Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Komende drie jaar geen uitfans na ongeregeldheden tijdens derby

Laatste update:

Supporters van Roda JC en MVV Maastricht zijn de komende drie jaar niet welkom als hun club op bezoek gaat bij de aartsrivaal. Dat hebben de autoriteiten besloten, zo schrijft De Limburger. Aanleiding zijn de ongeregeldheden tijdens de meest recente editie tussen beide clubs.

Een deel van de supporters van MVV liet zich eind vorige maand van zijn slechtste kant zien door na de verloren derby tegen Roda JC een spoor van vernieling achter te laten in het Parkstad Limburg Stadion.

Supportersplatform VoetbalUltras deelde via X video’s van het uitvak waarop fans de veiligheidsnetten sloopten, om vervolgens stoeltjes op het veld te gooien. Ook was te zien hoe de toiletten werden gesloopt in het stadion van de aartsrivaal.

Voor de autoriteiten is de maat nu vol en zijn uitfans de komende drie jaar niet welkom bij de Zuid-Limburgse derby. "Ondanks alle maatregelen en onderlinge afspraken hebben we gezien dat een groep relschoppers voor ongeregeldheden zorgt", laat burgemeester Petra Dassen van Kerkrade weten.

"We kunnen helaas niet anders dan deze maatregel treffen. Heel zuur, want voor de echte beleving bij een sportieve derby hoort ook uitpubliek." De maatregel geldt zowel voor de wedstrijden in Kerkrade als Maastricht. Voor wedstrijden tussen beide clubs is doorgaans tweehonderd man politie nodig.

"De politiemanschappen die noodzakelijk zijn om deze voetbalwedstrijden in goede banen te leiden staan in geen enkele verhouding meer", vult burgemeester Wim Hillenaar van Maastricht zijn collega aan. "En desondanks worden in en buiten de stadions toch vernielingen aangericht. Dit is niet langer te verantwoorden."

De Limburger schrijft dat Roda en MVV zijn meegenomen in het besluit. Beide clubs hebben begrip voor de maatregel. "We hebben ons als club hard gemaakt om fans mee te nemen naar de derby. Wangedrag heeft nu geleid tot verregaande consequenties", aldus MVV in een reactie.

"Als club zijn we van mening dat iedereen z’n verantwoordelijkheid moet nemen. Wij als club, de fans, de gemeente, de politie. Wegkijken en wijzen kan niet meer. Wij vrezen anders voor een scenario waarin er überhaupt geen uitpubliek meer toegestaan zal worden. Dan heeft iedereen verloren!"

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Terecht. Ik snap dat achterlijke gedoe echt niet. Kijk mij een volwassen man zijn en de hele zooi slopen, ik ben echt een coole gast.. Wat gaat er om in het brein van zulke gasten

8 december 2023 om 12:59

Volwassen qua leeftijd op papier. Niet volwassen in het hoofd. Maar het is ook lastig je te gedragen met twee ‘actieve’ hersencellen.
Wordt tijd dat er (offline)database bijgehouden gaat worden. Iedereen die het stadion in wil vingerafdruk afgeven en die koppelen aan de (seizoens)kaarten. Beide nodig om binnen te komen. Kan je in ieder geval al beter zorg aan dragen dat mensen die zich niet kunnen gedragen er makkelijker uitgefilterd kunnen worden.

Wat een verrassing! Zeker niet verwacht na al die ongeregeldheden.
Paar volwassen mannen die hun waardigheid nog verder verliezen om een potje voetbal in de KKD, dan ben je ver afgegleden.

8 december 2023 om 14:18

Ik denk dat je KKD in deze zin weg kan laten en vooral de focus leggen op: het verliezen van de waardigheid om een potje voetbal.

Terecht lijkt mij. Ze hebben afgelopen wedstrijd het halve stadion afgebroken. Te gek voor woorden dat daar ons belastinggeld heen gaat. Kunnen de politie wel beter gebruiken dan die tokkies te begeleiden

De enige juiste beslissing. Als Roda-supporter kijk ik eigenlijk nooit meer uit naar de derby. Het is altijd een kutwedstrijd en er is bijna altijd wel gezeik door een groep doorgesnoven idioten die zich niet kunnen gedragen. Dan maar geen uitsupporters meer. Beter voor iedereen lijkt me.

Volledig terecht. Als alles al is geprobeerd is het zuur voor de fans die geen kwaad in hun zin hebben. Maar ik kan mij ook voorstellen dat je sowieso tussen doorgesnoven, rellende gasten wilt zitten.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren