Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Koeman: 'Ik kreeg het gevoel dat ik op het WK naar 'mijn' jongens keek'

Laatste update:

Feyenoord was met vijf voetballers hofleverancier van het Nederlands elftal dat op het WK 2014 tot de derde plaats reikte. Stefan de Vrij, Bruno Martins Indi, Terence Kongolo, Daryl Janmaat en Jordy Clasie maakten allen minuten in Brazilië en Ronald Koeman keek dan ook met genoegen naar de televisie.

/

De manager van Southampton werkte in De Kuip samen met de opgesomde spelers. "Ik kreeg het gevoel dat ik naar 'mijn' jongens keek", zegt hij in gesprek met RTV Rijnmond. "We hebben met elkaar grote stappen gemaakt bij Feyenoord." Koeman erkent 'best sceptisch' te zijn geweest voor de start van het mondiale eindtoernooi in Brazilië.

"Maar het is een fantastisch WK geweest. Er werd gezegd dat de Nederlandse verdedigers niet goed genoeg zijn voor dat niveau, maar ze hebben aangetoond dat ze het zeer goed aan kunnen", aldus Koeman. "Daar hebben we keihard voor gewerkt en de jongens in geholpen. Uiteindelijk hebben ze het zelf gedaan. Nu moeten ze zich de komende jaren definitief op dat niveau bewijzen

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ik heb niets met feyenoord en niets met psv. Maar ook ik heb bij een WK het idee dat ik naar mijn jongens aan het kijken ben. Zo hoort dat volgens mij ook.. Dan heb je ook het gevoel dat de eredivisie zo slecht nog niet is en dat we als land toch stappen maken..

weet wel hoe Koeman zich voelt hahahahaha.

Janmaat vond ik persoonlijk niet zo sterk als hij bij feyenoord was. De Vrij was fantastisch, BMI moet zichzelf leren beschermen, maar was verder zowel goed als hilarisch. Clasie heeft mij zeer positief verbaasd en Kongolo was mee voor spek en bonen.
Al met al heeft het feyenoord 5tal een ruime voldoende gehaald lijkt me, en daar mag Koeman idd trots op zijn.

16 juli 2014 om 12:24

Als Feyenoordfan keek ik natuurlijk extra naar de Feyenoordspelers. Wanneer die fouten maakte, voelde het extra pijnlijk. Janmaat heeft zijn niveau niet gehaald in de eerste 3 wedstrijden, maar tegen Argentinie zag je toch weer zijn talenten naar voren komen. Enorm snel en overal met al zijn explosiviteit erop.
Van De Vrij wist ik al dat hij een top WK zou spelen, maar heeft ondanks toch paar vage inspeelschuivers naar de tegenstander gemaakt. Komt ook door het middenveld dat niet aanspeelbaar was.
BMI speelde juist redelijk goed, terwijl ik sceptisch was, want bij Feyenoord is hij zelfs zijn basisplaats kwijt geraakt.

De grootste verrassing (ook in jouw reactie) is Clasie. Ik weet nog hoe hard iedereen schreeuwde dat Clasie maar geen minuten moest krijgen, want hij was veel te slecht en ging voor joker mee naar het Wk. Toen hij er tegen Argentinië erin kwam, zag je opeens veel meer voetbal. Hij is verdedigend natuurlijk minder dan De Jong, maar NL is veel beter met Clasie, want Clasie heeft nog 3 verdedigers in zijn rug. Clasie is een bijter die zeker zijn tegenstander niet zomaar doorlaat. Als hij afhaakt, staan onze topverdedigers al te hijgen om de aanvaller op te pakken.
In zijn eerste seizoen zei Vertonghen niet voor niets: Die Clasie heeft in zijn eentje meer ballen veroverd dan ons hele middenveld bij elkaar!
Door zijn gestalte denken mensen vaak dat hij een leuke voetballertje is en niet meer, maar die jongen heeft het vermogen om een spel enorm snel te verplaatsen. Altijd de bal vooruit en ballen onderscheppen ipv duels aangaan. Ik zie in Clasie de toekomst op het middenveld, als we 532 blijven gebruiken. Bij een 433 is hij als VDM natuurlijk een mindere optie.

nou dat is fijn voor je Ronald. Maar je hebt zelf helemaal niks gewonnen met die jongens.
T eerste jaar was knap wat je presteerde. De 2 jaren erna was het gewoon niet genoeg.

16 juli 2014 om 08:57

Ik weet door welke bril jij kijk maar als je ziet waar Feyenoord vandaan komt 3 jaar geleden en als je ziet dat hij met totaal geen geld de laatste 3 jaar 2 maal tweede wordt en eenmaal derde wordt dan heeft hij het geweldig gedaan , plus dat er vele spelers zijn doorgebroken , hij trok 2 jaar geleden Pelle aan die nu voor een veelvoud verkocht is en ook Janmaat die nu weer voor veel geld is verkocht , en andere jonge spelers die hij de kans gaf , dus geen onzin meer uitkramen AUB hij heeft het gewoon goed gedaan .

16 juli 2014 om 09:27

Toch snap ik wel wat babymongo bedoeld.

Als je ziet dat ze in de competitie 40 doelpunten tegen hebben gekregen en maar 10 clean sheets hebben behaald, dan is dat toch een behoorlijk aantal voor een verdediging die basisklanten van Oranje zijn.
Ajax had bijvoorbeeld 28 tegendoelpunten en 14 cleansheets, terwijl bijvoorbeeld Janmaat boven van Rhijn is geselecteerd (terecht) en de Vrij boven Veltman wordt gekozen(terecht).
Als ik zie hoe de Vrij zich op het WK laat zien, dan is dat toch een hele andere de Vrij als bij Feyenoord. Koeman heeft het fantastisch gedaan bij Feyenoord, maar hij was niet in staat om de afgelopen 2 jaar de spelers veel beter te maken.

16 juli 2014 om 09:30

totaal niet mee eens! juist wel beter gemaakt als je weet waar ze vandaan moesten komen!

16 juli 2014 om 09:37

@sloep01 dus jij bent tevreden met een tweede plaats, veel onnodig punt verlies en een kampioen die niet een veel betere selectie heeft, maar toch steeds kampioen wordt???
Ik hoop dat ze er bij feyenoord anders over denken anders worden ze de eerst komende 20 jaar weer geen kampioen.

16 juli 2014 om 10:42

Nee dat bedoel ik niet als je zie hoe Feyenoord er 3 jaar geleden voor stond vergeleken met nu dat is dat ook een deel het werk van Koeman hoor .

16 juli 2014 om 11:38

Inderdaad....zijn ook zijn jongens.. gewoon Nederlandse jongens die zich staande hebben gehouden tegen wereld top KLASSE

16 juli 2014 om 12:52

Jogiknow,

Maar Ajax heeft Cillessen, terwijl Feyenoord Mulder heeft. Had je die twee omgewisseld, was Feyenoord kampioen geworden. Als je zag hoeveel rust Cillessen bracht aan de Oranje / Feyenoord verdediging, een van zijn sterke punten, en dat vervolgens vergelijkt met Mulder, dan zie je enorme verschillen en speel je ook veel minder fijn.

17 juli 2014 om 19:52

@ babymongo
Rustig aan... Feyenoord doet al 30 jaar niet structureel mee om het kampioenschap. Voordat Koeman kwam , was het een hele grote puinhoop. Onrust binnenskamers en onrust vanuit de supporters. Koeman kon niet investeren en opeens lukt het om redelijke resultaten te boeken.. Feyenoord heeft aan het kampioenschap mogen ruiken en dat hebben ze sinds 1999 niet mee mee mogen maken.

En over de eerst komende 20 jaar, dat hoop ik niet voor ze. Ik hoop voor ze dat ze deze periode niet afsluiten , zonder een kampioenschap in 20 jaar... Ze hebben nog 4 jaar... Ik zie het niet gebeuren...

Hoewel hij natuurlijk het vertrouwen heeft gegeven aan die jongens, blijkt toch (achteraf) dat hij er eigenlijk veel te weinig uitgehaald heeft. Als je ziet hoe van Gaal deze jongens beter maakt, zowel voetballend maar vooral mentaal, dan denk ik dat bv van Gaal dit feyenoord kampioen had gemaakt. Onder koeman zag ik deze de vrij, Indi, niet. Daar kregen ze vaak de wind vam voren, en een hoop kritiek. En had ik niet het idee dat ze de eredivisie ontgroeid waren. Vooraf denk je, als feyenoord 2e wordt hebben ze het gewoon heel goed gedaan, maar er had zeker meer in gezeten.

16 juli 2014 om 09:33

dat weet je niet! achteraf is altijd makkelijker praten...lekker simpel dit! Je kan het oom omdraaien...van gaal moet ze ook nog eerst selecteren en dat is zeker het verdienste van Ronald Koeman!!

16 juli 2014 om 10:02

Zonder de ontwikkeling onder Koeman hadden ze die stappen onder van Gaal inderdaad ook niet kunnen makken. De Vrij heeft zich na een zwak begin uitstekend ontwikkeld dit seizoen, dat is vooral te danken aan koeman. Onder van gaal heeft hij het fantastisch gedaan.

En uiteindelijk doet de Vrij het zelf, dus laten we eerder de credits aan de vrij zelf geven.

De invloed van de coach Ronald Koeman is veeeeeel minder groot dan de invloed van coach Koning Louis van Gaal! Koeman heeft bij Feijenoord goed gepresteerd maar absoluut niet maximaal!! Gemiste kans voor deze zeer beperkte coach. Dat gaat komend seizoen blijken als hij ouderwets gaat falen. Dit keer is Southampton het slachtoffer

16 juli 2014 om 09:04

Helemaal mee eens heel Nederland denkt dat Koeman iets kan maar hij is al begonnen met Pelle. Als hij van Bronkhorst en Gastel niet naast zich heeft gaat het weer helemaal mis. Het enige geluk dat hij heeft is dat hij geen kampioen hoeft te worden.

16 juli 2014 om 10:16

Southampton zal de uitdaging zijn van de grote competitie en de ruimere financiële mogelijkheden. Toch vind ik Feyenoord als club en instituut op zeker van een veel hogere orde dan Southampton.

Ik denk dat het goed is dat De Vrij, BMI, Janmaat, Depay, Clasie en Blind ervaring gaan opdoen in het buitenland. Dan raken ze gewend aan het hogere tempo en het spelen tegen betere teams. Dan kunnen we zeker kans maken om Europees kampioen te worden.

Bij Koeman waren het echter jongens, bij van Gaal kerels!

Koeman heeft deze jongens groot gemaakt en van gaal heeft ze nog groter gemaakt.

twee zeer goede coaches had liever gezien dat na het EK koeman bondscoach wordt

16 juli 2014 om 09:34

mee eens dus!

Van gaal is een meester in het mentale aspect. Omdat hij alles zo goed voorbereidt, tactisch enorm onderlegd is en over een grote overredingskracht beschikt kan hij een gevoel van onoverwinnelijkheid creëren bij jonge spelers. Zo was her begin jaren negentig bij Ajax ook. De 2-0 thuis op regerend cl-winnaar Milan was de ultieme bevestiging dat Ajax voor niemand meer aan de kant hoefde. Die 5-1 op Spanje had dit keer een vergelijkbare impact. Wel jammer dat Koeman en Cruijff pertinent nalaten van gaal de credits te geven die hij verdient.

Is logisch dat Koeman er zo naar kijkt. Ben zelf voor Ajax maar heb mad respect voor de jongens van Feyenoord, wat hebben die een goed WK gespeeld.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren