager dan wat ze in Nederlands voetbal en Nederlands elftal willen zien. Dan pas je binnen het ene beter dan bij dat andere.

14 augustus 2023 om 13:08

Zeker. Vorig jaar een prachtig Oranje gezien met permanent flitsende aanvallen. Dat kunnen die trage Italianen echt niet bijbenen. Kan me ook nog een Napoli tegen Ajax herinneren. Zo traag........

14 augustus 2023 om 13:18

'doorgaans' betekent ook niet 'altijd' - Mancini leidde Italie ook naar een Europese titel met niet bepaald traditioneel Italiaans voetbal... en zo kunnen we overal een uitzondering voor vinden.

Maar over het algemeen, ietwat generaliserend, ligt Koopmeiners het traditioneel Italiaanse spel beter dan het traditioneel Nederlandse.

14 augustus 2023 om 14:40

Het mentale aspect is nou eenmaal een lastig iets. Koopmeiners zal zelf ook ongetwijfeld wel doorhebben dat hij hooguit 1 acceptabele interland gespeeld heeft. Als je slecht start en de slechte wedstrijden stapelen zich op, kan dat in het koppie blijven hangen. Geen idee of dat het geval is, maar het verschil bij Koopmeiners is gewoon te groot. Enkel een andere rol of wat dan ook zorgt er niet voor dat je continu balverlies leidt en bent vergeten hoe je moet voetballen. Dan zit er iets in het hoofd niet goed.

"koopmeiners zou zelf zijn fiat al hebben gegeven aan een transfer."

Als dat een wagen van de club was denk ik dat hij hem dan gewoon terug moet geven..

Zou een hele leuke stap zijn voor Koopmeiners. Napoli is natuurlijk ook een niveau hoger dan Atalanta. Daar kan die ook nog is op het middenveld gaan spelen want bij Atalanta stond hij soms zelfs voorin haha. Maar goed zou mooi zijn als die zich daar nog meer kan ontwikkelen. Helaas komt het er bij Oranje niet echt uit. Heb alleen maar belabberde wedstrijden van hem gezien.

Geen doorverkooppercentage vermoedelijk?

Vervanger van Zielinski? Dat is een uitgesproken aanvallende middenvelder, soms als vleugelspits of schaduwspits inzetbaar. Koopmeiners wordt toch wat meer vanuit controlerende positie ingezet. Eerder concurrent voor Anguissa of Lobotka, lijkt me.

Apart dat Koopmeiners bij oranje totaal niet presteerd en nu naar de top van Italie gaat.. Helaas hebben we een drama bondscoach die alleen maar vriendjes opstelt.

14 augustus 2023 om 12:53

De beste bondscoach ben jij dan denk ik, alles van een speler hangt soms aan hele kleine dingen, die overal anders zijn. Maar zeg eens welke coach moesten we dan nu hebben, al dat commentaar is van mensen die op afstand wat zien, je maakt geen speler mee persoonlijk en op traingen

14 augustus 2023 om 13:34

Wat een grap zeg. Hij heeft vaak genoeg in de basis gestaan en niets laten zien. Alleen maar fouten en laf spel. Dat je dit nog op de bondscoaches durft te verhalen

14 augustus 2023 om 14:44

Da's wat te kort door de bocht. Koopmeiners laat juist in Italie zien dat het er wel in zit. Wat er exact aan de hand is, weet waarschijnlijk alleen Koopmeiners zelf, maar het lijkt er sterk op dat hij te veel druk op zichzelf heeft gelegd en door de slechte start in Oranje met steeds meer lood in de schoenen is gaan spelen. Als je geen absolute topspeler bent die zich overal wel in spelen, kan het gewoon lastig zijn. Genoeg spelers die in hun eerste jaren in Oranje veelal tegenvielen omdat het mentale aspect voor een blokkade zorgde.

Ik vraag me af wat Napoli gaat doen want elders lees ik dat ze ook Gabri Veiga gaan overnemen van Celta voor +/- 35 miljoen. Gaan ze voor beide of wordt het een van de twee

Matige speler die qua handelingssnelheid totaal niet meekomt bij Oranje. Daarnaast te houterig om weg te draaien. Heeft nog 0 laten zien behalve die vrije bal op Weghorst tijdens het wk. Napoli staat bekend om behendige spelers die onder elke druk uitvoetballen. Zal het heel moeilijk gaan krijgen daar

14 augustus 2023 om 14:47

Mwa, dat vind ik nogal simpel gesteld. Koopmeiners heeft absoluut niet de traagste handelingssnelheid van de spelers die in de afgelopen jaren geselecteerd worden. Die ziet het spel veel sneller dan pakweg een De Roon of zo. Sowieso heb je wel een acceptabele handelingssnelheid als je meekomt in de Serie A. Het is ook niet zozeer dat er specifieke dingen misgaan in Oranje. Hij maakt beginnersfouten die hij in z'n debuutseizoen bij AZ niet eens maakte. Dan lijkt het er toch op dat het in het hoofdje niet goed zit. Koopmeiners kan een stuk beter dan wat hij in Oranje laat zien. Hij is zeker geen topspeler, maar zou goed mee moeten kunnen komen.

Nice, AZ heeft volgens mij nog een doorverkoop percentage bedongen op zijn transfer naar Atlanta destijds. Tevens gaat er 5% opleidingsvergoeding naar Alkmaar mocht het tot een transfer komen. Kan bij elkaar zomaar weer 5 miljoen zijn.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren