Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Koeman en Southgate reageren: ‘Dat was een van onze beste duels ooit’

Laatste update:

Ronald Koeman spreekt van een mooie loting in de halve finale van de Nations League. De bondscoach van het Nederlands elftal zag maandagmiddag in Dublin dat zijn ploeg werd gekoppeld aan Engeland. De winnaar van de halve finale, die wordt gespeeld op 6 juni 2019, neemt het in de eindstrijd op tegen Zwitserland of gastland Portugal.

"Nederland tegen Engeland is altijd een geweldige wedstrijd", wordt Koeman na de loting geciteerd door De Telegraaf. "Wij hebben veel spelers die actief zijn in de Premier League. Mooi om na de onderlinge oefeninterland in maart nu weer tegen elkaar te spelen." In maart won Engeland nog met 0-1, bij het debuut van Koeman als bondscoach. De oefenmeester geeft aan dat zowel Engeland als Nederland een 'geweldige ontwikkeling' doormaakt.

"De Engelse bondscoach Gareth Southgate doet het heel goed, hij past veel jonge spelers in zijn team in. Dat is ook de manier waarop wij denken het te moeten doen met het Nederlands elftal", aldus Koeman. Collega Southgate zegt tegen Sky Sports dat hij Oranje 'scherp' in de gaten houdt sinds Koeman werd aangesteld. Hij vindt dat de twee landen 'vergelijkbaar' zijn. "Het wordt een goede, technische wedstrijd met veel snelheid. Alle vier de ploegen zijn aan elkaar gewaagd. Iedereen zal denken een goede kans te maken, en dat geldt ook voor ons."

Loting ‘Final Four’ Nations League: Oranje treft Engeland in halve finale

Oranje neemt het op donderdag 6 juni in Guimarães op tegen Engeland; een dag eerder vindt de andere halve finale plaats. Lees artikel

De laatste zege van Engeland op Oranje in een competitieve wedstrijd dateert van het 1996, toen het 4-1 werd in de groepsfase van het EK in Engeland. Southgate stond toen op het veld. "Dat was een van mijn meest memorabele voetbalavonden", zegt hij tegen Sky Sports. "Ik kan me de kleuren nog goed herinneren: als Nederland ergens speelt, is het halve stadion oranje. Het was een memorabel aanzicht. We speelden die avond fantastisch. Het was een van de beste wedstrijden van Engeland die ik me kan herinneren. Hopelijk kunnen we weer zo goed gaan spelen."

Dat Oranje zich niet kwalificeerde voor de laatste twee grote toernooien, zegt volgens Southgate niet veel meer. "Ze zijn beter geworden. Toen wij ze troffen, zat Ronald er nog maar een paar dagen. Maar het heeft me niet verrast dat een trainer van zijn kaliber nu al een groot verschil heeft kunnen maken. We kennen een paar van hun betere spelers uit de Premier League, maar er komen ook goede spelers door uit de Eredivisie. Het wordt een goede test voor ons. De spelers kijken uit naar de zomer."

Wie bereikt de finale van de Nations League?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ik zie ons wel een goede kans maken. Persoonlijk vind ik de Engelsen ietwat overschat, zijn wel heel gevaarlijk met dode spelsituaties .

Finale winnen betekend ek ticket?

3 december 2018 om 16:44

Nee, finale winnen betekent winnaar van de Nations League

3 december 2018 om 16:46

Nee. Als winnaar van de poule kan je je via een play off alsnog plaatsen voor het ek, als dit niet via de reguliere manier gebeurt. Winst nations league is alleen leuk voor de portemonnee.

3 december 2018 om 17:59

Nee als je de N.L. finale wint mag je als je niet kwalificeert voor het Ek dmv de normale groep meedoen aan de play-offs die daarna nog zijn. Het is gewoon een extra ons die je afdwingt voor de eventueel play-off.

Wij verliezen nog in maart, maar Belgie wint er 2x van op het WK. En wij speelden daarna gelijk tegen de Belgen (uit). Dus gaan we nu winnen. Logisch.

Engeland is een mooie ploeg om tegen te spelen en een serieuze test voor De Ligt en De Jong. Mooi om al die positiviteit over Oranje te horen. We horen ook niemand meer praten over het gemis van Sneijder en Robben: een dergelijk verlies wordt gewoon opgevangen doordat nieuwe spelers opstaan. Helaas duurde dat bij Nederland de afgelopen jaren iets langer, maar Wijnaldum lijkt eindelijk een onbetwiste basisspeler te zijn geworden. Het is ook leuk om te zien dat Wijnaldum, Van Dijk en Depay de sterkhouders zijn. Compleet verschillende types die het goed met elkaar lijken te vinden. In Cillissen hebben we ook echt een wereldkeeper. ___Gelukkig staan er ook al weer nieuwe spelers voor de poort: Dumfries, Rosario, De Jong en Bergwijn. Voor de komende jaren kunnen we ook nog rekenen op Pröpper (vind ik erg sterk in Oranje), Locadia en Kluivert (als zij weer aan spelen toe komen).

Ik ben benieuwd wie er bij Ajax nog gaan doorbreken de komende anderhalf jaar: de nieuwe lichting lijkt minder, met Eiting als belangrijkste talent.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren