Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Koeman maakt grote indruk: ‘Messi zei dat ze in goede handen waren’

Laatste update:

Ronald Koeman maakt een zeer goede indruk bij Barcelona. Zowel Sport als Mundo Deportivo meldt donderdag dat de werkwijze van de Nederlandse trainer zeer wordt gewaardeerd door de spelers van de Catalaanse grootmacht. Met name de heldere communicatie en intensievere trainingssessies van Koeman worden op prijs gesteld, zo klinkt het.

"Koeman heeft iedereen overtuigd in zijn eerste weken bij Barcelona", begint Sport. "De coach heeft een goede fundering gelegd en heeft meteen gesproken met de topspelers, met als eerste speler Lionel Messi. De Nederlander deelde de ideeën van zijn project met Messi. Een wederopbouw met als basis harder werken, een betere fysieke gesteldheid bewerkstelligen bij de selectie en een ander tactisch plan hanteren. Messi kreeg een goede indruk van Koeman, maar benadrukte destijds wel dat hij nog steeds wilde vertrekken vanwege het bestuur en voorzitter Josep Maria Bartomeu."

Koeman niet tevreden over Frenkie de Jong: 'Dat heb ik hem verteld'

"In de daaropvolgende dagen sprak Messi met enkele ploeggenoten. Hij vertelde hen dat hij geloofde dat ze met Koeman in goede handen waren. Hij zag voor zichzelf nog altijd geen plek in het project, maar begreep dat de inbreng van Koeman de huidige selectie goed zou doen. (...) Koeman sprak daarna met enkele andere spelers: Sergio Busquets, Philippe Coutinho en Antoine Griezmann. Vanaf de eerste oefensessie maakte hij aan de hele groep duidelijk dat hij een 'hard trainingsregime' zou hanteren. Koeman heeft ook altijd één-op-één met spelers gesproken en in duidelijke bewoordingen uitgelegd wat de bedoeling is. Hij wil geen beste vrienden met de spelers worden. Hij wil gewoon zijn boodschap zelf duidelijk overbrengen, zonder tussenpersonen, zodat er geen misverstanden zouden ontstaan."

"Koeman pakte publiekelijk, maar ook intern, Frenkie de Jong en Antoine Griezmann aan na de wedstrijd tegen Sevilla (1-1). Beiden hebben de boodschap begrepen en willen verbeteren. Een heldere speech binnen en buiten de kleedkamer van Koeman die geaccepteerd wordt. (...) Naast de sterren heeft hij ook gesproken met de talenten. Koeman was duidelijk in zijn intenties met Riqui Puig en Carles Aleñá. Beiden zagen in dat ze respectvol behandeld zouden worden door Koeman als ze bij Barcelona zouden blijven."

Mundo Deportivo deelt grofweg dezelfde analyse over Koeman. De Catalaanse sportkrant voegt toe dat er met de komst van Koeman afscheid is genomen van de gezapige trainingen en dat er vaker en met veel meer intensiteit wordt getraind dan onder Quique Sétien. Ook de warming-up is langer en intensiever geworden bij Barcelona. Daarnaast wil Koeman dat spelers een uur voor de training aanwezig zijn om bijvoorbeeld met elkaar te ontbijten of met elkaar te sparren over de speelwijze, individueel of als groep."

"De Nederlander deinst niet terug voor moeilijke situaties of moeilijke vragen van journalisten. Hij komt af en toe hard over met zijn teksten, maar dat is wat het team en de club nu juist nodig hebben. In journalistiek opzicht is het ook wel prettig dat er niet om de hete brei wordt heen gedraaid. De spelers weten wat Koeman van hen verlangt, hij heeft dit soms ook publiekelijk gemeld. Zijn manier van communiceren dwingt respect af in de kleedkamer, maar ook op de burelen van Barcelona."

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Koeman was lange tijd niet een heel goede trainer. Beetje een dandy met zn voorbij komende trein. Maar na de ziekte van zijn vrouw is hij zijn van uiterst serieus gaan nemen. Hij wordt steeds beter.
Een soort Ferguson. Het is allemaal niet revolutionair, maar wel heel solide. Wat kunnen je spelers? Welk systeem past daarbij.
En verder het niet pikken als spelers verzaken. Discipline zorgt voor een goed groepsgevoel.
Ik heb heel veel waardering voor zijn prestaties.

15 oktober 2020 om 12:48

Vind hem sinds Feyenoord eigenlijk al sterk verbeterd, komt heel rustig en duidelijk over. Eigenlijk wat in het artikel ook wordt vermeld. Hoop alleen niet dat er zo’n nieuwe eigenwijze president komt en hem er meteen uit knikkert. Zeker niet wanneer hij goede prestaties levert. Dit team gaat om alle prijzen mee doen, CL favoriet zijn ze uiteraard niet, goeie outsider imo

15 oktober 2020 om 13:14

Ik kan het niet helpen om op te merken dat vorige artikels over Koeman, uit dezelfde kranten maar met een negatieve ondertoon hier op VZ werden afgedaan als roddels, leugens en onwaarheden ‘ want ze moeten de kranten vullen’ maar dat deze positieve berichten, opnieuw uit die zelfde kranten, deze keer wel als waarheden worden gepercipieerd🤔 Best een grappige vaststelling😀! Los daarvan is Koeman prima gestart en kan hij deze lijn hopelijk doortrekken. Lijkt me wel een probleem te worden als Messi nog steeds wil vertrekken volgend seizoen. Dat zullen ze collectief moeten opvangen bij Barcelona.

15 oktober 2020 om 13:40

Is allemaal zo logisch, als het negatief is dan ligt het aan het bestuur en als het positief is dan ligt het aan Koeman, zo moeilijk is het toch niet? 😂😂 Het ziet er vooralsnog aardig uit, maar zo geweldig is het nog niet. Ook onder Valverde en Setien waren er momenten van opleving waarbij ik dacht, he he eindelijk begint het ergens op te lijken. En laten we eerlijk zijn, het ziet er redelijk uit en meer ook niet.

15 oktober 2020 om 15:51

@Wandering: hahaha daar heb je natuurlijk een punt😂

15 oktober 2020 om 17:57

Dan kijk je niet goed niemand zegt dat het perfect is maar er worst harder gewerkt. Gelijk spelen tegen sevilla is geen schande. Met 10 man winnen bij celta is gewoon knap zeker als je uit de geschiedenis kan zien dat het met 11 man nooit lukte. De wissels vallen goed in en weten wat ze moeten doen. En niet alles loopt meer via Messi. Onder setien en valverde maakte ze een hele zwakke indruk

gewoon een uitstekende coach Koeman. hij heeft gezag, een verleden als grote voetballer en hij neemt gewoon logische beslissingen door zijn spelers gewoon neer te zetten waar ze horen te spelen en dan zie je dat die gelijk goed gaan presteren. hij maakt van het voetbal en trainersvak niet een of andere hogere wiskunde voor raketgeleerden en dat maakt hem juist zo goed imo

15 oktober 2020 om 12:31

Precies. Daarom zijn er ook nooit discussies geweest over zijn opstellingen. Iedereen zag gewoon dat Babel de ideale linksbuiten was.

15 oktober 2020 om 12:32

Oranje is Wel de enige plek waar babel de afgelopen jaren heeft gefunctioneerd.

15 oktober 2020 om 12:35

Fulham was ook wel aardig. Turkije zou ik niet weten, dat volg ik niet. Bedoelde alleen maar dat het lang niet allemaal zo logisch is als Japie zegt. Had net zo goed Griezmann of iemand anders kunnen noemen.

15 oktober 2020 om 12:35

Daarom en ook gewoon Griezman op rechtsbuiten, gewoon heel logisch 😂😜

15 oktober 2020 om 12:35

@deem. klopt er zal incidenteel wel eens een keuze zijn waar we niet achter staan zoals Griezmann op rechts bv of Babel idd maar hij neemt 9 van de 10 keer voor de rest gewoon logische beslissingen. Babel was in de Koeman periode ook niet zo extreem slecht als afgelopen jaar. dat hij momenteel bij Oranje zit vind ik een stuk vreemder

15 oktober 2020 om 12:38

@wandering dat is idd wel een rare keuze maar wat moet hij anders? op Dembele kan je niet rekenen want die is altijd drie kwart van het jaar geblesseerd en Griezmann heeft in tegenstelling tot Dembele nog een hoge transferwaarde dus ik denk dat Koeman hem laat spelen in het clubbelang in de hoop dat hij snel wordt verkocht

15 oktober 2020 om 12:42

Als je je niet gedraagt dan sta je er niet in bij Koeman. Dembélé traint nu extra omdat griezmann in de basis staat. Dat deed ie vorig jaar niet.

15 oktober 2020 om 16:33

Onder Koeman zag iedereen dat inderdaad. Moeiteloos geplaatst voor het EK. Finale Nations league gehaald.

15 oktober 2020 om 15:36

allemaal hossana, maar waar hij volgens mij niet goed in is...aankopen. Als je persoonlijk Dest en Depay voordraagt, begrijp je het niet, sorry. Die 2 hebben niet het niveau Barca en zullen dat nooit krijgen. En Met Wijnaldum nog een 3e hollander op de lijst vind ik ook niet creatief en maakt je kwetsbaar. Bij Everton was ie ook niet succesvol in zn aankopen. Ik ben een fan van Koeman als trainer, maar hij lijkt vooral goed in uit n bestaand team het maximale te halen. Dat is knap maar bij Barca moet er een team gerenoveert worden, weet niet of dit dan genoeg is.

Allemaal leuk maar we weten toch allemaal dat dit hele verhaal zich tegen hem keert als hij dadelijk twee keer verliest. Dan is wat hier als positief wordt uitgelegd ineens weer negatief.

15 oktober 2020 om 12:31

Dit is precies ook wat ik denk. Nu zijn het complimenten, straks de speerpunten die hem steken om hem weg te krijgen.

15 oktober 2020 om 12:33

Inderdaad. Dan is het weer de directe Hollander. Kijk hoe er gereageerd werd op het nieuws over Suárez en Puig bijvoorbeeld.

15 oktober 2020 om 13:10

Verliezen gebeurt iedereen. De manier waarop is wat belangrijk. Guardiola verloor zijn eerste 2 wedstrijden en toch was iedereen alleen maar enthiiousiast omdat ze de tegenstander van het kastje naar de muur speelden maar pech hadden met enkele momenten waar ze een tegengoal kregen en zelf iets van 5x op paal schoten en iets van 20 kansen in een wedstrijd maakten.

15 oktober 2020 om 16:32

guardiola liep binnen bij het meest talentvolle barca ever ...luis enrique en martino hebben mij bewezen dat het echt niet alleen aan de grote guadriola lag. Verre van, hoeveel CLs heeft ie daarna nog gewonnen en hoe dominant is het City spel nu helemaal?koeman moet een ploeg renoveren die op de weg naar benden is. Ik zie hem dat niet doen ondanks zn kwaliteiten. Ik zie dat eigenlijk nieamnd doen. Omdat de verwachtingen skyhigh zijn, de stem van succesvolle spelers te groot, maar de honger gestild....

15 oktober 2020 om 17:19

Knap nou is met dat gezeik over dat pep binnen liep bij meest talentvolle barca ever. Ja hij kwam bij een top team maar gooide vervolgens 2 sterren er uit, Ronaldinho en Deco. Durfde het aan met busquets en pedro destijds spelers die niemand kende. Haalde Alves en Pique en maakte daarvan een geweldig team.

15 oktober 2020 om 17:21

Verder wat heeft Martiona nou bereikt..? Luis had geluk met msn want voor de rest was zijn tactiek echt heel ruk. En je zegt wel hoeveel cl heeft pep gepakt maar hoeveel cl heeft barca gepakt na zijn vertrek. Met hem 2 in 4 seizoenen en na hem 1cl in 8 seizoenen en dan zeg ik nog niks over het spel die na zijn vertrek nooit meer is laten zien.

15 oktober 2020 om 17:21

Ik ga stuk martino heeft jou juist moeten bewijzen dat het wel aan guardiola lag maar jij hebt de omgekeerde logica. Martino heeft gefaald bij barcelona. Verder heeft jou reactie geen betrekking op de mijne. Nog een keer lezen misschien werd je getriggerd door de naam guardiola. Martino..... die heeft helemaal niks gepresteerd met barca

Lijkt me duidelijk. Dit is wat Barcelona nodig had en dit is ook hoe wij Ronald kennen als coach. Hoop voor hem en Barca dat het een succesvolle periode wordt.

Messi, heeft tegen ploegmaats gezegd dat ze in goede handen waren, en heeft dan naar een journalist gebeld om dat te delen? straf!

Ondanks verwoede pogingen van verschillende Spaanse media om hem af te schilderen als boosdoener en respectloze hork, heeft hij gewoon gedaan wat hij moest doen: duidelijkheid scheppen. Dat dwingt respect af bij de spelers en dat zie en hoor je nu terug. Kleinzerige types als Suarez en Vidal zullen wel degelijk in hun eer aangetast zijn hoor, maar dit was gewoon nodig. Ze waren tot rotte appelen geworden als ze waren gebleven. Koeman’s grootste klus is in mijn ogen het laten renderen van Griezmann, dan staat er echt een topteam!

15 oktober 2020 om 13:09

Griezmann kan niet laten renderen bij Barcelona. De rol waarin hij het best is heeft hij Messi en Coutinho voor zich in de pikorde. En Messi speelt niemand uit de basis en een Coutinho in topvorm zou ik altijd boven Griezmann in topvorm kiezen. Einde oefening. En hopelijk wordt Trincao of Dembele heel gauw basisspeler tov Griezmann. Dan hebben we een zeer stabiel team. Volgend jaar liever een topaankoop doen centraal achterin. En dan hoop ik het liefst op Upamecano ofzo.

15 oktober 2020 om 14:20

Een man mag dromen, maar ik vrees het inderdaad ook. Griezmann gaat niet kunnen renderen en als het nog een half jaar zo doorgaat, kan hij in de winter het beste eieren voor zijn geld kiezen. Wat betreft Upamecano, ik ben voor, al hoor ik wel mindere verhalen over zijn fysieke gesteldheid. We hebben met Umtiti natuurlijk een topvoorbeeld van hoe belangrijk dat kan zijn.

Het enige echte probleem dat Koeman tegen gaat komen is afscheid moeten nemen van Messi, Busquets en Pique dat zijn onderhand clublegendes (messi allang natuurlijk). Dat zelfde probleem had Bayern en Real Madrid ook, als het op een respectvolle manier gebeurt dus niet zoals bij Casillias dan krijgt hij veel respect. En van Griezman moet afscheid genomen worden, misschien naar PSG sturen en dan een miljoen of 50 erbij en Mbappe naar Barca halen.

15 oktober 2020 om 13:25

Dat zal echt niet moeilijk zijn naar mijn mening, er waren er al 2 bereid om op te stappen afgelopen zomer periode (messi en pique) overigens hoeft het niet eens tegelijk te gebeuren. OM eerlijk te zijn zie ik messi tot het moment dat hij stopt een niveau halen waar hij van toegevoegde waarde is bij barcelona. Busquets heeft nog nooit maar ook een beetje moeilijk gedaan.

15 oktober 2020 om 13:54

Het gaat hier ook meer om de publieke opinie, wanneer hij Busquets verteld dat hij weg kan gaan en hem dan vervangt door een (veel) mindere speler gaan de "fans" zich heel erg snel tegen hem keren. Kijk maar hoe het ging met Suarez en in eerste instantie met Puig.

15 oktober 2020 om 14:28

Ah oke. De vervanger van bijvoorbeeld busquets is gewoon frenkie vind ik. Messi kun je niet vervangen dus de fans moeten zich er erbij neerleggen. Dacht eerst dat je de reactie van spelers bedoelde.

Wel benieuwd naar hoe ze weten dat messi dit tegen de medespelers heeft gezegd. Het is wel duidelijk dat de intensievere trainingen alleen maar een goed effect hebben gehad wat vrij logisch is eigenlijk. Waarom valverde over was gestapt naar 1 uur trainen is mij een raadsel. Als er binnenkort een nieuwe president komt zit er een vrij grote kans in dat messi alsnog blijft. Gewoon verlengen, wie weet met een lagere salaris wat ik hem wel zie accepteren hij had eerder al een keer een lager salaris geaccepteerd zodat neymar destijds gehaald kon worden. Misschien doet hij het weer zodat barca wat meer ademruimte heeft

1e 2 wedstrijden waren positief. Ze speelden veel frisser, sneller, directer,etc. Zoals Koeman zelf ooit gewend was bij Barça. Maar tegen Sevilla zag het er al weer een stuk minder uit. Griezmann op rechts blijkt dan ook meteen echt geen goede optie te zijn en Coutinho brengt ook weinig. Gaat vaak binnendoor om de bal dan maar weer af te geven. Hij moet scoren en assists geven maar niet de bal aan frenkie geven. En zo kan ik nog wel ff doorgaan. Het is te hopen dat Koeman ze ook goed tegen de grote jongens laat spelen. Binnenkort el Clásico en dan zullen we zien waar we staan.

t blijft toch bijzonder om te lezen dat er trainers zijn, die denken dat spelers niet hard hoeven te werken in de top. Talent is voldoende.dat kan toch niet. Het niveau van topsport tegenwoordig ligt zo hoog op alle vlakken, dat je alles voor elkaar moet hebben.en knetterhard trainen is daar uiteraard 1 van.( en knetterhard trainen, betekent niet dat je elke dag kruipend van het veld af komt, want ja, ik weet, er zijn ook nog 65 wedstrijden te spelen)

Mooi voor Koeman dat hij het tof dusver goed doet bij FC Barcelona en ook goed ligt bij de spelersgroep. Zoals in de reacties hierboven staat: Koeman heeft als trainer echt wel een hele goede ontwikkeling doorgemaakt. Eigenlijk vanaf zijn moment dat hij trainer bij Feyenoord werd, presteert hij over het algemeen gewoon prima en voor zijn periode bij Feyenoord vond ik hem nooit echt een goede trainer. Deed het toen wel prima bij Ajax, maar bij o.a. Benfica, Valencia, Psv, AZ, etc. vond ik hem maar tegenvallen. Wat Koeman gewoon goed doet, is dat hij het eigenlijk heel simpel houdt en spelers gewoon neerzet op posities waar ze thuishoren en het beste tot hun recht komen. Ook geeft hij de spelers dan vertrouwen, wat invloed heeft op hun prestaties. Ik hoop echt dat Koeman erin slaagt om Dembélé, Griezmann en Coutinho op te laten leven en ze goed te laten presteren bij Barcelona. Coutinho doet het in ieder geval prima tot dusver. Niet heel denderend of nog niet zijn absolute topniveau, maar hij is in ieder geval weer goed bezig onder Koeman. Griezmann heeft het dan wel wat moeilijker, maar hopelijk laat hij het alsnog zien en Dembélé heeft dan pech met blessures en zijn mentaliteit is helaas ook niet geweldig, maar hopelijk weet Koeman de juiste snaar bij hem te raken en blijft hij fit want dan heeft Barcelona voor de aankomende plusminus 10-jaar echt een fantastische vleugelaanvaller in huis. Want Dembélé is immers nog altijd pas 23-jaar. Dan zorgt Koeman er toch even voor dat er plusminus 300 miljoen toch gewoon naar verwachting presteert, in plaats van dat er 300 miljoen zo weggegooid wordt.

ter Stegen
Dest
Piqué
Lenglet
Alba
Busquets
de Jong
Messi
Coutinho
Dembélé
Griezmann

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren