Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Koeman kritisch op basisspeler Nederlands elftal: ‘Neemt veel te veel risico’

Laatste update:

Ronald Koeman is niet te spreken over het optreden van Xavi Simons tegen Schotland. De dribbelaar leed veelvuldig balverlies en werd een kwartier voor tijd naar de kant gehaald voor Donyell Malen, die wél wist te scoren.

"Of we dichter bij de Europese titel zijn gekomen? Op de manier waarop we vanavond hebben gespeeld niet", begint Koeman in gesprek met de NOS. "Aan de bal zijn we niet goed geweest, op de laatste fase van de wedstrijd na."

Het eerste uur vond Koeman moeizaam, slecht en slordig. "Als je dan ook nog tegen een ploeg speelt die kort dekt... Zij hebben de beste kansen gehad. We maken twee fouten in de opbouw (via Mats Wieffer en Mark Flekken, red.), dan is een systeem niet aan de orde."

Xavi Simons


Ook Simons speelde andermaal een ongelukkige wedstrijd in het shirt van Oranje. "Ik vond dat hij te veel risico nam in zijn acties", aldus Koeman. "Er zijn momenten dat het niet kan."

"Omdat er vaak veel spelers dicht bij elkaar stonden, moet je zorgen dat je vast aan de bal bent. Maar Xavi was een van de spelers die veel te veel balverlies leed."

Memphis


Memphis Depay heeft Koeman wel kunnen bekoren. "Je ziet aan hem dat het een geweldige speler is vanuit zijn acties. Hij had in de eerste helft een aantal momenten dat hij balverlies leed, maar hij is wel creatief en gevaarlijk. Het is jammer dat hij niet scoort."

Ook de teruggekeerde Wijnaldum scoorde in de ogen van Koeman een voldoende. "Ook hij liet bij momenten zien een neusje voor diepte te hebben. Hij is absoluut niet tegengevallen. Ik had niet het idee dat hij niet meer kon brengen wat hij voorheen bracht."

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ik vond Memphis ook niet zo bijzonder.. maar ja Koeman zal zijn zoon nooit bekritiseren zoals wel bij een Simons (terecht).. frimpong speelde ook matig, via zijn kant kwam Schotland er 2x gevaarlijk uit.. Denzel hoeft zich geen zorgen te maken..

23 maart 2024 om 07:20

Eens. Maar goed, we hoeven Frimpong nog niet af te serveren na zijn 1e basisplaats. Dat Denzel altijd levert en de 1e RB moet zijn vind ik ook.

23 maart 2024 om 08:07

Dat was ook wel overdreven zeg, gisteren totaal geen bijzondere invalbeurt. Enige verschil is Dumfries staat 20m lager op het veld en is een veel meer defensief ingestelde back. Tegen Ierland thuis speelde die ook heel slecht.



Blijft me echt een raadsel waarom Simons zo slecht is bij het Nederlands Elftal. PSV heeft hem vorig seizoen zo'n beetje door de hele voorhoede heeft gegooid, linksbuiten, rechtsbuiten, dan weer middenveld, in nood ook maar in de spits. Hij leek er echt niet onder te lijden, als spits was ie wel echt wat minder maar zelfs dat vulde hij nog best goed in. Ik kijk verder geen Leipzig behalve CL maar zo te zien speelt hij daar ook op 3 verschillende posities.

Verder al bij zijn 4e club op zijn 20e die allemaal van elkaar verschillen qua stijl. Ik dacht echt dat juist Simons een speler was die je in elke kut opstelling nog zou kunnen laten renderen obv individuele kwaliteiten. In ieder geval tegen de Gibraltars, Ierlands etc

22 maart 2024 om 23:42

Hij speelt op 1 positie RAM.

Xavi is in potentie de beste speler van Oranje op basis van zijn prestaties bij de club. Maar op basis van zijn spel bij Oranje zou je bijna blij zijn als hij het niveau van Ruben Schaken kan aantikken. Een basisplek op het EK komt te vroeg.

23 maart 2024 om 09:01

Hahah Ruben Schaken, man man man. Deze reactie is te grappig. Chapeau

Simons lijkt in een ander tempo te willen spelen dan zijn medespelers. Wel wat onnodig balverlies gezien vandaag, maar ook momenten dat hij de bal verliest omdat hij eenmaal naar de goal wilt. Het is echt een goede speler, maar niet een type voor de behouden tactiek die Koeman wil zien.

Wat ik alleen niet snap is hoe Koeman Simons bekritiseert, maar telkens blijft terugvallen op (en complimenten uitdeelt aan) Memphis. Meneer balverlies.

23 maart 2024 om 08:10

Hele scherpe analyse over Simons. Die denkt altijd vooruit en wil sneller spelen. Al was hij dit keer wel te slordig.

23 maart 2024 om 08:18

Sneller spelen? Hij haalt juist continu het tempo eruit door uit stilstand kansloze acties te willen gaan maken.

Hij voetbalt alsof hij denkt dat ie prime Messi is. Begin nu gewoon eens met simpel spelen. Een of twee keer raken en alleen een actie maken als je in de een op een komt

23 maart 2024 om 09:46

Welk tempo? Iedereen in Oranje staat telkens stil, dat geen enkele bal op gegeven moment vooruit kan worden gespeeld. Als je simpel, met 1 of 2 keer raken wil spelen, heb je teamgenoten nodig die in beweging komen en je afspeelmogelijkheden bieden.

Ik snap hem wel. Zeer aanvallende speler die er vol voor wil gaan. Het komt er totaal niet uit, omdat het team zo behouden speelt. Maar wel eindelijk eens een aanvallende speler van de Hollandse school.. ironisch genoeg dat hij in het buitenland hiervoor opgeleid is.

23 maart 2024 om 10:59

Als je brobbey spits zet gaat xavi beter spelen.

Tja, hij zal zijn twee lievelingetjes ook maar een beetje kritiseren. OK, Ronald: het was feest met God en Gini! De Schotten lopen nog tollend op hun benen over het veld.....

23 maart 2024 om 07:48

Dus dat, enige wat wijnaldum goed deed was zijn goal. Voor de rest liep hij alleen maar in de weg. Depay zoals vanouds niet in de spits te zien en weer veel balverlies. Koeman durft dan ook gewoon te zeggen dat de schotten al1 gevaarlijk werden van individuele fouten. Terwijl je duidelijk zag dat het niet goed stond op het veld in balbezit en balverlies. Van dijk die weer zwak speelde met alleen maar achteruit lopen en regelmatig niet doordekte. Wieffer en Reijnders hadden het zwaar, waarbij Wieffer meer opviel op cruciale momenten ten op zichte van reijnders. Maar datvkrijg je als depay wijnaldum en xavi het middenveld klein maakte i.p.v. breed en groot. Wij als Nl hebben leuke spelers maar gebruiken ze niet in hun kracht en dat kan je koeman wel verwijten

Hij moet ook vanaf links komen. Waar hij nu speelde heeft hij sinds psv niet meer gedaan en Gakpo komt juist haast nooit meer vanaf links en stond daar nu wel

23 maart 2024 om 06:31

Speelt bij Leipzig juist vaak hangend vanaf die rechterkant en kan zwerven over het veld: dat is zijn kracht. Ideale middenveld lijkt me toch de Jong - Reijnders - Simons met Simons op 10 rondom Depay in de spits.

23 maart 2024 om 08:20

Tja, hij krijgt eigenlijk gewoon een vrije rol. Wat tamelijk bizar is gezien het feit dat hij nog werkelijk niets heeft laten zien in het NL elftal.

23 maart 2024 om 10:05

Als je met een 10 speelt wil je Depay echt niet in de spits hebben. Zakt eigenlijk altijd terug waardoor je al voor de 16 van de tegenstander in kleine ruimtes moet spelen.

Als je perse Depay in de spits wil, dan zou je een middenveld van Frenkie, Schouten en Veerman kunnen opstellen en zorgen dat je Gakpo en Malen in een vrije rol op de flanken hebt, dan kom je uit op een 4312 opstelling. Geen gekke gedachte: pijlsnelle aanvallers, met een middenveld dat de bal op de stropdas kan leggen.

Zelf zou ik 433 aanhouden, met het middenveld wat je voorstelt en Brobbey in de spits. Die blijft diep staan, waardoor je sowieso ruimte op het middenveld creeert.

Werkelijk alles aan die jongen irriteert toch zodra hij voor het NE speelt? Heeft ie een minder getalenteerd tweelingbroertje die wordt gestuurd? Werkelijk niets lukt en altijd dat verongelijkte gezicht. Ben zeker geen Malen-fan omdat ik denk dat hij maar een paar weken per jaar top is, maar er gaat wel meer dreiging en gretigheid van hem uit.

23 maart 2024 om 08:22

Malen is echt een verademing als je net 75 minuten naar Xavi hebt moeten kijken. Hij heeft tempo en overtuiging in z'n spel. Is direct, zorgt voor gevaar, werkt hard.

Het is voor mij volkomen onbegrijpelijk waarom Xavi Simons goed presteerde bij PSV, goed presteert bij Leipzig en in Oranje altijd onder de maat presteert. Heeft dat met het spelsysteem te maken, met tactische opdrachten, met vertrouwen? In Oranje lijkt het ook vaak alsof Xavi zich te graag wil bewijzen met riskante acties, te ver doorgevoerde combinaties en niet succesvolle schoten op doel. Het is mij ook nog steeds niet duidelijk op welke positie Xavi het beste zou renderen, linksbuiten, linksmidden, op 10 of aan de rechterkant. Zijn multifunctionaliteit is ook een beetje zijn valkuil. Oranje heeft voldoende goede spelers in de selectie, buiten misschien Frenkie en Virgil (nog) geen absolute top, maar een gebalanceerd team opstellen is zeker niet eenvoudig. Overigens zou ik zelf waarschijnlijk gewoon voor 4-3-3 gaan als iedereen fit is, zie opstelling.

Flekken
Dumfries
De Ligt
Van Dijk
Aké
Schouten
Reijnders
De Jong
Malen
Memphis
Gakpo

Light het aan het team …..of aan de coach …..individueel allemaal goeie voetballers….ligt aan Koeman simpel is gewoon middenmoot meer niet

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren